Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakav ti je amazfit stratos? Kakav je sa opcijama u poredjenju sa s3/galaxy watch. Gledao sam par videa, ne cini se los. Najbolje kad neko da informacije iz prve ruke. Mozes u pm ili ovdje.

I Amazfit Stratos je u principu više fitness tracker i poput Watch GT-a nema svoj app store. S druge strane, postoji opcija ubacivanja što određenih aplikacija, što skinova putem USB-a. Aplikacija baš i nema preterano korisnih, ali ima finih skinova koji popravljaju utisak.
Ono što on ima, a drugi nemaju, to je taj transflektivni ekran koji je ustvari LCD, t.j. IPS verovatno, koji hvata svo svetlo koje stiže na njega i koristi ga za prikaz. Iz tog razloga, poput mehaničkog sata, što više svetla spolja, to se ekran bolje vidi. Naravno ima i backlight, ali njega možeš koristiti i samo u potpunom mraku. Iz tog razloga nudi i bolje trajanje baterije od AMOLED modela i to mu je takođe jača strana, oko 5-6 dana sa sve prikazom sekundi nonstop, ili preko 7 normalno.
E sad, fitness deo ima dosta opcija, mada nedostaje recimo izbor trčanja na traci i sobnog bicikla, što ima Huawei. Doduše ima mogućnost navigacije po tačkama, pa je za outdoor idealan. Merenje pulsa nije najbolje i tu je takođe Huawei najbolji od trenutne postave (makar ako izuzmemo Garmin i Suunto), mada se može povezati sa eksternim senzorom koji je svakako pouzdanija opcija. Isto važi i za BT slušalice za slušanje muzike direkt sa sata tokom trčanja.
Generalno sam zadovoljan njim, makar dok se ne pojavi nešto bolje.

Da, nešto slično, ako ne i isto koristi Garmin poodavno, ne bi me iznenadilo da im je upravo Garmin I bio "inspiracija", mada ne žalim se, tim bolje za nas, korisnike..

F1

Ja uzeo za 170, cenkaj se

Elem, jel se meni ucinilo da je neko rekao da moze da radi opcija spech to text na nasem jeziku preko sata, posto meni ne uspeva?
Više puta ja pominjao ali baš suprotno, ne radi! Samim tim gubiš smart opciju i ostaje ti samo lep sat sa notifikacijama (+ handsfree naravno)

@dushanna Ako sam dobro zapazio negde si spomenula da ti je bitna muzika. Garmin je tek ove godine počeo da radi modele sa podrškom za muziku. Modeli Vivoactive 3 Music i Forerunner 645 Music. Svi ostali to ne podržavaju.
Prvi je oko 350 a drugi oko 450 ako kupuješ kod ovlašćenog prodavca. Ja sam kupio u BG. Misim da jedino tu ima ovlašćeni. .... Jedan detalj nisam napomenuo. Ostali modeli Garmina, iako nemaju muziku u sebi, mogu da upravljaju muzikom u telefonu. Možda ti je to ok.
Pogledala sam na kratko na netu, sviđaju mi se. Gde si ih tačno kupio u BG (radnja, ako je problem ovde napisati, poruka), da odem da ih pogledam uživo? Jel se vezuju za mob?

Imam pitanje i za tebe i za sve poznavaoce smartwatchs-a...

Juče odem do Samsung-a u Ušću i popričam sa prodavcem, te saznadoh svašta nešto što mi se nije dopalo. 1. Tip kaže - sat radi na blutut i mora da bude u okviru 10 m od mobilnog (???) msm, pa koja je svrha sata ako ne mogu mob da ostavim kod kuće i odem da vozim bajs? Tip kaže - Ne može, moram da nosim i mob. (nonsense... ? čemu onda sat?) Lepi su oni obični Smartwatchs (manji ali sa duplo manjom baterijom) ali ova nonsense sa nošenjem moba mi je totalno obesmislila želju za satom.
Dalje... odem do Huawei-a, da vidim taj sat koji prima SIM card, kad prodavac u čudu. Ja ne budem lenja nego uzmem njegov komp i pokažem mu Huawei sajt gde se taj sat reklamira. On kaže da to prvi put vidi (???) i da mu ja pokazujuem official Huawei sajt a ne Srbija Huawei sajt (?) So what? Šta je pisac hteo da kaže time? Da Huawei u Srbiji prodaje ono što official Huawei ne prodaje? Onda kao da bi se izvukao, kaže da treba do Nove godine da dobiju neke satove, on baš ne zna tačno koje, ali je moguće baš i taj za koji sam ja pitala. ;) to je malo lupio...
Odem u win win (isto zdanje u pitanju), da vidim Garmin (jako malo izloženih modela su imali), u sv. slučaju tamo čujem da Garmin (bar ti izloženi) nemaju funkciju da budu i mob tj da se odgovara na pozive i tome sl. (nisam shvatila da li i oni moraju da budu vezani za fon u prečniku od 10 m?!?)
Ta razlika - satovi za trening i satovi za notifikacije, razgovore i sl., očigledno se to sad sve objedinjuje, kao na S3 Gear (samo što je vezan za fon) i taj Huawei sat koji radi na SIm card. Verovatno ima još neki, kažite mi...
Pitanje: Ima li neki sat koji može fizički da se odvoji od telefona, da ne nosim i jedno i drugo?

... Pa ovaj Huawei gt će uskoro na 150e.. sat koji nema svoj app store a pojedini ljudi traže za njega skoro 300e. ....
Mebi i za telefon ne treba playstore, ukoliko proizvodjaci ubace viber i whatsapp, eventualno instagram i fb messenger kao sto su fb. 50% ljudi ne i koristilo playstore :)
Falilo bi tu samo el. Bankarstvo ali resi se i to :)
Apropo app store-a, iako nisam koristila smartwatchs, vidim po vašim oprečnim komentarima da je stvar u vlasniku i njegovim potrebama a ne u app store-u, te je neprigodno pripisivati svoje potrebe 'opštim'. Od navedenih aplikacija koje Dusan pominje a koje se malte ne sve odnose na društvene mreže, ja npr nijednu ne koristim kao i masa ljudi koju poznajem (ako su te apps basic na fonu, ja ih obavezno sve disaeblujem) dok npr koristim brdo drugih aplikacija. Poenta kazivanja je: Meni je app store potreban i ne pripisujem svoje potrebe drugima kojima isto nije potrebno, te bi bilo lepo da i drugi ne opisuju lične potrebe kao 'opšte', već da ih deklarišu kao lično svoje, jer ovo čitaju i ljudi koji nisu na forumu, kao i vrlo mladi, koji kada bi videli samo komentare tipa "ja koristim samo društvene mreže, ostalo mi ne treba", verovatno bi se u svom daljem sazrevanju pretvorli u zombije koji ništa drugo po ceo dan ne rade osim što rifrešuju instagram ne bi li videli da li im neko lajkovao sliku, što je beskrajno korisno za ličnu edukaciju kao i razvitak mentalnih i drugih veština i sposobonosti.

Elem, smartwatch... ima li negde sad (bez čekanja ovog iz Huaweia da li će se pojaviti ili ne) da se kupi neki sat koji bi mogao na neki način da zameni mobilni u minijaturnoj i svedenoj varijanti (ali ne u prečniku od 10m, već kao samostalni entitet sa karticom), da ima fitnes precizne funkcije i da ima dobar zvuk kao i storage za mjuz sa slušanje? :) Thx.

U mom komentraru stoji: MENI playstore ne bi trebao bla bla..... kao ni 50% mladima.. bla bla..

jer mladi obicno koriste drustvene mreze(ne samo to ali vecinom)... a ja imam 26 godina!

Komentar je bilo zabavnog karakter..
Ne koristis drustvene mreze niti bilo sta e pa bolje bi ti bilo malo da ih koristis i da se edukujes o tehnologiji ako vec hoces da je koristis. Unosis negativnu energiju ostrim komentarima a osecam da su tako prosli i radnici u samsungu koje si posetila i u huaweiu. Nisu oni krivi sto ti ne razunes kako to funkcionise.
Pametni sat koristis u toku voznje bicikla NAPRIMER i vidis ko te zove ili te trazi bez da stanes i izvadis telefon iz ranca, bez rizika u bilo kom smislu. Pratia heart rate, brzinu, predjenu km...
Koristis javljanje na satu dok vozis auto, ili peres sudove odkud znam.. ima hiljadu stvari. Fitness trucker radi bez telefona jer on je vezan za gps.
Gde juris ti sve i sta sve pitas i kako drsko pricas sa svima osecam da je to samo tvoja iedna faza, procitala na ana forumu... pa ajde i ti, sledeci mesec ce da bude elektricni sobni bicikl pa ces opet u pretragu?
Za sad nepostoji idealni smart watch ali napreduje tehnologija, cenim za 2,3 godi e cemo moci da imamo kompletno upotrebljiv sat sa jakom baterijom i nezavisnosti od telefona... za sad ne moze sve... strpite se malo oko tehnologije, treba da uzivamo i u buducnosti.. jako me interesuje gde idemo i gde cemo biti za 10 godina jer ovo ide brzoooo :)

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Pogledala sam na kratko na netu, sviđaju mi se. Gde si ih tačno kupio u BG (radnja, ako je problem ovde napisati, poruka), da odem da ih pogledam uživo? Jel se vezuju za mob?

Juče odem do Samsung-a u Ušću i popričam sa prodavcem, te saznadoh svašta nešto što mi se nije dopalo. 1. Tip kaže - sat radi na blutut i mora da bude u okviru 10 m od mobilnog (???) msm, pa koja je svrha sata ako ne mogu mob da ostavim kod kuće i odem da vozim bajs? Tip kaže - Ne može, moram da nosim i mob. (nonsense... ? čemu onda sat?) Lepi su oni obični Smartwatchs (manji ali sa duplo manjom baterijom) ali ova nonsense sa nošenjem moba mi je totalno obesmislila želju za satom.
Dalje... odem do Huawei-a, da vidim taj sat koji prima SIM card, kad prodavac u čudu. Ja ne budem lenja nego uzmem njegov komp i pokažem mu Huawei sajt gde se taj sat reklamira. On kaže da to prvi put vidi (???) i da mu ja pokazujuem official Huawei sajt a ne Srbija Huawei sajt (?) So what? Šta je pisac hteo da kaže time? Da Huawei u Srbiji prodaje ono što official Huawei ne prodaje? Onda kao da bi se izvukao, kaže da treba do Nove godine da dobiju neke satove, on baš ne zna tačno koje, ali je moguće baš i taj za koji sam ja pitala. ;) to je malo lupio...
Odem u win win (isto zdanje u pitanju), da vidim Garmin (jako malo izloženih modela su imali), u sv. slučaju tamo čujem da Garmin (bar ti izloženi) nemaju funkciju da budu i mob tj da se odgovara na pozive i tome sl. (nisam shvatila da li i oni moraju da budu vezani za fon u prečniku od 10 m?!?)
Ta razlika - satovi za trening i satovi za notifikacije, razgovore i sl., očigledno se to sad sve objedinjuje, kao na S3 Gear (samo što je vezan za fon) i taj Huawei sat koji radi na SIm card. Verovatno ima još neki, kažite mi...
Pitanje: Ima li neki sat koji može fizički da se odvoji od telefona, da ne nosim i jedno i drugo?

Apropo app store-a, iako nisam koristila smartwatchs, vidim po vašim oprečnim komentarima da je stvar u vlasniku i njegovim potrebama a ne u app store-u, te je neprigodno pripisivati svoje potrebe 'opštim'. Od navedenih aplikacija koje Dusan pominje a koje se malte ne sve odnose na društvene mreže, ja npr nijednu ne koristim kao i masa ljudi koju poznajem (ako su te apps basic na fonu, ja ih obavezno sve disaeblujem) dok npr koristim brdo drugih aplikacija. Poenta kazivanja je: Meni je app store potreban i ne pripisujem svoje potrebe drugima kojima isto nije potrebno, te bi bilo lepo da i drugi ne opisuju lične potrebe kao 'opšte', već da ih deklarišu kao lično svoje, jer ovo čitaju i ljudi koji nisu na forumu, kao i vrlo mladi, koji kada bi videli samo komentare tipa "ja koristim samo društvene mreže, ostalo mi ne treba", verovatno bi se u svom daljem sazrevanju pretvorli u zombije koji ništa drugo po ceo dan ne rade osim što rifrešuju instagram ne bi li videli da li im neko lajkovao sliku, što je beskrajno korisno za ličnu edukaciju kao i razvitak mentalnih i drugih veština i sposobonosti.

Elem, smartwatch... ima li negde sad (bez čekanja ovog iz Huaweia da li će se pojaviti ili ne) da se kupi neki sat koji bi mogao na neki način da zameni mobilni u minijaturnoj i svedenoj varijanti (ali ne u prečniku od 10m, već kao samostalni entitet sa karticom), da ima fitnes precizne funkcije i da ima dobar zvuk kao i storage za mjuz sa slušanje? :) Thx.
To sve što ti tražiš i što želiš nije još izmišljeno,a verovatno neće nikada ni biti. Nemoj smarati ljude po radnjama...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Poslednja izmena:
To su joj svi rekli do sad ali ona nastavlja sa ponalo neprijatnim obrusivanjem, a procitah da je takva bila i sa prodavcima u uscu... no nebitno, izvinjavam se na proslom komentaru

@dushanna, moja preporuka da uzmeš Galaxy Watch 42mm Rose Gold. Uzeo sam danas ženi od meni sad već poznatog prodavca od koga sam kupovao telefone (spustio mi cenu kao staroj mušteriji), ona oduševljena, ja takođe. Osim što meri korake, neke zezalice za trening.. meri puls, ali meri i sters, ima opciju za neko disanje i vežbe za oslobađanje stresa disanjem. Ono bitno, zvučnik se čuje odlično u toku razgovora, tebe čuju odlično. Izgleda ekstra.

Prilozi

• sat.jpg
    sat.jpg
    155.2 KB · Pregleda: 149
@dushanna, moja preporuka da uzmeš Galaxy Watch 42mm Rose Gold. Uzeo sam danas ženi od meni sad već poznatog prodavca od koga sam kupovao telefone (spustio mi cenu kao staroj mušteriji), ona oduševljena, ja takođe. Osim što meri korake, neke zezalice za trening.. meri puls, ali meri i sters, ima opciju za neko disanje i vežbe za oslobađanje stresa disanjem. Ono bitno, zvučnik se čuje odlično u toku razgovora, tebe čuju odlično. Izgleda ekstra.

Alter, da, videla sam ga uživo, mnogo je lep. Kupio si ženi taj krem sa slike? I crni je odličan za žene, probala sam ga. Mada mu je baterija po specifikacijama duplo slabija od istog većeg od 46 mm, ne znam koliko to drži?
Može li u inbox info da čujem tvog 'poznatog prodavca koji daje popust', ako se odlučim za taj model? Pošto želim još da pogledam još i Vivoactive 3 Music i Forerunner 645 Music koje je danilov preporučio, i AllCall W1 preporučen od Maxi69 i Allcall w2 preporučen od strane sasakv. Sve dobro što čujem na temi zapisujem, pa će se nešto odabrati :) Nadam se da je moguće sve to videti i uživo, ipak je uživo najbolje. Svakako javi za 'prodavca'. :)

Dosta sam vremena izgubio tražeći koji ženski sat, džabe sve specifikacije i opcije, na kraju se svelo da bude lep ženski (da nije robustan muški, nije joj se svido garmin i te fore, hoće ženski sat, za posao, za trening...) i da ima opcije poziva/obaveštenja, ostalo za trening itd. je plus. Da, to gore sa slike je njen sat.
Što se tiče eSIM, to kod nas ne radi, to mora da podržava mreža, par mreža u svetu samo podržava.

Da, razumem, mora da bude lep, na ruci je i to ženskoj. Nisam znala to za eSIM. Malopre sam izašla na naš istyle i nemaju satova, bar na sajtu.
Ovo je taj Huawei sa nano SIM card:
Huawei Watch 2 4G LTE with Sim Card Slot
https://www.youtube.com/watch?v=PE4kNzGvpqY

To sve što ti tražiš i što želiš nije još izmišljeno,a verovatno neće nikada ni biti. Nemoj smarati ljude po radnjama...

Kako misliš nije izmišljeno!? Gear S3 usim verzija, još ako imaš ugovor sa provajderom da ti je isti broj kao u telefonu (i naravno da živiš u USA)...

Pricamo o srbiji... a i sve da jeste tako opet baterija moze samo jos krace trajati sto opet ne spada u tu kategoriju o kojoj pricamo znaci ne postoji...

Da li je neko probao na Gear S3 navigaciju? Da li može da radi i ako nije sat povezan na fon?

Pretpostavljam da je slično kao na Galaxy Watch-u, Here WeGo radi na satu kad je u standalone modu, znači bez telefona (downloaduješ mape na sat)... Za glasovno navođenje i google maps potrebno je platiti aplikaciju za telefon(besplatna je na satu), ali tad sat mora da bude povezan sa telefonom.

Kako misliš nije izmišljeno!? Gear S3 usim verzija, još ako imaš ugovor sa provajderom da ti je isti broj kao u telefonu (i naravno da živiš u USA)...
Ok to. Ali bukvakno sve ono nabrojano (i verovatmo više od toga) što ona traži ne postoji. Toliko funkcija u jednom pametnom satu, ja ne znam da li je iko uspeo da spakuje sve to...Možda i ima ali košta ko zna koliko i nije dostupno ni tebi ni meni, već nekom bogatašu koji ne zna šta će sa parama...Ne vidim poentu. Ako je trčanje u pitanju može se poneti i telefon. Barem danas ima milion različitih futrola i torbica, oko ruke, oko struka itd...

Постоји, само треба да дође до 007, он има све то :)

Imas npr Zeblaze Thor PRO, on ima sim karticu, i svoj appstore. i Ja ga merkam, vidim da ima na KP .

Skoro 2 dana baterija a 75% ostalo. Nisu slagali što se tiče toga. Isto korišćenje kao na frontier-u

NOTE 9

U @dejan1001 pa to je otlično ako je tako...javljaj kad dođe do nekih 15ak posto koliko je izvukao. Ako bide 4-5 dana onda konačno imam sat koji mogu da uzmem u razmatranje.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

U @dejan1001 pa to je otlično ako je tako...javljaj kad dođe do nekih 15ak posto koliko je izvukao. Ako bide 4-5 dana onda konačno imam sat koji mogu da uzmem u razmatranje.

Evo sad ti kažem da ga kupiš. Dosta su unapredili frontier što se tiče baterije, bluetootha, lepši je čak je i ova originalna narukvica mnogo meksa i lepše leži na ruci. OS je isto malo unapređen i lepše izgleda. Lokacija... Ima toga još ali ti posle dva dana korišćenja mogu reci da su po meni velike razlike iako mnogi kažu da ne vredi prelaziti. I rotating bezel ne zvecka što me najviše nerviralo. Ja kažem da vredi.

NOTE 9

Poslednja izmena:
Hvala na sumiranju utisaka @dejan1001 Jedno glupo pitanje, da li možeš glasovno da se javiš na poziv...tipa ok bixby, google šta već i answer the call? Tipa nosim rukavice i da ne moram da skidam i bodem bilo gde po telefonu/satu?...eventualno okretanjem onog ringa oko sata u neku stranu

Hvala na sumiranju utisaka @dejan1001 Jedno glupo pitanje, da li možeš glasovno da se javiš na poziv...tipa ok bixby, google šta već i answer the call? Tipa nosim rukavice i da ne moram da skidam i bodem bilo gde po telefonu/satu?...eventualno okretanjem onog ringa oko sata u neku stranu

Ring može sigurno ostalo nisam probao. Bixby je tačan u odnosu na S-voice mada ga ja ne koristim. U svakom slučaju preporuka za sat

NOTE 9

Evo za Dušanu :)

https://www.androidpolice.com/2018/...ovember-12-wear-3100-chip-lots-color-options/

HO18_FSL2549254_1112_04v4A.jpg

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno