Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Vredi sigurno,ja R5+ nisam prodavao,ostao je u porodici a zamenio je Redmi3S prime tako da su svi zadovoljni...[emoji41]

Послато са Redmi Note 5

Pozdrav, evo vec neko vreme koristim mobilni. Imam jedno pitanje. Mozda ja malo tripujem ali mi se cini da kada stavim osvetljenje na max i kad sam u dobro osvetljenoj prostoriji ili napolju vidim boje kao da su malo izbledele. Jel to inace tako ili?

Imas u podesavanjima ekrana da stavis kontrast na auto, standard i increased, ovo poslednje povecava kontrast, tako da bi trebalo da imas normalne boje. :)

Sad testiram kameru na drugarovom A1 sa ovim, i bolje se pokazao A1 u daylight, ovaj bolji malo u LL. Iako sam presao sa A1 istripovao sam da je ovde bolja cam za klasu, sad vidim da gresim [emoji16]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Dve nezgodne stvari sa ovim 360° case-om.

FSG, konkretno home mi je malo teze uraditi(verujem da cu se navici brzo), jer je case do donje ivice ekrana. Druga stvar, rupica za led diodu je mala, ta dioda svetli(barem kod mene) na odredjenoj povrsini pored same tackice koja je centar(koja i najjace svetli).

Naravno, ko koristi neko zastitno staklo, nece ni moci da koristi ovaj case.

@supermarkomare9

Po danu su slicne fotke na svim uredjajima u istoj klasi, razlikuje se zasicenost boja i tako neke sitnice. RN5 ima preko dana isti/slican kvalitet slika kao Mi 6X(buduci A2), ne moze A1 koji ima losiju kameru od oba da pravi generalno gledano bolje fotke.

Poslednja izmena:

FSG, konkretno home mi je malo teze uraditi(verujem da cu se navici brzo), jer je case do donje ivice ekrana. Druga stvar, rupica za led diodu je mala, ta dioda svetli(barem kod mene) na odredjenoj povrsini pored same tackice koja je centar(koja i najjace svetli).

Koristim taj 360 crno-plavi sa staklom koje prekriva ceo ekran. Vidi se normalno lampica notifikacije.

Sa ovog linka koji sam postavio?

Meni maskica lezi direktno uz ekran, ne vidim kako bi moglo da se stavi preko stakla.

Ne znam da li baš sa tog linka ali je ista maska u pitanju a staklo je ono providno za pro što pokriva ceo ekran i ima rupice za kameru i ostale diode i senzore.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro Tempered Glass Screen Protector 9H 2.5D Scratch proof Screen Protector Film For Xiaomi Redmi Note 5 Pro
http://s.aliexpress.com/ja2emIzU?fromSns=Copy to Clipboard

AXBETY sFor Redmi Note 5 Pro Case 360 Full Body Hard Hybrid Plastic Protection Cases For for Xiaomi Redmi Note 5 Global 5.99"
http://s.aliexpress.com/I73UnINj?fromSns=Copy to Clipboard

Poslednja izmena od urednika:

Onda *mjau**mjau**mjau**mjau*ga, dzabe sam ga narucivao, posto kapiram da nema sile da ja ne izgrebem ekran. Nephodno mi je staklo. Kapiram da sam onda bacio ove pare

Pozdrav ljudi, imam redmi note 5 nekoliko dana i telefon je savrsen, nema mu mane. Hteo sam da pitam da li se gubi garancija ako ubacim gcam i otkljucam bootloader?

Onda *mjau**mjau**mjau**mjau*ga, dzabe sam ga narucivao, posto kapiram da nema sile da ja ne izgrebem ekran. Nephodno mi je staklo. Kapiram da sam onda bacio ove pare
Sad sam skinuo i probao, rasteze se plastika, nije kruta, tako da ce verovatno i moci.

I prvi "battle scar" za maskicu, pala je sa metar visine na izlomljen beton, kako je puklo pomislih da je puklo staklo kamere, a ono se malo okrnjila maskica oko kamere :D

Poslednja izmena:
Ma moze bez problema ako hoćeš mogu ti slikati kako izgleda. Doduše ovo staklo nije tako debelo kao ono 5d sa crnim okvirom i njega imam ali sam ipak ovo hteo da stavim prvo.

Pozdrav svima
Moze li privatnom porukom kontakt nekog pouzdanog kod koga bih eventualno kupio crni 4/64( i ja sam svratio do logic shopa, global ima samo zlatni ).
Hvala

Pozdrav, jedan od razloga pored mnogih zbog kojih hoću da predjem sa r5+ na rn5 jeste AC wifi. Kolike su vam konekcije na 2m od rutera na 2.4ghz i 5ghz

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ma moze bez problema ako hoćeš mogu ti slikati kako izgleda. Doduše ovo staklo nije tako debelo kao ono 5d sa crnim okvirom i njega imam ali sam ipak ovo hteo da stavim prvo.

Treba da mi stigne za par dana i fotrola i staklo, bar se nadam da ce stici, nikad ne znas sa alijem. Pa javljam, hvala lepo

Може ли неко да каже каква је камера у односу на моћног МИА1 са гцам-ом?
Хвала

Imao sam MiA1 kratko vreme a tek sam sam danas prešao na Note5,slikaću čim nađem vremena i uporediti slike.Ovo nešto malo što sam danas probao mislim da nema neke velike razlike.

Danas bas poredio sa A1, daylight cini mi se bolje cak na A1, LL ovde, ali ne drasticno, boje bolje na A1. Snimak ovde definitivno. Tako da nije neka razlika, poboljsace valjda ovde updateima nadam se na Miui 10 [emoji16]

Ne može da bude bolje daylight na A1 nema logike nikakve.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Хвала....
Само да видим јесам ли разумео овај антирол....
Може да се инсталирају сви кастм ромови само да нису старији МИУИ?
Рут ради нормално?
Не може да се инсталира тврп за стално, већ само бутање привремено?

Јој што волим супу од детлића!

Ne može da bude bolje daylight na A1 nema logike nikakve.

I ja sam mislio dok sasvim slucajno nisam testirao danas i iznenadio se, nije velika razlika, ali u 100% cropu se vidi npr tablica na kolima lepse na A1. Cak je shot iz nekoliko puta dok nije ispao da bolje ne moze, da stvar bude jos gora, A1 je na defaultnoj kameri, ne na G [emoji16]

Čudno skroz ali izgleda je sve moguće.

Хвала....
Само да видим јесам ли разумео овај антирол....
Може да се инсталирају сви кастм ромови само да нису старији МИУИ?
Рут ради нормално?
Не може да се инсталира тврп за стално, већ само бутање привремено?

Јој што волим супу од детлића!
I mene to isto zanima [emoji3]

Prvi dan kad je stigla, maskica je imala 2 crash testa, jedan na betonu, jedan na plocicama. Kad covek zuri da uradi nesto, ne obraca paznju, da je bio bez maskice bio bi ostecen garant, pogotovo od pada na beton.

Inace skroz interesantan ovaj 360° koncept maskice, daje potpuno drugaciji utisak, a dobro stiti telefon.

Ovo mi se drugi put desava, kada sam koristio Lumiu 735, istog dana kada sam uzeo maskicu mi je ispao sa >1m visine, plus je imao ubrzanje(ispao iz dzepa u skoku :D).

Malopre sam imao jedno vrlo zanimljivo poređenje mog Note 5 VS drugov Huawei p20. Liku bilo glupo kad sam mu rekao koliko sam platio telefon [emoji23]. Što se tiče dizajna stvar ukusa, noč ili bez, metal ili staklo u svakom slučaju činjenica je da p20 izgleda i u ruci se oseća više premijum. Za ekran nisam previše kompetentan, oba su mi ok, primećujem razliku između ips i amoled ali ovde zaista ne mogu da kažem da jedan ili drugi odskaču. Da napomenem da sam poređenje pravio sa RR romom + noName kernel na 2.2ghz I gcam. Razlika u brzini je mala ali se primeti da p20 otvara brže aplikacije, i pored jačeg čipseta note 5 mi deluje više smooth, verovatno zbog softvera, možda nije malo fer pošto koristim custom rom i kernel ali razlika u ceni je bar duplo, i bar postoji mogućnost da se nešto sredi i namesti dok kod p20 se to i ne može reći. Očekivao sam da će u kameri Huawei da ga rasturi ali gcam je magija [emoji23] Poredili i prednju i zadnju na dnevnom svetlu i jednostavno note 5 ima lepšu sliku i na prednjoj i zadnjoj kameri (uz hdr+ naravno), da bi stvar bila još zanimljivija i na slabijem svetlu su slike lepše i mnogo prirodnije i primećuje se da ima više detalja. Huawei previše pegla šum, veštački oštri sliku i napucava boje, nekome se to možda sviđa ali nije prirodno. Jedino gde p20 zasigurno pravi bolje slike je u mraku uz night mode, slika je dosta svetlija ali i kao da je vodenim bojicama slikano, svakako bolje nego na note 5 gde se ne može skoro ništa videti. Prvom prilikom ću okačiti direktno poređenje kamera. Baterije nismo mogli da poredimo ali sam siguran da je note 5 tu bolji zbog samog kapaciteta. Nisam nikakav fanboy, samo pričam zapažanja i mene i vlasnika p20 telefona. P20 je odličan telefon ali da li vredi duplo više od ovog, ne bih baš rekao.

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

P20 ima IPS ekran, ne Amoled.

Mrzi me da prevodim i opisujem, tako da cu staviti ss-ove.. https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=77152099
5870a803537753f1aff980373c15d58b.jpg
794dfc4a2ca03fd255c0b9aa40e284c8.jpg
f8cbc1b7cb832b78259821506fc1d35d.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno