Већина бандера поред сијалице има и разне каблове. Што би то сметало?
Разумем да мтс гура каблове по земљу јер ће да има глобалну понуду. Још боље разумем да епс укопава каблове од трафо станице до зграда јер то неће нико други да уради али како да то уради ехе? Да копа до сваке зграде где нема или има корисника? Да свуда доведе кабл као да ће сви да узму а можда неће нико?
Мислиш да би се њима исплатило да од неког центра (и то је посебан трошак али нешто имају) копају да би само комшији и мени довели кабл?
На крају, ехе је углавном најмања фирма (да не кажем најмање моћна) па када и епс и мтс и сбб укопају своје каблове, онда ћу и ја да их критикујем. Дотле ми је довољно да имам јефтину оптику која ради.
едит: апропо ... наравно да свако може да укопава своје каблове али то није баш исправно. Да ли да раде као ТТ па на 20-30цм испод увале кабл и свако ко прави тротоар, копа башту и слично да им то искида? Шта се ради ако негде буде прекид? Постоје неки стандарди, причу сам чуо одавно, по коме се искористи прилика када неко хоће да копа па се направи канализација и град понуди свима којима је то потребно да је искористе. После тога нема копања одређени број година. Једини прави начин. Да ми свака фирма која хоће да полаже каблове копа по комшилуку или да раскопава цео град ... па овде има бар 3-4 оптичара, ту су мтс, сбб, орион и још неки .... свако од њих да посебно копа за каблове?