Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Meni se ogadio stock, jednostavno prazno mi. Zato sam sa A1 prešao na RN5. Jedino što sam izgubio je kameru.

Kako si uspeo da izgubis kameru, kad RN5 po svemu(osim po Telephoto senzoru) ima bolju kameru od A1? :D

Poslednja izmena:
Kada se u priču ubaci gcam mi a1 ima lepše slike u dosta slučajeva. Izgleda da se samsungov senzor i gcam ne mirišu baš

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Питање једно. Откључао сам bootloader да би инсталирао gcam. Е сад ме занима да ли могу само уз bootloader да активирам camera2api или морам twrp па root ?

Питање једно. Откључао сам bootloader да би инсталирао gcam. Е сад ме занима да ли могу само уз bootloader да активирам camera2api или морам twrp па root ?
Jel ti otključavanje bootloadera brisalo sve podatke? Pitam jer se još nisam odlučio za taj korak, a neko kaže da briše dok neki drugi da ne briše...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Jel ti otključavanje bootloadera brisalo sve podatke? Pitam jer se još nisam odlučio za taj korak, a neko kaže da briše dok neki drugi da ne briše...

I mene zanima..

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Odradio bih ja to odavno nego nema se vremena. Posao, mala deca, svakodnevno ludilo i obaveze. Treba posle vratiti sve u normalu. Ranije sam danima menjao romove, kernel, razni modovi i čuda. Sad sam srecan samo da mi radi sve kako treba. Ali privlaci me ovaj GCam. I naravno aplikacije koje bez root-a ne mogu...

Јесте обрисало све али нпр нисам чекао оно 720 сати или 360 колико сте већ рекли него јутрос устао и скинуо онај њихов програм и откључао и сад не знам како даље. Занима ме чему служи онај magicx пошто видим да би рутовао то морам да имам

Kako si uspeo da izgubis kameru, kad RN5 po svemu(osim po Telephoto senzoru) ima bolju kameru od A1? :D
Ovo što je coa rekao.

Jednostavno nije to to. Patchevi ovo ono trista čuda. Radi ne radi prednja. Uz to ogromna razlika ako ista podešavanja budu (iso i ss) bolje fotke na A1 uz to i boje su bolje.

Senzor bi trebao da je bolji, ali praksa to na gcam ne pokazuje.

Ja sam davno jos otkljucao bloader,
nego nisam jos rootavao za gcam, da ubacim twrp normalno i to je to?
Sto se tice apdejtova za miui, skidam ih zipovane i instaliram u twrp?

Ma kakav čist android kad MIUI radi brže, konkretno Xiaomi.eu. Ne postoji aosp rom da radi tako fluidno, kamoli brže. Samo otvaranje najosnovnijih aplikacija poput dialer-a ili poruka je vidno brže na xeu, da ne pričam o animacijama kroz ceo sistem.

Da nemaš slučajno sačuvan taj rom na gdrive da mi pustiš link? Jel poslednja ova verzija: xiaomi.eu_multi_HMNote5Pro_V10.0.2.0.OEICNFH_v10-8.1.zip

Instalacija ide standardno preko recovery-a? Treba li još nešto da se ubacuje?

Svejedno mora biti otključan bootloader.

To se podrazumeva ali ne mora rut. A ako već imate rut, probajte magisk modul za stock kameru, danas malo eksperimentisala i nije loš.
6f6f282afe263f063667ce7a971769b6.jpg

Neko je ostavio link za navigaciju pre neki dan i ja sad ne migu da ga nadjem

Da nemaš slučajno sačuvan taj rom na gdrive da mi pustiš link? Jel poslednja ova verzija: xiaomi.eu_multi_HMNote5Pro_V10.0.2.0.OEICNFH_v10-8.1.zip

Instalacija ide standardno preko recovery-a? Treba li još nešto da se ubacuje?

Ja sam na weekly, 8.10.25. To je najnoviji stable.

Bilo bi dobro da prodaju gcam za pare da ne petljamo sa rootom.

^
picard-facepalm.jpg

Ko da prodaje GCam za novac?

GCam osim za Pixel/Nexus su modovane verzije od strane developera, cak i da oni stave neku cenu to nista ne bi uticalo jer nema blage veze sa camera 2 api-jem koji mora biti ukljucen da bi GCam radio.

Neki proizvodjaci po defaultu imaju ukljucen(Motorola), a koliko vidim i Xiaomi ima na nekim(Pocophone, mislim i Mi 8 serija), procitao sam negde da svi SD 845/SD 710 uredjaji imaju po default-u ukljucen, ne znam koliko je to tacno.

Poslednja izmena:
Primetio sam na jos par tamnih tema da se ne vidi naziv mreze koja se poziva.
Nadjem krstenu temu,ali mora nesto da fali.

Na poslednjim verzijama XEU kada sam na 4g Google Servisi nenormalno vuku bateriju i telefon bude baš vruć. Ne znam da li to može biti posledica toga što sam im uskratio neke dozvole?

Naravno. S obzirom da ja nikad nisam osetio da je telefon vruć.

Više štete, nego koristi imaš ako uskratis dozvole, jer onda ostane wakelock i ne pušta ga.

U Mi unlock statusu prijavljeni account i device, uspesno i opet nece Untitled.png
Zasto pravi tolike probleme

Poslednja izmena:
Naravno. S obzirom da ja nikad nisam osetio da je telefon vruć.

Više štete, nego koristi imaš ako uskratis dozvole, jer onda ostane wakelock i ne pušta ga.
Sad sam im uključio sve pa ću videti. Ono baš baš vruć telefon, a kontam nije napolju toliko vrućina. [emoji3]

Ne znam ni što čačkam dozvole. Navika od ranije. Mislim to ukidanje dozvola.

Nazad
Vrh Dno