Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Све то је сића, мтс ради на велико и у једном тренутку ће да крену и инсталирају оптику код 10, 20, 50к корисника. Они не котрљају кабл и траже кога да закаче, они постављају инфраструктуру за велике пројекте.
U pravu si: GPON ONU i baš tako. Malo je postalo irtitantno, da se stalno konektujem. Osim toga, kad-tad, zatreba wifi, a to ovaj nema. Čudno je da ne daju gratis nikakav uređaj na korišćenje. Pa, to danas svaki ADSL provajder obezbeđuje, čak i oni najmanji.
То није уређај, то је медиа конвертор и даје ти сигнал који водиш на комп или на свој рутер који преузимају посао конекције. Мислиш да они који узму од СББ-а модем не морају то да раде? Једино што они то траже да би прикачили свој добар рутер чији ће то да буде посао.
Основна понуда сваког провајдера је да до тебе доведу сигнал који можеш да користиш. Да ли је то кабл па добијеш кабловски модем или овако је слично. После тога следе опције да провајдер подели фрај неку бољу опрему уз скупље пакете а уз такве обично дође још понешто. Или мислиш да и они који дају 1к4 и они који плаћају најскупљи пакет имају право на исту опрему??
Некад затреба wifi? Мени некад затреба телевизор (јер га и немам) па сад да очекујем од провајдера? СББ дели HG уређаје који су и гигабитни и дуал бенд и опет већина кука, не одговарају им па траже модем.

Зар ехе не даје онај најобичнији TP-Link уз јефтиније пакете?

То није уређај, то је медиа конвертор и даје ти сигнал који водиш на комп или на свој рутер који преузимају посао конекције. Мислиш да они који узму од СББ-а модем не морају то да раде? Једино што они то траже да би прикачили свој добар рутер чији ће то да буде посао.
Основна понуда сваког провајдера је да до тебе доведу сигнал који можеш да користиш. Да ли је то кабл па добијеш кабловски модем или овако је слично. После тога следе опције да провајдер подели фрај неку бољу опрему уз скупље пакете а уз такве обично дође још понешто. Или мислиш да и они који дају 1к4 и они који плаћају најскупљи пакет имају право на исту опрему??

Ma, sve se slazem i ne trazim nista, sto mi ne pripada. Mozda malo laicki, poredim optickog provajdera i ADSL provjadere, gde je nemoguce u danasnje vreme, da uz ugovor, ne dobijes wifi ruter, bez placanja najamnine. Ne znam za druge operatere, ali EXE Net je oduvek skrtario na opremi. Ja sam koristio i njihovu nekadasnju ethernet mrezu, gde osim golog LAN kabla , nista ti drugo u kucu nisu unosili. I onda su iznajmljivali rutere, ali ja sam imao ovaj moj stari, koji je za tadasnje brzine bio daleko vise nego dodvoljan.

Некад затреба wifi? Мени некад затреба телевизор (јер га и немам) па сад да очекујем од провајдера? СББ дели HG уређаје који су и гигабитни и дуал бенд и опет већина кука, не одговарају им па траже модем.
E, tu smo isti, sto se tv-a tice. Zapravo, SBB mi je jednom prilikom uz ugovor (ponudu je davao radnik na terenu "od vrata, do vrata"), nudili televizor. I Mts nudi nesto slicno, ali mi se ne isplate te njihove ponude.

Зар ехе не даје онај најобичнији TP-Link уз јефтиније пакете?
Daju, njega ili Tendu za 1400 i neki Huawei za 2000 din. Ovo sto ja imam ispod stola je Huawei GPON (sto ja ocigledno pogresno, zovem "zicanimodem")

Uz bolje pakete dalju bolje rutere bez nadoknade i to dosta dobre. Uz najjeftinije pakete daju uz simbolicnu doplatu. Sve zavisi kakav si korisnik. Ako uzmes trio, dobijas ruter na kome sve ima bez doplate. Doduse na 2.4GHz.

Mozda malo laicki, poredim optickog provajdera i ADSL provjadere, gde je nemoguce u danasnje vreme, da uz ugovor, ne dobijes wifi ruter, bez placanja najamnine.
Па и они су на почетку давали само модеме па још USB где ни свој рутер ниси могао да користиш него је морало да се дели са компа. Па су полако напредовали а у сваком случају морају да дају модем. Ехе не мора, он практично има тај медиа конвертор који даје употребљив сигнал али опет нешто дају. А и сада је лакше узети рутер него пре. Ја имам бар 3-4 које сам узимао у разним приликама.
Нисам хтео да шкртарим, за онолико више колико бих платио пљеску и пиво месечно сам узео много већи пакет и добио добар рутер па не могу да их критикујем.

Ima li neko iz Pirota da potvrdi da je uveo optički Exe Net ?
Zvao, urgirao, obećavali mi i još ništa.
Centar grada je u pitanju.

Znam bar dva korisnika koji jesu (oba u Takovskoj ulici). U kom deli si?

Kozaračka blizu groblja takođe nije uvedena.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ima kablova ali jos ne uvode svima koji pozovu, zvao sam ja za druga par puta i rekli su kao u narednih mesec dana najkasnije.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Zvao sam exe net kc kaze lik ne moze Bg imaju mrezu samo do Jagodine najsevernije.... bas steta

Poslano sa mog Redmi 5A koristeći Tapatalk

То може само да упропасти понуду а ионако Бг има довољно оптике. ;)

То може само да упропасти понуду а ионако Бг има довољно оптике. ;)
kao npr. dajte alternativu za sbb Mirijevo/ Zvezdara

Možda nekome pomogne ovaj info. Automatsko redjanje kanala za VOX televizore. ukljucite LCN opciju, zatim automatska pretraga, odaberite POTPUNA, na dnu ubacite sr broj 6952, zatim odaberite drzava DANSKA i odradite pretragu. Za sada je ovo uspelo na tri VOX-a. Za LG ako neko ima foru neka javi. Od desetak LG televizora za sada su samo njih 4 lepo naredjali kanale. Kod kopernikusa su svi LG lepo redjali kanale a na exe kablovskoj nikako nece. Uglavnom je uspevalo prebacivanje na Dansku,Norvesku i swedsku, ali sada ta fora nece. Ovi iz EXE naravno nemaju pojma to da nameste iako sam ih gnjavio mnogo puta.

kod mene je ok naredjalo na 3 uredjaja Vlasotince u pitanku

Evo ceo dan pokusavam sa LG lcd 42 inca iz 2010 godine i konacno uspesno. Jezik Engleski, drzava Holandija, Auto pretraga, brza pretraga, settings su namestena ovako: Home tuning ON, Frequency 570000, symbol rate 6952, modulacija 256Qam, Network ID AUTO, Pocetna frekvencija 578000, zavrsna 796000. Tv je vracen na fabricka podesavanja na eng i UK. A zatim redom menjane zemlje i probano na svakoj bez vracanja na fabricka podesavanja.

Možda nekome pomogne ovaj info. Automatsko redjanje kanala za VOX televizore. ukljucite LCN opciju, zatim automatska pretraga, odaberite POTPUNA, na dnu ubacite sr broj 6952, zatim odaberite drzava DANSKA i odradite pretragu. Za sada je ovo uspelo na tri VOX-a. Za LG ako neko ima foru neka javi. Od desetak LG televizora za sada su samo njih 4 lepo naredjali kanale. Kod kopernikusa su svi LG lepo redjali kanale a na exe kablovskoj nikako nece. Uglavnom je uspevalo prebacivanje na Dansku,Norvesku i swedsku, ali sada ta fora nece. Ovi iz EXE naravno nemaju pojma to da nameste iako sam ih gnjavio mnogo puta.

Prijatelju nece biti ovo sto pises. Imam 2 Smart LG-ija, serija 7 WEBOS 3.5 .. na oba redja kanale perfektno.

Inace kako vidim na frekvenciji 642MHz treba da vrsis pretragu. Nikako potpuna.

Najblize tebi su u Ćirila i metodija (pretpostavljam da će kroz Danila Kiša da uđu u Novosadsku.

Ma najbliži su odasvuda :( :( :(.
Vidim kabl u glavnoj ulici na 20m od mene, i u Ć.&M., takođe nema preko 50m.
Zvao juče ponovo i ponovo obećavaju "do mesec dana"....

imam i ja jedan 7505 sa web os-om 3.8 i sa njim je bilo problema u pocetku. prvih mesec dana nije nikako hteo da naredja kanale. Zvao sam exe rekao za problem i posle dva tri dana tv je sam preuredio kanale. Zanimljivo je to sto se u isto vreme to isto desilo i kod dvojice komsija, isto LG televizori.

Imao sam taj problem na nekom bluberry tvu isto je razbacivao kanale, da me ubijes ne secam se sta sam menjao, da li drzavu ili drzavu i jos nesto, uglavnom naterao sam ga nekako da poredja po rednim brojevima u imenu. Jedino je, cini mi se ostao 413 negde u prvih 20-30kanala da "strci". Njemu nema pomoci. ;-)

Da li moze da se ubaci m3u kuoljena lista u ove Skymaster exenetove dekodere?

Jedno pitanjce u vezi interneta. Ima li u exe netu natovanja ip adresa, CG NAT-a?

Koliko znam, nema.

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

Za sada nema, što je velika prednost.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Колико знам, а овде има неких који много више знају, ехе је скоро докупио IPv4 адресе да не дође до натовања. Да ли ће тако да се настави немам појма али можда поменути знају. ;)

Po mojim informacijama u dogledno vreme ne planiraju CGNAT. Tačno je da su kupovali noce IP blokove upravo zbog toga.

Nazad
Vrh Dno