Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

E probaj portret na prednjoj, s time ima najviše problema. Znalo je meni na stocku gcam prednja raditi ok ali portret je zezao stalno. Ako radi portret stalno onda su sredili, ako ne...

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk
Au brate, izvini. Sad gledam šta piše @forum1nick i reko nemoguće da samo kod mene zeza. Odem opalim još par komada i tek onda skontam da kad otvorim sliku treba sekund-dva da je "obradi" da bi napravio portret. Radi super sa Arnova app.

Hvala i @forum1nick , da ne bi tebe ne bih ni skontao ovo. Kažem ja da ne koristim portret. :D

Mislim da sam našla uzrok loših fotki delimično. Mnogo debela maska oko kamere stvara probleme.

Kod mene je bez maske, zadnja stock camera imala lose slike pri osvetljenju restorana. Lica ljudi kao vostane figure... Bez ostrine, kao da su "ispeglana".. Da nije ukljucen nekii default beauty mod koji nisam video u settings?

Razocaran sam prvim slikama. Nadam se da je uzrok prelazak na MIUI 10, i da ce se nesto promeniti sa sledecim updates.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Kod mene je bez maske, zadnja stock camera imala lose slike pri osvetljenju restorana. Lica ljudi kao vostane figure... Bez ostrine, kao da su "ispeglana".. Da nije ukljucen nekii default beauty mod koji nisam video u settings?

Razocaran sam prvim slikama. Nadam se da je uzrok prelazak na MIUI 10, i da ce se nesto promeniti sa sledecim updates.

Jedini problem je software. Xiaomievi programeri za kamera app nisu ni blizu Googlovima koji rade Gcam. Sa stock app zaboravi na bilo kakve upotrebljive slike osim u uvjetima idealnog osvjetljenja. Zato svi i izvodimo svašta da imamo funkcionalni Gcam port.

Kako ne radi na urikill kad je ja koristim od A1 i radi. Samo baca ponekad crne fotke za front.

Meni je jos dodatno uključen front hdr+ u portretu. Nije zsl, zbog boljeg kvaliteta.

Postoje softverska resenja i za to malo problema koje ima ovaj telefon. Za bolju kameru Gcam, za povremeni ghost imaging Kcal. Steta sto to ne integrisu u Miui.

Znaci vecina vas petlja sa custom romovima samo zbog gcama?

Gcam radi skroz kako treba i na stock miui, ali ovaj night sight zahteva bar za sada android pie. Mislim da ljudi više petljaju zbog čistog androida a ne kamere.

Pixel experience 17.9.2018. build, na kasnijim verzijama zeza patch za kameru i prednja kamera ponekad slika crne slike. Patch za gcam je v939a, gcam koristim Arnova's v8.3b1. Za nocne slike koristim Arnovu poslednju 6.1, radi zadnja kamera i ovo za nocne slike, ali kad okrenes na prednju krasuje.

Evo dvije nocne sa stock.
4fe75054483f59a0790363286164e513.jpg
bfa8124a89097f46f8f641b0e0c9d6cb.jpg

Night sight je zaista impresivan, sporiji je na ne-pixel uređajima što je i očekivano ali će ga sređivati. Šteta što prednja kamera ne radi a vrlo verovatno i neće nikad raditi na 5.3 i 6+ verzijama.

Ajde objasnite lepo za sta to telefon treba da sluzi? Ne znam u cemu je vas problem. Svi smo dosli ovde na forum da razmenimo misljenja i da pokusamo da izvucemo max iz uredjaja. Ako vas ne zanimaju ove stvari, ne morate da pisete glupe komentare, jednostavno iskulirate post koji vas ne zanima. Nekima su ove stvari bitne...

Ma na koju foru ovaj nocni rezim izlaci ovakve fotke? Na slici ima vise svetlosti nego u realnosti. Ovo moze da se koristi kao night vision. [emoji1]

Da, stvarno je impresivno.
Al gcam je gcam [emoji3]

Ma na koju foru ovaj nocni rezim izlaci ovakve fotke? Na slici ima vise svetlosti nego u realnosti. Ovo moze da se koristi kao night vision. [emoji1]

Nema noći. Kao na Aljasci :d

Novi Mi Mix 3 ima takodje night mode...nije verovatno ni blizu onog na Pixelu, ali svakako se dobijaju bolje fotke nego ranije sa stock kamerom...e sad, verovatno telefon mora da ima OIS, kako bi sve to uspelo, ali bilo bi dobro kada bi slicnu opciju ubacili i na neke slabije uredjaje putem apdejta... :)

Gcam radi skroz kako treba i na stock miui, ali ovaj night sight zahteva bar za sada android pie. Mislim da ljudi više petljaju zbog čistog androida a ne kamere.

Ma kakav čist android kad MIUI radi brže, konkretno Xiaomi.eu. Ne postoji aosp rom da radi tako fluidno, kamoli brže. Samo otvaranje najosnovnijih aplikacija poput dialer-a ili poruka je vidno brže na xeu, da ne pričam o animacijama kroz ceo sistem.

Ko voli, ok, ali za razliku od nekad kada je prelazak na aosp značio i bolje performanse, bateriju, itd.jos od Note 4 to nije baš slučaj.

Tako sam mislio dok nisam probao twistloop na pie, sad kad se vratim na miui nekako nije to to po pitanju brzine a i baterije. Mcaosp od 30og septembra + twistloop kernel 1.5, kombinacija na koju se uvek vraćam. Novije verzije roma ne rade lepo sa TL kernelom kao i svim ostalim osim derp-a, a nadam se da će i to ispraviti.
Probaću danas xeu opet jer mi ipak neke stvari sa miui nedostaju ali imam osećaj da ću se vratiti na pie brzo :D

Poslednja izmena:
Svaka cast za night slike, bas dobro izgleda. Sta radi taj Google, nisu realni.

Onda druga stvar. Nisam probao druge kernele, samo one s kojima dolazi rom. Ako radi još fluidnije nego Xeu pa to je u rangu Pixela je&ote [emoji3] Realno za Xeu nemam zamerki, ni da štucne.

Na kojem si xeu 18 ili 25?

Ma kakav čist android kad MIUI radi brže, konkretno Xiaomi.eu. Ne postoji aosp rom da radi tako fluidno, kamoli brže. Samo otvaranje najosnovnijih aplikacija poput dialer-a ili poruka je vidno brže na xeu, da ne pričam o animacijama kroz ceo sistem.

Ko voli, ok, ali za razliku od nekad kada je prelazak na aosp značio i bolje performanse, bateriju, itd.jos od Note 4 to nije baš slučaj.
Meni mcaosp radi bolje od miui-a, sve je vrlo fluidno. A i stock mi je nekako lijepši (imao A1 prije).

Nazad
Vrh Dno