Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
3 pošiljke stigle. Dve registrovane China post, 16 i 18 dana. Treća neregistrovana Yanwin 36 dana..

3 posiljke sa potpuno razlicitim sitnicama - Cainiao Super Economy UB....LV stigle za 20-ak dana

Moguce ih je pratiti do Srbije.
Status Arrived at destination country znaci da su stigle u Letoniju ( LV ) , a Accepted by Last Mile Carrier znaci da su dosle u Srbiju

Yanwen - UC..MY i dalje od 20 do 60 dana

Singapore ubija od brzine. Naruceno 09 danas vec status desptched to overseas. Ispatinse zaista doplatiti 2€-3€ vis3 ali dobijes full tracking i superbrzu isporuku. To je cena postarine slicno koliko bi ovde platitli kurirsku sluzbu

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Ništa mi nije jasno, šta se dešava sa ovim paketom?

2019-07-11 18:29

Leave the Mail Processing Center of the Post District Central Bureau and the next stop, Dongguan International
2019-07-11 17:45

Arrive at the Mail Processing Center of the Post District Central Office
2019-07-11 15:18

Leave Guangzhou International, next stop , Mail Processing Center of the Post District Central Bureau (via transfer)
2019-07-11 10:57

Arrival at Jianggao Center (via transfer)
2019-07-10 02:02

Leave the Post Office Post Transit Bureau, the next stop , Jianggao Center (via transfer)
2019-07-09 02:03

Arrival at Beijing Post International (via transfer)
2019-07-07 14:18

Leave Guangzhou International, next stop , International Mail Transfer Department (via transfer)
2019-07-06 16:10

Arrival at Guangzhou Swap Bureau (via transfer)
2019-07-06 13:29

Leave Dongguan International, next stop ,Guangzhou International
2019-07-05 19:12

Arriving at Dongguan International
2019-07-05 19:03

Leave the back office support class of the parcel express bulk business department, the next stop , Dongguan International
2019-07-05 18:49

Parcel Express Bulk Sales Department Backoffice Support Class has received, T-shirt: dg5

Poslednja izmena:
Haha pa i meni isto ovako. I tako tri puta u krug se vrti izmedju par centara.

Ekskurzija po Kini :D

2019-07-11 03:45 Delivered to airline transport
2019-07-10 19:56 Leave Beijing Exchange Station, next stop (Beijing Exchange Station) (via)
2019-07-10 03:09 Beijing Post International has been exported directly sealed
2019-07-09 03:12 Arrival at Beijing Terminal (via Transfer)
2019-07-09 00:40 Leave the Shanghai Jiamin Processing Center, the next stop , Beijing Terminal (via transfer)
2019-07-09 00:22 Arrival at Shanghai Jiamin Processing Center (via transfer)
2019-07-08 20:26 Leave the Guangzhou Swap Bureau, the next stop , "Hu Jiamin Speed" (via transfer)
2019-07-06 21:32 Arrival at Guangzhou Swap Bureau (via transfer)
2019-07-06 19:17 Leave Dongguan International, next stop ,Guangzhou International
2019-07-06 12:55 Dongguan International return, note: security return
2019-07-05 06:28 Arrive at the Mail Processing Center of the Post District Central Office
2019-07-04 15:34 Leave Guangzhou International, next stop , Mail Processing Center of the Post District Central Bureau (via transfer)
2019-07-04 10:59 Arrival at Jianggao Center (via transfer)
2019-07-03 02:17 Leave the Post Office Post Transit Bureau, the next stop , Jianggao Center (via transfer)
2019-07-02 02:56 Arrival at Beijing Post International (via transfer)
2019-06-30 11:52 Leave Guangzhou International, next stop , International Mail Transfer Department (via transfer)
2019-06-29 15:16 Leave Dongguan International, next stop ,Guangzhou International
2019-06-28 21:13 Leave the back office support class of the parcel express bulk business department, the next stop , Dongguan International
2019-06-28 21:13 Arriving at Dongguan International
2019-06-28 19:59 Parcel Express Bulk Sales Department Backoffice Support Class has received, T-shirt: dg3

Primetio sam da SG pošta od početka godine stiže za 10ak dana. Ne znam kuda ide ali je uvek extra brzo.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

@ chronograph
@Gwynbleidd
@ Sirius9

Napisite u kom je formatu broj za pracenje i preko kog sajta pratite.

Turci su isto veoma brzi.

Yanwen - UH..TR

2019.07.08 : İSTANBUL(AVR)BAŞAKŞEHİR Item Forwarded to Destination Country
2019.07.04 : Item departed from origin
2019.07.02 : Shipment accepted by airline - Destination country post number UH....TR
2019.07.02 : Shipment left country of origin warehouse
2019.07.01 : Yanwen Acceptance - Shipment at country of origin warehouse

@vanbasten

Koji status imaju ???

Prvi put kada se pojavi Arrived at destination country znaci da su stigle u Letoniju ( LV ) , drugi put posle 5-6 dana Arrived at destination country ili Accepted by Last Mile Carrier znaci da su dosle u Srbiju

@chronograph

17track dodaje neke svoje statuse koji su veoma neprecizno prevedeni.

Pogledaj kako to izgleda na https://postal.ninja/en

Kada dobijes email da je stiglo onda je stiglo, za stizanje u letoniju ne dobijas nikakvu notifikaciju.

Takodje RP CN, na ninja isto pokazuje kao na 17track da se vrti izmedju centara. Meni je napravilo 3 kruga.

Pitao sam prodavca zbog cega mi paket kruzi vec toliko dugo izmedju centara i ovo mi je napisao
KCoTYPm.png

Sta raditi?

Kad je krenulo to tvoje "kruženje"? Koliko dugo se vrti?

Uvalili nam isti, neispravan broj :)

Poslednja izmena:
Kruzi od 24. juna, vec je 3 kruga napravio izmedju gomilu centara. Ocigledno je da nece stici, a ovaj refund preko paypala nema sanse da prihvatim haha. Dal da otvaram dispute? Nikad do sad nisam to radio, sve mi je stizalo. Al eto mora jednom da se i ovo zadesi.

@ vanbasten

Evo pa se sam uveri ( jedan od 3 primera )

LVp.jpg

@Gwynbleidd
@chronograph

Pokrece se dispute i preko AliPay-a dobijate refund.

@Gwynbleidd
@chronograph

Pokrece se dispute i preko AliPay-a dobijate refund.

Da li ce aliekspres uvaziti zalbu ako ima jos 41 dan do isteka? Vidjao sam da su ljudi pisali da im je aliekspres rekao da cekaju jos neko vreme. Mozda je bolje da trazim da opet posalje item kad vec nudi? Pa ako ne stigne taj novi paket koji posalje onda da pokrenem dispute. Sta mislis? Meni se ovo prvi put desava nzm sta da je najbolje da uradim.

Ako ti je ostao 41 dan Ali će ti reći da sačekaš i pokreneš dispute pred istek roka. Najbolje je da tražiš da ti pošalje ponovo i da novi broj za praćenje.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Kruzi od 24. juna, vec je 3 kruga napravio izmedju gomilu centara. Ocigledno je da nece stici, a ovaj refund preko paypala nema sanse da prihvatim haha. Dal da otvaram dispute? Nikad do sad nisam to radio, sve mi je stizalo. Al eto mora jednom da se i ovo zadesi.
Meni to uredno stize ,obicno bude problem sa prebukiranim kargo avionima .

Da tako sam i mislio. Ova posiljka sigurno nece stici, trazicu da posalje opet, pa ako ne stigne za ovih 40 dana otvoricu dispute.

@dedamrsoje Pa sta znam, sto bi mi onda prodavac ponudio da salje opet ili da mi da refund?

Konačno se pomerila pošiljka... Zadužena za dostavu piše. Čekao ga sve do sad nema poštara, moj poštar na bolovanju i sad kad imaš neke druge, onda potop.

Ne mozes ocekivati da svaki postar poznaje svaki reon i da stize i za drugog.

Kaze ovaj poslace i dao mi tracking broj RF SG, prvi put da vidim RF ispred uglavnom je RB zar ne? Jel mi to uvalio lazan broj?

Ako vam pošiljka ne stigne ili sumnjate da neće stići, a prihvatite da vam pošalje ponovo na osnovu dogovora iz poruke na ALI-ju, to znači da nemate customer protection za tu novu pošiljku, a stari customer protection u međuvremenu ističe. Tu vam posle jedino ostaje, ako ni druga pošiljka ne stigne, da mu lupite negativni feedback i to je to.

Ja sam par puta kada je pošiljka "misteriozno nestala" tražio da kreiram novi order, da mi kinez napravi discount na novom, a da dispute na missing orderu zatvorimo nakon toga. Naravno, ako je item koštao 15$ + free shipping i nije stigao, tražio sam novi order sa npr. 15$ + 4$ registered shipping, ja bih mu uredno platio taj novi 4$ shipping, ali ne 2x isti item i imao bih customer protection. Šta mislite - da li je pristao? Naravno da ne - 3 puta je produžio customer protection na "missing orderu" dok pošiljka iznenada nije stigla.

Ne kažem da su svi takvi, ali ima dosta prevaranata tamo, kao i uostalom kod nas - veliki je to marketplace da vi sada idete nešto kao na poverenje, pa razmišljate previše oko toga. Da se to bazira na poverenju ne bi ALI odobravao refund, ako pošiljka ne stigne do određenog roka bez izuzetaka.

Upišite si lepo reminder kada vam ističe customer protection i kada zazvoni reminder - otvorite dispute i onda se dogovarate sa sellerom. Sve drugo je zabavno, ali gubljenje vremena :)

Meni su dva puta ponovo slali jer se pošiljka zagubila i prodavci su uredno promenili broj za praćenje u porudžbini na novi broj i vratili zaštitu na 60 dana.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Pa meni je ostalo jos 40 dana do isteka, pa ako ne stigne ni ova onda cu dispute. A ako stvarno salje opet ovaj put salje preko singapurske koja mi uvek stize za manje od 10 dana. Ova sto se zagubila je preko kineza, a ako je fejk broj onda dispute svejedno, imam vremena.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno