Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
nije naknadna, pogledaj cenu i datum posta. i sad kad bih ti rekao da je dobar ulaz za nedelju dve izmedju 8 i 9k? jel bi i to nilo naknadno?
Ko god je mislio da ce pravolinijski do 20k, treba da se zapita malo...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Dobra prognoza,video sam tvoj post i meni je bio zacrtan izlaz na 13.500...ali kad ga je dodirnuo suvise lako,naravno nije mi se prodavalo...klasika

Ako sam te dobro razumeo...Cena stagnira sada i nece ici jace na vise...i onda opet sledi pad do 8-9K kroz 10-15 dana...?!
Sto znaci ni sada nije losa cena za izlaz jer ce biti jos nize za ulaz a nece pobeci na vise...?
Kako ti se cini scenario za jos jedan test 13.200+ u narednih 7 dana,pa onda jaci pad od ovog predhodnog...do nekih 9200-8500?!

Dobra prognoza,video sam tvoj post i meni je bio zacrtan izlaz na 13.500...ali kad ga je dodirnuo suvise lako,naravno nije mi se prodavalo...klasika

Ako sam te dobro razumeo...Cena stagnira sada i nece ici jace na vise...i onda opet sledi pad do 8-9K kroz 10-15 dana...?!
Sto znaci ni sada nije losa cena za izlaz jer ce biti jos nize za ulaz a nece pobeci na vise...?
Kako ti se cini scenario za jos jedan test 13.200+ u narednih 7 dana,pa onda jaci pad od ovog predhodnog...do nekih 9200-8500?!

Pa pazi, moguće je da sad tokom vikenda bude nekog pump-a ( kao što je bilo svakog u zadnjih par meseci ), mada je malo verovatno, jer market ne daje baš tako brzo povolju priliku za dorbim šortom.
Sinoć sam otvorio šort na bitmexu 5x na 12396 i planiram da ga drzim otvorenog do daljnjeg i eventualno pojačavam ako se nekim čudom zaleti na gore.
Screenshot (5).png
Poprilično je ujednačen odnos šort i long pozicija, pa iz tog razloga kapiram da možemo da se klackamo neko vreme sad u ovom delu između 11.5k i 12.5k što bi bilo idealno za trejdere da akumuliraju btc.

Ko je hodler, njemu je totalno svejedno i gledaće da kupuje po malo na svakoj većoj korekciji, što je najbolja strategija.

Od altova su mi interesantni jedino 0x ( imaju neko veliko dešavanje u Septembru ) i RVN ( standardno :) ), polako ulaze u buy zone kroz BTC odnos. I eventualno EOS sa tankim stop loss-om.

nije naknadna, pogledaj cenu i datum posta. i sad kad bih ti rekao da je dobar ulaz za nedelju dve izmedju 8 i 9k?čak ću postaviti par ordera i ispod, čisto da se pokupi ako bude neki wick ( flash crash )..
jel bi i to bilo naknadno?

Ne kažem da nisi to napisao onda, jesi. Problem je što je tvoja analiza u tom trenutku zapravo bila pogrešna, ali je sasvim slučajno pružila ispravan rezultat. Sad taj rezultat treba da znači da si onda bio u pravu, ali zapravo nisi.

Da objasnim malo bolje. Apsolutno nikakvog razloga nije bilo za uzimanje profita u 11k opsegu, nakon što je 10k pao bez otpora, 11k je bilo jasno da će biti pregažen kao plitak potok. 13800 je na 61,8% i naravno odličan target za uzimanje profita, ali upravo tu je i puklo, ko nije stigao da iskešira u tih nekoliko minuta, talas ga je odneo kad su veliki pojurili da prodaju. Dakle tu treba prodati, ali tu ne možeš da prodaš, kvaka 22. Ja nisam očekivao takav nalet prodaje u tom trenutku, puno novih para je ušlo tog istog dana, bilo je logično pustiti još da uđu, pa tek onda opaliti negde iznad, ali nekome se žurilo za pare i nije znao ni mario za planove pumpadžija.

Što se tiče tvojih prognoza za budućnost, mislim da od toga nema ništa. Ne kažem, BTC je to i radiće šta mu se ćefne, ali toliki pullback u ovom trenutku ne vidim. BTC će skoro sigurno malo da luta sa cenom, ali će nastaviti da prati trendline i polako ponovo testira 13800. Mislim, zašto napustiti dobro mesto za pecanje gde si nedeljama prihranjivao ribu samo zato što je neko drugi tu zabacio udicu i odneo par somića? Plan je i dalje dobar, riba još uvek grize, FOMO nije značajno oslabio.

Ali bih i te kako voleo da si u pravu. Da sada bude jedan veliki pulback, da testira 21WMA i odbije se naviše, ja bih prodao i babinu protezu da kupim BTC. Ali baš zato ti i kažem, nema od toga ništa, to bi svako mogao da pročita. Nije ideja da mi zaradimo, već samo manipulatori.

Naknadna pamet ne koristi nikome. Znao sam i ja odlično zonu u kojoj čeka otpor, ali ni u snu nisam preptostavljao da će neko da postavi takvu nagaznu minu tačno na 61,8%. Ideš i misliš, mesecimo nismo naišli na nikakav otpor, daj da malo testiramo hoće li neko da... SUNCE LI TI ŠTA JE OVO!

Ne očekuješ da iznenada BTC padne 2k za 10 minuta jer to nikad nije učinio. Generalno, u ovom bull marketu BTC neprekidno radi stvari koje niko ne očekuje, vidi se da je ekipica ukapirala da je tržište postalo predvidljivo jer svaki ciklus liči na prethodni, ovaj put se neprestano vade novi trikovi iz rukava.

Ovo je tačno.
Medjutim, mnogi ne kapiraju da ekipica nije više jedini igrač :smoke:

Sta se desava sa LTC?

Raste [emoji847][emoji56]

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

LTC bukvalno ceka da opali. Obrtite paznju na twitter-u na hashtagove #paywithlitecoin i #ignitetheFireLTCAsia
Vidi se iz aviona da se LTC sve vreme drzi na toj cifri i da mu nedaju preko cak i kad je BTC skakao dok su ostali altovi isli. Neko akumulira polako. I kad je BTC pao stajao je par dana na 120 i eto ga za jedno popodne nazad na 135. Mislim da da bukvalno cekaju da krene tura po aziji i da ga puste da opali gore. Mozda gresim ali sve mi se cini da se cena namerno drzi na toj cifri i da se ceka trenutak samo. Onog trenutka kada je cena otisla sa 120 na 135 i ono zrnce sumnje kod mene je nestalo.
Siguran sam da i ostale nervira LTC sto smara ali to tako ide. Mene licno samo nervira sto moram nesto malo para povuci a zao mi da prodajem po ovoj ceni pa sve nesto odlazem dok ne opali ali necu moci jos dugo.

Prema grafikonu sa linka niže prilikom prethodnog LTC halvinga maksimum je bio 49 dana pre dana halvinga, a potom je usledio znatni pad. To bi za halving koji nam predstoji značilo maksimum oko 15.-16. juna. ili ti za manje od nedelju dana.

https://uk.tradingview.com/chart/LTCUSD/ye5H0owZ-Litecoin-halving-2019/

Sto se tice LTC-a moze cak biti tacno ovo sto je gore Don rekao; Iz tog razloga sam izasao jos na 135. Ne bih da budem previse greedy :)

LTC bukvalno ceka da opali. Obrtite paznju na twitter-u na hashtagove #paywithlitecoin i #ignitetheFireLTCAsia
Vidi se iz aviona da se LTC sve vreme drzi na toj cifri i da mu nedaju preko cak i kad je BTC skakao dok su ostali altovi isli. Neko akumulira polako. I kad je BTC pao stajao je par dana na 120 i eto ga za jedno popodne nazad na 135. Mislim da da bukvalno cekaju da krene tura po aziji i da ga puste da opali gore. Mozda gresim ali sve mi se cini da se cena namerno drzi na toj cifri i da se ceka trenutak samo. Onog trenutka kada je cena otisla sa 120 na 135 i ono zrnce sumnje kod mene je nestalo.
Siguran sam da i ostale nervira LTC sto smara ali to tako ide. Mene licno samo nervira sto moram nesto malo para povuci a zao mi da prodajem po ovoj ceni pa sve nesto odlazem dok ne opali ali necu moci jos dugo.

Ma ltc je odradio svoje najverovatnije. Rasce ako krene sezona altova ako ne nista.

Ne razumem zasto gledate LTC kroz dolar, a ne kroz satoshije.

Da, kao i sve drugo što nije BTC, treba gledati isključivo kroz odnos prema BTC, tako sve bude mnogo logičnije i lakše. I manje rizično za in/out.

Ove godine je npr LTC imao dva kruga na gore, prvo do 0.0185+ drugi do 0.017+. Podsetiću da je krajem 2017-e pri dolarskom ATH bio na 0.017 isto. To je bila odlična cena za izlazak.

Što se mene tiče, gotovo je sigurno da će LTC i ETH doći na nove ATH vrednosti u $, ali gde će biti BTC u tom trenutku..

Poslednja izmena:
Imam mjau mjau btc-a na menjačnicama i ne pada mi na pamet da se smaram koinima, i ovako me bole oči od stalkovanja i analitike, ali ako može da vas uteši pošto ste većina rudari i ex rudari. . ltc će sigurno da raste, ne zalećite se. Jednostavno sad se ostvaruje BTC projekat dvostrukog puta, i koini koje ste napabirčili majningom umesto živim kešom poput nas berzanaca, nisu prioritet. Ali ko ne sačeka jesen zeznuće se opako:smoke:

Ove godine je npr LTC imao dva kruga na gore, prvo do 0.0185+ drugi do 0.017+. Podsetiću da je krajem 2017-e pri dolarskom ATH bio na 0.017 isto. To je bila odlična cena za izlazak.
Pa to, udjes na 0.01 , izadjes na 0.015 i imas 50% profita u satoshijima, tj u BTC. Kad je dobra cena spram USD izadjes iz BTC u USD ako ti bas treba cash i to je to.
A ne ovo kao "LTC se odbio od 135 usd". Odbio se, ali u dolini panjeva. Stoji na 0.011 BTC. Ne bi se on ni "odbio" ni "probio" da nije BTC padao/rastao.

Zavisi ko je sa čim ušao u priču.
Ko je kopao, pa platio struju i opremu XK EUR, teško se može prebaciti na računanje u BTC. Oni takođe gledaju da izađu u nekom trenutku u fiat i samo im je taj momenat bitan, ne bave se swingom.

Ko je u trgovini, onda je BTC mera.

Ko je kopao, pa platio struju i opremu XK EUR, teško se može prebaciti na računanje u BTC.
Uopste ne pricamo o tome , nego o analiziranju cene (prelistaj par strana unazad pa ces videti i sam da to nisu mineri sa ASIC za scrypt koji kopaju LTC i gledaju kad da izadju, nego ljudi koji bi da trejduju). Ovde gledaju kroz USD koje limite ce LTC da "probije" i gde mu je "support" ili "resistance", a on ga nema, niti ga je ikad imao u USD, jer uvek prati BTC. Jednostavno, nema sta LTC da probija u dolarima. :)
(on se krece od nekih 0.01 BTC do 0.02 BTC, s povremenim izletima gore-dole, ali se uvek brzo vrati u pomenuti opseg)

Šta se dešava sa BTC? Ima li nekih analiza?
Juče pratio broj nepotvrđenih transakcija (padale na 600 do 800) dok danas vidim da su od 15.000 do 20.000

Koliko vidim, trenutna situacija se poklapa sa slikom:

four-stages-chart.jpg

A sada je ovo:

sada.jpg

Sada smo u Fear fazi, tako da je slobodan pad pred nama (zato i ima toliko transakcija, svi beze u usd).
(ovo je samo moja laicka analiza, nemoj da je neko poslusao pa prodao sve za tepsiju ribe) :)

Poslednja izmena:
Ako ode na 9 ima samo dva scenarija, kreće panika (što iznad reče, već je krenulo), ili će neke mudonje da se dopune i krećemo na gore. Kako god sutra ćemo znati situaciju za naredni period. Najgore ako ostane da se vrti oko 10, gubi se entuzijazam:smoke:

I na kraju ispade da je davincij15 ipak bio u pravu sa zadrškom, ja nisam. Likvidirao sam preostali Bitcoin i stavio u džep mršavi profit. Niko mi nije kriv, sam sam zabrljao. Em što nisam dovoljno kupovao kad sam znao da je dobra šansa, em što na kraju nisam bio oprezan kad sam video da je tržište potpuno zaslepela pohlepa. Sad još jedino da me BTC šutne u glavu za rastanak i ode na 20k u jednom cugu.

Ako ipak reši da mi ne tera inat, da vidimo gde će ovo da stane. Idealno negde oko 6800, time bi ispoštovalo tradiciju iz prošlog ciklusa i uvelo nas u novi rast. Ali pre mislim da će se support naći negde oko 8k. Može i da kompletira B talas i odvede nas na 1800, sve je moguće.

Takođe će biti interesantno gledati i altove dok BTC pada. Hoće li padati proporcionalno ili će bar neki od njih naći sopstveni support, kad već nisu ni rasli sa kraljem.

Ih, šta bi bilo da je Perica..
Pustimo to.
Ja sam nekih godina prolazio ovde punih džepova fiata, bacio pogled, rekoh šta bunca ovaj saj i par ovih zaludjenika..gle ove gladuše pokušavaju da zarade za paštetu i parizer na nekoj mutljavini, mada..hmm,mogao bih da kupim dvadesetak tih btc-ova imao sam puno love..rekoh, zaj*mjau**mjau**mjau**mjau* odoh bolje na vruću jagnjetinu.

Ali dobro. Zanimljivije je ovako :smoke:

Meni ovo deluje ako naredna nedelja se sazdrži oko desetke, možda stabilnih 9700, da ćemo imati buum na jesen.

Tjs dokupiću se još sredinom nedelje. Stresno jeste, ali mislim da će se isplatiti:smoke:

Vidite ovako, gospodo moderatori, posto se javljate uglavnom kad dodje do nekih navodnih sukoba a tolerisete neke ocigledne polulicnosti kojima ovde najblaze receno nije mesto. Za gubitak kvaliteta diskusije i odlazak ljudi koji su stvarno doprinosili ovoj temi i ugledu bencha, vi ste krivi. Moderisite , administrirajte i opominjite one koji baljezgaju a i banujte slobodno, evo mene za pocetak npr. posto sam vec dobijao opomene jer imam 0-toleranciju na *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*stine nekih clanova. Kako bi bilo da pocnete raditi svoj posao na vreme i kako treba?

Diskusija o cenama... kolega gore pitao ima li kakve analize, ovi odgovorili, šta tu ima da bude nejasno i gde je tvoja? :)
I ovo nije ničiji posao nego se ovim bavimo iz drugih pobuda pa isto tako to nije tema ni ovde ni bilo gde na forumu.
Svaki korisnik foruma (sem moderatora) ima ignore opciju, jako je korisna jer filtrira svu moguću besmislenost na forumu, to mu dođe kao delete + ban po svačijoj meri.

Koliko vidim, trenutna situacija se poklapa sa slikom:

Pogledajte prilog 271716

A sada je ovo:

Pogledajte prilog 271717

Sada smo u Fear fazi, tako da je slobodan pad pred nama (zato i ima toliko transakcija, svi beze u usd).
(ovo je samo moja laicka analiza, nemoj da je neko poslusao pa prodao sve za tepsiju ribe) :)

mala opaska..
takvih patterna ima na nebrojano mnogo mesta.. evo jedan primer
imali smo rally od ~1400$ do 2800$ za nepunih mesec dana i onda je krenuo retrace do ~2000$

1.JPG

i tu odgovara ovaj tvoj prvi chart, da je balon pukao i idemo dole.. medjutim desilo se sledece

2.JPG

i kroz bull se mnogo puta to desavalo, korekcije od 30%-40% pa onda gore.

Ne kazem da ce to i sad da se desi ali cisto da pokazemo i ovu varijantu :) tako da budite spremni na sve varijante....

Tacnije imamo 3 scenarija za ovo... ili idemo dole, iki se klackamo tu i tamo ili idemo gore...
,)
i svi zadovoljni....

mala opaska..
takvih patterna ima na nebrojano mnogo mesta.. evo jedan primer
imali smo rally od ~1400$ do 2800$ za nepunih mesec dana i onda je krenuo retrace do ~2000$

Pogledajte prilog 271750

Samo što je to bio First sell of tako da šema ipak odgovara :)

A ako je ovo sad bear trap onda znači da BTC ide na nekih 120-200k što će reći da će market cap da mu bude ... 1-2,000b :d?
Ako je balon pukao u decembru 2017, zar ne bi trebalo više vremena da prođe do sledećeg?
A svejedno još nismo videli Despair fazu u kojoj treba padne ... ispod 2k?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno