Šta je novo?

Xiaomi Mi Max 2

U nazivu ROM-a pise da je 7.1... to se na kraju imena fajla vidi...

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

7.1.1
Videćeš u temi na kraju moju prepisku u vezi toga.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Zar nije ovo neka valid priča?
994c495a086fc19577eedbe47df04281.jpg

Tako nešto sam i ja čitao i očekivao, ali me ovaj lik na xda ubeđuje u suprotno

Ako izbace Android 8.x niko nece kupovati Max 3 koji uskoro izlazi. Mislim da se vode tom logikom.

Kao da je bitno. Pegla se miui. 10-ka je odlična.

Pa nije jedina razlika izmedju dvojke i trojke verzija androida :)
Realno me ne sekira to puno, I ovako maxa ide na doboš kad Mi8 okine sa cenom.
Ako izbace Android 8.x niko nece kupovati Max 3 koji uskoro izlazi. Mislim da se vode tom logikom.

Nista max 3 ne donosi woow u odnosu na max 2 ...Nema realno ni sta da donese sto vec nije vidjeno.I da li vredi dati 250+ e ili dodati 100+ i prodati max 2...Tesko da vredi...

Poslednja izmena:
Max 3 je sustini je doradjen i azuriran Max 2, meni licno ne bi smetalo da predjem na Max 3 ali samo uz neku manju doplatu, 100 evra ne vredi razlike. Do 50 bih i dao.

Pa....nije bas da nema razlike...u istom kucistu sada ce biti jos veci ekran,pa swipe opcija,pa dual kamera,pa mozda jos i kvalittniji ekran,pa jos veca baterija....hmmmm ;)

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Upravo, mislim da preterujete ako kažete da nema razlike. Još taj band 20 :D
Pa....nije bas da nema razlike...u istom kucistu sada ce biti jos veci ekran,pa swipe opcija,pa dual kamera,pa mozda jos i kvalittniji ekran,pa jos veca baterija....hmmmm ;)

Sad ne valja takav ekran?

Nije to poenta... ako se gleda korisna površina to nije daleko od max 2 koji ima 6.44 ali sa 16:9 odnosom stranica...u praksi taj ekran nije pola inča veći...

Poslednja izmena:
Max 3 bez imalo maste izgleda kao RN5 samo u vecem telu. Ocekivao sam nesto vise slicno P20 na taj fazon. Dobro recicete imas Mix ali opet Mix mi je kockast mnogo.
Svakako cu uzeti Max3 jer sam imao i predhodna dva modela.

Veći ekran, ali 18:9, to nekako svi zaborave...
Ja ako sam dobro skapirao,dimenzije su maltene kao kod Max2,koji milimetar gore dole. Sto znaci u istim kucistu,veci ekran. Gde ces vise?! Da je 6.99" u 16:9 formatu,to bi vec bila ozbiljna siroka cigletina :)

Bila bi keramicka ploča za šporet

Da li neko zna rešenje za tzv. brightness fix problem na Mi Max 2? I MIUI-u generalno?

Naime, ako se osvetljenje (brightness level) na telefonu postavi na "automatic", posle reseta talefona osvetljenje je minimalno a ne onako kako je prethodno podešeno. To praktično znači da se ne može podesiti da se nivo osvetljenja ekrana menja zavisno od ambijentalnog svetla.

Nije to poenta... ako se gleda korisna površina to nije daleko od max 2 koji ima 6.44 ali sa 16:9 odnosom stranica...u praksi taj ekran nije pola inča veći...
Naravno da jeste pola inca veci, samo odredjeni broj aplikacija nema 18:9 podrsku, vecina ima.

Svasta, uopste nisam razmisljao o tome na taj nacin. Morao sam da sednem i sracunam, stvarno ispada da kada 16:9 i 18:9 imaju istu dijagonalu, 16:9 ima vecu povrsinu ekrana.

Razlika je oko 7%, toliko je veci 16:9 ekran sa istom dijagonalom.

prosta stvar, marketing radi posao u nedostatku drugih noviteta...i sad svi brze bolje apgrejduju svoj 5.5" 16:9 telefon za ogromni i veci 5.9" 18:9 a u praksi su te cifre vise marketinska fora...

Nije bas, prakticnije je koristiti 18:9 6", nego 5.5" 16:9, malo uzi ekran, a dosta duzi, dosta vise stvari stane. Prakticnije je imati duzi ekran, barem sto se mene tice.

Nekome to ne odgovara, meni je bilo cudno prvih nedelju dana, posle sam se navikao i nema problema, koristim i Gestures, nema ni dugmica na ekranu. Ekrana nikad dosta :)Screenshot_2018-07-14-13-03-14-155_com.quoord.tapatalkpro.activity.png

Na muiu 8.5 battery saver se aktivirao na 20 % baterije. Jel to izvodnjivo na 9.2.1.0, posto ne nalazim opciju?

Poslato preporuceno s povratnicom

Jel stigao jos nekome?
8da902b30dbe1cc5b65e7bf1becc8c61.jpg

Stigao meni. Za sada sve dobro.

Ja sam na Miui 10 Global beta i radi sve kako treba. Samo me nervira što su izbacili opciju za preskakanje lockscreena pri uključivanju ekrana kada se koristi pin, otisak ili šablon, pa je onda smaranje kada neće otisak, prvo otkljucati pa onda šablon ili pin uneti ili mi bandom otkljucati.

Povucen je 9.6.3.0., izgleda da je stvarno postojao problem sa beep-om pri razgovoru.

Nazad
Vrh Dno