Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

pošto koristim navedeni telefon da istaknem da podržava brzo punjenje 3.0, znači potreban je brzo punjač , bukvalno za nekih tridesetak minuta napuni bateriju telefona nekih 40% kapaciteta... odlična i realna recenzija, svaka čast! pratim vas na "youtube" , konkretni se i koncizni, ugodna je svaka minuta uz vaše recenzije, objektivni i prirodni!

Da li neko ima problem sa WiFi nakon poslednjeg updatea?
Naime,poslednja dva,tri dana mi nekoliko puta na dan prekine WiFi konekcija. Da bih se ponovo povezao,moram da idem na opciju da ponovo povezem.
Desava se na vise rutera isti problem. Kod mene u stanu,na poslu,kod druga...

9.6.3.0?

Nemam problem, doduše ja koristim 5ghz mrežu.

Koristim ja u stanu 5GHz i tu mi je juce dva do tri puta gubio WiFi. Dok moj sin je isto na 5GHz i njemu nije gubio.

Poslednja izmena:
Probaj da zaboravis mrežu, pa se opet nakaci, a probaj i restart telefona.

Da ti nije podešeno nešto da gasi wifi?

Pokusacu prvom prilikom kad mi se ponovo desi i te varijante.
Nikada do sada nisam imao takav problem ni sa jednim od Xiaomi modela koje sam imao.

Kakav je ram management na zadnjem updateu, model sa 4gb?
Gledam nešto po YT i na nekim videima je super a na nekima ne. Pa neznam više šta da mislim?
Hvala

Posle dosta pročitanih postova postavio bih jedno pitanje: da li ima nekoga kome sve radi onako kako treba, bez bagova, bez restartovanja i sl. a da je na fabričkim podešavanjima? Nisam baš nešto u materiji i pitam zato što me zaista interesuje a kad pročitam sve probleme koje ljudi imaju dođe mi da dignem ruke od ovog modela.
Ćerki sam kupio verziju 3/32 i kod nje neće da snima u 4k preko open camera app a po testovima treba da to radi.
Jednostavno nakon startovanja app počne prikaz da secka i onda telefon zakuca i ne prima nikakve komande.
Ništa nije čačkano i sve je na fabričkim podešenjima.

Što se tiče pisanja za wifi, radi dobro. Doduše, ja koristim wifi samo kući. Kome se dešava da se isključi, možda pomogne brisanje i ponovno memorsanje te wifi mreže.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Posle dosta pročitanih postova postavio bih jedno pitanje: da li ima nekoga kome sve radi onako kako treba, bez bagova, bez restartovanja i sl. a da je na fabričkim podešavanjima? Nisam baš nešto u materiji i pitam zato što me zaista interesuje a kad pročitam sve probleme koje ljudi imaju dođe mi da dignem ruke od ovog modela.
Ćerki sam kupio verziju 3/32 i kod nje neće da snima u 4k preko open camera app a po testovima treba da to radi.
Jednostavno nakon startovanja app počne prikaz da secka i onda telefon zakuca i ne prima nikakve komande.
Global verziju imam 4/64 i najnoviju verziju miuija :) . Nisam rutovao tel niti buloader dirao znaci kako sam ga kupio samo miui se abdejtovao. Nikakvih problema sa telefonom baterija je odlicna, nigde u podesavanjima ne postoji 4k snimanje to sto sami budzite pa nece jednostavno ne pripisujte telefonu.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ja ne vidim da je iko pisao ovde o nekim ozbiljnijim problemima. Druga je stvar otključavanje bootloadera, menjanje romova i čačkanje oko kamere sa raznoraznim modovima. A i to se da rešiti... Koliko postova je samo bilo na temu kamere, baterije i generalno odličnog rada samog telefona...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Ja koristim telefon vec 2 meseca, nisam rutovao ni slicno, sve radi bez problema. Imao sam na pocetku problem sa rotacijom, ali resio sam, i mislim da je softver bio u pitanju, ali to je jedini problem koji sam imao.

Ne može da snima 4k ni na gcam. Najbolje je snimati na fhd dok i ako ne omoguće opciju za 4k. Stabilizacija video snimaka radi fino.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Skinite open camera.

7cc2ed90872eaa23a63d9a832660dfae.jpg
a77f9a0994d10ceaf80712858fb2916b.jpg

Meni sve lepo radi, ne mućkam ništa sa custom romovima i flashovanjima, nemam nikakve primedbe. 4K video je totalno nepotrebna stvar, retko ko ima 4K televizor gde bi to mogao da gleda, a i da ima, ljudsko oko ne može da napravi razliku između HDR i 4K. Po meni, snimanje u 4K je više marketinški trik nego nešto što može da se praktično koristi.

Pa nije bas marketinski trik, kolicina detalja je bolja na 4k u odnosu na 1080p.

Ovde kažu da može a ima i primera snimka u 4k sa sve stabilizacijom.

https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_5_ai_dc-review-1777p5.php
Kod:
But why no 4K? There is obviously no shortage of power. The Snapdragon 636 and its DSP are more than up to the task. The only thing standing in their way is market segmentation. Well, this trick is definitely not universal, but it turns our Xiaomi is using standard camera APIs. So, we just downloaded the OpenCamera app from the PlayStore and bingo! 4K@30fps.

Despite the hack, the MP4 video has no issues, and runs very smooth, with a rock-solid frame rate of 30 and over 40 Mb/s bit rate on the AVC video stream. Resolved detail is clearly better. Other than that, quality looks bout the same.

Da li je neko probao i da li ovo radi?

Upravo sam probao, radi samo mora da se isključi optička stabilizacija koja je po difoltu uključena. Sa ukljucenom stabilizacijom štuca.

Poslednja izmena:
Probao sam ja 4k preko open camere, i radi super sa sve stabilizacijom.

U bre, napraviste cudo ako mob od 180e ne snima u 4k.
Najzaokruzeniji uredjaj svoje klase i tu nema vise sta da se diskutuje. To je vise puta ovde naglaseno. To sto mi ovde cackamo sve i svasta i hocemo da odlicno bude jos bolje (trazimo preko hleba pogacu) to je vec hobi i nema veze sa sjajnim radom ovog modela.
Koga plasi to sto je xiaomi uvek moze da kupi samsung za iste pare...j3...on snima 4k sve u 16.

Jel beše postoji neka mogućnost otkljucavanja bl, root-a, recovery-ja, a da moze i dalje OTA?

Sto se tice baterije na 9.6.3.0 super se pokazala, nemam sad ss ali verujte mi na rec. Napunjen na 90% i za 23h svukao sam na 15%, osvetljenje konstantno na 30-40%. Od igara PUBG 1h i 20min, clash of clans 45min. Ostalo su instagram, novine, chrome, yt, pozivi pola sata minimum, i aplikacije za dopisivanje wa, viber, messenger. Na kraju kad je doslo do 15% SOT je bio 7h i 40 min.
S obzirom da baterija nije bila puna i da sam igrao igre ovo je super rezultat. I da napomenem bio je na wifi-ju non-stop.
Sto se mene tice ovo je super rezultat i zadovoljan sam.

U bre, napraviste cudo ako mob od 180e ne snima u 4k.
Najzaokruzeniji uredjaj svoje klase i tu nema vise sta da se diskutuje. To je vise puta ovde naglaseno. To sto mi ovde cackamo sve i svasta i hocemo da odlicno bude jos bolje (trazimo preko hleba pogacu) to je vec hobi i nema veze sa sjajnim radom ovog modela.
Koga plasi to sto je xiaomi uvek moze da kupi samsung za iste pare...j3...on snima 4k sve u 16.

Pa što da se ne koristi ako već može? Ako može SD625 logično je da će SD636 to jhoš lakše i bolje.
Zato se i pitam zašto kod mene neće. Ne znam gde može da bude kvaka.

Pitanje za one koji su instalirali launcher sa Pocophone-a, da li vam pokazuje broj poruka/propuštenih poziva na ikonicama? Osim ovog detalja meni se baš svideo launcher ali sam se ipak vratio na stock dok se ovo ne sredi.

Stock MiUI launcher? Mazohizam :D

Ja sam trenutno na Evie, smorio me Lawnchair, mada je Lawnchair definitivno kompletniji. Najvise mi je odgovarao ZenUI, mada odavno ga nema na PS za ovaj, prethodni fon i tablet koje imam, a kad skinem .apk crashuje kao lud..

Poslednja izmena:
Sredim ja to da bude fino i pregledno, a sa fiokom je sve još lakše, mrzi me jednostavno da se njakam sa tim. Pre par godina sam koristio Nova launcher, ali od RN3 Pro pa naovamo sam ga batalio.

Vrh Dno