Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Ako mi dozvolite svi, da vas resim nedoumice...

Podesavanje kvaliteta slike na EON boxu i a samim tim i na EON smart tv aplikacijama je vezana iskljucivo za video koji ide preko interneta. Znaci, za EON smart tv aplikacije se to odnosi na sve (live, catchup, vod) dok na EON boxu to vazi samo za cathup i vod. DVB-C nije nikakako ogranicen na strani home uredjaja niti ce ikada biti.
Da li je slika preko D3 cam-a bolja - to je tema koja nema kraj... koji tv, dijagonala, klasa, koji hdmi kabl za eon box, kakvo podesavanje tv-a, kakvo podesavanje slike... kakve su oci koje sve to gledaju...

Za kvalitet videa si u pravu. Ja sam mislio da je to kvalitet za live (pisao sam utiske u SBB temi). Menjao sam i na najlosije i kvalitet live-a je isti.

Medjutim za kvalitet slike,totalno nisi u pravu...A evo i zasto. Isti TV uredja,ista podesavanja slike,isti hdmi kabl kao sa ciska V2,sve isto,a kvalitet slike i zvuka nebo i zemlja.
Kao sto rekoh pisao sam,mrzi me da se ponavljam,ali primera radi,slika na njihovom "4K" kanalu je istog kvaliteta kao 1080p na cisku i cam-u.

Kod mene preko cam modula je slika identična kao preko eon box-a.

Sent from My Galaxy S9+ using Tapatalk

Kako mogu da koristim neku sbb adresu za vpn, da mogu da gledam na računaru eon, pošto u mom mestu nema sbb net, a ne mogu svuda da vučem d3i? Onaj fazon sa browser pluginom vise ne radi.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Za kvalitet videa si u pravu. Ja sam mislio da je to kvalitet za live (pisao sam utiske u SBB temi). Menjao sam i na najlosije i kvalitet live-a je isti.

Medjutim za kvalitet slike,totalno nisi u pravu...A evo i zasto. Isti TV uredja,ista podesavanja slike,isti hdmi kabl kao sa ciska V2,sve isto,a kvalitet slike i zvuka nebo i zemlja.
Kao sto rekoh pisao sam,mrzi me da se ponavljam,ali primera radi,slika na njihovom "4K" kanalu je istog kvaliteta kao 1080p na cisku i cam-u.
Nisam dobro ispratio, pričate o razlici u kvalitetu slike između D3 boxa i EON boxa? Koji je bolji?

D3 box neuporedivo bolje, a ako ti ne trebaju napredne funkcije, onda CAM modul

Pre neki dan mi je istekao ugovor Trio Gold. Planirao sam da na suprugu zaključim novi ugovor kao nov korisnik jer nemamo isto prezime. Finansijski je bolje ali ako je slika dosta lošija ne znam šta mi je pametno. Možda da ostanem ovako bez ugovora pa da vidim da li će da srede EON

Ili da uzmeš EON LIGHT pa da iskoristiš cenu za novog korisnika on je sad tu negde rangu Trio Gold po televiziskoj ponudi osto bi ti glavni D3 a još bi dobio i 2 dva dodtna D3mini ili CAm modula plus bi dobio i EON za smart tv.Ali bi izgubio na brzni interneta sa sadašnjih 100/8 bila bi ti 75/5.

Interesantno, na nekim drugim forumima ljudi imaju oprečna iskustva tj. kažu da je slika na EON boksu bolja... ja iskreno nisam primetio nikakvu razliku... DVB-C u oba slučaja mi je izgledao potpuno isto, OTT se čini malo lošiji, ali kad se zagleda bolje, na prvi pogled nema skoro nikakve razlike.

Skrol na svim programima secka za razliku od d3, a stvarno ne vidim jasnu razliku u kvalitetu slike. Zamenio sam d3 za eon najviše zato sto mi je daljinski loše radio, nisam se zeznuo, ali ne mislim da sam dobio mnogo bolju uslugu

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Skrol secka na kineskim Android boksevima, na EON boksu klizi kao na D3, to sam prvo proverio jer ste ovde pominjali...

Da li bih mogao da se povežem na Android box i na njemu instaliram ovaj SBB.apk ako imam EON Full paket?
Već sam probao da se povežem, ali mi naravno traži aktivacioni kod, koji ne mogu da unesem jer mi zbog nekog razloga na Moj SBB stoji da sam i dalje na Trio Silver paketu...

Skrol secka na kineskim Android boksevima, na EON boksu klizi kao na D3, to sam prvo proverio jer ste ovde pominjali...
Na mom "original" PRC box-u slika nikad nije seckala. To što oni u EON-u za smart tv puštaju interlaced stream (krzava slika) nije do box-a. Na istom uređaju sa EON-om za android uređaje nikad nema krzave slike. Kako su HBO i Cinestar premiere uvek perfektni ?!

Šta je skrol?

Da li nekom uspešno radi Terrarium ili slična app na EON boxu? Instalirao sam par ali sve stanu sa reprodukcijom posle par minuta, barem iz onih par pokušaja koliko sam probao.

Poslednja izmena:

Da li ova ocena vazi samo za live stream? Imaj u vidu da live ide sa dvbc, dok za odgodjeno gledanje stream ide sa potpuno druge platforme, eon backend. Naravno, pretpostavljam da govoris o TV app.

Претпостављам да мисле на онај текст у дну екрана који се помера. Има га у јутарњим програмима. Мада се то зове кајрон.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Претпостављам да мисле на онај текст у дну екрана који се помера. Има га у јутарњим програмима. Мада се то зове кајрон.

Kako god, secka i na rts hd i na običnom i na svim ostalim kanalima

S obzirom na to da smo tu na mom terenu: kajron je bilo koji natpis, a ono na dnu sto se vrti je krol :)

Sent from my ALP-L29 using Tapatalk

Zar skrol nije ono listanje stranice gore dole levo desno

Ako se misli na seckanje krola (što je definisao pumba1) to i meni secka na starom tabletu, android 6 x86. Nikada to nisu rešili i ako sam se žalio, nije podržan uređaj. Ako je se to isto dešava na novom box-u sa Androidom 8, onda stvarno :smash:

Nema to veze sa verzijom Android- već je progressive vs interlaced stvar.
Doduše stoji i to da je Android generalno loš OS za reprodukciju interlaced video materijala.. ne bi me iznenadilo da bolje izgleda kombinacija Samsung TV / LG TV + EON TV app nego EON box.

Baš tako... Na samsung tv ide baš glatko dok na mibox i beelink secka... A to baš iritira bar mene

A na ta 2 kineza si isto stavio "EON TV" app koji je remote friendly? Da ne bude da si poredio babe (mobilnu aplikaciju koja koristi progressive stream) i žabe (SmartTV app, interlaced stream).

Tj najinteresantnije poređenje bi bilo baš EON box vs Samsung ili TV sa EON TV app. Taj koreanac (KAON) je moooožda malo manje loš od tipičnog kineza jer ne koristi Amlogic SoC koji ima još bonus problemčića sa deinterlace.

Da da EON TV app sam koristio. Ne znam samo da li je neko uspeo da pokrene ovu aplikaciju sa njihovog boxa... Na Miboxu prođe instalacija ali pri pokretanju piše "error network connection" ako se dobro sećam. Možda zato što je na Wifi.

To cekam da neko kaze, kako radi eon box na ott/iptv. Zanemarite filmske kanale, dakle sport i info kanali. Oni idu live, live se kodira i snima na eon backendu. Nije to dramaticno, moja zena ni ne vidi, ali ako znas sta da gledas ne mozes da ne vidis.

Nije generalno problem Android kao takav vec vpu driveri, koriscenje i standardizacija. Tacno, za AmLogic je bilo problema zato sto su sami pravili, pa prerano izbacili drivere, ali ispeglano je i treba da je ok ako software podrzava i ispravno koristi. Moze cak i sw decode da radi i bice sasvim ok. Naravno, nisam ni ocekivao od SBB da pravi "generalnu" aplikaciju koja radi na vecini uredjaja, ali opet Tesla TV ... Koji je to hw/sw?
Problem je sto sam video da se isto ponasa i na Shield2017.

E sad da vidimo sta su uradili na eon box sa bcm ... Mnogi kazu nije ok, eto neko da je odlicno, pa daj bar da znamo tacno sta je ko testirao.

Problem je što su ti procesori preslabi da rade softverski dekoding + i deinterlace za 1080i ... a hardverski dekoding + deinterlace ne radi kako treba pod Android-om (a isti uređaj radi kako treba na LibreELEC).

Pa zar Samsung televizori ne rade isto pod androidom?

• Like
Reagovanja: M J
Vrh Dno