Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

Izgleda da mi baterija polako slabi, telefon je korišten godinu i pol baš dosta i mozda je baterija 30% slabija onako odokativno :D
Razmisljam da poručim neku neka stoji za zamjenu pa me interesuje vaša iskustva gdje ste porucivali sebi baterije?
Ima li neki način da se testira kapacitet baterije?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Moj ima 17 meseci i ne bi rekao da mi je baterija nešto specijalno oslabila. I dalje je odlična

Ma ja sam ga baš baš koristio ne igrice već poruke tako da je ekran dosta upaljen u toku dana. Ali bez problema izdrži jedan dan i sada
Ipak bi volio da poručim jednu bateriju uskoro nek se nadje

Jel netko naručivao displej preko aliexpresa ili ebay-a, trebam preporuku radnje ili prodavca.

Edit: našao par stranica nazad.

Poslano sa mog Redmi 5 Plus koristeći Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li je za ovaj telefon ikada bilo naznake da ce dobiti 9.0 rom ili nije?
Nesto mi u glavi da je bilo najave. Sada gledam dobice miui 11 a nwce dobiti zvanicni 9 rom?

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

Dobice Miui 11 novembra, sto je super. Mislim da nece biti nadogradnje androida,sto i nije toliko znacajno.

Pa stavi samo neku Dark temu i rešeno.

Jedino aplikacije koje nemaju dark mod nisu crne. Ako misliš na inverciju boja i u aplikacijama, to i onako uglavnom ne lični ni na šta.

Valjda se čeka miui 11. Najavljen je za novembar.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Hvala za Info

Mala pomoć ako neko može da pomogne... Naime odradjen hard reset i pri logovanju traži prijavu na Mi nalog. Medutim zaboravljena je lozinka.. Sad ne bi bio problem da se resetuje i pošalje na broj telefona, da se ta kartica nije dugo koristila i broj je ugašen, tako da podaci ne mogu biti poslati putem SMSa,a nov broj i nov nalog ne prihvata jer je vezan za stari broj..

Mala pomoć ako neko može da pomogne... Naime odradjen hard reset i pri logovanju traži prijavu na Mi nalog. Medutim zaboravljena je lozinka.. Sad ne bi bio problem da se resetuje i pošalje na broj telefona, da se ta kartica nije dugo koristila i broj je ugašen, tako da podaci ne mogu biti poslati putem SMSa,a nov broj i nov nalog ne prihvata jer je vezan za stari broj..
Probaj pa javi
https://youtu.be/UZ653r37hbA

Probao nesto slicno, ali ne mogu da udjem u podešavanja da uključim USB debugging.. Na MU9 je moglo ovako kao u klipu a na 10 ne može.. Došao sam ja do kraja da skinem opciju naloga, ali ne može uspešno da je završi jer USB debug nije uključen..

Dobio MIUI 11 na Redmi 5 telefonu, ali on nema Dark Mode (Android 8). Problem je što sam mogao Dark Mode kroz teme da dobijem, sad više ovoga nema u temama. Našao neko neko rešenje za ovo?

Dobio MIUI 11 na Redmi 5 telefonu, ali on nema Dark Mode (Android 8). Problem je što sam mogao Dark Mode kroz teme da dobijem, sad više ovoga nema u temama. Našao neko neko rešenje za ovo?
Pa dark mod nikad i nije bio vezan za miui 11 nego za Pie rom to je bila novina na androidu.

Ali si ga imao kroz teme, sada ga sa MIUI 11 više nema.

Verovatno posto je nov miui 11 nije jos niko napravio novu temu za ovaj miui. Ja npr jos uvek koritim jednu temu tj kombinaciju dve teme jos sa miui 8 i meni je odlicna kombinacija. Ali opasno ocekujem da nece raditi cim dobijem miui 11. I to mi je najveca mana koju cu doziveti na ovom telefonu. Ne znam da li ovde ima iko ko bi mi pomogao da recimo izvucem jednu prognozu koja mi je prirasla za srce a sastavni je deo teme koju posedujem pa da mozda moze da se ubaci u drugu bilo koju temu. Ne znam da li je to uopste moguce. Ako ima ko da pomogne bio bi mu jako zahvalan.
U pitanju je prognoza sa slike.

4e1bdab8759c6cb55024af7e3e0c44c4.jpg

Poslednja izmena:
Pa pokaži koja je prognoza,možda je widget uklopljen u temu

Znam da sam video tio nekad kao widget...ako nađem , javim

Ima za sada 2 delimična rešenja za Dark Mode. Pojavile su se teme koje omogućavaju tamni izgled (MIUI Adria Dark Elegance, Dark Mod i Drive Dark kombo), ali sama Customise opcija ne radi baš kako treba, jedino setovanje delova tema, pa Back Up da bi se pojavila kao opcija u Customise theme. Ali opet ne radi kako treba, boje fontova se ne uklapaju svuda, ima nepreklapanja, belih linija,... Drugo rešenje je putem abd komande: adb shell settings put secure ui_night_mode 2 S njom fino izgleda, ali Settings nije u Dark Mode-u i teme ne rade, odnosno rade samo ikone, Home screen i Lock screen podešavanja. Za sad koristim ovo drugo rešenje jer bolje izgleda, a Settings i ne otvaraš često.

Probaj Amber Weather,pa vidi u njegovoj bazi widgeta....
59846b65ad92fd8a02a6071bae5098f4.jpg

Nazalost nema. Nema veze malo sam razgledao i nasao sliku koju je lik izgleda koristio za pozadinu celog widgeta. Krenuo sam u istrazivanje kako se prave weather widgeti pa cemo da valjda provalim i sam. Hvala u svakom slucaju

Pocinju da me nerviraju reklame u apliacijama,inace koristim firefox sa ublock.
Cini mi se da je najbolja adaway,medjutim treba root.
Vidim dosta preporucuju kingo root za xiaomi,ja sam ga ranije koristio za coolpad i nije bilo problema,ili je bolji kingroot?
Takodje gde mogu naci gcam za redmi 5 plus,jer nisam bas zadovoljan kamerom u nekim uslovima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno