Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim da su zakomplikovali https://www.pio.rs/lat/nacin-isplate-penzija-i-ostalih-prava.html?showall=&start=1

- na dan valute isplate penzije (prvi dan isplate na tekuće račune) da u banci preko koje je vršena isplata penzije pribavi potvrdu o izmirenim obavezama prema banci, odnosno potvrdu o saglasnosti banke sa promenom načina isplate penzija i pribavi obrazac ovlašćenja, odnosno potvrde o novom tekućem računu koji je otvorio u drugoj banci i sve navedeno dostavi službi za isplatu penzija u nadležnoj filijali, odnosno službi filijale prema mestu prebivališta.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Bas tako. Ali pitati ove u poslovnici za taj papir je jednako pokusaju da pricas na Tongo jeziku :)
Da znam konkretan naziv obrasca, mozda bi i postigao nesto.

Poslednja izmena:
Pa ako neces da gasis racun od ovoga sto je sale napisao trazi potvrdu da nemaju dugovanja prema TB

Cimnuo sam ih juce, i na moje iskreno iznenadjenje, znali su sta treba. Tj.brzo su saznali, svejedno

400din kosta potvrda jedino :(

Pozdrav svima.
Da li je neko u skorije vreme imao PayPal refund preko TB? Interesuje me koliko se ceka dok se sredstva ponovo ne pojave na racunu?
4. Jula sam dobio refund i to mi stoji u Completed transakcijama. Medjutim, PayPal balance mi je 0,00, a i na racunu nemam nikakvih promena...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Kada si platio, da li je placanje proknjizeno uopste ili ne?

Nisam dobro obratio paznju...
Placanje jeste proknjizeno i sredstva su vracena na racun istog datuma, ali u eurima (iako sam platio u dolarima, a skinuli mi dinare) i od TB nisam dobio nikakvu informaciju o povracaju.
Eto, mozda ce nekome ovo biti od koristi

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne treba tako, ako je storniranje, ne treba ikakve promene da bude (bug je kod banke, i to prekrsajni ako tako prodje).
Da li uopste vidis te transakcije? Ako vidis transakcije, onda nije storniranje, nego proknjizena transakcija i onda povracaj kao nova transakcija (gde moze da se desi da se vrati u EUR naravno).

Vidim obe transakcije. Kao sto rekoh, za ovu drugu transakciju (povracaj) uopste nisam dobio nikakvo obavestenje, i to me je najvise zbunilo. Cak ni u sms/mail porukama koje dobijam posle transakcija nisam primetio da mi je stanje na racunu uvecano...

^ To je normalno sa njima, ni ja nisam nikada bio nikakav info za storniranje, refund, cashback. Samo se uvećaju sredstva na računu. Jednom čak nije ni bilo dolazne transakcije (što je Alfa gore spomenuo).

Dve stvari, i dalje mi se transakcije knjiže na smešan način (iz dva ili više delova), što sam već prikazao slikama, javio im, oni mi rekli da je "nije neuobičajeno da se jedna transakcija knjiži iz više delova". To se nastavlja, evo podizanja 2.000 din:
TB ATM1.png

Drugo, neko je napisao da se provizija za ino-plaćanja ne uvodi do 10. jula, što i ja mogu sada da potvrdim da nije tako, oterali su mi račun u minus knjiženjem. Ove transakcije napravio sam poslednjeg dana juna i nema provizije (knjiženo u julu):
TB ino naknada2.png

Za plaćanja 3. jula uzeli su proviziju u dinarima, verovatno jer nisam imao € na TR. Za dve transakcije tri dinarske provizije, pretpostavljam da je ova najmanja konverzija € u din (4,99din):
TB ino naknada1.png

Cime si otisao u minus, dupka transakcija ili provizija sto nisi imao pokrice?
Jel se jos nekome ovako.seckaju transakcije? Nisam ovih dana probao.

Cime si otisao u minus, dupka transakcija ili provizija sto nisi imao pokrice?
Provizija. Nisam imao nikakva sredstva na računu, samo na štednji.
Iako sam minus odmah pokrio, poslednjeg dana jula naplatiće papreno taj minus.
Zanimljivo je da stoji da su ino-plaćanja i provizije sa datumom knjiženja 6.7. a tek danas su se pojavile u izvršenim transakcijama, kada se i minus pojavio.
Oni će mi verovatno računati minus za period 6-9. jula, iako tada nisam bio u minusu.
Tako je bilo i za prošli minus.

Piše im na sajtu da tarifnik važi od 10.07. Izgleda da kod njih ništa nije kako treba.
4d31dd845cbb2b33fe5b58f5c7ab76c6.jpg

Ne mogu da pronadjem da li ima negde tema za Kombank, pa ako moze samo neko da mi odgovori koliko su standardni limiti za podizanje gotovine na bankomatima, dnevni i mesečni? Na CC mi kažu da moram da posetim ekspozituru, a samo zbog toga mi se ne čeka.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Zna li neko,kada se placa online u dolarima, kako se najvise isplati placanje, zameniti u evre pa onda da skinu, ili da ostavim da skinu sa dinarskog dela? Progresiv racun je u pitanju...

Sent via Huawei P10

Zna li neko,kada se placa online u dolarima, kako se najvise isplati placanje, zameniti u evre pa onda da skinu, ili da ostavim da skinu sa dinarskog dela? Progresiv racun je u pitanju...
Prozvakano u FAQu u temi za platne kartice ;) Uvek EUR je najbolje imati.
Kod TBa ne postoji garancija da ce oni uraditi konverziju dinara po onom kursu po kome mozes u menjacnici da promenis (video sam licno slucaj da je naplaceno preko 120RSD/EUR, a uglavnom sada konvertuju po onom kursu iz menjacnice, tj. oko 118.5 ovih dana - znaci, haox!)

Ne mogu da pronadjem da li ima negde tema za Kombank, pa ako moze samo neko da mi odgovori koliko su standardni limiti za podizanje gotovine na bankomatima, dnevni i mesečni? Na CC mi kažu da moram da posetim ekspozituru, a samo zbog toga mi se ne čeka.
Ima tema Komercijalna Banka, u podforumu Online placanja.
Mogli bi modovi da prebace i ovu temu tamo? Jedina je u podforumu za providere mobilne telefonije.

Prozvakano u FAQu u temi za platne kartice ;) Uvek EUR je najbolje imati.
Kod TBa ne postoji garancija da ce oni uraditi konverziju dinara po onom kursu po kome mozes u menjacnici da promenis (video sam licno slucaj da je naplaceno preko 120RSD/EUR, a uglavnom sada konvertuju po onom kursu iz menjacnice, tj. oko 118.5 ovih dana - znaci, haox!)
.

Pre neki dan su upravo to uradili iz cista mira. Prvo su skinuli po 118.5, a posle knjizenja vidim da je uradjeno po 120.3. Zato i pitam posto ce biti veca kupovina

Sent via Huawei P10

Nezgodno je to, ako nemas inace evre koje drzis na racunu :( Jer ne znas koliko ce ti tacno trebati, mozda kupis vise, mozda manje...
Moja logika je da uvek imam nesto evra, ne da ih kupujem bas za trosenje kada trebaju samo.

Rezervaciju rade po srednjem kursu a knjiženje bude po prodajnom.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Znaci... Telenor Banka i dan danas je u gro minusu. Meanwhile... MTSB je davala free racun i podizanje na svim bankomatima - i vec druge godine je u plusu! :) OK, plusu manjem nekih novcanika u Srbiji, ali u plusu nonetheless :)
http://static.mts.rs/pdf/poslovanje/KI-2017-srpski.pdf?d=False&h=636650999089600000
strana 89.
~10.000 korisnika svega.

:)
U plusu kao sto je stopa kriminala u opadanju. Ne verujem ja tim statistikama I analizama drzavnih firmi nista.

Sent from my STV100-3 using Tapatalk

Naravno, ti imas pravo da ne verujes, ali to ne menja cinjenice.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Stvarno, sram ih bilo, nasminkale profit da bi nam isplatile dividende od toga posle :p
Isto kao sto TB slucajno sve isti minus 4 godine i 15 tromesecja za redom prikazuje :)

Kako se kod drugih prikazuju podizanja ovih dana, da li je owim jedini dobio podelu?:)

Naravno ako je definicija cinjenice da je to ono sto mi kazemo da jeste. U ovom dugom se slazem sa tobom. Svako ima svoje misljenje...

Sent from my STV100-3 using Tapatalk

Ti imas problem sto ne verujes ovoj drzavi, institucijama ove drzave, ja verujem, i tu je razlika.
E sad ti misli sta hoces, imas pravo, ali to ne znaci da si u pravu.
Postoje institucije ove drzave koje kontrolisu te a i druge stvari tako da nije bas tacna tvoja definicija cinjenica, ali to je koliko vidim na relaciji Drzava-ti(pametnom dovoljno), te ne bih ulazio u dalji dijalog sa nekim koji ne veruje necemu samo zato sto je naucen da ne veruje svojoj drzavi. Zato smo i tu gde jesmo, zato nam je kako nam je, zato su fudbaleri takvi kakvi su i jos mogu brdo primera da navedem zasto nam je tako u svim sverama zivota.
Dok "vatreni" obozavaju svoju lepu i veruju joj, kao i vecina modernih zemalja EU i sire.
A da ne bi sad otisao u politiku, prvo jer ne zelim, drugo jer nije po pravilima foruma, bolje da se zadrzim na ovim konstatacijama i objasnjenjima.

Ajd, sve si u pravu samo da ne nastavljas pricu dalje, a svako ce sebi izvuci zakljucak.
A ti svakako ne moras da verujes tom papiru/dokumentu, opet kazem to ne znaci da si u pravu(i nisi)
Svako dobro.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Rekli mi da napišem reklamaciju, što sam i uradio. Iskoristio sam ovaj skrinšot sa foruma
Пише им и у садашњем Тарифнику,на дну ПДФ-а,да важи од 10.7.Баш се разумију у свој посао.:)

Telenor banka je ukinula kredite, bar sudeći po katalogu proizvoda koji vidim kroz aplikaciju. Može li još neko da baci pogled u Katalog proizvoda, sekcija krediti, i vidi da li ima opciju za keš kredit?

Nema ih. Ostale su kartice, "kredit za uredjaj" i dozvoljeni minus, ali ne i krediti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno