Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo da javim za RF...SG.
Kinez mi je javio da dobavljac petkom isporucuje robu i da zbog toga jos nema promene statusa.
Videcemo za 2-3 dana da li govori istinu.

@marantz

Kada stigne , mozes eventualno da dobijes refund za postarinu.

@ xSeptimus

U kom formatu je broj za pracenje ?

Šta raditi kada platiš 5.7$ za shippment preko SG, a kinez pošalje kao Registered China Post (koji je kod njega 1.89$)? Pisao sam mu - dobio sam "seen/read" samo i nije ništa odgovorio. Problem je što će ova CN pošta sada da putuje 45 dana, a Singapurska bi bila tu za 10-tak dana... Osim naravno što sam platio više za isporuku, a ovaj mi poslao najgorom koju ima u opcijama.
Sačekaš da stigne i onda otvoriš dispute sa razlogom da je prodavac koristio drugu poštu od naplaćene. Možeš i odmah da otvoriš dispute sa istim razlogom ali onda ne možeš kada da otvoriš dispute kada pošiljka stigne. Ako nešto nije uredu sa robom nema dodatnog refunda.
Lepo sačekaj da stigne pa onda otvori dispute i traži razliku u ceni slanja.
Dobićeš razliku u poštarini, 3.8$.
Nije neka para ali treba otvoriti dispute i uzeti nazad taj novac zbog koga se prodavac džukelisao, i da im ne preraste u naviku da ovo rade.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Sačekaš da stigne i onda otvoriš dispute sa razlogom da je prodavac koristio drugu poštu od naplaćene. Možeš i odmah da otvoriš dispute sa istim razlogom ali onda ne možeš kada da otvoriš dispute kada pošiljka stigne. Ako nešto nije uredu sa robom nema dodatnog refunda.
Nije neka para ali treba otvoriti dispute i uzeti nazad taj novac zbog koga se prodavac džukelisao, i da im ne preraste u naviku da ovo rade.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Da, glupo je što nije odgovorio ništa, ali to ću da iskoristim za dispute takođe. Dobro si mi rekao ovo da čekam da stigne pošiljka, pošto sam mislio da odmah dignem dispute nakon što prođe 10 dana od poručivanja... Sačekaću. Svakako mi taj item treba, ali mi treba brzo.

Poslednji status je Arrival at Destination Post (RS) 2019-04-15

Koja opcija je trenutno bolja HK Post ili NL Post?

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Kinez mi posiljku poslao preko SF Parcel-a, koji nisam ni trazio vec platio za China Post Registered Air Mail. Posiljka je navodno stigla ovde, barem prema pracenju (broj za pracenje ima samo brojeve, nema slova, tako da ne mogu da ga pratim preko nase poste) I po nekoj logici danas je trebalo da bude na isporuci, tj. da mi dodje na adresu. Medjutim od paketa nista. Kakva su vasa iskustva sa SF Parcel servisom? Ovo mi je prvi put da ide na ovaj nacin.

Screenshot_20190517_124415_yqtrack.app.jpg

A tek mi nista nije jasnije kada pogledam tracking preko SF Parcel sajta za pracenje

sf parcel.jpg

Šta raditi kada platiš 5.7$ za shippment preko SG, a kinez pošalje kao Registered China Post (koji je kod njega 1.89$)? Pisao sam mu - dobio sam "seen/read" samo i nije ništa odgovorio. Problem je što će ova CN pošta sada da putuje 45 dana, a Singapurska bi bila tu za 10-tak dana... Osim naravno što sam platio više za isporuku, a ovaj mi poslao najgorom koju ima u opcijama.
Ja bih pokrenuo dispute, pa neka se on češe. Ali je uvek na strani kupca i to prodavci dobro znaju, na kraju krajeva to su bili dužni da prihvate da bi trgovali.

@ zokce

vodka_commando je sve lepo objasnio

@ zokce

vodka_commando je sve lepo objasnio

I kod mene je isti slucaj, platio sam 2.25 evra shipping preko China Post Registered Air Mail, a Kinez mi je uvalio SF Parcel. Problem je sto za taj isti proizvod, kod tog istog prodavca, se vise ne pominje SF parcel kao varijanta slanja, tako da nemam cifru za poredjenje I osnov za refund. Ovako znam sta ce mi reci, da SF Parcel kosta isto kao i China Post Registered Mail I to bi bilo to.

@ milicevic

Stvarno mi nije jasno sto se bunis

China post bi cekao 20 dana , SF je stigao za 5.
I vidi se na pracenju da se krece.

@ milicevic

Stvarno mi nije jasno sto se bunis

China post bi cekao 20 dana , SF je stigao za 5.
I vidi se na pracenju da se krece.
Nisi video prvi deo trackinga, koji nije na slici. Nije bas 5 dana, vec malo duze.. Posiljka je isla iz Wenzhou-a -> Jinhua -> Hangzhou -> Shenzhen -> HongKong....Ne zalim se ja za brzinu, sve je to ok, vec samo hocu ono sto platim. Nista vise, a ni manje od toga. Platio sam za registrovani broj koji mogu pratiti i ovde u Srbiji, a sa njihovim ne mogu, jer nemam predstavu kada ce doci do mene, sto znaci da je u pitanju obicna posiljka slicna UB...SG (4PX Singapore Post OM Pro), koji registruje dolazak u Srbiju. Videcemo sta ce biti dalje. Prvi put se susrecem sa njima, pa mi iz tog razloga mnogi detalji nisu poznati.

Poslednja izmena:
Jel ima neko iskustvo sa UR....CN posiljkama?
Cekam neku masku sa alija, vec sam i zaboravio sta sam porucio.. [emoji23]

Stice za 90 dana [emoji16]
Mada ako je sve uredu obično je oko 30-40 dana

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Krenulo 5. aprila..
Pise mi tamo na aliju kao ako ne stigne do 26. maja da kontaktiram njihov support..
Ne znam da li da trazim novac nazad ili da cekam, pa valjda ce do nove godine [emoji23]

To je tvoje pravo , pa iskoristi ako ti ne stigne di naznačenog datuma, ili traži ono produženje roka.. Ja nisam pokretao dispute , jer je bila neka maska u pitanju 1.2$ nije mi bilo toliko bitno ili hitno pa sam sačekao i stiglo posle 86 dana (jedina pošiljka koja je toliko kasnila)

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Stigle u petak dve posiljke bez trazkinga malezijskom postom za 28 dana.
Cekam jos jedan paket koji ide SG postom napustio je SG-ur za 4 dana i u petak krenuo ka Srbiji.
Ocekujem paket ove nedelje, standardno brza SG posta.
Mada sam se iznenadio kad su mi ova dva mala predmeta stigla za 28 dana *mjau**mjau**mjau* malezijska i bez trackinga.

Meni je u petak stiglo nešto poslato 29. marta. Ima nade :)

Šta se dešava u situaciji kada je iz GPC pošiljka upućena u pogrešnu poštu?

Naime, stoji ovo:
10200 GPC BEOGRAD - 11118 Beograd 32 (to je na Vračaru)

A treba, uobičajeno, ovako:
10200 GPC BEOGRAD - 11073 BEOGRAD 129 (Novi Beograd)

Naime, stoji ovo:

Ili te je kinez z****** kao mene jednom prilikom,nije imao u stocku dron koji sam porucio,i ja da ne bih otkazao on prijavio kao da je poslao i dao mi link za pracenje od necega sto je poslao za novi beograd,a ja u rakovici,i to ne moze da se vidi dok ne stigne u srbiju.Ako je to slucaj obavezno ga i prijavi aliexpresu pored disputa.

Naime, stoji ovo:

To se meni desava cesto. Umesto na Postu 6, moju dostavnu Postu, posiljku greskom prebace na Postu 17. Onda ja odem do Poste 17 koja mi je u komsiluku I podignem paket, ili sacekam da ga dobijem sutra. Posta 17 to prebaci na GPC, a onda GPC tokom noci prebaci na Postu 6 I meni dodje sutradan.

A moze da bude i kao sto kaze DYWD. Imao sam slucaj pogresnog broja, ali se to desilo samo jednom i bilo ispravljeno odmah na pocetku pre nego sto je posiljka I krenula ka Srbiji. Pratio sam oba broja, a onaj "pogresni" je na kraju otisao u Staru Pazovu.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno