Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Nisam otišao u Indiju ali ovde, u KPN mreži (Netherlands) je odradio update još jutros [emoji4]
Sem Bobana se niko nije oglasio, otisao covek u Indiju po update [emoji16]

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Testiraću proximity senzor, ono što znam da nisu sredili je auto brightness koji je i dalje previše agresivan.
Jel su sredili Proximity senzor na Pie? Jedina stvar koja me užasava na ovom, inace, fenomenalnom telefonu.
Poslednjim apdejtom je baterija bolja bar za 10-15%, samo jos proximity ostao od bagova.
Da ne bih slucajno uključivao profile, speaker, battery saver mod ili lampu, kad se javim, odmah ga zaključam.

Ako neko neće da sačeka da Pie update stigne u naše krajeve, može i ovako.

- izvucite sim karticu
- factory reset
- promenite jezik na Netherlands
- skip svega (osim WiFi), disable lokacije
- instalirate TunnelBear (ili neki drugi VPN) sa apkmirror i podesite lokaciju na Netherlands
- Settings, pa System update
- posle restarta još jedan factory reset i imate pitu :)

Factory reset je svakako poželjan kada je ovako veliki update u pitanju pa i nije preterano cimanje.

Testirao sam proximity senzor i čini mi se da su rešili problem. Žonglirao sam telefonom (razgovarao držeći ga samo ramenom što je ranije obično završavalo uključenjem displeja i aktivacijom raznoraznih funkcija) i sve je radilo bez problema.

Jel su sredili Proximity senzor na Pie? Jedina stvar koja me užasava na ovom, inace, fenomenalnom telefonu.

Ne mora jezik holandski, ja sam zavrsio sve na English i koristio sam Express VPN sa Netherland postavkom. Bitno je da nema sim kartice i da lokacija ne radi. Probao sam recimo u toku downloada ote da ubacim sim, odmah ga prekine i kaze da nema novijeg updatea. Tako da sacekajte da se kompletira sve :)
Ja sam znaci isao ovako:
- izvadite SIM
- reset na fabricke
- setup sve skip
- settings lokacija na off
- nakacite sa na wifi i sa browserom skinete Express VPN ili neku drugi free VPN aplikaciju
- instalirate i izaberete holandiju na VPN
- proverite update i trebalo bi pokazati PIE
- ako slucajno nema provjerite postavke vremena i podesite manuelno vrijeme, ja sam postavio na nasu zonu

Valjda ce skoro i nama ..ne mogu da resetujem pa ponovo sve...

Ma ja sam se posteno ispeglao, vratio se sa 6X na A2, morao sam formatirati sve, bekapovati jedno 50GB... Hajde reko da vidim taj stock Pie. Fluidno, baterija je bolja sigurno za sat i pol sot-a u odnosu na oreo. I to je to. Vjerovatno se vracam na custom Carbon PIE ROM, jeste da je baterija slabija od stock, ali zato kamera radi dva puta bolje. Na stock PIE nema sanse da Pixel 3 kamera proradi, rade starije gcam verzije koje pocinju sa 5.xxxxx. i na tim gcam portovima slike prepune suma, kao da hdr+ uopste ne radi, ispade stock kamera bolja. Nesto su opasno zabrljali kada je gcam u pitanju. Root se radi kao i obicno, magisk i flash patched_boot.img

Isplati li se prelazak na pie,da pravim tu akrobaciju ili da cekam da dodje?

Gcam bez roota bese ne moze?

Poslednja izmena:
Ma ne da ne moze gcam bez roota, nego i sa rootom ima masa problema, probao sam jedno 20 verzija gcam portova i na kraju odustao. Ako izuzmemo gnjavazu sa gcam, Pie je fantastican, telefon djeluje puno bolje i brze u svakom smislu...

Ma ne da ne moze gcam bez roota, nego i sa rootom ima masa problema, probao sam jedno 20 verzija gcam portova i na kraju odustao. Ako izuzmemo gnjavazu sa gcam, Pie je fantastican, telefon djeluje puno bolje i brze u svakom smislu...

Da li si uporedjivao stock kameru na Pie sa stock Oreom? Valjda nisu nazadovali samo u tom delu :)

Koliko sam obracao paznju, reklo bi se da je stock kamera bolja na Pie nego na Oreo. Zanimljivo da su indor slike dosta dosta bolja bez hdr-a, sa hdr ima puno suma. Sad ne znam ima li to veze sa tim sto sam enablao camera2api. Uglavnom kamera je jako dobra. Za nocne slike koristim manual mod dok neko na xda ne skonta sto ne radi gcam port sa pixela 3 i night sight.

Meni se baš i ne sviđa pie. Imam utisak da je displej dosta tamniji nego na oreo. Bela više nije bela, više je siva sad nekako. Na O sam držao osvetljaj na 30-40%, sad na 70 i opet nekako dođe taman. Ne sviđa mi se i što Google search bar stoji na dnu ekrana i ne može da se skloni. Moraću sad da aktiviram Nova launcher, na O sam koristio stock. Inače telefon jeste brži dosta, i za sad sam imao samo jedan kratak poziv i proximity se ponašao dobro, ali znao je i na O u nekoliko poziva da bude ok pa da onda krene da brlja i tako u krug. U principu prvi utisci nekako meh, bar meni.

Edit: a da, užas što su prebacili sat na levu stranu status bara.

Mi A2 + TT

Poslednja izmena:
SOT dosta bolji, inace na oreo se vrtio oko 4 do 5 sati.
bbe85afaf1be4392d8875f8cf3ee177c.jpg

Ne mogu ja bez gcam, treba mi portret mode koji najvise koristim kada koristim kameru :(

Sent from my budget Pixel A2

Radi ti gcam na pie, ali starije verzije tipa: Google Camera - 5.1.018 Arnova8G2 8.3b1
Radi i portret mode bez problema, cak imas i EIS na 4K snimanju...

Ja koristim 6.1 verziju sa pixela :D kontam da ce i to ubrzo proraditi. U svakom slučaju sacekacu jos malo makar image da izbace bice mi jednostavnije [emoji4]

Sent from my budget Pixel A2

Brat presao na Pie, ja jos cekam OTA, mrzi me da se cimam i brisem sve... Utisci generalno meehh, ispod ocekivanja iskreno... Trenutno ima bagova sa dark modom, nekada radi, nekada ne, kao i sa prednjim blicom na ON ne radi vec samo na AUTO, osetno losiji zvuk preko dongle-a na sluskama (iako ga ne koristim samo sam testirao) ali prva je verzija i verujem da ce u drugoj vec vecinu srediti..

E sada, bas me iznervirao sat na levoj strani i crna linija gore, vidi se da je pravljeno za notch, na Novi launcher nema docka kada se otvori recent, kao sto je sa defaultnim ali nije bitno toliko... Ocekivao sam po najavama i FSG kad ono samo swipe to recent i to je to, ali dobra stvarcica, pogotovo slider ispod, takodje i brightness je dosta losiji i sve mi je tamno nekako, fazon njemu je 50% kao meni 20% na Oreu, ali osetno radi fluidnije, animacije su lepse kao i ambient screen, baterija izgleda bolje drzi.

Sto ljudi, sto ćudi... Ja sam uvek voleo ili na sredini ili levo da mi stoji sat. Nisam voleo sve nabudzeno desno da bude.

Nije mi dao djavo mira, presao i ja na Pitu [emoji3] I naravno nisam zazalio, nema bugova zasada. Sve mi je u Dark modu i odlicno izgleda, sve fluidno radi kao da mu je bas legao fabricki reset(vecita boljka androida) Trenutno bez gcam-a ali resice se i to uskoro :)

I ja sam ipak morao da mu uradim fabrički reset, sve je radilo OK ali sam primetio da konstantno drži visoke taktove na svim jezgrima i samim tim brže jede bateriju. Posle reseta i to je rešeno.
Nije mi dao djavo mira, presao i ja na Pitu [emoji3] I naravno nisam zazalio, nema bugova zasada. Sve mi je u Dark modu i odlicno izgleda, sve fluidno radi kao da mu je bas legao fabricki reset(vecita boljka androida) Trenutno bez gcam-a ali resice se i to uskoro :)

Davno sam ja to pisao i većina me ispljuvala zbog toga. Problem ima i 4/32GB verzija.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Нити један од наведених проблема са gizchina на мом телефону не постоји.
Све ради нормално.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Нити један од наведених проблема са gizchina на мом телефону не постоји.
Све ради нормално.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока
Ista prica, mada je ranije u temi bila diskusija oko sporije memorije, po testovima mi jeste sporija ali u realnom radu nema razlike.

Na Pie proradila pixel 3 kamera. Eh ovo je sad tek prava prica. Slow motion radi, 4K+EIS radi, prednja kamera isto ima EIS po prvi put, night sight radi, hdr+ enhanced radi i na prednjoj i na zadnjoj, portrait takodjer, focus tracking radi... A2 pixel za sirotinju :D

Na Pie proradila pixel 3 kamera. Eh ovo je sad tek prava prica. Slow motion radi, 4K+EIS radi, prednja kamera isto ima EIS po prvi put, night sight radi, hdr+ enhanced radi i na prednjoj i na zadnjoj, portrait takodjer, focus tracking radi... A2 pixel za sirotinju :D

Jel root ili su ubacili camera2api u pie? [emoji3]

Vrh Dno