Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako se vidi samo jedna, kad je izvod za ceo mesec?
Meni su 'ladno zadržali otg kabal na carini, NS [emoji23]

Ne šaljem ja ceo mesečni izvod nego odem na web banking, prikaz transakcija i filtritam da mi prikaže samo transakcije za dan kupvine ili po vrednosti ili kako već može da se odradi da se vidi samo ta jedna transakcija i opalim skrinšot i to im šaljem...

Cekaj, hoces da kazes da screenshot priznaju kao validan dokaz?! FFS :) What a surprise .

Ti mozes da im das lozinku i korisnicko ime tvog bankovnog profila. [emoji14]

Heheh funny :)

Samo kazem da u principu ozbiljne institucije ne prinazju SS kao dokaz, iz ociglednih razloga. Samo izvod iz banke sa cuvenim pecatom. Pandan SS-u je elektronski potpisan PDF izvod od strane banke/sistema.

Primera radi skoro sam imao posla sa katastrom. Pitah za SS iz ebankinga, nasmejase se samo. Kaze bato PECAT i nista drugo. Pa idi na salter i trazi po referenci transakcije i sve OK onda.

Poslednja izmena:
Odakle si love hunter, iz Beca?

I tamo je sve ovo normalno a kamoli ovde.

Elem, ozbiljno pisses off topic.

Otvori temu cudim se zbog toga i toga pa pisi tamo sta ti je sve "funny" i cudno.

Poslednja izmena:
Ozbiljne firme imaju uvid u svoj račun na koji se plaćaju dažbine i mogu odmah da provere na osnovu podataka sa skrinšota. One koje to nisu i nemaju traže pečat.

APR ima dobar sistem - svaka uplata ima poseban poziv na broj koji se generiše na sajtu agencije i preko tog broja uvek mogu da provere da li je uplaćeno ili ne.

APR ima dobar sistem - svaka uplata ima poseban poziv na broj koji se generiše na sajtu agencije i preko tog broja uvek mogu da provere da li je uplaćeno ili ne.
Jeste, mogu da provere, ali ipak kada prilažeš zahteve za razne izvode i potvrde traže da se priloži i dokaz o uplati.

Sent from my Redmi 5 using Tapatalk

Ozbiljne firme imaju uvid u svoj račun na koji se plaćaju dažbine i mogu odmah da provere na osnovu podataka sa skrinšota. One koje to nisu i nemaju traže pečat.

Tacno, iliti one koje imaju samo jednu stvar: poziv na broj umesto "sipanja u bunar" kao katastar i ostali.

Odakle si love hunter, iz Beca?

I tamo je sve ovo normalno a kamoli ovde.

Elem, ozbiljno pisses off topic.

Otvori temu cudim se zbog toga i toga pa pisi tamo sta ti je sve "funny" i cudno.

Jok, iz Tokija. :D

A ovde je bas sve strogo u skladu sa temom do sad - OKEJ... pardon my ignorance. :wave:

Odoh da tokijam ono moje od cega se zivi :d

Jednostavnije (jeftinije) mi je da elektronsku transakciju koju mi banka ne naplaćuje odštampam kao skrinšot i overim u banci nego da plaćam provizije po šalterima.

Pa banke naplaćuju sve overe.
Ti očekujes da ti džabe overe?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pozdrav ljudi. Cekam paket od 31. januara kada je poslat, danas je stigao ali ga je postar samo ostavio u zgradi iznad svih sanducica na izvolte. Bukvalno je mogao bilo ko da uzme, pritom nije mala i jeftina stvar. Cist bezobrazluk a carina i pdv su 5000 dinara. Da li uopste da platim to jer ja nigde nisam ni potpisao da sam ovo preuzeo. Da li je neko imao slicno iskustvo? Dobih i papiric onaj sa kojim bih u sustini trebao ovo tek u posti da preuzmem.

Uzmi ga i ako te neko nesto pita ti reci da nisi nista preuzeo. Bez potpisa ti ne mozes nista uzeti.

Konačno preuzeh paket koji je bio na carini od 1. februara. Na vrednost 20 evra mi zaračunali još PDV, otvaranje paketa i još nešto, ukupno sam platio još 618 dinara.

taman sam to hteo da ti kažem da je verovatno slućajno to uradio. jer pošta njega duži za te dažbine, tj ko je predao paket mora da dostavi pare, a ako nije onda i paket i obračun idu u poštu.

meni se desilo da je oar puta ostavio paket i otišao. tek sutradan bi se pojavio zbog para. treba i njih razumeti, stanje u pošti haos a poštara sve manje i naravno plate sve manje [emoji39]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Posebno uplatu ako želiš, overenu, nista se ne plaća. Komercijalna b, e-banking.
Niti izvode naplaćuju, kao i VB. Kad god sam vadio nista mi nije naplaceno. Sad mi stiže na mail svaki mesec.

Jel imao neko posle podnosenja na carinski pregled da mu ode na 61200 postanski broj i gde je to u opste? Posto je moja posta za dostavu 11000.
9ad7afc59e501321f74beadab29f3c05.jpg

2019-02-21_19-44-51_Eq9KVP7UF.png

ovo je bilo najduze vreme sto mi je obican kineski paket cekao na carini...

Meni je punjač za baterije stajao 14 dana,plaćen 22$,platio pdv i otvaranje paketa 660rsd.

Jel imao neko iskustva sto se tice rutera po pitanju carine
Ja sam naručivao ruter i platio samo PDV i troškove otvaranja paketa. Izašlo me oko 600-700 din. Na rutere se ne naplaćuje carina. Znam da sam negde našao tu informaciju još pre naručivanja...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Ja sam naručivao ruter i platio samo PDV i troškove otvaranja paketa. Izašlo me oko 600-700 din. Na rutere se ne naplaćuje carina. Znam da sam negde našao tu informaciju još pre naručivanja...

To nema veze sa ruterima ili bilo kojom specificnom robom. Na SVE se naplacuje PDV - a carina kao sto znamo ako prelazi 50 evra dinarsku protivvrednost. Narodu je sve jedno kako se to krsti - platice harac, samo je pitanje 20% ili 32% + ostali troskovi poste.

To nema veze sa ruterima ili bilo kojom specificnom robom. Na SVE se naplacuje PDV - a carina kao sto znamo ako prelazi 50 evra dinarsku protivvrednost. Narodu je sve jedno kako se to krsti - platice harac, samo je pitanje 20% ili 32% + ostali troskovi poste.
Moja greška. Nisam se lepo izrazio...Hteo sam reći da ovaj moj ruter (Xiaomi Mi Wi-Fi 3G) nije podlegao carinskim troškovima jer je bio ispod vrednosti od 50e. Čitao sam bio neki review za njega i sećam se tu je pisalo da prolazi carinu bez tih troškova...Ok je sve ovo što kažeš. Nije mi palo na pamet da možda čovek hoće da naruči skuplji ruter...

Jeste, mogu da provere, ali ipak kada prilažeš zahteve za razne izvode i potvrde traže da se priloži i dokaz o uplati.

Sent from my Redmi 5 using Tapatalk

Pa dobro, treba im da vide taj broj, pa je bolje to nego da se piše po papirićima i da odbacuju prijave zato što kasnije utvrde da nije uplaćeno, ali je dobro to što npr. sada firme mogu da podnesu samo izvod sa računa, bez pečata i potpisa, što je jedno vreme traženo.

Eventualno bi mogli da izmene registracione prijave tako da se doda polje za upis poziva na broj sa kojim je uplaćeno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno