- Učlanjen(a)
- 22.10.2018
- Poena
- 20
Meni pocne recimo speedtest DL sa 300+ i onda pada na 150 lagano ne znam sto je to tako.
Preko kabla i bez antivirusa i firewall su ti merenja?
Sent from my iPhone using Tapatalk
da li ti je racunar povezan preko wifi ili lan kablom? ako je lan kabal, da li je port na racunaru gigabitni?
Sent from Galaxy S8
Jednom sam zbog toga pisao prigovor RATEL-u, dobio sam SAMO 3 meseca umanjen račun.
Rekao sam ti da je do cvorista i tehnologije, predji ti na optiku i neces imati problema.Donesose mi neki technicolor modem, podseca na xbox 360 i isto je. Krene kako kad 250-220 i padne na 155-120. Sigurno je do mreze nesto.
https://i.imgur.com/yhEIdKa.gif
Pogledajte prilog 265873
Pogledajte prilog 265874
Pogledajte prilog 265875
Pogledajte prilog 265876
To je novi sbb modem![]()
Jel požeš da napišeš šta si i kako radio da bi to dobio?
treci mesec za redom mi salju racun sa stavkom od 250 din za dodatni STB. ja posle svakog racuna saljem reklamaciju, oni prihvate i salju ispravljen racun (imam 2 dodatna stb bez doplate). stvarno su nesposobni, sad treba izgleda do kraja UO da se zalim na svaki racun.
Overhead svugde postoji sigurno, ali ne znam ni blizu kao Poglavica, pa vise pretpostavljam@alfaunits: Taj "veštački overhead" koji imaju na fiber-u bi mogao biti posledica "arhitekture mreže" pa da zbog stvari tipa MRU vrednosti i generalno načina "pakovanja" informacije, pa da i taj fiber saobraćaj negde "dublje" u mreži se pakuje isto kao VDSL-PTM?
"Lowest common denominator" pristup?
kako to da izvedem i kome konkretno da se obratim?Ja sam imao problem sa uslugom 72 sata unazad, gde je po ugovoru besplatna čitav period trajanja ugovora a oni mi isključivali svakih 30 dana, 2 meseca za redom, jer je kao promo usluga.
Moraš da se žališ na višoj instanci od call centra kako bi ti neki pravnik izdao rešenje koje ostaje u sistemu, a neko će uneti te podatke u tvoj "profil" korisnika, kako ovi iz naplate ne bi svakog meseca koristili pogrešne podatke kad ti prave račun.
Živela administracija! /not
E svasta cu jos procitati.Ja moram opet u mali off *mjau**mjau**mjau*. Izvinjavam se zbog toga svima.
Podneo ja danas reklamaciju sbb-u, bili tehnicari, merili nekom spravom, speed test nije hteo vise od 85Mbps i kaze jedan da zna sta je. To je zato sto nemaju dovoljno portova, te im cvoriste malo zaguseno i da ce to biti bolje od marta. Kada sam prvi put imao reklamaciju, par dana po uzimanju tog paketa 300/15 rece da ce biti bolje do februara. Oni tu vise nista ne mogu da urade i ja rekoh da tamo kazu svom sefu da trazim raskid ugovora bez placanja ikakvih penala. To sam trazio i preko call centra i preko sbb support twitera i u poslovnici. Takodje sam pozvao ministarstvo telekomunikacija i inspektorka mi rece da ako reklamiraju 300 a ne mogu to da u praksi pruze, imam pravo da raskinem ugovor bez placanja penala. Ja imam celu konverzaciju sa njima u twiteru i moje reklamacije i koliko su brzine bile lose od starta.
Ovaj jedan tehnicar kaze da necu da se usrecim sa mts optikom jer je on oveo optiku brzine 50/8 i da je ping 14ms, download brzina mu je 45Mbps, uvodili mu u stan 7 sati. Ja sam sad zbunjen jer sam pre toga svratio i do mts poslovnice, uzeo prospekt, pitao momka koji radi tamo i znam da je opticki internet tek od brzine 150/20. Odose oni i kad se ja opasuljih, rekoh mu kroz prozor, covece bre ti imas obican adsl, opticki tek pocinje od 120. On meni opet kako on zna, kako su oni to spojili fiber optickim kablom.
Ja sad opet moram da pitam, da li mu je to obican adsl taj od 50/8? Jel se necu pokajati ako predjem na optiku 250/30? Ovo je naziv mog ethernet adapter Realtek PCIe GBE Family Controller, valjda je gigabitni. Jeste gigabitni, sad sam i opcijama speed and duplex stavio 1.0 Gbps i ovo je brzina na moju nesrecu
Pogledajte prilog 265929
kako to da izvedem i kome konkretno da se obratim?
Sent from Galaxy S8
Hvala ti na pojasnjenju, znam tog tehnicara i ***** svaki put. Prvo mi je pricao do februara kad sam prosle godine poceo da se zalim i da reklamiram, sada od marta ce srediti. Isto kaze za mts, nema to veze sto ti imas u zgradi, kad podneses zahtev za optiku ima da cekas i do 4 meseca da ti oni dodju. Ma covek se proserava za medalju. Cim mi dozvole raskid ugovora odmah cu da gledam da se prebacim na mts 205/30. I samo jos jedan speedtest, doslo vece i brzina sve manja i manja.
Pogledajte prilog 265948
Ja vise od mesec dana ne dobijam box drugi a kamo li treci, juce zvaokazu cekaju da im stignu novi boxovi nece stare da mi daju nego cekaju novi da mi daju, a ti vec dobio box nakon 5 dana, WTF?Danas stigao i drugi stb, 5-6 dana od uvođenja boxa. Prilično su me iznenadili brzinom realizacije
Za sada sve radi kako treba. Jedino mi je smešno što nema identifikacije na fiksnom telefonu. Valjda treba da zovem da mi uključe i to se plaća dodatnih xx dinara...
Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari