Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Bogi evo konkretno za kp aplikaciju sta sam podesio

c3c50cb1462eb900f542b3ec96999557.jpg
f350c40034aec1147bfdac376cb3036a.jpg
f54061fa336da3772ae745277b82f080.jpg

Huawei Mate 20 pro

Prvi ss, dozvoli sve 3 opcije, 3 ss takodje dozvoli i biće ok... Bar je kod mene sve tako i sve ide kako treba...

Huawei Mate 10 Pro

Zar ne bi trebalo kod poslednjeg SS da ostane ovako ? Optimizacija baterije - ne dozvoli.

Koliko sam citao na xda, kod trece slike, trebalo bi ovako da stoji, jer ako se dozvoli, onda "ubija" aplikaciju kako bi dodatno optimizovao bateriju

Huawei Mate 20 pro

Ma slušajte bogija on je stari huawei guru, kakvi forumi kakvi bakrači [emoji6][emoji56]

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Moja greška, sad jos jednom proverio, da tako je za 3 ss, onda samo prvi ss dozvoli sve 3 opcije. I trebalo bi da bude ok.

Huawei Mate 10 Pro

^ E bogi bogi, ovo mi drugi havajac, pa sam te ipak malo zbunio
Znaci prvi ss, na rucno i sve tri opcije da dozvolim?

Probaj kako god sa 3 ss, bitan je prvi ss, za sve 3 opcije. Zbunio se, jer je kod meni sve na nemačkom a kod tebe na srpskom... *mjau**mjau**mjau*...

Huawei Mate 10 Pro

Ma da bre...i mene ako služi sećanje (a i nekom logikom) na tom prvom sva tri treba da su na on. Javljaj jel ima razlike pa da častiš.

P.s. kako ekran ixon, jel odoljeva zelenilu i odlepljivanju?

Da kucnem u drvo, za sada nista nisam primetio. A par puta sam ga lepo testirao. Cak sam ga dva dana drzao po par sati na max osvetljenju.

Jedino sto sam primetio na edge ivicama (sa obe strane) pod odredjenim uglom, pojavljuje se zelena linija, a pod drugim uglom i plava linija.
I kako pomeram telefon te linije sa bojama se gube. Mada koliko me secanje sluzi, cini mi se da sam to vidjao i na N9.
Nije mi zena kod kuce pa da proverim to i na 9+

Huawei Mate 20 pro

Ma opusti se bre covece malo. [emoji2]
Prodje ti zivot u zagledanju telefona i pronalazenju nekih falinki. Koristi mob i uzivaj. Imas garanciju pa ako se nesto ne daj Boze desi resices lako. [emoji6]

Uzivam u kameri.

Sinoc sam slikao malo decu po igraonici, od 50-ak fotki, ako mi dve fotke bile mutne i to vrlo malo. Fokus, i sama kamera, vrh ponude.

Znate i sami kako je tesko slikati decu u igraonici, ali sa ovim je prosto uzivanje

c6944cbf3345421d317127615adb28aa.jpg

Huawei Mate 20 pro

Ti iz svake kamere izvlacis maksimum tako da je ovo jedino i bilo ocekivano. Ko zna zna. [emoji4]

Uzivam u kameri.

Sinoc sam slikao malo decu po igraonici, od 50-ak fotki, ako mi dve fotke bile mutne i to vrlo malo. Fokus, i sama kamera, vrh ponude.

Znate i sami kako je tesko slikati decu u igraonici, ali sa ovim je prosto uzivanje

c6944cbf3345421d317127615adb28aa.jpg

Huawei Mate 20 pro
Tebi i daljinski da daju, ti bi opalio vrh sliku [emoji23][emoji23][emoji23]

Huawei Mate 10 Pro

Obzirom da je detetu otfikario noge nije vrh, ali mi se sviđaju boje i oštrina u svakom slučaju. U takvoj atmosferi i osvetljenju bi se svaki tel pa i fotograf namučio ;)

Ja nisam konkretno mislio na ovu sliku vec generalno na njegove fotke. Znam kakva je cuda pravio pre sa nekim modelima. [emoji4]

Obzirom da je detetu otfikario noge nije vrh, ali mi se sviđaju boje i oštrina u svakom slučaju. U takvoj atmosferi i osvetljenju bi se svaki tel pa i fotograf namučio ;)

Kako sam se sibnuo, dobro sam i drzao telefon.

Inace, mnogo realne i ostru sliku daje. Jos je kamera na prvoj verziji, tacnije 108. Posle toga je telefon dobio dva azuriranja oko kamere, mislim da sam cak jedan i log kacio, prirodnije i autenticne boje. Mada na xda pisu da je kamera sa tim azuriranjima jos bolja.

Ova fotka je bila u trenutku pevanje pesmice, gde su deca tapsala.

Interesantno je da nakon okidanja fotke, telefon dodatno izbaci poruku da se na kratko zadrzi telefon, kako bi se dodatno izostravanje fotke uradilo

abac9e475956a25f0712c375b163f9a9.jpg

Huawei Mate 20 pro

Poslednja izmena:
@ixon telefon radi dobre slike evo i ja se majem sa mojom životinjom u pokretu...Primetio sam da brže fokusira i opaljuje kod pokreta. Nisam još navikao na to pa se desi da promašim sliku jer toliko brzo eksponira da pogrešim trenutak kad da okinem :D

Primetio sam isto to.

Ali sam se brzo navikao, nakon par fotki. Prosto ne moze da omasi pokret, da kazes ova slika je bas mutna, sta vec, bas suprotno

Huawei Mate 20 pro

Ovde sam je hvatao u ulepšavanju i propustio sam otvorenu šapu sa kandžama a na drugoj slici hvatao sam zevanje a telefon je opalio početak [emoji23][emoji23][emoji23]

Treba mi malo navikavanja... ali zaista je brz fokus.

I da... portret mod ne prepoznaje lice mačke [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] veelliiki minus za Huawei! Diskriminacija! [emoji23][emoji23][emoji23]

b0e84162094a5b4f0df6f3e4606591df.jpg
f445b0c55171d58365d3c4b58c7b40b4.jpg

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Probajte sa manuelnim kontrolama i povećajte brzinu okidača ili jednostavno burst, tu nema greške.

Da ne bih pokrenuo raspravu bilo kog vida, sinoć sam pisao sa likom koji poseduje Mate 20 X, a takodje ima i S9 plus, više je zadovoljan sa M20X, od baterije, brzine rada, kamere itd... To je bar njegovo iskustvo, što ne znači da je sve bas tako... Ali zanimljivo... Izgleda da mu je ovo prvi Huawei, i prezadovoljan.

Huawei Mate 10 Pro

Prva sa mačkom totalno omašen fokus, druga dobra.

@Bogi79 što se tiče s9+ vs mate 20x ne bi ni bilo dobro da nije tako...drastično veća baterija, napredniji čipset i daleko veći i bolji izbor senzora kod huaweija ;) Nekako mi više ide da se poredi sa s10 kad bude izašao

Ne pljujem nista, samo sam izneo utisak čoveka koji ima oba fona, da me ne shvatite pogrešno. Možda je njemu leglo sve potaman, što ne znači da bi i nekom drugom.

Huawei Mate 10 Pro

Prva sa mačkom totalno omašen fokus, druga dobra.

@Bogi79 što se tiče s9+ vs mate 20x ne bi ni bilo dobro da nije tako...drastično veća baterija, napredniji čipset i daleko veći i bolji izbor senzora kod huaweija ;) Nekako mi više ide da se poredi sa s10 kad bude izašao

Upravo ono što sam rekao...AI ne prepoznaje lice mačke a tera Portret mod.Zato su obe slike omašene u fokusu a i pored toga okinuo je dosta ranije nego što sam navikao. Ima tu da se pegla malo softver i AI ali ok meni ne smeta da se malo nauči korišćenje novog ekosistema na telefonu.

Manje od 3h je bilo potrebno da se napuni sa 14% na 100% preko bežičnog punjača...
Sat sa 55% po uključenju prekjuče... sad je na 49%. Sve u svemu ja zadovoljan... a ekran je LG i nema nikakvih problema za sad.

Sad još da pronađem neku futrolu za prvu pomoć dok ne stigne naručena...da li je neko uspeo da pronađe neki silikon a da nije najobičniji transparent?

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno