Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Moze na bilo kom telefonu, imas aplikaciju na PS, Fluid Navigation Gestures.

Ja sam presao na mcaosp i morao sam gestures...ubacio sam taj fluid i super je, samo sam povecao sensitivity na max i meni je ok

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Izgleda da sam resetovao brojač za otključavanje bootloadera, još 360 sati Miui-a [emoji24]

Sent from my Orbitel 901 using Tapatalk

Ja sam presao na mcaosp i morao sam gestures...ubacio sam taj fluid i super je, samo sam povecao sensitivity na max i meni je ok

Nije mi pala na pamet aplikacija za to. Moram da premestim sve beleške i kalendar sa miuia na Google. Onaj kalendar na mcaosp neće da se uloguje preko postojećeg naloga. Inače radi super. Jedino što gcam 6.1 koja radi na miuiu ne radi na mcaosp. E da, ali opet je ograničeniji od miui eu. Emitovanje operatera mi neda da isključim.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Za to emitovanje operatera probaj da ukucaš u globalnoj pretrazi podešavanja "emergency" I tu možeš ugasiti emergency alerts, a za gcam probaj ovu:

https://drive.google.com/file/d/1Qe6B5jLOBSp9Cnx90vDEXd9S7jhGiAUT/view?usp=drivesdk

Rađena je za whyred i čini mi se da je najstabilnija. Ako ti treba više podešavanja onda poslednja od BSG ali mi se ne čini tako stabilno.

A sta je emitovanje operatera? :)

A sta je emitovanje operatera? :)

Nemam pojma. Nešto što izbacuje kao obaveštenje nonstop ukoliko se ne isključe obaveštenja a pošto je sistemsko onda se ne da isključiti.
Jel koristi neko ovu official TWRP app? Pošto nisam pri kompu jel treba da idem na flash to recovery ili flash to boot da bih ubacila mcaosp, gapps i ostalo?

Koja vam je svrha korišćenja mcaosp kad Rom nema osnovne stvari nego morate da tražite alternative i da plaćate dodatne app dok MIUI ima sve to i sve radi odlično. Nije upućeno samo tebi lično nego svima koji koriste ove ogoljene romove. Na MIUI možda ima dve tri app koje možda ne koristite a koje možete da disablujete za razliku od ovog mcaosp koji nema ništa...

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Za neke ljude je razlog korišćenja drugog ROM-a baš to što nema gomilu opcija, već je čist kao stock Android.

I telefon je fluidniji na MCAosp rom-u u kombinaciji sa Twistloop kernelom.Koristim ih naizmenično i tačno se vidi razlika u animacijama u korist Aosp rom-a,plus je bolji multitasking.Mada svako koristi ono što njemu odgovara i o ukusima ne treba raspravljati :)

Jedna stvar za koju ne znam kako mi nije pala na pamet jos odavno...kada se u opcijama za kameru namesti auto exposure na frame average, a ne ma spot metering, manje preeksponira sa prednjom kamerom, posto meri osvetljenost celog kadra.. :D

Ja to stavljam većinom, mada sve zavisi, za portrete stavljam center weighted.

*mjau**mjau**mjau* ne možeš sa različitim scenama sve isto [emoji4]

Koja vam je svrha korišćenja mcaosp kad Rom nema osnovne stvari nego morate da tražite alternative i da plaćate dodatne app dok MIUI ima sve to i sve radi odlično. Nije upućeno samo tebi lično nego svima koji koriste ove ogoljene romove. Na MIUI možda ima dve tri app koje možda ne koristite a koje možete da disablujete za razliku od ovog mcaosp koji nema ništa...

Pa dobroo, non taken sto se kaže :D pa na miui ne koristim mnogo vise od 2,3 app, prakticno nista, dodatne opcije...samo taj gestures, al nisam kupio pa mi ni to ne pravi neki trošak, i prešao sam baš zbog praznog..svega :D ne treba mi nista hahahah :D vidim da je fluidniji pri radu, i baterija mi je bolja...sta znam, sasvim dovoljno za prelaz, a i oduvek drndam telefone, cak i benq siemens sto sam imao sam menjao ikone, sto ne bih na androidu nesto hahahaha :D nemam pametnija posla [emoji28][emoji16]

Pa dobroo, non taken sto se kaže :D pa na miui ne koristim mnogo vise od 2,3 app, prakticno nista, dodatne opcije...samo taj gestures, al nisam kupio pa mi ni to ne pravi neki trošak, i prešao sam baš zbog praznog..svega :D ne treba mi nista hahahah :D vidim da je fluidniji pri radu, i baterija mi je bolja...sta znam, sasvim dovoljno za prelaz, a i oduvek drndam telefone, cak i benq siemens sto sam imao sam menjao ikone, sto ne bih na androidu nesto hahahaha :D nemam pametnija posla [emoji28][emoji16]

+1

Mene interesuje kako aplikacije rade na pie jer na oreo fb i ig imaju nekih problema sa notifikacijama. Takođe baterija koliko bolje drži na pie. Ima vremena dok ne izbace 9-ku za miui ako je uopšte izbace jer vole da lage.

Nightsight, slikano sad, totalni mrak, suma pored reke.
0f4c8b1d8d2de95fb88f4ec0e907de72.jpg

Ima šuma.

Edit: i snega.

Koje su to osnovne stvari kojih nema na mcaosp-u i moramo ih naknadno stavljati? Čisto da se ne lupeta bezveze, navedi ih.

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Nije mi pala na pamet aplikacija za to. Moram da premestim sve beleške i kalendar sa miuia na Google. Onaj kalendar na mcaosp neće da se uloguje preko postojećeg naloga. Inače radi super. Jedino što gcam 6.1 koja radi na miuiu ne radi na mcaosp. E da, ali opet je ograničeniji od miui eu. Emitovanje operatera mi neda da isključim.

Defaultni kalendar zeza baš sa time, ne vidi lokalni account. Samo stavi zadnji google kalendar sa store-a i biti će ok.
Sutra stavim patch i gcam koji meni rade bez problema, i front portret hdr+.

Može li neko da okači patch+gcam koji provjereno rade na xeu?

Imam jedan RN5Pro na kome to nikako ne mogu da podesim.

Defaultni kalendar zeza baš sa time, ne vidi lokalni account. Samo stavi zadnji google kalendar sa store-a i biti će ok.

Nešto si ti pravio ili?

Google kontakti imaju neki problem. Neće da se sinhronizuju iz nekog razloga. Uvezla sam ih nekako al izgubih sve sličice. Kalendar i google keep rade odlično, sve je na mestu.

Google kontakti imaju neki problem. Neće da se sinhronizuju iz nekog razloga. Uvezla sam ih nekako al izgubih sve sličice. Kalendar i google keep rade odlično, sve je na mestu.

Iz tog razloga uvek flešujem "stock" verizju opengapps jer sve aplikacije koje može menja guglovim i nema problema oko sinhronizcije niti dupliranih aplikacija.

Iz tog razloga uvek flešujem "stock" verizju opengapps jer sve aplikacije koje može menja guglovim i nema problema oko sinhronizcije niti dupliranih aplikacija.

Stavila sam gapps koje sam našla preko linka sa yt. Reinstalirala sam sve, sad sve radi osim što me je magisk namučio iz nekog razloga. Sinoć probam onaj fix za gcam i upadne u bootloop, jedva ubacih magisk posle. Za sad sve radi ne diram ništa dok ne odmorim mozak. Postoji li neka mogućnost da mi ne traži pin kad otključavam skenerom otiska prsta?

Jel se magisk upucava isto kao i super su, flash zip iz twrp?

Stavila sam gapps koje sam našla preko linka sa yt. Reinstalirala sam sve, sad sve radi osim što me je magisk namučio iz nekog razloga. Sinoć probam onaj fix za gcam i upadne u bootloop, jedva ubacih magisk posle. Za sad sve radi ne diram ništa dok ne odmorim mozak. Postoji li neka mogućnost da mi ne traži pin kad otključavam skenerom otiska prsta?

Pa ni ne trazi pin nakon otiska.Odakle si skinula?

Jel se magisk upucava isto kao i super su, flash zip iz twrp?

Da, ali desi se nekad da ne radi kada ga flešuješ iz prve odmah posle roma nego je potrebno nakon butovanja opet instaliranje iz twrp.

Za magisk, Provucem samo jedan fajl? Ne moram neke fix patchove za njega sto vidim da treba po xda

Vrh Dno