Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok, hvala na informaciji i izvinite zbog neprijatnosti.

Nemaš zašto da se izvinjavaš, postavio si pravo pitanje na pravom mestu!
A čak i da nisi, ne stvaraš nikome neprijatnosti, ko se uzrujava oko takvih stvari ne treba ni da ih čita:)
Jesi probao praćenje direktno na sajtu holandske pošte, na linku koji sam postavio?
Evo ukucaj moj broj UD125142237NL pa vidi, naručio 22. a 26. se pojavio. Tako da bi svakako i tvoj broj morao da se pojavi

UX123... brojevi nemaju praćenje posle izlaska iz zemlje pošiljaoca !!!! bar 100 puta napomenuto.

ZAP opusti se:D, zvučiš mi nervozno:D

Čovek nema apsolutno nikakvu informaciju o pošiljci (a posle više od mesec dana bi trebalo da ima bilo kakvu informaciju tj. status). Tako da je sasvim ok što je postavio pitanje ovde. Zato i služi ova tema - dakle pitanje je na mestu skroz.

Ja sam samo usput napomenuo da nisam imao praćenje u Srbiji... Doduše i napomenuo sam da mi je ovo prvi takav slučaj... A iskreno i ne obraćam pažnju previše na praćenje, jeste me sramota da priznam ali par puta (ali bukvalno 2 puta) mi se desilo da sam skroz zaboravio na neke sitnice... tj. setio se tek kad je prošao rok za dispute,)
Inače mi se stvarno jako retko desi da nešto ne stigne ili kasni 2 meseca...

Probao sam i piše The shipment barcode was not found.

Please check if your shipment barcode belongs to a registered mail item or packet.

If your shipment barcode belongs to a parcel of PostNL Parcel Service,

please check www.internationalparceltracking.com to find the details of your shipment.
A odgovorili su mi i na fb evo sta su napisali
Sorry for my delayed response.
We have shipped your order on: Sep 12th by: Netherlands Postal surface (NRA)
A tracking number is not available for surface mail. Therefore, you can't track the updated shipping information online. I hope you can understand, and please note that the estimated shipping time is valid regardless of a tracking numbers availability.The estimated delivery time for this shipping method is (10 - 25 business days) Please notice business days do not include Saturdays and Sundays, therefore please expect your parcel between ( Sep 26 - Oct 17). Your parcel is still within the time frame. We hope you receive your parcel soon.

Poslednja izmena:
Nemam puno narudžbina sa gearbest ali svaka je imala praćenje. No ako oni kažu da nema... eto opet naučismo nešto novo:)
U svakom slučaju ostalo je još samo dva dana!!!
Btw nisam proveravao ali verujem što ZAP kaže (uostalom i moje iskustvo potvrđuje) da nema praćenja u Srbiji pošiljki koje počinju sa U.
Ali ovim kinezima baš nešto i ne verujem...
Na brzinu izgooglah da se Netherland surface pošiljke ipak mogu pratiti, probaj ovde
http://parcelsapp.com/en/carriers/sky56
u svakom slučaju, kad prođe 17. podseti ih šta su ti rekli i žali se!!!

Kralj je moj drugar, čika Gugl;)
Javi koliko su te rebnuli na carini, pošto je verovatno tamo zaglavila. Baš maler za tako malu i prlično jeftinu lampu...
Inače koliko vidim na trackingu ovu tvoju pošiljku kao da nije ni videla holandska pošta, već je isporučila kineska kompanija skroz u Srbiju...
A kad tu ukucam onaj moj broj... tek tu je ludilo... praćenje počinje 17. septembra, dakle 5 dana pre nego što sam uopšte naručio. Oni su već znali da ću ja naručiti:d... ili su koristili isti broj za praćenje i za pošiljku koja je isporučena 2 dana ranije. I jedno i drugo mi deluje podjednako neverovatno:D
Lepo ja kažem, zavalite se u fotelju i uživajte, batalite praćenje:)

Ustvari koliko je konfuzno... možda ti paket i nije otišao na carinu... ipak se nadaj da nije, ima šanse... sve je moguće:)

Poslednja izmena:
To je lazno pracenje. Uvek posle "left hand navigation" jedno dve nedelje i kaze da je stiglo u Srbiju. To rade vise genericki. Meni je vise puta i pre tog njihovog stizanja u Srbiju stiglo na kucnu adresu. Mada uglavnom stigne kasnije, cak i dosta kasnije, i to bez zadrzavanja na carini.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Zovi DHL Srbija da vidiš o čemu se radi.
Najverovatnije je stiglo na poštansku ispostavu (Ugrinovačka) i oni ti šalju pismeno da je to za carinjenje, pa čekaju da se javiš. Tako su mi stizali paketi iz Nemačke. Ja im već odnsem sve papire, a meni sutradan ili za dva dana stigne papir da imam pošiljku za carinjenje.

Da je DHL parcel, oni bi već našli način da te brže kontaktiraju.

Sta ovo znaci?

17.10.2018 09:37:30 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
17.10.2018 11:30:47 11003 IZMENIČNA POŠTA - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Zanima me da li je ovo proslo carinu ikrenulo u postu da poštonoša uruci?
Imam na nasoj posti samo ova dva statusa.

Ako je proslo ka posti, da li ja sutra (cetvrtak) mogu ocekivati urucenje ili ce mozda ipak u petak?

Sta treba da pise u poslenjem redu ako je poslo ka poštonoši za urucenje?

Hvala unapred

Da
Da
10200 GPC BEOGRAD - broj tvoje poste Beograd xx, Otprema(sutra ujutru)

Znači da će verovatno sutra ujutru paket biti prebačen iz GPC Beograd u tvoju lokalnu poštu pa će ti već u toku dana biti ostavljen onaj papirić tj. izveštaj o prispeću u tvom sandučetu. Ne znam koliki ti je paket. Mozda ti poštar ostavi u sanduče to što si kupio...

Kada dobiješ izveštaj možeš podići paket odmah taj dan između 18-19h ili sutradan kad god...

Proveri status sutra ujutru. Pisaće ti ako je prebačeno u poštu...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Poslednja izmena:
Hvala.
Paketic mali, mini ssd u njemu...
Izgleda da je dovoljno malo da se provuce mimo carine, proslo kao fleska... :D

Tek sada videh poruku, kasno je pa sam poslao mail.
Videcu i da zovem sutra.

Ono sto mi nije jasno je, da sam pre samo 4-5 meseci narucivao manje vise istu stvar, sa istog sajta, ista cena itd itd.. Paket je stigao kuci + carina, ne znam zasto nije tako i sada, vec ja moram da saljem/zovem/smaram se sta god?

auh, dobih odgovor, na paket od 90e + 14e shipping, treba da platim oko 6200, carinu, porez + dhl usluge?
Da li prolazi zalba ili nesto, ili da ne prihvatim paket?

Zašto žalba? pa nisu ti naplatili ništa više nego što je po propisima!
~34€ je carina i pdv + su ti još oni dali popust na njihve usluge tj. špediciju, obično to naplaćuju 4000+ din...

Drustvo, izvinjavam se ako je vec ovo napisano. Stigao je paket sa AE u postu i tamo kada ukucam broj za pracenje pise sledece - Faza: Urucenje - Status: Naredna dostava

Poslednja izmena:
Kod Post Expressa ti ovo znaci da ce ponovni pokusaj urucenja biti sutradan jer danas kurir nije nasao nikoga na adresi ili kako se meni jednom desilo kada sam slao za neki lokal a on se bio zatvorio, kurir naisao bilo zatvoreno i imao sam taj status, uruceno je sutradan, e sada za ovo ne znam jer ako je manji standardni paket tebi treba postar da donese, ne znam sta si narucivao jedino ako je nesto bas veliko pa spada da ti PE doveze...

Resena misterija :)

Posiljku je dobio pogresan postar, tj. covek koji je zaduzen za drugi deo grada.

Kakva su vasa iskustva sa porucivanjem iz USA? Koliko to obicno traje? Meni iz UK stize za najduze 5 dana. Covek mi je dao tracking number ali je iz Nju Dzerzija odakle je poslato posle tri dana zavrsilo na Jamajci iz nekog razloga. Nisam ranije narucivao iz USA pa ne znam njihove postanske centre.

Ja sam samo jednom kupovao iz USA, Maggard Slant brijač i Maggard Granite četku za brijanje. Isto je prvo išlo na Jamajku pa onda dalje ka Srbiji. Trebalo je oko 15-20 dana da stigne.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Mislim da se Jamaica u prevodu na srpski kaže Savska:)
To je glavni distributivni centar za medjunarodne pošiljke u Njujorku (tj. delu grada koji se zove Jamaica)

Meni iz USA poštom (USPS) stižu prilično sporo 2-3 nedelje čak i duže. DHL-om za 3-5 dana (bukvalno brže nego iz UK), a trenutno čekam neku pošiljku preko UPS koja nije ni krenula već tri dana (danas dobio mail, izvinjavaju se zbog kašnjenja - inače u subotu kad sam naručio pisalo je da će mi stići u četvrtak tj. prekosutra, što naravno nema šanse sada... ali to je već neka vanredna situacija

Ocekujem dve posiljke UN...CN iz razlicitih regiona Kine , status za obe je 2018-09-21 Shipment left country of origin warehouse

Paketici koji su imali isti status par dana i pre i posle tog datuma su vec stigli.

Da li je slucajnost ili mozda ima jos neko kome nisu stigle posiljke sa istim statusom od 21.09 ???

Узео сам неко стакло са Алија пре месец дана и по тракингу нема ништа од 30.09.
Звао сам пошту и не могу да ми провере јер је број изгледа само за Кину, тј. није међународни.
Јел то могу на неком сајту да проверим или ако је такав број нема шансе нигде да се види?
Број је UN223249777CN

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ne možeš nikako da proveriš za te pošiljke koje počinju sa U, one nemaju praćenje van Kine.

Izgleda da je ovaj paket zaglavio u nekoj pošti u Kini, verovatno je izgubljen.
Možeš da kontaktiraš prodavca, mada od toga slaba vajda, možda ti pošalje ponovo ali verovatno će ti reći da čekaš 60 dana.
U svakom slučaju možeš da pokreneš dispute dva dana pred istek roka od 60 dana i traži full refund ako ne stigne.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ocekujem dve posiljke UN...CN iz razlicitih regiona Kine , status za obe je 2018-09-21 Shipment left country of origin warehouse

Paketici koji su imali isti status par dana i pre i posle tog datuma su vec stigli.

Da li je slucajnost ili mozda ima jos neko kome nisu stigle posiljke sa istim statusom od 21.09 ???

ja cekam par i od 14.09 , 05.09 ali stice, to je vise problem kod nas nego kod njih

Nije toliki zastoj na carini kod nas, a jos manje u Posti da je do nas. Jedino ako su vec "stigli" ti paketici. Cekajte do pred istek zastite na Ali-u i dispute ako ne dodje, ne smarajte se za tako sitne paketice (cim nema tracking, znaci da je sitna stvar).

Jedna bitna stvar: Trampic je pokrenuo pitanje reforme postanske unije ili izbacivanje Kine barem iz liste nerazvijenih zemalja (iz kog razloga mi nismo u tom spisku ocigledno..).
To ce znaciti bitno skuplji shipping uskoro.

Ja imam narucene 29.09 neke maske isto broj UN...CN....poslednji status 1.10 Shipment left country of origin warehouse iskreno i ne ocekujem ove nedelje, mozda tek sledece ili one tamo.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno