Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Već košta 100din Račun Plus.
Znam. Koristim obe banke od njihovog osnivanja. Vremenom ako se podigne osnovni u tb, podiže se i mts plus. Sve cene su niske zbog kreiranja dobre osnove broja korisnika. Dve banke bez troškova filijale je malo na tržištu, lako se oni dogovore za cenu.

Cini mi se da su Bugari kupili tb I verovatno se zato ide ka profitavilnosti, manje kamate, slabiji kurs, pretplata za niže pakete. Još fali neka manja naknada za prebacivanje u ovkiru banke.

^uvek je TB isla na profitabilnost, ali dok je bila deo Telenora, koristili su je kao "svoju banku", za peglanje finansija, ne za pravu banku (kao promociju za Telenor ujedno). Da ne idem dalje u to :)

Sto se odrzavanja tice, pa MB je prva poskupela, TB nije poskupela jos uvek po pitanju odrzavanja. Odrzavanje racuna i uopste naplata stvari koje svi koriste i moraju da placaju kao osnovnu uslugu je najbolji nacin da se poveca profit.
Kontra socijalizam - oni koji malo koriste i nemaju subvencionisu one koji imaju puno :(

Da, taj racun na klik stvarno zvuci kul. Mada i trajni nalog je super stvar. Koji je tacno razlog zasto ljudi izbegavaju trajni nalog? Zbog toga sto ne odlucuju sami o tacnom trenutku kada ce racun biti placen ili nesto drugo?
Da, to je jedina prednost. Ja sam ih otkacio iskreno - zeznuo se 2x vec da platim Infostan na vreme, i izgubio popust od 7%. Dok se vrati svih 7%, ode previse novca da opet rizikujem.

...
Kontra socijalizam - oni koji malo koriste i nemaju subvencionisu one koji imaju puno :(
...

nije to kontra socijalizam to je Superhik :)

ps
lik iz stripa alan ford ako neko ne zna :-(

psd
ovaj tapatalk briše sve iza prvog smajlija??? ima li još neko isti problem?

Poslednja izmena:
Bezveze, meni je trebala samo zbog aliexpressa, i baš se čudim što su mi poslali master card i dina card, a do sad sam imao samo master. Jel neko zatvarao starter račun, jel mora da se ide u banku ili može preko app?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja neću da ugasim starter zbog simpatične radnice u Telenor poslovnici. Sad imam razlog više da odem svakog meseca kod nje, kao da mi nešto nije jasno u vezi banke/aplikacije
[emoji23][emoji23][emoji23]

Ono što je pisalo u poruci koju je jedan clan dobio juce ili prekjuce: Starter 150, placanja na 50 na osnovnom, a na 20 na Stsrteru, SMS 10dinara! To sam primetio.

Stigao mi mail:

Osnovni račun:

Promenjena je visina naknada za plaćanja u okviru domaćeg platnog prometa i od 1.10.2019. godine iznosiće 50 RSD. Usluge koje su obuhvaćene ovom izmenom su:
Plati na mobilni/plati na e-mail/ Plaćanje na platni račun u drugoj banci u zemlji;
Plati na mobilni/plati na e-mail/ Plaćanje na platni račun u drugoj banci u zemlji - instant plaćanje;
Plaćanje putem trajnog naloga / direktnog zaduženja izvan Telenor banke;
Promenjena je visina naknade za poruku obaveštenja o promeni stanja na platnom računu i iznosiće 10 RSD/SMS. Podsećamo Vas da u svojoj aplikaciji možete samostalno da uključite/isključite funcionalnost obaveštavanja SMS porukom o promeni stanja na platnom računu.

Starter paket:

Uvodi se mesečna naknada za održavanje Starter platnog računa u iznosu od 150 RSD;
Smanjuje se visina naknada za plaćanja u okviru domaćeg platnog prometa na 20 RSD. Usluge koje su obuhvaćene ovom izmenom su:
Plati na mobilni/plati na e-mail/ Plaćanje na platni račun u drugoj banci u zemlji;
Plati na mobilni/plati na e-mail/ Plaćanje na platni račun u drugoj banci u zemlji - instant plaćanje;
Plaćanje putem trajnog naloga / direktnog zaduženja izvan Telenor banke;
Promenjena je visina naknade za poruku obaveštenja o promeni stanja na platnom računu i iznosiće 10 RSD/SMS. Podsećamo Vas da u svojoj aplikaciji možete samostalno da uključite/isključite funcionalnost obaveštavanja SMS porukom o promeni stanja na platnom računu.

Do sada su sms poruke o prilivima bile besplatne, a sada će se i one plaćati?
Da li vam push notifikacije rade uopšte?
Meni su pre 2 godine stizale ponekad, sad nikako.

Poslednja izmena:
Bio sam njihov klijent skoro od početka rada banke i stvarno sam zadovoljan. Koristio sam njihovu karticu stalno za tekuća plaćanja i to mi je sve odgovaralo do ove najave o uvođenju plaćanja 150 dinara mesečno. Imam već "glavni" tekući račun u klasičnoj banci gde plaćam mesečno korišćenje računa i drugih usluga, tako da ću raskinuti ugovor sa Telenor bankom.

Progresiv ili progresiv + , da li se tamo nešto menja?
Ako ostaje isto , ja sam lično zadovoljan tim dosadašnjim uslovima.

Bio sam njihov klijent skoro od početka rada banke i stvarno sam zadovoljan. Koristio sam njihovu karticu stalno za tekuća plaćanja i to mi je sve odgovaralo do ove najave o uvođenju plaćanja 150 dinara mesečno. Imam već "glavni" tekući račun u klasičnoj banci gde plaćam mesečno korišćenje računa i drugih usluga, tako da ću raskinuti ugovor sa Telenor bankom.

Ako karticu nisi koristio za onlajn plaćanja, nego na POS terminalima u Srbiji, onda možda može da ti odgovara da pređeš na osnovni račun i koristiš Dinu umesto MasterCard, što bi te koštalo isto kao i do sad - 0 dinara mesečno. Samo što je težak smor što ona nema chip & pin i nije prihvaćena svuda.

Ali ako si Telenor banku koristio samo za plaćanja karticom, u čemu ti je uopšte bila prednost Telenor banke u odnosu na tu banku gde kažeš da ti je glavni račun? Npr. sad ako zatvoriš račun u TB, pa valjda možeš samo da nastaviš da vršiš plaćanja karticom od te glavne banke.

Poslednja izmena:
Prebaci se samo na Osnovni račun, on je i dalje free. Imaćes samo Dinu, ali eto za ATM, imaš odličnu avista štednju i dalje, nije to za bacanje.

Ja telenor banku koristim samo za placanje racuna bez provizije za infostan i struju, za kablovsku30 din pa aj to mi jedini trosak, jednon u par mjeseci platim jos ponesto.
Da li prelaskom na osnovni paket cu ovo moci i dalje, trenutno ne radim pa mi ne treba ozbiljniji racun u banci, za kupovinu online koristim karticu i racun iz CG.

Mozes i na osnovnom, samo ce biti 50din za kablovsku.

Svakako bolje nego 150 plus 20, kad se zaposlim ponovo otvoricu u neku normalnu banku ili preci na progresiv. Hvala

Npr u cg za manje od euro placam tekuci i stedni racun, mbanking, ebanking, dolazne i odlazne poruke, imaju i bankomate za uplate, nema konverzija duplih i taksi za placanje u inostranstvu itd.

Poslednja izmena:
Kod nas je među prvima uvedeno održavanje računa. Ja u Koreji i dalje ne plaćam tekući.

Loše je sto nema alternative za besplatan račun :(

Od 1.10 starter 150 + provizija u domaćem platnom prometu se smanjuje sa 35 na 20 din za svako placanje. Poruka o odlaznoj transakciji se povecava sa 6 na 10. Dovidjenja Telenor. :)

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Poslednja izmena:
nije logično da im nosiš jer kad zatvoriš račun kartica je blokirana i sa njom ne možeš ništa

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

U intezi su mi svojevremeno trazili kada sam zatvarao devizni da im vratim da je seku.

I ja cu zatvoriti starter iako sam ih par godina koristio i generalno nisam imao zamerke, cak sam i platu primao preko njih. Steta sto nema besplatnih alternativa.

Kako da se prebacim sa Starter racuna na Progresiv? Jel moram da idem u njihovu poslovnicu ili moze online?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno