Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Prolazi i 10.dec. ništa od pite

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Pa samo vi cekajte stice vam jednog dana kad necete sami da odradite [emoji16]

Stock PIE, LOS16 pie, AOSP Extended 6.0 Pie, Carbon Pie cr.7, Pixel Experience Pie... A vi jos cekate, ne da je izasla pita, nego puna buregdzinica :D

Salu na stranu, Pixel Experience zadnji build je ko bombona, bas pixel iskustvo...

Sent from my MI 6X using Tapatalk

Sracunao sam se i iskalkulisao, imam jednu ideju pa zelim da proverim zapravo koliko je luda i sta vi mislite o istoj...

Istekao mi ugovor u MTS ( 100 gb poklon uz ugovor ) e sada da sam imao opciju da potpisem novi sa 100 gb bez telefona uradio bih to ali nece da moze vise niti verujem da ce to skoro ponoviti..

Planiram da uzmem telefon uz odredjenu tarifu i najbolje sto nalazim u MTS a za neki novac koji mogu da placam mesecno je Nokia 6.1 i Nokia 5.1 +.
E sada da ne davim sa tarifama sta kako i posto, evo jednostavne racunice na period od dve godine koliko kosta i sta se dobija.

60000 din Nokia 5.1 + 6gb redovna ponuda + 1gb ako se poruci online znaci 7gb
55800 din Nokia 6.1 3gb redovna ponuda + 1gb ako se poruci online znaci 4gb

E sta komplikuje situaciju, pa jedna ponuda iz Vip-a koja upravo ima veze sa ovom temom, a to je Mi A2.

62000 din Xiaomi Mi A2 8gb redovna ponuda + 1gb ako se poruci online znaci 9gb

E sada ja vidim ovako, za svega 2000 din vise na dve godine koliko traje ugovor dobijam 48gb vise ukupno ili ti za 83 din vise na mesecnom nivou 2 gb vise internet protoka + zasigurno bolji telefon u skoro svakom segmentu sem izrade mozda...

Sta vi mislite o ovome da li je dovoljno dobra ponuda za prelazak i da li biste vi presli ? Takodje ako postoji bolja ponuda za ovaj novac voleo bih da je cujem ?

Имаш и у WinWin А2 уз Мтс уговор.

Послато са Xiaomi MI 5 уз помоћ Тапатока

Hvala, 2000 je nepovoljnije od Vip-a sto nije strasno, ali problem je ovde sto koliko vidim mora da se pljune 16000 odjednom za telefon, da imam taj novac zazajmio bih jos malo i uzeo telefon preko madjara...

Ima li neko predstavu kada će doći bar sigurnosna zakrpa za decembar? Trebala je oko 5. decembra ali nema je a ni pitice... Ima li neko neki datum za to?

@animal u vipu moze doplata da se podeli na rate, mozda moze i u mts-u, pitaj ih.

Ne moze u ww deljenje doplate uz racun, jedino cekovi/kartice.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

@animal u vipu moze doplata da se podeli na rate, mozda moze i u mts-u, pitaj ih.

Moze i u MTS-u da se podeli na rate ako uzimas telefon preko MTS-a, ali ne moze MTS da deli na rate ako uzimas telefon u WW-u, to WW odredjuje uslove placanja znaci moze kes sto ne odgovara i vidim da ima neki kredit preko Eurobanke ali to izadje neka provizija opet odrzavanje cuda ova ona, tako da od toga nema nista.

Postoji li neko rešenje za senzor (osim ručnog zaključavanja ekrana)?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Sve u svemu, kakva je kamera na A2 sa Gcam-om? Razmisljam da predjem sa A1 na njega...Sony senzori, pikseli i td zvuci odlicno ali je li to stvarno mnogo bolja kamera od ove moje

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Da li je neko dobio decembarsku sigurnosnu zakrpu? Ja još nisam. Pozdrav

Cudno je to sto je tema neaktivna, kad sam uzimao A1 bilo je bas zivo na toj temi???
Mozda je telefon toliko dobar da su ljudi nemaju o cemu da pisu ili ipak nije toliko popularan (pa ga nema dosta ljudi)?

Cudno je to sto je tema neaktivna, kad sam uzimao A1 bilo je bas zivo na toj temi???
Mozda je telefon toliko dobar da su ljudi nemaju o cemu da pisu ili ipak nije toliko popularan (pa ga nema dosta ljudi)?
Pa nije bas neaktivna,mada i ja sam ocekivao vise,pre ovoga sam imao P9 lite tu je bas bilo živo i stvarno je bilo par članova koji su u sitna crevca objašnjavali i postupak rootovanja i custom rom.
Ovde izgleda da ljudi koji se dobro razumeju nemaju vremena za to..ima na xda na engleskom ko dobro razume,ja se bas i ne snalazim,pogotovo sa tom konverzijom sa MI 6 telefonom da bi se dobio custom rom..
A nije mi jasno pošto sam pročitao da se updateOTA vrši negde izmedju 5-10 u mesecu,sta se dešava?

Poslednja izmena:
Nema jos update-a. Ne znam zasto...

Нема зато што треба да избаце питу, а нису је утегли да ради како треба.
Само што су објавили бета верзију за тестирање, после пар дана наводно је изашла званична за Холандију, за коју се испољава да не ради најбоље.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

odgovor

Nedavno sam kupio ovaj telefon i ono što sam primetio, nazalost, jeste da Wifi na ovom uredjaju radi mnogo slabije nego na mobilnim telefonima drugih proizvodjaca, pa cak i uredjajima starije generacije, odnosno iako pokazuje istu jačinu signala, kvalitet veze je znatno losiji.

Na speedtest aplikacijama poredio sam svoj Xiaomi Mi A2 sa znatno losijim telefonima na koji ni u cemu ne mogu da se porede sa Mi A2, i uvek dobijem za 25-30% losije rezultate kod A2. Zanima me, da li ste i vi ostali to primetili? Da li je ovakva situacija i sa ostalim Xiaomi telefonima?

Ulozio sam reklamaciju servisu u kojem sam kupio, medjutim oni nece da prihvate reklamaciju smatrajuci da telefon ispravno radi, ali ja nisam saglasan s tim, jer mislim da sam kao potrosac obmanut, s obzirom da prilikom povezivanja na javne mreze, ili na Wifi sporije internet konekcije, telefon ne mogu normalno da koristim.

PS Molim moderatore da mi odobre post

Poz ljudi, vlasnik sam a2 vec nedelju dana I evo vec prvih problema: Iako je radio normalno fingerprint sensor je odjednom prestao da radi a u podesavanjima uoste ga nema kao da ne postoji Imate li ideju sta je u pitanju? Unapred zahvalan

Da li se nekom desilo da mu fingerprint sensor posle tri dana normalnog rada samo prestao da radi a u settings vise nema opcija za fingerprint (kao da ne postoji)??

Stigao [emoji3]
e93d9f2ef6154d952fc85e6750734e5d.jpg

I ja sam instalirao al mi se neda cackati za pocetak mi sve deluje oke mada moram priznati multitasking mi se dja :D

Fluidnije radi i multitask je bolji, 1080p 60fps stabilizaciju izbacili, steta, takodje je steta sto sa nova launcherom nema animacija kao sa fabrickim, ali ce valjda i nju da update-uju, nisu dugo [emoji3]

Na Piti nema mogućnosti da se bira način lokacije (high accuracy, battery saving...)?
To me mogu da nađem.

Katastrofalno je osvetljenje , na 8 je u kući bilo na 20% ,sad 40+ i još uvek teško vidljivo.

Onaj problem sa paljenjem telefona je prisutan,mora se držati dugo power button inače samo vibrira do besvesti.

Ево га бурек. Па лепо. Надам се да су га испеглали.
a2dd7f2e81c104f6f0d05280cb580417.jpg

Vrh Dno