Šta je novo?

Red Dead Redemption 2 (PS4, XO)

I mene zanima, osim rezolucije (sto je ocekivano), realno dok igras razlike nema.

Za mene je xbox kao konzola smece, kad vec govorimo o smecu, dzabe joj sva hardverska snaga ovog sveta, kad ekskluziva nema. Ali dobro to nije ovde tema.:d

nemam pojma jel vama je mozda upaljena niza rezolucija u tjubu,ovo je medju gorim cekerboksovima koje videh...nije ni za poredjenje koliko je bolje na one X-u,bar meni.

I mene zanima, osim rezolucije (sto je ocekivano), realno dok igras razlike nema.

Za mene je xbox kao konzola smece, kad vec govorimo o smecu, dzabe joj sva hardverska snaga ovog sveta, kad ekskluziva nema. Ali dobro to nije ovde tema.:d

Mešaš termine "konzola" I "platforma" - kao konzola je bolja /potentnija hardverski ali je platforma (o ovoj generaciji) skoro pa smeće jer nemaju ekskluzive.
Pro je trebao kao refresh da bude konkurentan XOX - ali hardverski (i u soluciji hlađenja) to nikako nije.

Gde ti to vide . Digital Foundry video pokazuje minimalne grafičke razlike između Pro i X, a to potvrđuje i lik koji je radio poređenje. I Ign poređenje iste rezultate daje... performanse su bolje na X, što je i očekivano.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Kao da nismo gledali isti video. Problem je taj checkerboarding i rekonstrukcija sa 1920x2160, reče lik da nije najbolje to urađeno, da ima tu duplu ivicu koja ne izgleda dobro. Xbox One X je native 4K, i po meni je ta razlika zaista drastična, nivo oštrine i koliko više finih detalja nudi u teksturama. Dobro, nije baš smeće na PS4 Pro, ali u poređenju sa Xbox One X mi barem tako delovalo, kad se uporede iste scene jedna do druge, mnogo mi je blurry na PS4 Pro. Eto nije me mrzelo da uhvatim screenshotove, razlika je jasna.

Poslednja izmena:
mogao si bar u spojler da stavis...

elem,meni licno je veca razlika nego izmedju pro-a i obicne cetvorke.plus verujem da ce MS da izgura da PC port nikad ne ugleda svetlo dana. :)

Nije bitno da l' je X ili Pro, igra izgleda vrh, bice vrh i uzivacemo u igranju, to je jedino bitno. :)

@gizmo

Jeste checkerboarding dosta lošije rešen i čini mi se da do sada nije bila tolika razlika (u korist XOX). I razlika je primetna da me donekle smori i možda prva I poslednja opcija (uz rdr1 remaster ) da se pazari Xbox (a posle na doboš) . Možda je M$ keširao, možda se ispegla kroz neki naredni patch.
Na kraju dana bitno mi je da radi stabilno i bez stucanja, što kažu kolege teško ćeš da primetiš kada počneš da igraš... ;)
Na kraju krajeva čekaj PC port za ~2 godine... :p

@djoko
Jesi pazario ili čekaš narodnjaka? :)

Poslednja izmena:
Ne cekam nista, imam gomilu drugih stvari za odigrati, a manjak vremena. Dok stigne na red.....:d

Jos jedna jako bitna stvar, kako koja novija AAA igra izlazi za konzole, tako baee modeli i xbox-a i playstationa imaju sve vise problema sa performansama. Nije to deal breaker ali itekako primetno.

Jos jedna jako bitna stvar, kako koja novija AAA igra izlazi za konzole, tako base modeli i xbox-a i playstationa imaju sve vise problema sa performansama. Nije to deal breaker ali itekako primetno.

Nista sto nije neocekivano, pitanje je koliko ce biti downgrade naslova naredne 2 godine.
I sto je sada tek u stvari primetno koliko je Sony zakinuo refresh sa Pro konzolom u poredjenju sa OX-om... Da je rame uz rame ne bi smo videli novu generaciju pre 2022., ovako skoro sam siguran da ide najava sledece jeseni...

A sto se igranja tice, uvek moze preko reda da se odigra... :)

Poslednja izmena:
Moze, ali od kad sam presao na nov posao ni ono sto je bilo na redu se ne igra. A radim manje nego ikada :d

Fina stvar je da se igra vec sad moze kupiti kod nezvanicnih distributera za 4000 dinara, sto je super cena.

Poslednja izmena:
Ja bih uvek radije 1080p I 60fps izabrao nad ovim "4k" verzijama, makar za ovu generaciju konzola...

Na ovoj generaciji u otvorenom naslovu ovakvog tipa nije moguće 1080p/60fps. GPU deo u XBOX i PS4 Pro ima dovoljno snage za to, ali CPU to ne može da isprati.

Nisi me razumeo:

Voleo bih da su se vise fokusirali ka dizajniranju konzole za 1080p/60fps nego isforsiranu "4k" rezoluciju u ovoj generaciji, odnosno refreshu koji smo dobili. Jedino pozitivno sto smo dobili je HDR, mada je pitanje koliki je procenat koji i to mogu da isprate i vide (4k/HDR)

Je li dobro sada pUTER? :)

Odakle vam ovaj "M$ je platio da bude bolja verzija" narativ?
Konzola je primetno jaca, ovo je logican ishod.

I upecao si se... :)

izaci ce pc sigurno ali dosta kasnije,alavi su za pare dosta :) a zanju da ce se na pc platformi prodati jos vise nego na konzolama.

Ovo mora izaci na PC u punom potencijalu. :)

htedoh da sacekam komsije sa oglasa ali ne vredi, morao sam da skoknem do delte :D

rdr2.jpg

kljuc je u smajliju. ;)

sustina price je da sigurno u MS zadovoljno trljaju ruke,konacno im konzola ima nekog smisla.

Odlicna igra, pocetak jeste malo spor ali su naracija/setting/likovi vanserijski odradjeno - zveknuli su homerun... Ja zakucan za tv sa litrom bele kafe od sinoc.
Pro definitivno grca dosta cesto, ali hbg, the show must go on, igram dok se ne izvrnem... :)

Raspali M$ platio R* da sakati verzije za PS i odlaganje za PC... :p :p :p :p :p (troll mode off)

Salu na stranu, jedini razlog da se uzme XBOX, uz onaj "4k remaster" RDR1, je upravo RDR2... Sto rece neko, posle toga mozete u oglase da tutnete konzole i uzmete PS... :D

Poslednja izmena:
Štuca znači na Pro, mislim uzimam svakako ali sam priželjkivao neko smooth iskustvo... :)

Na play storeu 60 dolara. Uzimam za obican ps4. Valjda nece da rikne konzola [emoji3]
Inace ako ste iz bg-a ima u poznatim radnjama za igre za 9000 ps4 verzija.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno