Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Ne očekujem ja niže cene, već da po istoj ili blago višoj ceni ponude znatno brži net.
Prema pisanju @nebojsava shvatio sam da će i preko optike imati tipa 10/1 ili 20/4 brzine, po istoj ceni kao i sada preko vdsl.
Bice i toga, ali tek kada gro korisnika moze da predje te brzine. Napravili su sebi previse posla i "VDSL paketima", kada previse mali broj ih je mogao dobiti (a gomila trazi).

U takvom slučaju sigurno ne bih kopao po stanu zbog optike, jer prosto ne vidim nikakvu korist. Da li ću imati odziv 10ms ili 1ms, meni nema nikakvog značaja.
To je kratkovid pogled na stvari.
Ako ne zelis da udju u zgradu, ici ces na kraj reda, i doci onda na red ko zna kada.
Ako mislis na kopanje od tog ormara u zgradi do tebe, to je vec nesto drugo, ako ti ne treba bolja brzina, ili ne zelis vise placati, nemas razloga stvarno, tu te skroz razumem i podrzavam :)
(lako je meni da te podrzavam sa mog "trona" 50/8 :))

Nisam nikada napisao za ulaz u zgradu. Ako hoće, mogu sada odmah da postave svoje instalacije. Pisao sam za instalaciju u stanu.

Btw, danas ni 50 ni 100Mbps i nije nešto posebno i neuobičajeno...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nasih 50/100 kod Telekoma jeste. Nigde drugde u svetu, na velike brzine, nema tako male agregacije. Ja nikada nisam primetio da mi net radi sporije ako druga strana moze da opskrbi taj protok.
Dok i u skandinavskim zemljama sam vidjao padove. Ne kao u JK, gde van zemoje to radi losije nego ADSL nas, ali opet prilicno slabo.

Ušla je namenski za VDSL,FTTB.

Nisam siguran kako su projektovani IS tj da li je sa potrebnim kapacitetom za VDSL ostavljeno dovoljno "mesta" i za FTTH.
Kad su vec jednom kopali to bi bilo normalno, ali se kod nasih "strucnjaka" nikada ne zna :d
Ako neko zna neka napise da li su istureni stepeni tako stavljeni da omogucavaju i kasniji prelazak na FTTH.

Pisano je ranije. Propusnost vlakana je i vise nego dovoljna za ftth samo treba da se prekonfigurise podstanica u zgradi i da se premosti bakar.

Posto je jedna od najposecenijih tema, nadam se da moderatori nece zameriti ovaj post cisto kao zanimljivost sta je moguce danas preko jednog fibera.
1.6 terabita u sekundi za DreamHack

Obavestite sve prijatelje, rođake , komšije i ostale koje poznajete a koji su postojeći korisnici Box 3 paketa kod Telekoma sa ugovornom obavezom na 24 meseca da se što pre jave u poslovnicu m:ts da bi ostvarili pravo na novu promo akciju i smanjili mesečne troškove . Preduslov da je instalirana optika u zgradi .

y1WwV-1531005856.jpg

Poslednja izmena:
I dalje su ovo jake cene. Kad bi moglo bez tv, kapram da on dize cenu paketa bar 700-800 din ...

I dalje su ovo jake cene. Kad bi moglo bez tv, kapram da on dize cenu paketa bar 700-800 din ...

Ajde da uporedimo, saberi nam koliko ti plaćaš telefon(samo osnovno bez impulsa), internet(napiši koja brzina) i televiziju(koji paket napiši). Cena za 150/20 box 3 paket sa popustom je 3374.25 mesečno.

Mene košta 660+1800(50/20)+1100(SBB D3i osnovni), to je 3560 mesečno. Računaj da sam adsl imao 3 meseca za dinar, i sbb mislim da sam imao par meseci za dinar. I da smanjiš malo ovih 3560 din. u proseku opet imam internet 3 puta sporiji za manje više isti novac.

Poslednja izmena:
Televizor nemam, utakmice povremeno gledam preko drugarovog eon naloga.
Fiksni placam pretplatu, aparat nemam.
Internet koristim intenzivno, paket vdsl 50/8. 2000 din sa fiksnim izadje mesecno.

Koji je to 50/20 paket?:)

5 meseci po dinar, u proseku izadje oko 1400, +660 za fixni, znaci u proseku placa 2070 za 50/8 sa fixnim.

@perafilozof: Kad produžuješ ugovor ponude ti ili taj klasika promo "5 meseci po 1 din, posle 1799 din" ili 24x 1399 din bez dž meseci.
Što je za period od 24 meseca identična cifra za obe varijante... pa bira ko šta voli. Ja sam izabrao da 1399 din tokom cele UO.

Aha, jasno. Ja sam još uvek na prvom ugovoru za VDSL 50/8.

Malopre sam video bilbord na kome piše "MTS optika besplatno" i ništa više... Da li zna neko o čemu se radi?

Zna se, pisali smo o tome.
Besplatno uvodjenje optike u stan.
Nista vise.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Pa ti slobodno probaj da uvedeš optiku za dž bez ugovora, pa vidi da li će optika da se išta razlikuje od ostalih Telekom usluga kad nećeš UO.

Za ovakav "marketing" (ako na bilbordu nema nigde ni ultra-sitnim slovima napisano da se misli na "uvođenje"/"instalacija) se u normalnim državama popije kaznica.

p.s. Reklamira se i pričamo o internet usluzi a ne o fixnom.

Poslednja izmena:
Ima i neki tekst ispod sitnim slovima.

Da u pravu si. Mislim da sam onda to video na autobuskoj stanici reklamu, tu ima neki tekst....
Veruj mi da nema. Čudim se svaki dan kad se vraćam s posla i gledam u taj bilbord.

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Jel je počelo negde? Pošto na flajeru je pisalo od 13.. :)
Ja mislim da će to teško pre septembra..

Zna li neko hoće li to početi ove godine? Neki me uveravaju da neće ipak..?

mada kod nas u N.S (N.Detelinara) su razvukli kablove i okačili ormariće već...

juče zvao broj 0 800 100 150 i nisu znali da mi kažu ništa više...

1.jpg

Selo Draginje, opstina Koceljeva. Upravo prosao decko pored moje kuce, koji je od neke njihove polazne tacke meri 200-250m gde treba da se kopa za kabal nesto. Laze krece kopanje za optiku.

Nazad
Vrh Dno