Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa bez gps, koliko sam ispratio i izdrži što je najgore! Meni bi i 3 dana bilo banja ;)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Meni je na Xiaomi milina, uz neko umereno koriscenje u smislu povremeno povezivanje sa mobom kada treba da se sinhronizuju i pregledaju detaljni podaci (neophodan BT tako da se automatski i on koristi), povremeni GPS uz neke aktivnosti, notifikacije... Komotno oko nedelju dana izdrzi.
A kada bi se koristio samo kao sat, bez povezivanja, GPS i svih tih stvarcica logicno je da bi drzao jos vise. [emoji4]

Meni GS3 povezan preko BT, upaljenim GPS-om izdrzi jedva 2 dana.

Nema svrhe uzimati smart sat ako nije povezan i ako ne vrsi posao zasto je namenjen.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Galaxy 46, uvek uključeni BT i GPS, heart rate , uz povremeni AOD (u prevozu ili slično), uz često čačkanje, instaliranje aplikacija, testiranje izdrži 3 dana bez problema...

Sve sem gps-a upaljeno,bt i heart rate upaljen
92647bc5d19dbcd97fbdf5506f40ecd3.jpg

Verovatno ste u pravu to u vezi wi-fi, kad vas toliko tvrdi isto. Verovatno sam u brzini pregleda različitih satova nešto permutovala ili je bila fora da ne može lako na javni wi-fi, nego samo na net sa moba (što mi je tek nonsence). Moraću da pregledam ponovo članke koje sam čitala.
Jedan član je pomenuo bateriju na galaxy watch malom i većem, da to je istina, veći ima duplo veću bateriju, to nije previd, piše u svakoj specifikaciji.
Usput, pošto ja gledam kako šta stignem a i nisam fan nekog specifičnog brenda obzirom da nikada do sad nisam ni imala smartwatch, videla sam neki video klip sa ? modelom huawei-a gde riba na videu ladno stavlja sim karticu u sat (!!!) i kao ide tekst 'ostavite fon kod kuće i uživajte'; pa nisam imala pojma da i to ima... e to je već za pohvalu, bar što se mene tiče; malo su mi heavy te connected spravice, što da ih povezujem kad ne mora... znate li nešto o tome?
Pominjete i xiaomi, videh neki baš onako lep (takođe na videu pa sam zaboravila model; ima li preporuke?); Videla sam i neki savršen futurističkog dizajna, Microwear X2, taj je baš moćan što se izgleda tiče... ni Moto 360 nije loš, onako klasičan look... kao i Asus zenwatch (? model)... tako da onaj prvi koji sam videla Samsung S3 i watch debelo zaostaju po lepoti za mnogima, po funkcijama ne znam... ima stvarno prelepih satova što se estetike tiče, ustvari treba gledati samo funkcije; estetika je vrh na mnogima.
Suunto u Beosportu su bezobrazno skupi, ne znam šta imaju u sebi kad toliko koštaju, nisam gledala, Garmin (preporučene modele) još nisam stigla da pogledam.
I dalje prihvatam sve sugestije :) da, da... što ih više gledam, sve mi više trebaju... super su, naročito me je fascinirao onaj što mu se stavi sim kartica unutra :) to je stvarno 'pure freedom' :D da se maknem od cigala od telefona... ;)

Poslednja izmena:
Mene Samsung Gear 2 Neo služi već 2 godine bez problema, da ima opet tako nekog sličnog modela, ne bih razmišljao. Pala je odluka da uzmem S3 Frontier u skorije vreme jer se po oglasima već nalaze za 200 evrova ;).

@dushanna većina "kineza" ima Android OS i slot za SIM karticu. Postoji verzija S3 Frontiera i Galaxy Watcha koja podržava eSIM, ali to još ne može da se koristi u Srbiji.

Ne znam da li je pomenuto, ali imaš još jednu zanimljivu funkciju na Galaxy Watchu: remote connection. Sat će primati notifikacije sa telefona i kad ne nosiš telefon sa sobom, ako su povezani na Internet (nećeš moći da se javljaš na pozive, ali ćeš videti notifikacije).

chronograph,
Kad kažeš "kinezi", misliš na Huawei? A ko su Samsung? Kosooki u selu pored Kine zvanom Korea? :D msm, sorry, ništa loše nisam mislila, samo me zanima što su kosooki iz Koree privilegovani u odnosu na kosooke iz Kine, kad njih Kinezi ionako smatraju za svoj produkt tj rasu? :D :) a možda i jesu kad su mobilni u pitanju... ;)
I tako kažeš, "žuti iz Kine" imaju smartwatch sa Androidom i slotom za SIM. Pa to je upravo ono što sam ja videla na videu na huawei modelu. Je l' to nije dobro ili je ok?
Pominješ eSIM na verziji S3 Frontiera i Galaxy Watcha koji mi ne možemo da koristimo... pa šta ćemo onda sa tom info? Tj nije nam od koristi info koju ne možemo da koristimo.

To o netu što si pomenuo me veoma zanima, jer ne razumem povezivanje 'sat + mob' preko neta. Da li se sat kači na wi-fi sa moba? Ili sa rutera koji se nalazi u stanu (nema logike zbog daljine)? Uopšte mi nije jasno kako sat dobija net, ako npr na mobilnom sa kojim je povezan, nema interneta. Npr. imam paket sa 2GB neta koji uključim po potrebii, ne stoji mi uključen stalno; čak i da stoji, to je malo da bi se kačio i sat na mobilni net (sa npr 3km udaljenosti?). Može li neko stručno objašnjenje? Zbog toga sam pristalica wi-fi public konekcije sata, ako to može. A ako još plus sat ne mora da se sinhronizuje sa mobilnim nego može da figurira kao samostalni entitet sa kojeg radim isto što i na mobilnom, to bi mi najviše odgovaralo (samo ubacim sim, kao "žuti iz Kine" :) )
???

On je mislio na razne "no name" proizvodjace iz Kine. Ko zna koliko ih ima ali to je vise igracka nego ozbiljan sat po mom misljenju.
Mozes ubaciti i sim i micro sd karticu i od sata bukvalno napravis telefon, pricas, saljes poruke itd, maltene ne zavisis od telefona.
Dok sa druge strane imas ove ozbiljne pametne satove vodecih svetskih proizvodjaca telefona, koje povezujes sa mobom i tako ga koristis.

On je mislio na razne "no name" proizvodjace iz Kine. Ko zna koliko ih ima ali to je vise igracka nego ozbiljan sat po mom misljenju.
Mozes ubaciti i sim i micro sd karticu i od sata bukvalno napravis telefon, pricas, saljes poruke itd, maltene ne zavisis od telefona.
Dok sa druge strane imas ove ozbiljne pametne satove vodecih svetskih proizvodjaca telefona, koje povezujes sa mobom i tako ga koristis.

Joxy, hoćeš li mi objasniti kako se sat povezuje sa mobom? i koji net radi na satu? i na kojoj razdaljini mogu da budu povezani sat i mob? Stvarno mi je smartwatch nova stvar... I zašto Huawei sa SIm karticom nije ozbiljan smartwatch (to nije noname brand)? Thx

evo tog huaweia sa sim card
Huawei Watch 2 4G LTE with Sim Card Slot
https://www.youtube.com/watch?v=PE4kNzGvpqY

Poslednja izmena:
Sat se sa telefonom povezuje samo preko BT.
Razdaljina zavisi od modela do modela, nije svuda ista.
Huawei jeste ozbiljan ali ne znam da li ta varijanta sa sim karticom postoji na nasem trzistu.
Sat se povezuje na net preko Wi-Fi, osim u slucaju kada postoji i sim kartica, onda je moguce kombinovati Wi-Fi i mobilnu mrezu.
Dakle sve isto kao i na mobu, klasika. [emoji4]

1. Po kojoj specifikaciji da znam koliku razdaljinu može sat da iznese povezan sa mobom?
2. Koliko je bitno da su brend sata i brend moba isti? (navodno kažu da nije, ali čitam tu i tamo komentare korisnika koji kažu da jeste)? Ako je bitno, kako da znam koji brend podržava moj mob, pošto mi se ne kupuje drugi.
3. Kažeš "Sat se povezuje na net preko Wi-Fi", kog wi-fi, sa sim kartice tj moba koji stoji u kući ili public wi-fi? (ako nema sim card u sebi)?
4. i na kraju, ybog čega je bitno da sat bude povezan sa mobom?

da, huawei sa sim card postoji kod nas:
https://consumer.huawei.com/rs/wearables/watch2/

slika detalja teksta:
huawei sim.jpg

3. Povezujes ga na bilo koju Wi-Fi mrezu, nema ogranicenja. Sve isto kao na mobu.
4. Zbog sinhronizacije podataka, zbog dobijanja notifikacija...
Na prva dva pitanja moras sama pronaci odgovore jer to zavisi od proizvodjaca do proizvodjaca. Pogledaj i procitaj recenzije za odredjene modele koji te zanimaju i dobices odgovore. [emoji4]

@dushanna, čitajući tvoje komentare i želje ja bi ti preporučio ovaj pametni sat "AllCall W1".
Potraži na Google karakteristike, mislim da je sat fenomenalan i uopšte nije skup. Na Aliju ga ima ispod 100€ na KP možeš odmah da ga uzmeš za 140€. Pozdrav

7b9376fe440a0896845e3eebed421210.jpg

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

@dushanna Ako sam dobro zapazio negde si spomenula da ti je bitna muzika. Garmin je tek ove godine počeo da radi modele sa podrškom za muziku. Modeli Vivoactive 3 Music i Forerunner 645 Music. Svi ostali to ne podržavaju.

Maxi69, hvala na konkretnom predlogu, na brzinu sam bacila pogled, to je i mob i sat i fitnes narukvica, piše da može i sim card da se stavi, zvuči super! Kasnije ću pronaći recenzije da pročitam o ovom modelu. :)
Joxy, hvala i tebi na konciznim odgovorima, verovatno ti je čudno šta sve pitam, pa opet da kažem, meni je ovo pravi sci-fi, prvi put razmišljam o smartwatchu. :)

naknadni edit poruke

@dushanna Ako sam dobro zapazio negde si spomenula da ti je bitna muzika. Garmin je tek ove godine počeo da radi modele sa podrškom za muziku. Modeli Vivoactive 3 Music i Forerunner 645 Music. Svi ostali to ne podržavaju.
Da, da... bitna mi je jako muzika, zvuk... nisam videla tvoju poruku, pa evo sad kačim na svoju poslednju EDITovan tekst, da ne budu 2 u nizu.
Super! Zapisaću i te modele, pa tražim recenzije. A gde se to kupuje? i koliko košta?

Poslednja izmena:
Da sam mislio na Kineze, ne bih napisao "kinezi"... Remote connection bi trebalo da radi bez obzira na udaljenost, bitno je samo da sat i telefon koriste isti Samsung ID... Za BT konekciju udaljenost je 10, 20m...

Još jedna jako bitna stvar kod jeftinih satova: narukvica, kaiš ili kako se već zove to što drži sat oko ruke nije zamenjivo!

Opet vam.ponavljam obratite paznju na bateriju pogotovo na kinezima,tesko da bilo.koji model.sa androidom moze da izdrzi citav dan pogotovo ako ga koristite i kao telefon,tu nema teoretske sanse da izvura ni 20h abkome to nije problem da ga puni cesce nego tel neka izvoli,a sto se fitnesa na tim.kinezima tice i merenja pulsa o tome necu ni da pricam,mozda je nesto sredjeno u zadnjih godinu dana ali cisto sumnjam,zaboravi kineze ako hoces ozbiljnu spravu

Sad je izasao honor watch magic, deluje kao best buy ako bude oko 150e :D

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Previše slaba baterija.

Pa ovaj Huawei gt će uskoro na 150e.. sat koji nema svoj app store a pojedini ljudi traže za njega skoro 300e. Smešna priča

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Sad je najbolja varijanta GS3 posto mu je pala cena.
Bar meni

Sat prilicno lepo izgleda, dosta dodatnih skinova, baterija jedina zamerka

Ko hoce za treninge neku varijantu nek ide na Garmina i Suunto satove i nema greske

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Jeste honoru manja baterija ali je i manji ekran tako da mu dodje na isto ako ga poredimo sa gt

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Da, da... bitna mi je jako muzika, zvuk... nisam videla tvoju poruku, pa evo sad kačim na svoju poslednju EDITovan tekst, da ne budu 2 u nizu.
Super! Zapisaću i te modele, pa tražim recenzije. A gde se to kupuje? i koliko košta?

Prvi je oko 350 a drugi oko 450 ako kupuješ kod ovlašćenog prodavca. Ja sam kupio u BG. Misim da jedino tu ima ovlašćeni. Na oglasima neki iz Subotice nabavljaju iz inostranstva malo povoljnije uz garanciju, neki drugi imaju ekstra povoljnu cenu ali nema garancije.
Jedan detalj nisam napomenuo. Ostali modeli Garmina, iako nemaju muziku u sebi, mogu da upravljaju muzikom u telefonu. Možda ti je to ok.

Previše slaba baterija.

Pa ovaj Huawei gt će uskoro na 150e.. sat koji nema svoj app store a pojedini ljudi traže za njega skoro 300e. Smešna priča

Ja ga naručio, za oko 200...App store nema, pobogu, koje to aplikacije propustam!? Najbitnije su mi notifikacije, a zatim dobra baterija i fitnes funkcije, pa i praćenje spavanja...
Promenio do sada barem 15 wearables , od čega jedno 7-8 "pravih" smarwatchova, što Wear, sto Garmin, sto Fitbit, što Polar... Ni na jednom nisam koristio nijedan app iz prodavnice sem watchfacea...

Da, setih se, koristio sam jednu aplikaciju više od ostalih, na Polaru M600, u pitanju je bio audio book player za wear , I to nije ni bio u prodavnici, već sam morao da je sideloadujem , jer nije bila sertifikovana za wear, ali radila kao zmaj...

F1

Samo što mi je to sve nekako dugoročno prazna priča.. pametan sat bez app stora. To mu dođe kao mob bez app stora :)
Druga stvar je ta što je taj njegov skin kopija wear OS koja radi kao da je iz 2010godine, makar ono što sam gledao.

Po meni je taj sat promašaj ako se izuzme dosta dobra baterija.

Ja ga naručio, za oko 200...App store nema, pobogu, koje to aplikacije propustam!? Najbitnije su mi notifikacije, a zatim dobra baterija i fitnes funkcije, pa i praćenje spavanja...
Promenio do sada barem 15 wearables , od čega jedno 7-8 "pravih" smarwatchova, što Wear, sto Garmin, sto Fitbit, što Polar... Ni na jednom nisam koristio nijedan app iz prodavnice sem watchfacea...

Da, setih se, koristio sam jednu aplikaciju više od ostalih, na Polaru M600, u pitanju je bio audio book player za wear , I to nije ni bio u prodavnici, već sam morao da je sideloadujem , jer nije bila sertifikovana za wear, ali radila kao zmaj...

F1
Kada ga dobijes napisi malo.utiske,baterija displek,merenje koraka i merwnje pulsa me zanima,hvala unapred

F1

Nije ni meni app store mana za Huawei GT, ali jeste nedostatak funkcije za razgovor, navikao na Gear S3 i sad nema nazad, nema nazad ni na klasični sat. Obaveštenja i razgovor su najbitnije stvari zbog kojih kupujem sat. Da spavam sa njim ne mogu, to sam otpisao davno, prevelik je, probao i odustao, za to je bolje neka fitnes narukvica kao one Mi Band, male i lagane (kome je to potrebno, nisam video neku svrhu toga, ništa popravio u toku spavanja nisam dok sam nosio sat, najbitnije da ustanem naspavan).

Kada ga dobijes napisi malo.utiske,baterija displek,merenje koraka i merwnje pulsa me zanima,hvala unapred
Obavezno...
Nije ni meni app store mana za Huawei GT, ali jeste nedostatak funkcije za razgovor, navikao na Gear S3 i sad nema nazad, nema nazad ni na klasični sat. Obaveštenja i razgovor su najbitnije stvari zbog kojih kupujem sat. Da spavam sa njim ne mogu, to sam otpisao davno, prevelik je, probao i odustao, za to je bolje neka fitnes narukvica kao one Mi Band, male i lagane (kome je to potrebno, nisam video neku svrhu toga, ništa popravio u toku spavanja nisam dok sam nosio sat, najbitnije da ustanem naspavan).
Naravno, svakome je nešto drugo prioritet, ali da mu je playstore velika mana, to malo teze...

F1

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno