Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

U tom slucaju neka instalira neki program za merenje.

Primer jednog sto sam koristio pre desetak godina na Win XP. https://www.hageltech.com/dumeter/about
Тај сам и ја дуго користио, добар програмчић. Међутим бескористан за ове потребе јер може да измери само потрошњу на том рачунару где је и инсталиран, неможе да прикаже укупну потрошњу са рутера, па тако неће рачунати телефоне, друге рачунаре, комшијин лаптоп, другарицин таблет..

Sent from Galaxy S8

Zar nemaju adsl modemi nekakav brojac za wan interfejs?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nema preciznost, kao da je 32bit counter.

Padavan rom za Asus rutere ima merenje dnevno, mesečno, godišnje. Najeftiniji ruter koji ga podržava na oglasima je ispod 2 crvene. Kapiram da ima i onih bliže jednoj crvenoj.

Ovo je najdeblji opticki kabel koji sam ikad video:D
Centar Nisa btw.
e70dbc6d0a84f400b2bac4b36c709a7c.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

To bi trebao da ga stavljaju za glavni vod i to onaj najveci sa 288 vlakana.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Da nije ovo samo crevo u koje kasnije ide kabl?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

^mislim da gresis, to zut je sajla za provlacenje a da li je ovo crevo nisam siguran, zurio na poso pa sam samo u prolazu slikao.

Poslednja izmena:
Ono zuto je sajla za provlacenje, a ono drugo 99% da je crevo u koje ce ici opticki kabel...
Na prethodnoj strani ima slika gde splajsuje lik kablove, mislim da su to najveci koji se polazu po gradu...
A YT link od gore je special case sa opremom koja kosta ko zna koliko i koju Telekom jos nije video ni u prolazu a ko zna kad ce nabaviti :d

Evo i detaljno objasnjeno kako se "uduvava" optika

Defintivno crevo, sad sam proso ponovo :)

Defintivno crevo, sad sam proso ponovo :)
Kazem ja. Ja sam creva po jagodini vazdan vidjao. Narandzasto iza treba da je opticki kabl mada je mali namotaj.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

To sto vidite u pozadini se zove "Forspan" i on se koristi za uvlacenje kablova u crevi.

forspan-300-m-10mm-uvlacenje-kabela-slika-49332177.jpg

Dali mozda neko zna, koja tehnologija se koristi za fiber po vecini u Srbiji? Samo GPON ili P2P takodjer?

gpon

Da li postoji neko na forumu ko je uveo optiku preko Telekoma da kaze nesto o box paketima ili paketima koje nude kao i cene. Posto sam sada zvao korisnicki centar i iskreno se nadam da sam od njih dobio pogresne informacije, covek mi je ladno ponudio optiku sa brzinama 50, 100 i 150 mbps. Konkretno box paket sa 100mbps kosta 3600.

Da li postoji neko na forumu ko je uveo optiku preko Telekoma da kaze nesto o box paketima ili paketima koje nude kao i cene. Posto sam sada zvao korisnicki centar i iskreno se nadam da sam od njih dobio pogresne informacije, covek mi je ladno ponudio optiku sa brzinama 50, 100 i 150 mbps. Konkretno box paket sa 100mbps kosta 3600.

a ovaj 50 koliki ima upload i koja je cena se zna? i e ima box 2 bez tv-a

a ovaj 50 koliki ima upload i koja je cena se zna? i e ima box 2 bez tv-a
Rekao je 3000 za box sa brzinom 50, nisam pitao za upload sokirao sam se kad sam cuo koliki je download. Prodaju i samo internet ali reko mi je neku cenu da sam odmah zaboravio nesto tipa 2800 za 100mbps, u svakom slucaju skuplje nego istu brzinu da uzmes preko adsl-a. Intresantno sto mi je reko da nema vece brzine od 150mbps. Ja stvarno ne mogu da verujem da nude tako nesto, i nadam se da sam ove informacije debio od nekog bas nekvalifikovanog radnika koji je hteo sto pre da me otkaci obzirom da je petak.
Ako je neko uzeo optiku neka napise neku rec.

Jeste uzeo je Maxxx, cini mi se 250/50 i pisao je covek, postavljao SS-ove, i nije po meni skupo, zaboravih tacnu cifru, valjda ce videti i javiti se.
A ti si naleteo na nekog koji hoce da te otkaci, zapravo oni nude i TE brzine kao na vdsl sa dodatkom 150, i sa uploadom kao vdsl, ali to nije ono o cemu mi pricamo, to je ono sto sam ti rekao za Maxxx-a.
Ako vidi javice se ili ako neces da cekas, obrni par strana unazad i saznaces i cenu i koji ONT daju.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Potrazi unazad attachmente, imas zvanican cenovnik.
Mislim da bese 100/20 paket, ne secam se ostala dva (ima i Gbitni od ~8-9000).

Za sada su im te cene, s' tim da valjda bese 50% popust na prvih 12 meseci sada, ili tako nesto... ali dok to bude masovno dostupno (kod tebe :D), ko zna koje cene ce biti aktuelne.

Da ponovimo, ovo su aktuelne brzine i full cene bez ikakvih promocija...
BOX 2, 150/20 mbps = 3.599 rsd
BOX 2, 250/30 mbps = 4.199 rsd

BOX 3, 100/10 mbps = 3.599 rsd
BOX 3, 150/20 mbps = 4.499 rsd
BOX 3, 250/30 mbps = 5.799 rsd
BOX 3, 1000/100 mbps = 9.499 rsd
U ove pakete je ukljucen obavezan fiksni izveden preko optike i ne postoji mogucnost da se uzme "goli" internet paket.

Da ponovimo, ovo su aktuelne brzine i full cene bez ikakvih promocija...
BOX 2, 150/20 mbps = 3.599 rsd
BOX 2, 250/30 mbps = 4.199 rsd

BOX 3, 100/10 mbps = 3.599 rsd
BOX 3, 150/20 mbps = 4.499 rsd
BOX 3, 250/30 mbps = 5.799 rsd
BOX 3, 1000/100 mbps = 9.499 rsd
U ove pakete je ukljucen obavezan fiksni izveden preko optike i ne postoji mogucnost da se uzme "goli" internet paket.

Onda da se molim bogu da Orion udje u moju zgradu sa optikom, jer mi netreba fiks a ni tv... do tada sam zavezan na VDSL sa bespotrebnom fiks pretplatom :(

Nazad
Vrh Dno