Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

A sta fali ovom 9.5.19 odlican je,za sada bez i jednog baga,kod mene radi vrhunski a baterija jos bolja,kad stigne 10 sta ces bolje,ne vidim svrhu da rizikujete da za*mjau**mjau**mjau**mjau*te nesto kad sve leti[emoji16]

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

A sta fali ovom 9.5.19 odlican je,za sada bez i jednog baga,kod mene radi vrhunski a baterija jos bolja,kad stigne 10 sta ces bolje,ne vidim svrhu da rizikujete da za*mjau**mjau**mjau**mjau*te nesto kad sve leti[emoji16]

Naravno, nego volim eu romove, prvenstveno jer nema bar 10 app fabrickih koje mi ne trebaju, stock ikone su bolje, tacnije nije vecina u belim okvirima kao ovde i tako te gluposti, a i koristim ga od mi4c pa sa navikao [emoji16]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Koja fabricka app smeta toliko?

Ikone mogu da se promene u Themes aplikaciji, onda se menjaju i u recent apps, nigde se ne vide stock..

Naravno postoje icon packovi koliko hoces za sve ostalo, a i ne znam ko moze da koristi ove kineske launchere bez app drawer-a, totalno neprakticno i nepregledno..

Poslednja izmena:
Ikone bar mozes da menjas kod MIUI koliko ti volja,zato je Xiaomi zakon[emoji16][emoji16][emoji16]

098491698b78e3a1ba44ceb7ac4f37a3.jpg

Sto se app tice sve google-ove sem Play store i YT volim da drzim sve ikone van foldera pa me zato nervira toliko apps, koje nmg da se ugase u sistemu vec mora preko system app remover, a sto se ikona tice, naravno da je prilagodljiv, trenutno koristim Simplicity, najkompletnije su nekako, preporuka ako neko juri ikone. A i twrp nije vezan za lazy flasher posle update-a, vrlo verovatno cu posle miui 10 na LOS, vidim da su izbacili prvu ver pre neki dan [emoji16]

Prvo, hvala svima na ucestvovanju u raspravi , sugestijama, dobrim savetima i konstruktivnim odgovorima . Hvala Ivan I. Na dogovoru i predusretljivosti i vrlo korektnom odnosu u prodaji, svaka preporuka. Za sad sam telefonom vise nego zadovoljan. Baterija , kamera , display , zvuk su me odusevili. Jedina zamerka koju imam je led dioda koja svetli samo belo.

Bela didoda je standard već nekoliko modela u nazad tako da tu nema leka.

Bivsi kolega bio juce do logic-a da uzme fon. Ponudili mu kinesku verziju fona. Kazu:sta ima veze sve je to isto, imas garanciju.

Pa isto samo sto ne podrzava LTE koja je za nas u Srbiji bitna

I kamera slabija, f/2.2 i 1.25um..

Netacno, kamera na kineskoj verziji je ista kao i na globalnoj.

Netacno, kamera na kineskoj verziji je ista kao i na globalnoj.
My bad, bio sam ubedjen da je ovaj samo za globalno a RN5pro za Kinu i indiju, dok nisam otisao na prvi post [emoji16]

Znači zato su pojeftinili. Da bi prodali kineske verzije. U mom slučaju je globalna verzija dosta bitna jer mobilni net neuporedivo bolje radi.

Ja imam problema sa mobilnim podacima, uzasno mi je spor net a imam 4 gb i jos par dana da to potrosim... Ne znam do cega je, da li moze biti neka fabricka greska... Brzina neta ne prelazi 20kb/s..

Pozdrav svima
Moze li kontakt nekog pouzdanog kod koga bih eventualno kupio crni 4/64( i ja sam svratio do logic shopa, global ima samo zlatni ).U mts-u sam oduvek, paket solidan te sam uz male doplate uvek uzimao pristojan brend name telefon( ranije nokie, posle samsung ) . Ne zelim novi ugovor,te prvi put kupujem telefon van paketa i prodavnice, i prvi put Xiaomi.
Hvala

Prvo, hvala svima na ucestvovanju u raspravi , sugestijama, dobrim savetima i konstruktivnim odgovorima . Hvala Ivan I. Na dogovoru i predusretljivosti i vrlo korektnom odnosu u prodaji, svaka preporuka. Za sad sam telefonom vise nego zadovoljan. Baterija , kamera , display , zvuk su me odusevili. Jedina zamerka koju imam je led dioda koja svetli samo belo.

Nema na čemu. Tu sam za sve što bude trebalo.
Slažem se opisom, čak sam i ja kao verni fan A1, koji se dugo odupirao, rešio da isti zamenim za RN5. Bolja baterija, bolje ležanje u ruci, malo svetliji displej na suncu, ali i manipulacija sa dual sim opcijama, u mom slučaju nosi prevagu za RN5.

Šta konkretno ima bolje kad je u pitanju manipulacija sa dual sim opcijama?
Nema na čemu. Tu sam za sve što bude trebalo.
Slažem se opisom, čak sam i ja kao verni fan A1, koji se dugo odupirao, rešio da isti zamenim za RN5. Bolja baterija, bolje ležanje u ruci, malo svetliji displej na suncu, ali i manipulacija sa dual sim opcijama, u mom slučaju nosi prevagu za RN5.

Poslano sa mog Redmi 5 Plus koristeći Tapatalk

Možeš podesiti različita zvona za poziv i poruke, posebna za sim 1 i sim 2.

Takodje i dual apps bez dodatnih allikacija za razdvajanje..

mts [emoji16]

pa on najmanje od svih koristi b20

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Meni se u centru Smedereva odma' prikači na Band 3 dok 6km od centra se zakači na Band 20.
Brzine na Band3 i Band 20 (mts)
Screenshot_2018-07-20-16-54-37-438_org.zwanoo.android.speedtest.png Screenshot_2018-07-22-15-25-16-706_org.zwanoo.android.speedtest.png

koji provajder ?

b20 i jeste namenjen velikim prostranstvima što manje naseljenim i izgradjenim [emoji39]

Kod mene Telenor uopšte nije radio na kineskom modelu. Ni sad nije neka wow brzina na speed testu ali se lepo očitavaju sve stranice, fb isl. Velika je razlika između 4g i 3g. Vip većinom koristi 1800mgz pa sa njim nije problem. Prešla bih na global stable poslednji build, rekoše da može. Jel može normalno da se instalira preko xiaomiMi Tool-a s obzirom da sam na miui 10 sa njim prešla i nije mi brisao podatke.

Jel zna neko sta moze da bude problem. Ne otvara clanke uopste. 9.5.19
cd10392ca1ec7cfe5e3745f8b0cd6108.jpg

Poslednja izmena:
Kod mene ista situacija na miui10...

@boban.jolic

Benchmark aplikacija se odavno vise ne azurira.

Puca bench na novijim verzijama androida, prvi put primetio na A1 na Oreu..

Vrh Dno