Nezvaničan info je da trenutno još nije odlučeno (van Beograda) ko će u ime Telekoma da radi instaliranje optike po horizontali od optičkih ormarića po vertikalama do i u stanove korisnika . Da li će Telekom obučiti postojeći svoj kadar ili će u zavisnosti od lokacije angažovati treće lice (firmu) .
Pa sta je problem sad mozes da raskines UO bez problema, bez da placas penale.
Tako da to ne pije vise vodu.
Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk
Tacno je, kad kazem bez penala to se misli da placas penale do 24 meseca, kako je bilo do pre nedelju dana.Nije tacno da je bez penala, zavisi kakav ti je ugovor. Ako si npr. dobio tri meseca po 1 dinar na pocetku moraces da ih platis.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tacno je, kad kazem bez penala to se misli da placas penale do 24 meseca, kako je bilo do pre nedelju dana.
Ne pratis na casu, a svi znamo da placas razliku do pune cene za one mesece koje si koristio uslugu.
Mislim da si pokusao da budes pametan, al neuspesno.
Duhovito, zna se na sta se misli kad se kaze placanje penala pre isteka UO.Aha penali su samo kad placas do 24, a ovo se verovatno naziva nagrada za raskid, a ne penali, izvini.
Duhovito, zna se na sta se misli kad se kaze placanje penala pre isteka UO.
Tebi je isto recimo da si bio povlascen 3 mes X 1, a full cena je recimo 1500, sto dodje manje od 4500 i resis se "bede" jer recimo hoces na optiku gde BTW opet imas u paketima po 1 din na 3 mes, dakle nista ne gubis finansijski si na 0, umesto kao do pre nedelju dana 1500X21=31.500 i to je tebi isto
0=31.500 Bravo, zanimljiva racunica, samo sto dok sam ja isao u osnovnu gde se i uci sabiranje, oduzimanje, mnozenje i deljenje, sto jeste bilo iskreno u PROSLOM veku, pa se mozda ova vasa novo milenijumska racunica vas koji ste ocigledno zavrsili OS u 21 veku, malko drugacija.
Priznajem, mozda mi "old school" fosili stvarno i ne znamo matematiku, ili pak obrnuto?
Izvini...
Izvrces, ali nema veze, poenta je da je sad lakse raskinuti i uglavnom jeftinije nego da posle 5 meseci umesto 16500 platis, 62700 koliko si do "juce" morao.Eto ja imam sbb 5 meseci po 1 dinar, za tih 5 meseci trebalo bi platiti 16500 dinara, sto je za vecinu ljudi mnogo da iskesiraju odjednom. Ti si napisao kao odgovor “ne znam u cemu je problem, kad sad mozes raskines ugovor, bez da placas penale”. Tih 16500 hiljada treba neko da plati nazivao ih ti penalima, naknadom ili nekim trecin imenom. Ne citaju svi sve teme i sve postove, tako da na osnovu tvog odgovora ljudi mogu zakljuciti da ne moraju nista da plate, ako nisu upoznati sa novim resenjem ministarstva. Da li ja sa zavrsenim ETF-om ne znam matematiku, to je vec diskutabilno. Ovime zavrsavam, jer ne zelim vise da spamujem temu.
Gresis, nisam nimalo omasio sustinu ako pricamo o raskidima UO.Obojica mašite suštinu, koliko će povoljno biti raskidanje zavisi od momenta kada se ono obavi. U većini slučajeva najviše se isplati čekati kraj ugovorne obaveze jer uvek ima nekih penala - da li su to 2,3,5 meseci gratis dobijeni na početku ili ostatak ugovorne obaveze svejedno ćete morati nešto da platite. Ovom odlukom se samo obezbeđuje da ljudi ne plaćaju ostatak ugovora gde usluga neće biti isporučena usled jednostranog raskida od strane korisnika.
Ja ne znam ko je do sada bio lud da raskida ugovor u prvoj godini ako mora da plati celu drugu godinu za ništa.
Znamo koja je tema, a samo sam apropo Maxxx-ove konstatacije da se niko ne prebacuje na ftth zato sto su pod UO, dodao da je lakse i jeftinije nego ikad raskinuti UO, i tu je trebalo sve da se zavrsi, ali onda krecu da me napadaju i zato objasnjavam nesto sto iole ok covek(da ne upotrebim drugi izraz) moze da shvati, ali ne i njih par.Sva trojica masite sustini - a to je da ovo nije tema o raskidu ugovora, nego o optici![]()
Brate, zahvaljujem sto razumes ono o cemu sam pisao.@invictus2404 je u pravu sto je spomenuo raskid ugovorne obaveze (uo). Većina korisnika je pod uo zbog neke pogodnosti. A i zbog toga sto nema drugi izbor operatera, pa onda svako gleda da mu bude povoljnije kod tog istog.
E sad kad se pojavio izbor, i to upravo Optika o kojoj ovde pišemo, ko god ima uo to mu ništa ne znaci jer je raskid uo papren i neisplativ. - Do prošle nedelje je bilo tako.
Sada više nije! Sada za određenu cifru koja je podnošljiva (ok, kako za koga) se može raskinuti uo i preći kod drugog pružaoca usluga!
Priznajem da je k..vinski sto su u ovom trenutku doneli tu odluku/pravilnik jer je očigledno da je zbog mts optike -kako bi mogli brže da dođu do većeg broja korisnika.
U svakom slučaju, dobro je što može lakše da se raskine uo!!!
To bi valjalo na bilborde postaviti da se ljudi upoznaju sa tim. Mi ovde koji znamo za ovo smo statistička greska.
Brate, zahvaljujem sto razumes ono o cemu sam pisao.
Sve se slazem sa tobom od A do Sh.
E sad ono sto sam saznao je da ce biti jos pogodnosti pored ove u novom zakonu o telekomunukacijama koji ce doneti u Septembru, gde ce biti i ubaceno ovo o cemu pisem, jer sad je na novou ministarstva doneseno resenje nije jos zakonski to reseno a od Septembra ce biti i jos sto sta gde se stavlja potrosac u zasticeni polozaj, samo cu sugerisati(moj najbolji drug je poslanik jedne parlamentarne stranke) da se u zakonu doda a on to da predlozi, da moze da se bira sta je povoljnije/jeftinije po korisnika dal mu odgovara vise novo resenje ili staro, npr. ako ti ostaje 3 mes do kraja UO a ti hoces da odes da ne placas razliku od 21 meseca vec zadnjih 3 full pretplate, to je onda pravo resenje za kupca/potrosaca.
Al da ne idemo u sirinu, trebalo bi od Septembra, Oktobra da se krene sa prikljucenjima zvanicno pisao sam o tome, kao sto sam i pisao zasto se to obustavilo s kraja prosle god kad je trebalo sve da krene a kao i sto sam i napisao da nece biti one cene i da ce biti vecih pogodnosti od prvoojavljenih cena na ovde okacenim flajerima.
Vi zapamtite, pa mi sutra recite za sta nisam bio u pravu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari