Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dvoumim se izmedju dva modela: Hisense 43A6100 ili LG 436300MLB.

Po specifikacijama dosta slicni, skoro pa i isti. Da li ima neke znacajnije prednosti jednog u odnosu na drugi koju ja ne vidim mozda?

Rasprodali se jeftiniji Hisense modeli bez smart opcije.

Nisu problem, da li mozda uzeti neki bolji od 55in za te pare koliko je samsung oko 75 000? Ako moze neka preporuka za te pare LG ili samsung od 55in
Bolje 58" uzeti, čini se ispočetka velik, ali jako brzo se čovek navikne. Baš taj Samsung kog si naveo je čini mi se u emmi/ww oko 75k.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Srećno ti bilo.. ja imam C7 65 vec godinu i 4 meseca, savršena slika, radi bez greške plus otporan na udaranje i lupanje od 2 godišnjeg klinca svaki dan.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Ja sam 3 puta isao do prodavnice da se nateram da uzmem 65", ali mi je prosto preveliki.
Malo sam se smorio znog 55", ali je tv generalno brutalan, setovao sam ga 3 dana, pa onda 3 nedelje dostelavao :D
Odusevio me je refresh rate od 120Hz na 1080p, pa taman da sluzi jedno 3 godine i da se uzme 4k 120Hz.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sedim na metar :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja sam 3 puta isao do prodavnice da se nateram da uzmem 65", ali mi je prosto preveliki.
Malo sam se smorio znog 55", ali je tv generalno brutalan, setovao sam ga 3 dana, pa onda 3 nedelje dostelavao :D
Odusevio me je refresh rate od 120Hz na 1080p, pa taman da sluzi jedno 3 godine i da se uzme 4k 120Hz.

Za gledanje sa 3 metra, 65" je mera.

Isto. Dugo sam razmišljao da uzmem 65, jer se tv gleda sa nešto preko 3m.

Međutim, definitivno bi mi to bilo preveliko. Praktično bi se dnevna soba pretvorila u bioskop. Zadovoljan sam sa 55 na kraju. Više od toga bi mi stvarno bilo previše.

LG Display je najavio da ce krenuti da prave 48" OLED panele [koji ce verovanto zavrsiti i kod Sonija, Panasonica i Phillips-a]. Super vest za one koji nece da plate puno za OLED ili nemaju fizicki mesta za 55".

Nemas ni BT cak koji ih kosta euro ili dva. Nije los TV ali posle 7402 taj mi je go ko pistolj. Kolega je uzeo isto tako ogoljen model, smorio se. Mada slika je ok, to radi kako treba. Zavisi od potreba.

Tapatalk from Poco loco

Nemas ni BT cak koji ih kosta euro ili dva. Nije los TV ali posle 7402 taj mi je go ko pistolj. Kolega je uzeo isto tako ogoljen model, smorio se. Mada slika je ok, to radi kako treba. Zavisi od potreba.

Tapatalk from Poco loco
Ok sve što kažeš ali, 74 je dosta skuplji a samim tim i bolji TV. Tipa, vozio si audio pa sedneš u golfa i kažeš da je krš golf :) sve je stvar percepcije ^^

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Kako se vozi audio? :)

LG C8 vs Sony XF90

Treba mi 55" TV za prostoriju koja je dobro osvetljena uz 'normalno' koriscenje televizora - dakle tv program u proseku 4h dnevno (vikendom vise), serije, filmovi... Imam tendenciju da ostavim tv da 'pravi drustvo' i tako jedan isti kanal da bude ukljucen i po nekoliko sati.

OLED , bez sumnje ima bolju sliku, ali mene naravno najvise brine burn-in jer ne zelim da kupim tv oko koga moram da prilagodjavam neke zivotne navike.
Zanima me misljenje trenutnih korisnika LG OLED-a, da li na osnovu gore napisanog spadam u rizicniju grupu kada je u pitanju burn-in?

Razlika od par stotina eur nije presudna kada je u pitanju odluka za kupovinu. Trenutno u nasim radnjama za oba brenda postoje 5g garancije, tako da se sve svodi na to OLED ili ne.

Sta je najisplativije (ulozeno dobijeno) od 55" do 800 eura?

Sony KD55XF7596BAEP
Sony KD55XF7005BAEP
Sony KD55XF7077SAEP
Samsung UE58NU7102KXXH 58"
Samsung UE55NU7093UXXH
Samsung UE55NU7402UXXH
LG 55UK6470PLC
LG 55UK6750PLD
LG 55UK7550MLA
Hisense H55A6100
Hisense H58A6100 58"
Hisense H55A6500
Hisense H55U7A

Ovo su neki modeli koje sam gledao. Najbitnija je slika, posto ce sluziti za gledanje filmova i serija. I da ne bi voleo da smart laguje.

Poslednja izmena:
ovi koji prate testove i citaju fore sa interneta (simptom kiselog grozdja) će ti reci da i ne pomisljas na OLED :p

imas dve teme o tome ovde u podforumu gde je sve manje više rečeno. Korisnici OLED-a, novijih modela od serije 6 pa naviše, nemaju problema sa burn inom, a zašli su u drugu godinu korišćenja. TV program nije problem ni po 15 sati dnevno, noviji modeli imaju čak i automatsko zatamljivanje logoa gde je većinom problem blještavo crveni logo... sve u svemu bitno je da na tv ne bude cesto jedna ista staticna slika više sati dnevno.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno