Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

Pitanje - Drugar dobio 5 Plus sa kineskim romom. Bez google aplikacija. Kako da instaliram global rom i koji?

Pitanje - Drugar dobio 5 Plus sa kineskim romom. Bez google aplikacija. Kako da instaliram global rom i koji?
Po meni jedino da skinete fastboot rom global i istom metodom instalirate doticni rom. Valjda ima neko pametniji od mene ako gresim.

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

Hvala

Da li postoji mogućnost poboljšanja rada kamere bez rootovanja telefona? Neki program?

Posle ažuriranja na MIUI Global 10.2.1.0 (OEGMIXM) znatna poboljšanja na kameri.Dobio sam 1080p / 60 fps na telefonovoj kameri:

https://www.youtube.com/watch?v=Gu-1TuTCAbA

Instalirao sam i Open Kamera aplikaciju. Deluje kao da ima i EIS na 1080p/30fps:

https://www.youtube.com/watch?v=w1YDXdgYaxw&t
https://www.youtube.com/watch?v=WYutKKqe6dg&t

ovoga ranije nije bilo, ispravite me ako grešim.
Kod telefonske fabričke kamere video i dalje trese na 1080p / 30 fps.

Eto, ako nekome ovo znači da Vas obavestim.

Ja sam pre mesec dana nabavio Pocophone F1 koji je sjajan kod snimanja, ali toliko sam zavoleo moj Xiaomi Redmi 5 plus da neću nikome da ga prodam niti poklonim. Biće uvek kod mene kao drugi telefon.

Da li sme ovaj MIUI 10.3 da se ubaci ručno kao i predhodne verzije,gore pomenute...
Sa linka ispod
https://sourceforge.mirrorservice.o...-roms/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv10/
6f256ed65a23d575bc7576244a4cbb66.jpg

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Izvinjavam se ako nisam bio jasan..:)
Poslednja dva ažuriranja sam radio tako što sam skidao Zip Update,i nisam čekao da izađe zvanično preko Online Update-a...
Zato pitam,da li je ovo taj Zip...
Ja imam Fabrički Rom..android 8.1...MIUO 10.2

Pa da, to ti kazem to je xiaomi eu, nije zvanican rom. Ne mozes ga apdejtovati preko standardnog roma. Da bi to koristio sto si linkovao moras imati otkljucan bootloader

Za 5 plus, pre miui 11 sumnjam da ce skoro izlaziti zvanican apdejt. jer beta ne postoji vec 6 meseci. i taj 10.2 je rom star 7 meseci koji su samo preimenovali sa novim security patch-om

Poslednja izmena:
Ok,jasno...otključao sam Bootloader pre nekih mesec dana...ali dalje od toga ništa nisam radio...

Da li neko koristi ovaj rom sa xiaomi.eu?
Mislim da se on redovnije azurira i da se na njemu vise radi

Pozdrav drugari.
Situacija je sledeća brat od strica mi je kupio redmi 5 plus preko KP,medjutim kad je upalio fon..izbacuje mu da unese šifru sa MI naloga,predhodni vlasnik navodno je zaboravio šifru,postojili neki nsčin da se ovo reši nekako.
Kad udje u recovery ima sledeće opcije
a16d4ce0969117abc52cf14634ed75b4.jpg

Sent from my MI 6X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Telefon je najverovatnije kraden, zakljucan. Bez Mi account-a od proslog vlasnika je neupotrebljiv telefon.

Bezveze,mada mi je i cena bila sumnjiva.
Znači i neki custom rom ne može ništa...?

Poslednja izmena:
Vrati nazad telefon. Sta ima da se cimas?

Pozdrav drugari.
Situacija je sledeća brat od strica mi je kupio redmi 5 plus preko KP,medjutim kad je upalio fon..izbacuje mu da unese šifru sa MI naloga,predhodni vlasnik navodno je zaboravio šifru,postojili neki nsčin da se ovo reši nekako.
Kad udje u recovery ima sledeće opcije
a16d4ce0969117abc52cf14634ed75b4.jpg

Ako je njegov neka kontaktira Xiaomi i nek mu resetuju account ,dosta je da prilozi i br telefona sa kog je registrovao mi nalog

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Izvinjavam se ako možda nije pravo mesto za pitanje. Noćas sam promenio SIM karticu u mom Redmi 5 plus, i pojavi se neko obaveštenje o besplatnim SMS porukama za korisnike telefona sa MIUI operativnim sistemom, ja nešto kliknuh, skide mi 15 dinara kredita ali ne znam kako sad to da koristim? Jel ti sms-ovi idu preko neta ili kao svaki drugi sms? Kad kucam sms poruku sve je kao i pre.

Besplatne poruke su između MIUI korisnika telefona.I onaj kome šalješ i primaš poruke treba da bude aktivirana ista opcija.

Dobro, supruga mi isto ima Xiaomi telefon. Kako na njenom telefonu da aktiviram tu opciju, gde se to nalazi?

Dobro, supruga mi isto ima Xiaomi telefon. Kako na njenom telefonu da aktiviram tu opciju, gde se to nalazi?
Poruke su "besplatne" samo ako imas neta(idu preko neta kao viber).Ukoliko nemas neta ili nisi ma wi-fi naplacuje se prenos podataka,zato si i dobio zaduzenje za taj iznos

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Pa kako si kod tebe aktivirao tako i na drugom telefonu aktiviraj.Ja ne koristim tu mogućnost jer imam neograničene sms poruke kod operatera.Moraš koristiti Xiaomi aplikaciju za sms na oba telefona.

Kod sebe nisam namerno i svesno aktivirao tu opciju. Ponavljam, menjao sam SIM karticu i kad sam je ubacio pojavilo se to obaveštenje.

Naplacena je sms poruka za aktivaciju koja se salje van zemlje i to je to. Koristim ovu opciju i super je

Koja je svrha slati sms kad trosi net? Onda moze i viber itd.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Pa ta prva SMS poruka služi za registraciju usluge, posle toga je komunikacija besplatna između Xiaomi telefona koji su aktivirali ovu uslugu.

Drugar je promenio džek za punjenje na Redmi 5 Plus, nije hteo da puni. Sad puni, al' baš, baš sporo. Verovatno je zalemljen neki generički 1A džek u servisu(1000 din džek + ruke). Jel uzimao možda neko neki malo bolji džek ili original?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Pa ta prva SMS poruka služi za registraciju usluge, posle toga je komunikacija besplatna između Xiaomi telefona koji su aktivirali ovu uslugu.

Iskljuci net pa probaj poslati sms,neces uspeti.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Pa da, radi kao i ostali mesendžeri. SMS ide preko operatera. Mislio sam da se to podrazumeva.

Samo sam napisao zašto se naplaćuje inicijalni SMS 15 dinara.

Nazad
Vrh Dno