Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Meni pocne recimo speedtest DL sa 300+ i onda pada na 150 lagano ne znam sto je to tako.

Preko kabla i bez antivirusa i firewall su ti merenja?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da. Kabl i ne koristim antivirus i firewall. Kad merim preko speedtesta ovih dana, krene negde od 120 i evo padne na 30. Nikad ne moze da drzi konstantnu brzinu. Bilo je to u nekim slucajevima i 220 ali to se moze nabrojati na prste. Upload je ok.

da li ti je racunar povezan preko wifi ili lan kablom? ako je lan kabal, da li je port na racunaru gigabitni?

Sent from Galaxy S8

Da, kablom je povezan. Ovo je oznaka adaptera, Realtek PCIe GBE Family Controller. Cim ima GBE znaci da je gigabitni.

Secam se kad mi uveli prvog dana i aj reko da skinem division sa uplay-a, brzina je isla 34-36 megabajta, par dana posle toga ovako je pocelo i ja stalno zovem i oni nesto izmuljaju i to bude opet par dana i krecemo u krug. Sve to tako od 9.11.2018. Cak mi rekli da na speed testu brzinu merim na mts nis serveru a ne na SBB beograd. Bilo je slicno. Sada nesto i nemam mts server na speed test sajtu.

Evo snimio sam kako to meri kod mene. Sad bar krene od 150 pa padne na 80. Verovatno ce mi reci sutra da je to do cvorista tako.

https://i.imgur.com/LYIHHkL.gif

Poslednja izmena:
Donesose mi neki technicolor modem, podseca na xbox 360 i isto je. Krene kako kad 250-220 i padne na 155-120. Sigurno je do mreze nesto.

https://i.imgur.com/yhEIdKa.gif

8049509170.png

ruter1.jpg
ruter2.jpg
ruter3.jpg

To je novi sbb modem :D

Poslednja izmena:
Jel požeš da napišeš šta si i kako radio da bi to dobio?

Pokušao sam da nađem šta sam tačno napisao, ali nisam uspeo. Našao sam samo odgovor od RATEL-a.

Uglavnom ovako je bilo. Prvo sam bezbroj prigovora pisao mts-u, zbog loše brzine interneta, visokog pinga, jittera, čestog pucanja veze, loših parametra. Zahtevao sam da srede Net ili da dobijem neki popust zbog lose usluge. Obzirom da ništa nisu hteli da učine napisao sam isto to ratelu. Odgovor ratela je u atačmentu.

Prilozi

• Odgovor.jpg
    Odgovor.jpg
    625.4 KB · Pregleda: 163
treci mesec za redom mi salju racun sa stavkom od 250 din za dodatni STB. ja posle svakog racuna saljem reklamaciju, oni prihvate i salju ispravljen racun (imam 2 dodatna stb bez doplate). stvarno su nesposobni, sad treba izgleda do kraja UO da se zalim na svaki racun.

Sent from Galaxy S8

Pa i ja im rekao net limit da mi iskljuce kad sam potpisivao za novi box a oni mi salju sa uracunatom tom stavkom.

treci mesec za redom mi salju racun sa stavkom od 250 din za dodatni STB. ja posle svakog racuna saljem reklamaciju, oni prihvate i salju ispravljen racun (imam 2 dodatna stb bez doplate). stvarno su nesposobni, sad treba izgleda do kraja UO da se zalim na svaki racun.

Ja sam imao problem sa uslugom 72 sata unazad, gde je po ugovoru besplatna čitav period trajanja ugovora a oni mi isključivali svakih 30 dana, 2 meseca za redom, jer je kao promo usluga.

Moraš da se žališ na višoj instanci od call centra kako bi ti neki pravnik izdao rešenje koje ostaje u sistemu, a neko će uneti te podatke u tvoj "profil" korisnika, kako ovi iz naplate ne bi svakog meseca koristili pogrešne podatke kad ti prave račun.

Živela administracija! /not

Poslednja izmena:
Ja moram opet u mali off *mjau**mjau**mjau*. Izvinjavam se zbog toga svima.

Podneo ja danas reklamaciju sbb-u, bili tehnicari, merili nekom spravom, speed test nije hteo vise od 85Mbps i kaze jedan da zna sta je. To je zato sto nemaju dovoljno portova, te im cvoriste malo zaguseno i da ce to biti bolje od marta. Kada sam prvi put imao reklamaciju, par dana po uzimanju tog paketa 300/15 rece da ce biti bolje do februara. Oni tu vise nista ne mogu da urade i ja rekoh da tamo kazu svom sefu da trazim raskid ugovora bez placanja ikakvih penala. To sam trazio i preko call centra i preko sbb support twitera i u poslovnici. Takodje sam pozvao ministarstvo telekomunikacija i inspektorka mi rece da ako reklamiraju 300 a ne mogu to da u praksi pruze, imam pravo da raskinem ugovor bez placanja penala. Ja imam celu konverzaciju sa njima u twiteru i moje reklamacije i koliko su brzine bile lose od starta.

Ovaj jedan tehnicar kaze da necu da se usrecim sa mts optikom jer je on oveo optiku brzine 50/8 i da je ping 14ms, download brzina mu je 45Mbps, uvodili mu u stan 7 sati. Ja sam sad zbunjen jer sam pre toga svratio i do mts poslovnice, uzeo prospekt, pitao momka koji radi tamo i znam da je opticki internet tek od brzine 150/20. Odose oni i kad se ja opasuljih, rekoh mu kroz prozor, covece bre ti imas obican adsl, opticki tek pocinje od 120. On meni opet kako on zna, kako su oni to spojili fiber optickim kablom.

Ja sad opet moram da pitam, da li mu je to obican adsl taj od 50/8? Jel se necu pokajati ako predjem na optiku 250/30? Ovo je naziv mog ethernet adapter Realtek PCIe GBE Family Controller, valjda je gigabitni. Jeste gigabitni, sad sam i opcijama speed and duplex stavio 1.0 Gbps i ovo je brzina na moju nesrecu

8052807829.png

Poslednja izmena:
ADSL nije sigurno ;) Može biti VDSL ili FTTH optika. Dakle za brzine preko 100 Mbps mora fiber (= max brzina koju nude preko VDSL-a je 100 Mbps) a za ove niže tamo gde su ušli sa optikom puštaju korisniku 50 i 100 Mbps ako korisnik neće da daje tolike pare za 150 Mbps paket.
Dobrom delu korisnika je 50 Mbps sasvim dovoljno.

Za ostalo si baš našao da veruješ tom SBB tehničaru da ti kaže istinu...

shamanNS nisi shvatio glavnu poentu priče kad se i sam SBB tehničar opredeli za MTS, to mu je odma bio znak da se može onda zamisliti u kavom je stanju SBB infrakstruktura.

@jok: Možda tu gde živi nema SBB :d Ili tehničar živi sa majkom koja kampuje na fixnom po ceo dan pa im se isplati jedino Box paket xD

Njemu se bas isplati da ti kaze istinu :D

Telekom ume i dalje da zakida nesto sitno, ali ispod 10%. Kao "overhead DSLa", ali normalni radnici ti otvore vise port i dobijes punu brzinu. Za optiku, kao da neki duduci namerno postave na manje :D

Ali takve razlike kao sto imas kod SBBa neces sigurno imati, osim na DSLu, ako si mnogo dalje od centrale nego sto ti treba za tvoju brzinu, ali to je druga prica, i nema veze sa optikom.

@alfaunits: Taj "veštački overhead" koji imaju na fiber-u bi mogao biti posledica "arhitekture mreže" pa da zbog stvari tipa MRU vrednosti i generalno načina "pakovanja" informacije, pa da i taj fiber saobraćaj negde "dublje" u mreži se pakuje isto kao VDSL-PTM?

"Lowest common denominator" pristup?

ADSL ima overhead od oko 15% (mada zavisi od veličine IP paketa, u najgorem slučaju i 100% u najboljem 15%). To je zbog ATM pakovanja paketa.
VDSL ima mnogo manji overhead u PTM+PPPoE implementaciji je tačno 30b na svaki IP paket. (2%) ~1Mbps na 50Mbps.
Optika može da ima overhead (ako provajder seče brzinu pre PPPoE servera - što telekom verovatno radi) od 20b na svaki IP paket. (1.3%) ~3.3Mbps na 250Mbps.

U praksi to bude nešto ovako (za 50/8Mbps VDSL):
8052972295.png

@alfaunits: Taj "veštački overhead" koji imaju na fiber-u bi mogao biti posledica "arhitekture mreže" pa da zbog stvari tipa MRU vrednosti i generalno načina "pakovanja" informacije, pa da i taj fiber saobraćaj negde "dublje" u mreži se pakuje isto kao VDSL-PTM?
"Lowest common denominator" pristup?
Overhead svugde postoji sigurno, ali ne znam ni blizu kao Poglavica, pa vise pretpostavljam :)
Svejedno ne bi smeli da reklamiraju ni za ADSL "pre overheada".

Mislim da rece da tamo gde zivi nema SBB :D

Znaci mislite i predlazete da ih ja lepo od*e*em i predjem na telekom optiku?

Ja sam imao problem sa uslugom 72 sata unazad, gde je po ugovoru besplatna čitav period trajanja ugovora a oni mi isključivali svakih 30 dana, 2 meseca za redom, jer je kao promo usluga.

Moraš da se žališ na višoj instanci od call centra kako bi ti neki pravnik izdao rešenje koje ostaje u sistemu, a neko će uneti te podatke u tvoj "profil" korisnika, kako ovi iz naplate ne bi svakog meseca koristili pogrešne podatke kad ti prave račun.

Živela administracija! /not
kako to da izvedem i kome konkretno da se obratim?

Sent from Galaxy S8

Ako ti TV nije bitan, a internet jeste, onda da.

Pa bitno mi je jedno i drugo. Uzeo bih ovaj 250/30, on ima i hbo+hd dok traje ugovorna obaveza. Na zalost mts nema sport klub. Kakav je kvalitet slike mts-a? Meni na sva 3 tv-a u stanu ponekad slika onako zakoci, pojave se artefakti. To sam danas primetio i kod njih u poslovnici da se desava.

Ja moram opet u mali off *mjau**mjau**mjau*. Izvinjavam se zbog toga svima.

Podneo ja danas reklamaciju sbb-u, bili tehnicari, merili nekom spravom, speed test nije hteo vise od 85Mbps i kaze jedan da zna sta je. To je zato sto nemaju dovoljno portova, te im cvoriste malo zaguseno i da ce to biti bolje od marta. Kada sam prvi put imao reklamaciju, par dana po uzimanju tog paketa 300/15 rece da ce biti bolje do februara. Oni tu vise nista ne mogu da urade i ja rekoh da tamo kazu svom sefu da trazim raskid ugovora bez placanja ikakvih penala. To sam trazio i preko call centra i preko sbb support twitera i u poslovnici. Takodje sam pozvao ministarstvo telekomunikacija i inspektorka mi rece da ako reklamiraju 300 a ne mogu to da u praksi pruze, imam pravo da raskinem ugovor bez placanja penala. Ja imam celu konverzaciju sa njima u twiteru i moje reklamacije i koliko su brzine bile lose od starta.

Ovaj jedan tehnicar kaze da necu da se usrecim sa mts optikom jer je on oveo optiku brzine 50/8 i da je ping 14ms, download brzina mu je 45Mbps, uvodili mu u stan 7 sati. Ja sam sad zbunjen jer sam pre toga svratio i do mts poslovnice, uzeo prospekt, pitao momka koji radi tamo i znam da je opticki internet tek od brzine 150/20. Odose oni i kad se ja opasuljih, rekoh mu kroz prozor, covece bre ti imas obican adsl, opticki tek pocinje od 120. On meni opet kako on zna, kako su oni to spojili fiber optickim kablom.

Ja sad opet moram da pitam, da li mu je to obican adsl taj od 50/8? Jel se necu pokajati ako predjem na optiku 250/30? Ovo je naziv mog ethernet adapter Realtek PCIe GBE Family Controller, valjda je gigabitni. Jeste gigabitni, sad sam i opcijama speed and duplex stavio 1.0 Gbps i ovo je brzina na moju nesrecu

Pogledajte prilog 265929
E svasta cu jos procitati.
Sbb teh kaze da ima mts ftth i da je njesra(a kao nema nista drugo kao mogucnost nego samo mts optiku, u to ni lud covek ne bi poverovao jer ta varijanta ne postoj, mora da ima bar jos neku alternativu ako mu u kraju optika od mts), sad cu da ti kazem, moze da se realizuje optika na tim brzinama ko nece vece nista cudno i teh koji je meni uvodio optiku kuci ima mts optiku 50/8, stim sto je to vdsl brzina koja moze biti i na optici realizovana a da taj sutra pozeli 1Gbps ukljucice mu na jedan "klik".
To sam ti razjasnio, drugo naravno da je bolje da uzmes bez razmisljanja mts optiku prosto teh je bolja i ima manje mana itd.
Trece, rekoh li ti do cega je problem, a sad su ti i potvrdili sto sam ti ja pisao i nece se to tek tako lako resiti kako ti on obecava.
Cetvrto, laze te za instalaciju kod mene bese 1:45 min trajala ista a najvise do 2h traje, tako da te i to laze.
Peto, tv tj kvalitet slike je odlican, izbor kanala za moj ukus i previse i odlican(s obzirom da gledam u principu sport i neke domace kanale bas malo po neku emisiju mesecno), tacno neces imati SK ali ces imati AS po meni bolji kanal( ne zelim raspravu pisem za moje potrebe), svakako ako hoces onda kao i ja posto zelim SK placam i SBB kablovsku pored ovog mts box4 belog.
Tako da je mozda to jedina "mana" ako tako racunas, a imas i strimove ako hoces da trazis i ustedis, ja ne zelim volim da imam sve sto mi treba i ne zalim i da pretplatim ako mi nesto treba.
Mislim da sam ti na sve odgovorio, a brtina je uvek full ne brini na optiku se jos niko nije zalio koliko sam ja ispratio a na sbb net pogadjaj nisi jedini.
Imam 150/20 toliko i dobijam konstantno u po dana u po noci, na speedtestu bude 150+/18,19, ali je u praksi punih 20 bez brige.
Gledam one sto kupuju seedboxove na trackerima pa ja gotovo uvek brze skinem i vise posaljem podataka sa kucnom linijom, a nekada davno sam i ja mora da zakupljujem iste neka druga prica da ne sirim bezveze nebitno je za temu.
Moj predlog, da predjes ti odluci a vidim da si odlucio jos vecu brzinu da uzmes, samo napred.
Srecno.

kako to da izvedem i kome konkretno da se obratim?

Sent from Galaxy S8

Ne znam kako im šalješ reklamaciju.
Ja sam kroz moj.mts.rs, "računi i plaćanja" pa imaš tu "prigovor".
Štiklirao stavke na koje se žalim i napisao ispod zašto se žalim (pozoveš na uslove promocije, ugovor...) i nisam imao dalje problema sa računom.

Hvala ti na pojasnjenju, znam tog tehnicara i ***** svaki put. Prvo mi je pricao do februara kad sam prosle godine poceo da se zalim i da reklamiram, sada od marta ce srediti. Isto kaze za mts, nema to veze sto ti imas u zgradi, kad podneses zahtev za optiku ima da cekas i do 4 meseca da ti oni dodju. Ma covek se proserava za medalju. Cim mi dozvole raskid ugovora odmah cu da gledam da se prebacim na mts 205/30. I samo jos jedan speedtest, doslo vece i brzina sve manja i manja.

8053104353.png

Predji na optiku, ne cimaj se sa koaksijalcem više.
Ja sinoć gledao fakup preko strima, fullHD, ako te to brine...
Koristim 150/20 paket.
Ako imaš sa kim, zameni eon i mts2go i rešiš problem strima...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jeli ima nekoga ovde da koristi dsl paket u naselju B. Jerković, deo kod ulice V. Vlahović (gde se nalaze porodične kuće)? Interesuje me kako radi net i tv, pošto moj drugar koji tamo živi ima stalne probleme sa tv uslugom. Od pre par meseci često po dan-dva ne radi tv, a desi se i da internet povremeno prekine ili se uspori. Ni dolasci tehničara nisu pomogli, a pre nekoliko dana (vezano za reklamaciju za tv uslugu) rekli mu u call centru da ima preopterećenja uveče pa da zato najčešće baš tada ne radi.
Optiku mu nisu ponudili (pretpostavljam da nije doatupna).

@sakiboj Daleko najbolja kombinacija je optički net (dakle mts - npr. neki duo paket) i sbb eon tv - paket van sbb mreže. Mana je što je to skuplje od komplet rešenja preko jednog operatera.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hvala ti na pojasnjenju, znam tog tehnicara i ***** svaki put. Prvo mi je pricao do februara kad sam prosle godine poceo da se zalim i da reklamiram, sada od marta ce srediti. Isto kaze za mts, nema to veze sto ti imas u zgradi, kad podneses zahtev za optiku ima da cekas i do 4 meseca da ti oni dodju. Ma covek se proserava za medalju. Cim mi dozvole raskid ugovora odmah cu da gledam da se prebacim na mts 205/30. I samo jos jedan speedtest, doslo vece i brzina sve manja i manja.

Pogledajte prilog 265948

Evo od malopre i tako konstantno 24h, vec juce bilo punih mesec dana bez greske.
Slobodno ti predji na ftth i pusti tog indijanca nek nekog drugog farba ne tebe.
Pozdrav

fRgSlHb.png

Poslednja izmena:
Danas stigao i drugi stb, 5-6 dana od uvođenja boxa. Prilično su me iznenadili brzinom realizacije :)
Za sada sve radi kako treba. Jedino mi je smešno što nema identifikacije na fiksnom telefonu. Valjda treba da zovem da mi uključe i to se plaća dodatnih xx dinara...

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Danas stigao i drugi stb, 5-6 dana od uvođenja boxa. Prilično su me iznenadili brzinom realizacije :)
Za sada sve radi kako treba. Jedino mi je smešno što nema identifikacije na fiksnom telefonu. Valjda treba da zovem da mi uključe i to se plaća dodatnih xx dinara...

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока
Ja vise od mesec dana ne dobijam box drugi a kamo li treci, juce zvaokazu cekaju da im stignu novi boxovi nece stare da mi daju nego cekaju novi da mi daju, a ti vec dobio box nakon 5 dana, WTF?
Da moras da platis za ID kao i svi mi nekih oko 80-90 din nije strasno, ali je glupo da to ne ide gratis.

Vrh Dno