Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Kolega sa posla je uzeo Eon box, pricamo nesto i reko ajde da probam i ja njegovu eon TV aplikaciju na mom android boxu, ali ne vidimo na SBB nalogu polje gde se upisuje kod koji dobijem na ekranu, zvali SBB i prvo kazu kao jos niste postali aktivni korisnik Eon-a, reko w t f, posle opet zovemo javi se dugi operater i kaze da ce se polje za aktivaciju uredjaja pojaviti na portalu kada se instalira aplikacija na TV, ali to nije moguce jer moj TV (android box) nije kod njega u stanu, a i ne znam kako bi TV skontao u cijem smo stanu, jedino preko ip adrese, ali nije valjda da EON TV aplikacija radi samo u lokalnoj mrezi?

Pise na SBB sajtu, za EON full paket, preko 4000 naslova. Trenutno sve ukupno ih ima cca 1300 od cega je vecina na HBO OD, koji, naravno, sa EON full paketom ne moze da se gleda, tako da ostaje nekih cca 250

U prikazu video kluba na Eonu broje 1 seriju kao 1 naslov, dok u hvalisanju svakako broje svaku epizodu kao 1 naslov.

Ima preko 300 serija, neka u proseku svaka ima 10 epizoda, to ti je 3000 naslova, još oko 1000 filmova daje ukupno oko 4000.

Otud ta drastična razlika.

Poslednja izmena:
Procitao sam ovo na nekom forumu:
Inače, prvi sam u NS od redovnih korisnika koji je dobio eon box pa su se majstori okupili i imali telefonsku podršku da nauče kako se sve to podešava. U pitanju je podizvođačka firma. Za početak, ok radi. Malo je bio sporiji dok nije povukao google account podešavanja (moraš se logovati na svoj google nalog dok su još tu, kako bi prošli apdejti).
Pa me interesuje deo u vezi google naloga jer nisam video (dozvoljavam da mi je promaklo) da je neko naovom I SBB forumu to pominjao.

Zna li neko nesto u vezi toga?

Pozdrav!

Сваки андроид уређај треба да се повеже са гугл налогом. Тако и андроид ТВ систем који је на овим ЕОН боксовима.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Jesam li ja lud ili je slika preko eon box-a lošija nego preko cam modula? Pričam o SK 4K jer sam samo njega probao na brzinu?
Drugo, da li EON box da bi prikazao kanale zahtijeva net? Ako je odgovor da, eto onda odgovora i na prvo pitanje - kompresija.

Сваки андроид уређај треба да се повеже са гугл налогом. Тако и андроид ТВ систем који је на овим ЕОН боксовима.

Aha, a reci mi jel znas mozda da li mora da bude logovan na google nalog sve vreme koriscenja EON-a ili mozemo samo da aktiviramo na android box-u EON i da se izloguje sa naloga?

Jesam li ja lud ili je slika preko eon box-a lošija nego preko cam modula?

Pisano je o tome, ukratko: mnogo babica - kilavo dete.

Pod uslovom da u kompatibilnosti nema problema, znači da nema smetnji u samom prijemu preko cam kartice, ne može nikad da bude bolja slika preko bilo kog dodatnog uređaja/risivera nego samo pomoću kartice u tv-u, jer onda postoji jedan processing više i jedan hdmi kabl više.
Može biti bolji generalno UX, interfejs, brzina prebacivanja i sl, ali kvalitet slike - ne. Barem kod krštenih tv marki. Takvo je bar moje iskustvo.

To je jasno ali kakve to veze ima sa Eon platformom koja je dizajnirana za odredjene svrhe (sort of dedicated device) I nije bas kao svaki android uredjaj.

Da ne pricam o velikom broju onih kojima je google nalog nepotreban, nemaju, ne zele da ga imaju, n'umeju da ga koriste pa ga i nemaju...

Pozdrav!

Poslednja izmena:
To je jasno ali kakve to veze ima sa Eon platformom koja je dizajnirana za odredjene svrhe (sort of dedicated device) I nije bas kao svaki android uredjaj.

Da ne pricam o velikom broju onih kojima je google nalog nepotreban, nemaju, ne zele da ga imaju, n'umeju da ga koriste pa ga i nemaju...

Pozdrav!

Netreba samo eonu nego treba samom android OS da se poveže sa njihovim Google Play services da bi ti bilo koja aplikacija radila.

Pozdrav!

Meni su aktivirali box i updatovali bez logovanja na google nalog.
Samo su rekli, ok, loguj se kasnije ako hoces neke aplikacije da skidas.

Jesam li ja lud ili je slika preko eon box-a lošija nego preko cam modula? Pričam o SK 4K jer sam samo njega probao na brzinu?
Drugo, da li EON box da bi prikazao kanale zahtijeva net? Ako je odgovor da, eto onda odgovora i na prvo pitanje - kompresija.

Već smo pisali o tome, nisi lud, nego ti preko kartice ide "normalni" SK4K od 16Mb/s, a preko EON BOXA je maksimalan protok od 7Mb/s.

Stvarno ne znam šta ovi iz SBB-a razmišljaju sa tako velikim propustima...

Odakle ti te brojke?

Meni su aktivirali box i updatovali bez logovanja na google nalog.
Samo su rekli, ok, loguj se kasnije ako hoces neke aplikacije da skidas.
Samo ne znam kako ćeš update odraditi bez naloga. Sem sideload-a. Za ljude koji se baš i ne razumeju ovo je propast, dobiju ubagovanu verziju, ne znaju šta je gmail, Google nalog, Google play itd.

Ovo je settings ovog novog EON box-a ili "stare" EON aplikacije? Jer prije me to nije tangiralo, bilo je za dž svakako, 7Mb/s je kriminal i odraziće se i na obične HD kanale a ne na 4K...

Ovo je settings ovog novog EON box-a ili "stare" EON aplikacije? Jer prije me to nije tangiralo, bilo je za dž svakako, 7Mb/s je kriminal i odraziće se i na obične HD kanale a ne na 4K...

Ovo ti je samo za ovu novu kutiju; jeste katastrofa, čim sam video odmah sam odustao od prelaska na EON pakete... a baš sam se oduševio kad sam prvi put čuo da će biti i SK4K. Sa 7Mb/s maksimumom teško će ići i HD kanali kako treba...

Ta podesavanja kvaliteta se odnose na VOD (video klub i ostalo), gledanje TV kanala uzivo (dvb-c) nema veze stim.

Pa da. Kakve veze ima 4k sa netom kad ide preko koaksiolnog kabla? Za gledanje TV ne treba net. Samo za vraćanje i vod. Ili možda grešim?

Probao sam EON SMART BOX bez interneta.
TV programi rade i dalje po starom ali gubi se info i programska šema.
Sad, zašto bi pojedinim korisnicima (u ovom slučaju korisnicima njihovog boxa) ograničavali kvalitet/protok na 7Mbps ne znam, kada im je svejedno koji je uređaj na kraju kabla!?
Jedino ako kvalitetniji prikaz prevazilazi hardver uređaja ali s'obzirom na reklamu za 4K ni to nema baš logike...

Da rešimo debatu oko protoka. Po informaciji sa fb-a sk4k se može pratiti isključivo preko eon box-a. Imaš 8k tv, instaliranu eon smart aplikaciju, nemaš sk4k. To mogu da provere korisnici eon premiuma.

A mene interesuje da li moze EON na Panasonic tv iz 2014 gde je google chromecast pretrazivac?Onaj kod pretpostavljam da ide uz aplikaciju ako postoji na tv a posto kod mene nema onda mozda mogu sa nalogom da udjem preko pretrazivaca.

Ako uspeš nekako, javi molim te.

Ja sam pokušavao i nisam uspeo.

Ako je ograničeno na 7Mb/s zašto bi davali dodatni protok od 20 Mb/s koji nije vezan za tvoj paket nego da izvuče taj Sk4k, To ograničenje od 7Mb/s je vervatno kvalitet videa za 7 dana unazad i vod deo a ne za kanale uživo čiji prijem i dalje preko dvb-c prijemnika.

Odakle ti SK 4k preko cam-a?

Pozdrav drugari.
Planiram da predjem na Eon paket pa imam par pitanja. Najverovatnije cu uzeti Eon Duo Full posto mi telefon ne treba a uz ni jedan Light se ne dobija box (sto je opet bzvz od njih).
1 pitanje vezano za Kodi. Ko ga je instalirao od vas koji imate box? Kako sljaka? Jel gura vece fajlove? Addonovi Quasar i Exodus npr... Trebalo bi ta 2gb ram-a da su dovoljni ali ipak je u praksi nekad drugacije.
2 pitanje vezano za externu memoriju. Sd kartica ili usb. Postoji li to kao opcija na boxu posto je 4 gb skladista koje je na raspolaganju ravno nuli.
3 pitanje vezano za smart tv aplikaciju.
Znaci ne aplikacija za mobilne i tablete vec ona za smart tv, koja trazi aktivaciju preko sbb naloga, sa istim interfejsom kao eon box.
Moze li se instalirati i aktivirati i na drugom android boxu ili je nekako vezana samo za smart tv? Naime, planiram svoj android box da zamenhjm ovim eon boxom a deci da dam ovaj koji imam trenutno, pa da u njega ubacim tu aplikaciju tako da i oni imaju sve funkcije kao i mi na eon boxu.
Hvala unapred. ;-)

Ako uspeš nekako, javi molim te.

Ja sam pokušavao i nisam uspeo.

Nema sanse.Probao da udjem na sajt i izbaci me i trazi da proverim mreznu vezu a tv je povezan bezicno na wifi tako cu morati ipak preko kompa,*mjau**mjau**mjau*.Al nije mi jasno da ne postoji aplikacija na LG tvu koji je 2016-o godiste???

Nazad
Vrh Dno