Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovo si dobio izgleda tudji tracking broj.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uhh, da kontaktiram prodavca da pitam ili smo da cekam dok ne dodje jednog dana?

kontaktiraj za koji dan ako ne odgovori otvori dispute.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jedan Singapurćanin uručen za 9 dana i još dva komada za 11 dana. :banana:

Import clearance failure? Ne može da se uveze?

Ovako stoji već nekoliko dana...

dfffa82273b06e2873ef027b63dc3503.jpg

@Djilkosh_Ns

Ovu situaciju smo objasnili vec par puta.

Moze da se uveze , nego je standardno zastoj na NS carini

Prati na sajtu nase poste

Hvala na pomoci, evo danas se updateovao status na - sa 17tracka ->Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article), sa ninja -> Jul 4, 2019 00:00
Singapore Post Information Received – Item En Route to Postal Facility. Kontaktirao sam i prodavca, pa cekam dalje :type:

@Djilkosh_Ns

Ovu situaciju smo objasnili vec par puta.

Moze da se uveze , nego je standardno zastoj na NS carini

Prati na sajtu nase poste

15 strana search nisam video da je neko pisao o tome barem nije koristio te reci. Screenshot ebiga ne mogu da searchujem.

Nikad nisam video taj status, pa zbog toga.

U isto vreme mi stigla 3 paketa, dva prosli odmah, a treci se zakovao. 10 dana od narucivanja aliexpress shipping.

Uglavnom kad udje u Srbiju prati na poštinom sajtu. Jer AliExpress i ostali sajtovi čim se nešto zadrži na carini stave status da isporuka nije uspela.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

"In Transit,Item has been detained by security due to DG" - WTF a taman sam hteo da pravim perpetu mobile sa magnetima xD

Nikad vise Yawen necu bem ti krivorukase!

Meni nikada ništa preko njih nije stiglo... Samo gubljenje vremena. Takođe, više nikada ne kupujem ništa sa eBay od kineza kada imaju samo opciju free shipping - tu u zadnje vreme uvek bude taj krš od Yanwen-a i sl. Pošiljka posle ne stigne.

Nije problem u $$$, ali kada mi nešto treba i posle 60 dana dižem refund to mi je najgore.

Nekad je taj Yanwen bio pouzdan

Sve vise sumnjam da je do nase poste, popustila disciplina

Poslednja izmena:
Meni taj Yanwen stigao za 10 dana neka elektronika ja sad bas opet narucio od njih jer mi je prosli put bas brzo stiglo, ne znam sto ih vi pljujete

Yanwen je tu kao prva free opcija a i da se plati druga sluzba oni ipak salju yanwen meni se to dva puta nedavno desilo..jedan mi paket nije dosao ni nakon dva meseca dva su stigla u nekih 20-25 dana vecina paketa verovatno regularno dodje...Turkey post bez pracenja za manje od dve nedelje sasvim brzo...

Yanwen je samo posrednik, oni pokupe pošiljku od prodavca i predaju pošti. Meni su dva Yanwen-a išla preko Malezijske pošte, dva preko China Post Small Packet Plus, jedan paket mi je bio Yanwen Special Link koji je išao preko Singapurske pošte.
Yanwen brojevi za praćenje se promene kada pošiljku predaju pošti i dobije se novi broj za praćenje.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Yanwen je samo posrednik

Veoma los posrednik , sa prilicnim procentom neisporucenih posiljki....

Pre su forsirali China Post , sada su potisnuli SanYou i umesto njih vecinu posiljki salju preko Malezije.

Direktno preko CP i posredno preko SY preko Malezije posiljke su uvek stizale.

YW je uvek bio problematican i pre kada su slali preko CP i sada preko Malezije.

Je l' imao neko nešto ovako?
3de2c260b9af09aa57d138a620ea7673.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Jesam samo sa nesto drugacijom porukom. Ili pisi prodavcu i skreni mu paznju na status (mada verovatno neces nista postici) ili otvori dispute kad prodje 10 dana.
Ali i to sa disputeom nesto zeza - sada sam morao da sacekam svih 60 dana da prodju i da se transakcija zatvori (mislim na AliExpress) pa sam tek onda imao pravo da otvorim dispute jer je tracking bio fake. Tip na chat podrsci kaze da se nista zvanicno nije menjalo u pravilima i da je mozda do upgradea sistema.

Veoma los posrednik , sa prilicnim procentom neisporucenih posiljki....

Pre su forsirali China Post , sada su potisnuli SanYou i umesto njih vecinu posiljki salju preko Malezije.

Direktno preko CP i posredno preko SY preko Malezije posiljke su uvek stizale.

YW je uvek bio problematican i pre kada su slali preko CP i sada preko Malezije.
Nisam imao mnogo pošiljki preko Yanwen-a, 7-8 sve ukupno do sada i izgleda da sam imao sreće, sve su stigle. Jedino što su uvek spori da preuzmu pošiljku uglavnom im treba 7 dana dok preuzmu i krenu da šalju dalje.

@vodka_commando

U protekle 2-3 godine vecina China Post Ordinary Small Packet posiljki je islo preko YW , samo nije pisalo YW nego direktno CP.

Sada YW salje preko koga stigne ( MY , LV , CN , TR )

Evo i potvrde

ywl.jpg

Nisam imao mnogo pošiljki preko Yanwen-a, 7-8 sve ukupno do sada i izgleda da sam imao sreće, sve su stigle. Jedino što su uvek spori da preuzmu pošiljku uglavnom im treba 7 dana dok preuzmu i krenu da šalju dalje.

Možda sam i ja imao sreće sa njima, do sada nisam imao nikakvih problema. Da ne ureknem..

^
Takodje, nikad problem i brzo stizale, evo upravo jednu takvu cekam preko My poste.
Inace su preuzeli paket odmah sutradan od prodavca to je bio 28.06 a vec 29.06 su predali MY posti.
Ne znam kako vama ali meni je YW oduvek bio brz. Posle su malezijci spori jer oni su tek poslali paket 02.07 i za sada jos paket nije aterirao, ali je ok i razumljivo ovih nekih 10ak dana sto nije stiglo ipak je free opcija dok je drugi paket preko SG poste stigao za 7 dana dakle pre tri-cetri dana ali sam i platio shipping dodatno jer mi je vazniji paket bio ovaj nije vazan i bas me briga kad ce doci.

^
Takodje, nikad problem i brzo stizale, evo upravo jednu takvu cekam preko My poste.
Inace su preuzeli paket odmah sutradan od prodavca to je bio 28.06 a vec 29.06 su predali MY posti.
Ne znam kako vama ali meni je YW oduvek bio brz. Posle su malezijci spori jer oni su tek poslali paket 02.07 i za sada jos paket nije aterirao, ali je ok i razumljivo ovih nekih 10ak dana sto nije stiglo ipak je free opcija dok je drugi paket preko SG poste stigao za 7 dana dakle pre tri-cetri dana ali sam i platio shipping dodatno jer mi je vazniji paket bio ovaj nije vazan i bas me briga kad ce doci.

Pričamo o neregistrovanim pošiljkama preko Yanwen-a i sličnih servisa...

Postoji li način da se poruči nešto sa Amazon.de ali da se nekim servisom prosledi za Hr? Znam da je neko pominjao da nešto slično postoji, ali ne mogu sada da nađem.

Da dodam, Singapurćani su top, od preuzimanja do dolaska na carinu 9 dana, 7 dana je tamo pošiljka bila, i danas bi trebalo da je puštena sa carine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno