Malopre sam imao jedno vrlo zanimljivo poređenje mog Note 5 VS drugov Huawei p20. Liku bilo glupo kad sam mu rekao koliko sam platio telefon [emoji23]. Što se tiče dizajna stvar ukusa, noč ili bez, metal ili staklo u svakom slučaju činjenica je da p20 izgleda i u ruci se oseća više premijum. Za ekran nisam previše kompetentan, oba su mi ok, primećujem razliku između ips i amoled ali ovde zaista ne mogu da kažem da jedan ili drugi odskaču. Da napomenem da sam poređenje pravio sa RR romom + noName kernel na 2.2ghz I gcam. Razlika u brzini je mala ali se primeti da p20 otvara brže aplikacije, i pored jačeg čipseta note 5 mi deluje više smooth, verovatno zbog softvera, možda nije malo fer pošto koristim custom rom i kernel ali razlika u ceni je bar duplo, i bar postoji mogućnost da se nešto sredi i namesti dok kod p20 se to i ne može reći. Očekivao sam da će u kameri Huawei da ga rasturi ali gcam je magija [emoji23] Poredili i prednju i zadnju na dnevnom svetlu i jednostavno note 5 ima lepšu sliku i na prednjoj i zadnjoj kameri (uz hdr+ naravno), da bi stvar bila još zanimljivija i na slabijem svetlu su slike lepše i mnogo prirodnije i primećuje se da ima više detalja. Huawei previše pegla šum, veštački oštri sliku i napucava boje, nekome se to možda sviđa ali nije prirodno. Jedino gde p20 zasigurno pravi bolje slike je u mraku uz night mode, slika je dosta svetlija ali i kao da je vodenim bojicama slikano, svakako bolje nego na note 5 gde se ne može skoro ništa videti. Prvom prilikom ću okačiti direktno poređenje kamera. Baterije nismo mogli da poredimo ali sam siguran da je note 5 tu bolji zbog samog kapaciteta. Nisam nikakav fanboy, samo pričam zapažanja i mene i vlasnika p20 telefona. P20 je odličan telefon ali da li vredi duplo više od ovog, ne bih baš rekao.
Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk