Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

To sto si uzeo nije nov telefon.

Takve stvari se dešavaju kada je neko prčkao po telefonu i onda update ga ubije.

Pošto se ovde niko nije žalio da je neki update učinio da telefon ode u bootloop, znači ostaje samo jedno da je telefon cackan i da nije dobro očišćen i vraćen na stock.

E sad to je moje mišljenje, da li je stvarno tako, možda nije, ali ja sam 99% siguran.

Само реци да ли си телефон узео у провереној радњи, или код неког од препродаваца на КП?

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Kakve to ima veze ? Evo ja sam uzeo u proverenoj radnji i dobio garanciju koja je istekla dan pre nego sto je telefon stigao kod mene.. Zvao zalio se, izvinjavaju se kazu greska, kao poslali u proslu subotu preko poste obicne, ja cekam do ove subote zovem juce reko sta bi sa tom ispravkom garancije rekli ste da ste poslali u subotu preko poste, kaze joj izvinjavamo se stvarno guzva nam bila ovo ono, poslali smo u cetvrtak aksom o nasem trosku, pa reko dobro i sada je subota gde je, kao jos nije doslo, reko nije, pa ne znam sta je stvarno, reko ako imate broj posiljke proverite sta se desava, e hocemo hocemo izvinite zovemo vas za sat vremena, nisu okrenuli uopste....

Каква ти је то проверена радња? Како може да ти истекне гаранција дан пре него што си узео? Једино ако купујеш половно.
Гаранцију ти попуњавају, тј. почиње да важи од дана куповине и обавезан је фискални рачун.

Verovatno misli na "proverene" radnje, tj. one koje daju "garanciju" na nekom random parčetu papira koji ni g od garancije nije video. :D

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Verovatno misli na "proverene" radnje, tj. one koje daju "garanciju" na nekom random parčetu papira koji ni g od garancije nije video. :D

Лепо наш народ каже - што не платиш на мосту, платићеш на ћуприји.

Naravno, bolje je dati 50% vise za isti uredjaj zbog domace garancije pa cekati 30 dana da se uredjaj servisira i moliti Boga da uvaze garanciju :)

30? Nije 45? Kaze se i da cicija uvek plaća dva puta)znam iz iskustva)[emoji23][emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Takve stvari se dešavaju kada je neko prčkao po telefonu i onda update ga ubije.

Pošto se ovde niko nije žalio da je neki update učinio da telefon ode u bootloop, znači ostaje samo jedno da je telefon cackan i da nije dobro očišćen i vraćen na stock.

E sad to je moje mišljenje, da li je stvarno tako, možda nije, ali ja sam 99% siguran.

Istina. Ni meni se nije desilo da redovna nadogradnja ubije fon, sama od sebe, a uradio sam bar na 10 kom A2 nadogradnje jer vlasnici nisu znali i zamolili. Nije napisao da li je kupio nov telefon u celofanu (vakuum) ili polovan (možda je njemu rečeno da je nov ali bez celofana, pa se neki igrao, nameštao GCam itd.).

Poslednja izmena:
ovo je bezveze diskusija i offtopic.
ali :) uzeo sam mi8lite u ww.
cena je 70e više nego kod proverenog prodavca na kp.
dobio sam bateriju, slušalice, onu igračku i 2k kupon i platio na rate.
telefone češće razbijem nego što mi se pokvare, onda garancija svakako ne važi... a nadam se da neće ni trebati

u ww je a2 6gb mogao da se uzme za 45e više nego na kp, onda već svakako ima smisla...

o razlici od 200e za mi8 nema smisla razmišljati... takođe radnje koje ne izdaju fiskalni nisu ništa bolje od kp, a često su gore , naravno zavisi od koga kupujete na kp

opisani problem može da se desi kad je telefon npr kineska verzija sa global Romom. to provereni prodavci na kp ne valjaju, niti ww, ali one radnje sa papirnim garancijama, da

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
Naravno, bolje je dati 50% vise za isti uredjaj zbog domace garancije pa cekati 30 dana da se uredjaj servisira i moliti Boga da uvaze garanciju :)
Bolje i 30 dana (iako ja do sada ni jednom nisam toliko čekao) nego da nemam garanciju pa ako nešto ne valja jedino mogu da plačem. Pisao sam već kako sam prolazio sa tim vašim "proverenim" prodavcima tako da bolje da sam i tada plaćao više i bio miran dve godine nego što sam morao da ih prodam za siću u delove i kupujem novi. Svi ih nahvališe, imaju gomilu pozitivnih, pričaju o nekih godinu dana garancije, a čim se pojavi problem menja se priča.
Tako da neka ja budem *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* koja plaća više i kupuje nešto slabiji telefon za iste pare, ali bar su mi sve dosadašnje reklamacije prošle i telefoni uvek servisirani ili menjani bez pitanja.

Poslednja izmena:
Telefon je bio kao "nov", nekoriscen. Ima vazecu garanciju od decembra (jedna firma), kupljen kod preprodavca (druga firma).
Nije bio fabricki zapakovan, al je bio skroz pun, pa mi je to malo sumnjivo bilo.

Eto kao što sam i rekao.

Odeš na kp imaš ovde poznate koji su na kp i uzmeš lepo nov telefon u vakumu i nemaš brige.

Je l primetio neko da kad se fotografise da blica nesto crno po ekranu, ne znam kako da opisem?
Sve stock na fonu.

Ako mislimo na isto to je normalno. Simulira spuštanje zavesice na foto-aparatu. :)

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Ne misli verovatno na to prilikom slikanja, pojavi se i meni ponekad kad udjem u kameru crna anomalija na delic sekunde, ne znam uzrok, ali mi ne smeta i ne ometa rad i funkcije kamere.

Verovatno misli na anti banding.

Promeni i vidi koji ti najviše odgovara 50 ili 60 Hz ili off. Sve ti zavisi kakvo je veštačko svetlo. Sijalice, neonke...

Ne misli verovatno na to prilikom slikanja, pojavi se i meni ponekad kad udjem u kameru crna anomalija na delic sekunde, ne znam uzrok, ali mi ne smeta i ne ometa rad i funkcije kamere.

Da to, ni meni ne smeta, ali primetio sam da treperi, pa reko sa vidim da nije nesto do kamere. Primetio sam nocu da se desava, preko dana nisam jos

Evo nekih bench rezultata sa mog A2:

Geekbench:
SC: 1641
MC: 5287

Antutu:
134251

------------------------------------------------------

Trenutni status baterije:

Last full charge: 26 hours ago
SOT: 5 hr, 36 min
Preostalo: 32%

Može li se nekako isključiti opcija, da nakon kucanja pina, na lockscreen-u, mora da se pritisne OK?

Naravno, bez root-ovanja jer trenutno nemam potrebu za istim.

Каква ти је то проверена радња? Како може да ти истекне гаранција дан пре него што си узео? Једино ако купујеш половно.
Гаранцију ти попуњавају, тј. почиње да важи од дана куповине и обавезан је фискални рачун.

Proverena radnja za mene podrazumeva da postoji prodavnica na jednoj adresi koja radi godinama i da je registrovana.
Lako, uneto 27.12.2018. tako da kada je telefon dosao do mene 28.12.2018 ja video da mi istekla garancija pre nego sto sam dobio telefon. Ne znam, razumem da se greske desavaju ali ne razumem i sumnjivo mi je da do sada nije stigla ispravka i ako su je obecali 2x. Ali najmanji je problem postoji adresa na kojoj se nalaze, ako ne stigne do kraja ove sedmice saljem im u petak/subotu nekoga licno pa cemo da vidimo.

Bolje i 30 dana (iako ja do sada ni jednom nisam toliko čekao) nego da nemam garanciju pa ako nešto ne valja jedino mogu da plačem. Pisao sam već kako sam prolazio sa tim vašim "proverenim" prodavcima tako da bolje da sam i tada plaćao više i bio miran dve godine nego što sam morao da ih prodam za siću u delove i kupujem novi. Svi ih nahvališe, imaju gomilu pozitivnih, pričaju o nekih godinu dana garancije, a čim se pojavi problem menja se priča.
Tako da neka ja budem *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* koja plaća više i kupuje nešto slabiji telefon za iste pare, ali bar su mi sve dosadašnje reklamacije prošle i telefoni uvek servisirani ili menjani bez pitanja.

Koliko ja vidim ti ovde pominjes KP prodavce uglavnom fizicka lica koja preko Madjarske nabavljaju ono sto prodaju...
Ja sam kupio u radnji radnji, a ta radnja ima adresu, radno vreme i registrovano poslovno ime. Tako da nista ti idi kupi u Winwin-u recimo ovaj telefon je 36000 din a ja sam ga platio 22500, nov ja otpakovao fabricku foliju, globalna verzija, samo eto to oko garancije je problem nadam se da ce da se ispravi ako se ne ispravi ima i drugih metoda..

Само ето то је проблем. Телефон не ради. Али Боже мој, платио си 13.500 дин мање.

Telefon radi. Malo li je 13500 ? To je pola plate vecine mucenika u ovoj zemlji..
Bitno da su oni tu na adresi a reklamaciju ce morati da prime na ovaj ili onaj nacin, ako do nje dodje.

@Animal Hahahaha! Pa nije jedna osoba odvisila od tih "proverenih" radnji. Da li imaš fiskalni račun? Ne? Radnja ne mora ništa da uradi jer nemaš pravi dokaz da si išta od njih kupio. Ono parče papira si i ti mogao kući odštampati i reći da si uzeo kod njih. Znaju i oni šta rade jer da imaš ikakva prava kao kupac u ovom slučaju pa prvi bi se npr. Logic Shop zatvorio jer na njih konstantno ima pritužbi.

Ali neka, bar se uštede pare na neispravnom uređaju. :d

Poslednja izmena:
Telefon radi. Malo li je 13500 ? To je pola plate vecine mucenika u ovoj zemlji..
Bitno da su oni tu na adresi a reklamaciju ce morati da prime na ovaj ili onaj nacin, ako do nje dodje.

Nema potrebe da vredjas ljude koji casno rade svoj posao za skroman novac.
I tema je MiA2, a ne garancija prodavnice koje ne radi legalno.

Može li se nekako isključiti opcija, da nakon kucanja pina, na lockscreen-u, mora da se pritisne OK?

Naravno, bez root-ovanja jer trenutno nemam potrebu za istim.

Ne može,to je tako odavno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako sam dobro razumeo. Iz Rom fajla otpakujem folder images (i stavim ga na recimo c:\) i u taj images folder prekopiram ceo adb (sve fajlove) i onda startujem flash ?
Sto flash-uje i u A i u B jedno isto :) ?

PS.

Vracam ja ovo. Ne ide. Ovo sam dobio:

C:\images>fastboot flash bluetooth_a bluetooth.img
target didn't report max-download-size
sending 'bluetooth_a' (556 KB)...
FAILED (command write failed (No error))
finished. total time: -0.000s

Fala lepo ali meni toliko dragi šaomi, vise me ne vidi u zivotu.

Zasto pratite takva uputstva kad ima lepo na zvanicnoj stranici kako se radi updejt preko fastboota. Skines ROM http://en.miui.com/download-353.html ispratis uputstvo http://en.miui.com/a-234.html

Da li može neko da postavi skrin shut kako izgleda folder kat se otpakuje a2 fastboot rom?
Postoji još jedna opcija, lakša, ako ne radi mi flash.
Ja tako radim na os x

Sent from my MIX 2S using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno