Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Ne znam koliko A1 ima SOT? Sa Pie ide 6-7h SOT u jednom danu, dan i po ili dva SOT je oko 3h.
Sve zavisi sta se koristi. Ja sam prije A2 imao Mi5s i u odnosu na njega baterija mi je odlicna. U sustini sa telefonom sam prezadovoljan. Carbon Pie ROM+Pixel 3 gcam port+Pix3lify magisk modul= ludilo :)

Sent from my MI 6X (CarbonROM) using Tapatalk
Претпостављам да си на телефон убацио карбон ром од 6х.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Претпостављам да си на телефон убацио карбон ром од 6х.

To je taj:
https://r.tapatalk.com/shareLink?ur...share_tid=3864404&share_fid=3793&share_type=t
@dusmanic
Sa stock Pie update ide bez problema 6h bez ikakvog prckanja :)

PS: izasao je i Pixel Experience 9.0 za 6x official, probat cu to odmah sutra pa prenesem utiske...

Poslednja izmena:
To je taj:
https://r.tapatalk.com/shareLink?ur...share_tid=3864404&share_fid=3793&share_type=t
@dusmanic
Sa stock Pie update ide bez problema 6h bez ikakvog prckanja :)

PS: izasao je i Pixel Experience 9.0 za 6x official, probat cu to odmah sutra pa prenesem utiske...

Da bilo bi inace odlično da nam neko napiše nešto više o custom romu koji koristi,znači prednosti i mane u svakom pogledu,koliko je isplativo ili ne preći,šta se dobija a šta gubi,imali velikih bagova i naravno mislim da bi svi bili zahvalni za neko detaljno upustvo na našem jeziku korak po korak do custom roma.
Zvuči preteško i preglomazno možda za nekog da to napiše ali mislim da ima nas dosta kojima bi to značilo mnogo.
Unapred hvala!!!

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Rado bih ja to sve napisao, pa i snimio video tutorijal, od otključavanja bootloadera pa do prebacivanja na 6x i custom romova, ali vremena se nema jer ne mogu to bas za pola sata napraviti... Ko razumije engleski, vise je nego jednostavno, a na xda ima bas dobar guide za 6x konverziju...

Rado bih ja to sve napisao, pa i snimio video tutorijal, od otključavanja bootloadera pa do prebacivanja na 6x i custom romova, ali vremena se nema jer ne mogu to bas za pola sata napraviti... Ko razumije engleski, vise je nego jednostavno, a na xda ima bas dobar guide za 6x konverziju...

Ok, kapiram,nazalost sa vremenom smo svi kratki...engleski mi ide solidno tako da cu se snaći nekako već.

Изашли су официјелни орео РОМ- ови AOSPExtended и за Mi A2 и за Mi 6X.
Чим један официјелни изађе, врло брзо стигну и други, тако да очекујем да ће врло брзо изаћи андроид 9 ромови и за Mi A2.

Jel zna neko kako funkcioniše smart lock na našem telefonu,otključavanje licem ne radi makar kod mene.

Jel zna neko kako funkcioniše smart lock na našem telefonu,otključavanje licem ne radi makar kod mene.

Radi, nego ne moze da udje direktno u telefon, nego samo skine password i otkljucas ga swipeup-om, isto tako funkcionise i sa trusted devices i locations.

Pozdrav ljudi.

Kupio sam ovaj telefon pre dva dana i zaista sam zadovoljan kako radi, super je zaista, sve pohvale. Ali evo sad nisam kod kuce na wifi koji je 50mbs, vec sam se vratio u bg gde imam net od 4-5mbs i wifi signal na Xiaomi Mi A2 je uzasan. cak je na nekom starom Tesla 3.1 lite signal mnogo bolji i wifi brzi na istoj mrezi...
Da li je jos neko imao ovaj problem?

Testiracu sutra sa jos nekoliko mreza, ali kod kuce nisam primetio problem sa wifi signalom dok je sada na drugom wifi uzas... molim vas za pomoc :)

Isao danas do Logic shop da pazarim A2 i odustao sam kad sam video da je otvarana kutija, tačnije bez celofana... Navodno otvorili su kutiju zbog deklaracije.... Je l moguće da su radili nešto, flesovali, ili da nije nov telefon....?

Kad mi je stigao na adresu Poco iz vipa, bila je otvorena kutija, unutra je bila garancija distributera, ali celofan je bio na telefonu. Nije bilo potrebe da skidaju celofan.
Isao danas do Logic shop da pazarim A2 i odustao sam kad sam video da je otvarana kutija, tačnije bez celofana... Navodno otvorili su kutiju zbog deklaracije.... Je l moguće da su radili nešto, flesovali, ili da nije nov telefon....?

Sent from my Poco F1 using Tapatalk

Čudno mi je bilo to jer je crni bio bez celofana i otvoren, kada sam zatražio da mi daju neotvaran aparat rekli su da imaju samo plavi... Ovaj crni se otvara zbog deklaracije, koju nema samo tri slova napisana hemijskom, a plavi ne mora da ima deklaraciju...

Ako kupujem novi telefon danas,hocu da bude vakum. Ne pristajem ni na šta drugo. Polovan je druga priča.
Batali taj crni i uzmi plavi ili cekaj da nabave vakumiran.

Ako kupujem novi telefon danas,hocu da bude vakum. Ne pristajem ni na šta drugo. Polovan je druga priča.
Batali taj crni i uzmi plavi ili cekaj da nabave vakumiran.
Isto razmišljam i ja kao i ti, hoću vakum da bude, kad sam zvao telefonom rekli su da je vakum... Bas sam se iznervirao kad sam došao a ono drugačije...

Ja kupih crni u prošli ponedeljak, bio je u vakum pakovanju.

Isto razmišljam i ja kao i ti, hoću vakum da bude, kad sam zvao telefonom rekli su da je vakum... Bas sam se iznervirao kad sam došao a ono drugačije...
Ako daju fiskalni,onda cekaj a ako ne onda nema svrhe kupovati kod njih. Kupi na kupujem prodajem i gotovo. Garancija nikakva ,u svakom slučaju, ali bar neces cekati..

Mislim da ne daju fiskalni, imaš neku garanciju 12meseci koja je diskutabilna

Koga svrbi garancija, za ~€100 više ima u gigatron ili batabata.

Sent from my Poco F1 using Tapatalk

Има и гаранција од 24 месеца, али је о да скупљи 3 4 хиљаде, то је она цена у излогу од 27000, толико је било пре две недеље.

Послато са Xiaomi MI 5 уз помоћ Тапатока

xiaomi mi a2

Kupio sam ovaj telefon pre par dana i zaista sam zadovoljan funkcionalnostima, ali zanima me da li je neko od vas imao problem sa WiFi signalom?
Nemoguce da je na krsu od telefona TESLA 3.1 lite wifi domet bolji nego na Xiaomi. Testirao sam na nekoliko lokacija speedtest i svugde je net na Tesli brzi.
U stanu cak domet u mojoj sobi mi je katastrofalan.

Da li je neko imao slican problem?

Ja sam uzeo sa fiskalnim i garancijom od 24 meseca. Ne zelim da imam posla sa toalet garancijama.

Где си узео, у Лоџику или у легалним радњаме где је 100 еура скупљи.

Ima li nekog da je kupio fon u Logic shopu, da li ima nekih problema, je l bilo vakum pakovanje...?
Što ga otvaraju, ako znamo da je global i da ne treba ništa da se flesuje (kao npr RN5 st flesuju eu rom)?

Где си узео, у Лоџику или у легалним радњаме где је 100 еура скупљи.

Gigatron. Znam da je skuplji za 100e, ali ne bih da rizikujem.

Ja sam pre mesec dana kupio u Logic Shop-u crni 6/128 i radnica ga je donela za pultom gde je kasa. Sa skalpelom je ispred mojih očiju isekla celofan (vakuum) pakovanje. Prijatno me iznenadila. Mislim da nema potrebe da se nešto otvara,deklaracija i ta sr... Nešto mute sa tim telefonom. Sačekaj da nabave u vakuum pakovanju ili dodaj koji evrić više,uzmi jaču verziju. Nemaš problema sa prostorom,razmotri ovo da svaka slika zauzima 6-7 mb,a video da ne pominjem. 128gb je ipak nešto.

Ja sam pre mesec dana kupio u Logic Shop-u crni 6/128 i radnica ga je donela za pultom gde je kasa. Sa skalpelom je ispred mojih očiju isekla celofan (vakuum) pakovanje. Prijatno me iznenadila. Mislim da nema potrebe da se nešto otvara,deklaracija i ta sr... Nešto mute sa tim telefonom. Sačekaj da nabave u vakuum pakovanju ili dodaj koji evrić više,uzmi jaču verziju. Nemaš problema sa prostorom,razmotri ovo da svaka slika zauzima 6-7 mb,a video da ne pominjem. 128gb je ipak nešto.
Jesi li dobio fiskalni uz garanciju?

Taj senzor zeza vecinu, i ja sam menju njima, cekam android 9 da vidim dal su ispravili tu glupost.
Uzeh i ja telefon pre 2-3 dana, isto je imao problem sa senzorom, ali posle rekalibracije radi odlično. Bukvalno ni minut posla. Izvinjavam se ako je neko već dao fix, nisam pratio celu temu.
https://forum.xda-developers.com/mi-a2/how-to/call-proximity-sensor-fix-t3851710

Inače da se pohvalim - našao sam na KP 20 dana star, kao nov, iz VIP-a, otključan, sa domaćom garancijom 24 meseca PC centra uz fiskalni, 4/64 global verzija, crni za 160e.
Bio još jedan sličan sa garancijom win wina za iste pare, samo je otišao odmah. Po meni daleko bolja varijanta nego kupiti nov za više para, bez ili sa diskutabilnom garancijom.

Poslednja izmena:

Kutije mogu lako da se vakumiraju, postoji mašina za vakumiranje, tako da vakum pakovanje ne znači ništa.

Nazad
Vrh Dno