Gameplay je napredovao ali sve ostalo je na standardno losem nivou. Generalno je prezancija cijele igre ocajna, a gameplay je bas blizu Fifinom sad, u jednom trenutku ce se i izjednaciti, sto nije dobro. Fifu je uvijek krasila ta fluidnost i sto je pas igra nenormalno dobra, ali sad su to bas upropastili, no mozda ce sa nekim patchom malo srediti stvari. No na kraju dana onaj koji kupuje fudbal zeli da igra online, zbog online igranja PES nema potrebe da se kupuje. Konami je generalno neozbiljna kompanija, zivi na krilima stare slave, jednostavno nisu evoluirali na pravi nacin, nisu ispratili konkurenta pa EA ne mora ni da se trudi previse, Konami ih ne moze ugroziti. Potreban je neko treci da uleti, sto se isto nece desiti. Obrni-okreni ostaje nam samo Fifa. Neka je skriptovana, neka imas 20 suteva, a protivnik 2 i izgubis utakmicu 2-0, neka je pay to win na pocetku mozda opet se igra, bunimo se, nerviramo, ali svake nedelje igramo. I samo to je bitno. Meni ne pada na pamet da predjem na PES i taj jedan adut koji su imali vise nemaju. To sto su ljudi ovdje navikli da igraju za dz, znali samo za PES je druga stvar. No ko udje u online gaming iz njega tesko izlazi. Kapiram i da ovdje nemamo svi 15-20 godina kad smo stalno visili sa drustvom i igrali fudbal svakog dana ili svakog drugo. Ta vremena su prosla, dodjes kuci s posla, ugrabis malo vremena i igras, a ne zelis da igras protiv AI, vec protiv pravih ljudi. I ja po sebi najbolje znam, ja sam prvi mislio da mnogo dobro igram jer sam u svom drustvu bio najbolji, naravno izazov je bio igrati protiv njih, svaka na noz i onda udjes u online divizije prvo pa shvatis da si suvi prosjek, a onda se oprobas u FUTu, pa potom i u online divizijama i shvatis da si ispodprosjecan. Na kraju odes u wl i te prve nedelje ostvaris 5-6 pobjeda, dozivis nenormalno teske i bolne poraze od 5-6 razlike i zapitas se je li moguce da sam ovako los? Ali to je skola, ko god uspije da bude u gold 3 i gold 2 je dobar igrac, ko je u gold 1 je vrhunski igrac, ko je od elite pa na vise taj je masina. I onda dodjes do nivoa kad mozes da uzmes Saudijsku Arabiju, a tvoji najljuci protivnici do juce iz drustva Brazil i petarda je najbolje s cim mogu proci. Jednostavno dva svijeta.