Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

#WhyredGlobal&CN #BBDCameraPatchFeatures:
-Fix Front HDR+
-Stable Exposures on Front camera
-Fixed Red hue when HDR+ Shot Direct to the Backlight
-Reduced Noise on Video Recording&Photos
-Slowmotion upto 240fps @Thank to Nhappymann Patch
-Unlock MIUI Camera Features @Thank to Nhappymann Patch
-Correct White Balance (White balance Like pixel2)
-calibration ARCore

https://drive.google.com/drive/u/2/folders/1yU-vAEs8nGLAcOMXu9jzbbLAtuBChWC1

Novi peč od BBD za kameru. Sređena je i miui kamera i može se koristiti uz peč bez problema.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Od kud ti ovo vučeš? Ima kakav telegram kanal?

Za sada mi je ubedljivi favorit Havoc rom, ima dosta custom-izacije, izuzetno je stabilan, preporučujem svakom ko voli da čačka telefon i da ga podesi po svojoj meri :)

Sent from my Orbitel 901 using Tapatalk

Ne mirisemo se ja i syberian.U podesavanja mi ulazi 2-3s tjst ocitava.Dva puta flesovao isti slucaj.Sad cu da probam havoc

Edit:Instalirao Havoc, cini mi se da je ista brzina kao mcaosp.Ima tamnu temu za podesavanja,status bar...takodje se fontovi mogu menjati.Koristicu ga par dana da vidim kako se baterija ponasa.

Poslednja izmena:
Evo neki novi patch :)
https://drive.google.com/open?id=1erdQtTLbFcFS0oBivbWnAbJYTDjT5a1_
i gcam za to:
https://f.celsoazevedo.com/file/gcamera/Urnyx05-v6.2.apk

Changelog:

- Fixed video recoding.
- More reduced low light portrait black pics.
- Updated old libs from miui pie devices.
- Added additional libs for improvements of mi cam.
- Improved bitrate for mi cam and gcam
- Reduced a liitle noise for both cams in mi cam and gcam (due to the new libs).
- Improved front portrait in front cam in mi cam.
- Maybe others I forgot..

Note: to get best results from Gcam use this Gcam and set settings as in screenshots and always turn on flash while taking normal photos or portraits from front cam.

i postavke za to

EDIT: RADI FRONT HDR+ PORTRET!!! :)

Prilozi

• photo6170083823853873240.jpg
    photo6170083823853873240.jpg
    73 KB · Pregleda: 125
  • photo6170083823853873241.jpg
    photo6170083823853873241.jpg
    61.9 KB · Pregleda: 119
Poslednja izmena:
pre svega, vidim da se ovde ceka pie za rn5, kao da je izvesno da ce stici... verovatno mislite na official miui? koliko je uoste sigurno da li cemo ga dobiti, posto nigde ne mogu da nadjem ni jednu zvanicnu onformaciju?

Bilo je na portalu ITVesti clanak kada i koji modeli dobijaju,izmedju ostalog i RN5.

Poslednja izmena:
Telefon je izasao sa 8.1, naravno da ce dobiti barem Pie update, a MiUI ce biti azuriran godinama nevezano za verziju Androida.

Po mom mišljenju je važniji MIUI update nego Android. Npr. MIUI 10 ima već dosta stvari što i Android 9 ima.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Danas sam se malo igrao i napravio pec za kameru baziran na BBD pecu uz dodatak AI funkcionalnosti za MIUI kameru, koja ovog puta zapravo radi. Ista opcija koju ima RN6Pro.
Najbolje sto sam mogao da izvucem iz svih pecava. Ovaj iznad nije los ali mu je mana to sto kada se slika u HDR zsl modu ili MIUI kamerom najsporiji shutter speed je 1/24 sto MIUI kameru cini neupotrebljivom u uslovima slabijeg svetla i prednja kamera sa MIUI aplikacije je tamna. Sto se tice portret moda caka je da se ukljuci prednji blic, kao sto je i lik iznad preporucio i necete imate probleme ni na ovom pecu. Tako da on zapravo nista nije sredio, samo je provalio nacin kako koristiti portret mod sa manje crnih slika :D
edit: Ipak nekad baci crnu sliku kada se koristi portret sa blicem, ali cini mi se dosta manje nego kada se koristi bez blica.

Neka kompletna lista opcija i izmena bi bila:

-RN6Pro libs
-AI for MIUI camera
-Fix Front HDR+
-Fix 4k video recording using GCAM
-Slowmotion 1080p120fps/720p240fps @Thank to Nhappymann Patch
-Correct White Balance (White balance same Like pixel2)
-calibration ARCore
-Stable 1080p 60fps video recording using gcam (720p radi i sa stabilizacijom, za 1080p 60fps je potrebno iskljuciti stabilizaciju inace je slika zumirana)

U pitanju su magisk moduli i potrebno je iskljuciti/izbrisati sve module vezane za kameru pre instalacije ovog, da ne bi doslo do kolizije xD

https://drive.google.com/drive/folders/1F464QDR7hzW3vB3N7D4J2Eyg1RPXTMHI?usp=sharing

Poslednja izmena:
Bilo je na portalu ITVesti clanak kada i koji modeli dobijaju,izmedju ostalog i RN5.

Telefon je izasao sa 8.1, naravno da ce dobiti barem Pie update, a MiUI ce biti azuriran godinama nevezano za verziju Androida.

Po mom mišljenju je važniji MIUI update nego Android. Npr. MIUI 10 ima već dosta stvari što i Android 9 ima.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Hvala svima za odgovor. Video sam ja info i na nekim stranim sajtovima, ali iz Xiaomi-ja ni reci. Njihov forum je nesto najneoybiljnije sto sam video, da ne komentarisem postove i one koji ih pisu. 95% svega je spam. :)
Anyway, nije mene mnogo ni briga za Pie, samo bih voleo da imam kontrolu nad shutter speed-om i manual focus, odnosno mogucnost da stavim G-cam bez da gubim garanciju i zezam se sa otkljucavanjem i ROM-ovima. Bacon Camera i FV-5 daju tu mogucnost donekle, ali su inferiorne u odnosu na stock toliko da im dzabe kompletniji manual mode...

Jos jedno pitanje - jel i vama spikerfon tisi od zvuka koji dobijemo preko slusalica? Taman stavio uvo na zvucnik, spikerfon je tisi.

Kako se brišu patch-evi koji su se flash-ovali preko twrp-a? [emoji848]

Za sada nisam naišao ni na jednu Google cam koja je uspela da uključi pravi blic na prednjoj kameri kao npr. na stock kameri, već sve samo osvetle ekran do maksimuma.

Zna li neko kako se povezuje "Bezicni ekran"(povezite se na ekran koristeci WiFi)?

Koristi li neko Evie launcher,
ne nudi mi widget za vremensku prognozu da postavim.
Ima li leka?

Koristi li neko Evie launcher,
ne nudi mi widget za vremensku prognozu da postavim.
Ima li leka?
Ako si na miui i hoćeš njihovu prognozu, možeš samo na miui launcher-u. To je neka limitacija sa skoro svim proizvođačima da svoje vidžete dozvoljavaju samo na stock launcherima

Kako se brišu patch-evi koji su se flash-ovali preko twrp-a? [emoji848]

Za sada nisam naišao ni na jednu Google cam koja je uspela da uključi pravi blic na prednjoj kameri kao npr. na stock kameri, već sve samo osvetle ekran do maksimuma.

Moraćeš da flešuješ Rom opet ali ne moraš da brišeš data i radiš factory reset tako da ti podaci ostaju. Svaka pali pravi blic ali samo kada je u dovoljnom mraku. Kada zaključi da onaj sa ekrana završava posao onda ne pali pravi.

Da li gcam moze normalno da se koristi na RN5 sa 3gb rama. Pitam ovo posto sam na ranijem mi max sa 2gb jedva koristio gcam zbog nedostatka ram-a.

Stigo update kod mene
04f4fef26193e85d7c909e09321ed461.jpg

Stigao i kod mene. Nema vise nikakvog laga pri Home animaciji za Full Screen Gestures.

Pitanje za korisnike Syberia ROM-a. Je l' koristite oficijalni Syberia Project OS ili Fan edition? Vidim da Fan edition češće izbacuje update.

Pitanje za korisnike Syberia ROM-a. Je l' koristite oficijalni Syberia Project OS ili Fan edition? Vidim da Fan edition češće izbacuje update.

Ja koristim fan edition

Ovaj zadnji update 10.2 je preporodio telefon

И ја хтедох да напишем да ми телефон доста боље ради.

Danas sam se malo igrao i napravio pec za kameru baziran na BBD pecu uz dodatak AI funkcionalnosti za MIUI kameru, koja ovog puta zapravo radi. Ista opcija koju ima RN6Pro.
Najbolje sto sam mogao da izvucem iz svih pecava. Ovaj iznad nije los ali mu je mana to sto kada se slika u HDR zsl modu ili MIUI kamerom najsporiji shutter speed je 1/24 sto MIUI kameru cini neupotrebljivom u uslovima slabijeg svetla i prednja kamera sa MIUI aplikacije je tamna. Sto se tice portret moda caka je da se ukljuci prednji blic, kao sto je i lik iznad preporucio i necete imate probleme ni na ovom pecu. Tako da on zapravo nista nije sredio, samo je provalio nacin kako koristiti portret mod sa manje crnih slika :D
edit: Ipak nekad baci crnu sliku kada se koristi portret sa blicem, ali cini mi se dosta manje nego kada se koristi bez blica.

Neka kompletna lista opcija i izmena bi bila:

-RN6Pro libs
-AI for MIUI camera
-Fix Front HDR+
-Fix 4k video recording using GCAM
-Slowmotion 1080p120fps/720p240fps @Thank to Nhappymann Patch
-Correct White Balance (White balance same Like pixel2)
-calibration ARCore
-Stable 1080p 60fps video recording using gcam (720p radi i sa stabilizacijom, za 1080p 60fps je potrebno iskljuciti stabilizaciju inace je slika zumirana)

U pitanju su magisk moduli i potrebno je iskljuciti/izbrisati sve module vezane za kameru pre instalacije ovog, da ne bi doslo do kolizije xD

https://drive.google.com/drive/folders/1F464QDR7hzW3vB3N7D4J2Eyg1RPXTMHI?usp=sharing
Nitko niti da ti se zahvali za trud. Frende, svaka čast na trudu i znanju. Još malo pa ćeš i svoj Telegram kanal imati [emoji16]

Respect za trud, koristim oficijalni miui pa ne znam bas tacno sta je covek napravio, ali svaka cast :D

Radi i na miui :D

Treba li da se otkljuca bl? :D

Nažalost, neophodno je :D

Nazad
Vrh Dno