Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Radi ali je nestabilna skroz. Bar kod mene.

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5
Je, ne radi mi sada front hdr+, ne kužim zašto. Prije pola sata u autu radilo super...
Gdje se uopće podešava saturacija boja? Slike su mi ok ali blago su isprane boje...

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Skineš neke verzije koje podržavaju podešavanje saturacije.

Kod mene nece da se pokrene?! Doduse nisam rootao?! ;)

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Dobra vest za ljubitelje RN5 - drasticno opada cena..

Izlaskom Redmi Note 6 Pro, Xiaomi drasticno snizava cenu u Kini za prethodni stariji model Redmi Note 5.

3GB+32GB verzija je na rasprodaji sa 135e (1099 y) za 105e (za 869 y) na Mi Mail.

21c5g8o.jpg

Da li je tačno da se ne vide notifikacije dok se ne otključa ekran i da ne prikazuje procenat potrošenosti baterije u status baru? To sam danas našao negde, pa da proverim...

Po defaultu da, ali se sve može namjestiti u opcijama.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Izlaskom Redmi Note 6 Pro, Xiaomi drasticno snizava cenu u Kini za prethodni stariji model Redmi Note 5.

3GB+32GB verzija je na rasprodaji sa 135e (1099 y) za 105e (za 869 y) na Mi Mail.

21c5g8o.jpg
Ostaje da se vidi koja će cena za RN6 biti kod nas. S obzirom da ima 6GB rama, mislim da neće cenovno biti blizak RN5 kada krene prodaja.

Evo fotke prije update na miui 10. Sad nisu ni blizu ovom.
cc93117905387c4617dc991788c1c926.jpg
21e9363d084b00c028291abf5232fab4.jpg

Jel moguce da su tako degradirali kameru?

Ljudi, zasto mi fm radio zacuti s vremena na vreme na sekundu-dve? Jel to zbog gubljenja signala ili je nesto do aplikacije?
Ako ti je za utehu kod mene ista stvar i na custom rom-u. Seckaju odredjene frekvencije, najviše TOP FM.

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

21c5g8o.jpg
RN5 4/64 je juna u Kini mogao da se kupi za 1200Y.

Jel moguce da su tako degradirali kameru?

Mislim da je to trenutno zavisno od modela do modela. Kod mene je bila užasna prednja kamera pa su je sredili. Verovatno će u narednim apdejtovima ispraviti sve.

Kako instalirati temu u .mtz formatu skinutu sa nekog sajta, i izbeci gresku 402

Treba custom rom, ne mogu neautorizovane teme da se stavljaju.

Kako instalirati temu u .mtz formatu skinutu sa nekog sajta, i izbeci gresku 402
Ne može ni jedna koja nije iz miui tema. Probala sam neku aplikaciju preko koje kao može ali kod mene ne radi.

Treba custom rom.

Ubedljivo najveće razočarenje miuia su mi te teme. Zvaničan teme stor je djubre, a evo ni mesec dana posle izlaska miui 10 nema ni jedne teme tamo koja radi sa njime

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ima li neko sa gorim signalom možda? [emoji23]
c3b05a6fefb6fe8df5706702adfd3e14.jpg

Ubedljivo najveće razočarenje miuia su mi te teme. Zvaničan teme stor je djubre, a evo ni mesec dana posle izlaska miui 10 nema ni jedne teme tamo koja radi sa njime

Mene sve vuce da idem na custom rom, na lineage ili pixel e...

Koja je procedura za instalaciju Masika na stable 10ki?

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Mene sve vuce da idem na custom rom, na lineage ili pixel e...

Za dva dana mogu da ga odkljucam hteo sam da probam pixel ali kolko vidim mnogo prituzbi na njega, a nisam istrazivao o lineage

Jesu ali je moglo iz različitih tema da se izabere po nešto. Sada ne može sve da se iskoristi jer nisu kompatabilne. Neko mi reče da na regionu Indija ima tema za 10-ku. Ne idem na custom romove jer se uvek razočaram baterijom.

Stigao hydration film sa Alija danas, za 3 nedelje. Braca Kinezi poslali i gratis sim ejector, znam da ih nista ne kosta, ali je lep gest :)

CHYI 3D Curved Film For Xiaomi Redmi Note 5 pro Screen Protector Explosion-proof Hydration Film With Tools Not Tempered Glass
https://s.click.aliexpress.com/e/bywTPBwY

Lepo je legao, ima neke neravnine ispod koje bi trebalo da nestanu nakon dan-dva, videcemo. Osecaj pod prstima je okej, ne skuplja otiske previse. Uzeo sam dva komada za 4.4$.

Vrh Dno