Imam dve glupe situacije na Ebay,pa ako moze neki savet,bio bih zahvalan....
Na jednoj aukciji (USA prodavac,stotine ocena 100% fedbeck) sam dobio nesto,vrlo povoljno (sakoro dzabe) u odnosu na to koliko ta stvar kosta....inace,na toj aukciji nije bila opcija da salje worldwide (a i u Srbiju)....pre isteka aukcije sam pitao prodavca da li hoce da salje za Srbiju,odgovorio je da nikada nije slao van USA,ali da ce nabraviti izuzetak i da ce pitati u posti kolika bi bila postarina do Srbije,pa ce mi javiti,ali nista mi nije javio.....ja bidovao i pobedio na aukciji,trazio od prodavca invocie sa postarinom,a prodavac ne odgovara vec nedelju dana.....(?!).....da li se smorio sto je stvar dostigla tako malu cenu,pa nece ni da mi posalje i coolira me?..............sta raditi u takvoj situaciji?.....ima li svrhe da se obracam EBAY podrsci?
A druga situacija,takodje USA prodavac,stotine pozitivnih ocena.....uzeta stvar isto na aukciji,po vrlo povoljnoj ceni.....stvar je tako mala da moze da stane u neki manji (ojacani pucketavi sa unutrasnje strane) koverat......prodavac tvrdi da je posalo najeftinijom postom USPS First Class Mail,i postarina za tako mali koverat je bila svega 3-4$.....ali to je poslato (bar tako prodavac tvrdi) jos 10 avgusta,a do danas do mene nista nije stiglo....(?!)......nikakvo pracenje nemam,ali nikada do sada mi se nije desilo da mi ne stigne obican koverat iz bilo kog kraja sveta..............prodavac kaze da ce mi dati refund bez problema.......ja se pitam,da li se i on smorio sto je stvar prodao vrlo jeftino,pa mi ustvari nista nije ni poslao,drzao moje pare par nedelja i sada hoce da mi ih vrati?.......ili jednostvano,da li je moguce da obican koverat iz SAD do Srbije putuje vec 25 dana?