Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ne, samo to nego se desi da je jedna cena preko sajta druga preko AE aplikacije :)

Ja uzimam preko aplikacije uglavnom i uvek pise da ima neki popust jer se tako uzima, koliko je istina ne znam.

Preko aplikacije je uvek neznatno jeftinije, podsticu instaliranje aplikacije posto ina veci potencijal. Vecina ima pametne telefone :)

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Jel zna neko kako se menja kartica koja je do sad bila default, uzeo sam novu i vec neko vreme stalno moram da kucam a to mi je maltretiranje. Znaci hocu novu da stavim kao default a staru da obrisem.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

To je stara fora na AE :)
Sreća ima da se sortira po broju narudžbina ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Uvek filtriram po ratings, free shipping + po broju porudžbina, nkkada po najmanjoj ceni. Zbog toga nisam ni primetio to o čemu govorite.

Ja uzimam preko aplikacije uglavnom i uvek pise da ima neki popust jer se tako uzima, koliko je istina ne znam.
Ja pre neki dan narucio neke bubice, na aplikaciji 30+% popusta, od nekih 49-50e na sajtu na nekih 35e na aplikaciji, + sam uzeo kupon radnje i smanjio cifru za jos 2e.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Na aliju su ti popusti isti kao i kod naših domaćih trgovaca. Prvo višestruko povećaju cenu pa je onda kao snize, a u stvarnosti košta isto kao i pre popusta.

Uvek filtriram po ratings, free shipping + po broju porudžbina, nkkada po najmanjoj ceni. Zbog toga nisam ni primetio to o čemu govorite.
Free shipping nije uvek najpovoljnija varijanta...Dosta toga ima neki sitan shipping koji uz dobru cenu bude bolja kupovina nego kod nekoga ko ima free shipping ali je stavio jaču cenu...rejting više gledam kad je nešto skuplje u pitanju, dobijao sam stvari od prodavaca sa ispod 90 posto a zavrtali su me neki koji imaju skoro 99 posto...a kad su sitnice u pitanju razlike mogu da budu baš velike, nešto što možeš da iskopaš za dolar mnogi mrtvi hladni prodaju za 5-6-7 dolara...

Stigle dve od tri igracke sa alija za klinca. Plisana je sugi dugi, gora nego na slikama tri puta ali nije ni toliko losa obzirom da je placena oko 50 dinara kada se uzme kupon u obzir (regularna cena oko 2.5 dolara). Thanos je kineska kopija akcione figure kakva jos do nasih Kineza nije stigla a generalno ga nema ni po prodavnicama koje valjaju Hasbro. Mali je ali solidno izradjen, da je kopija znao sam da pre nego sto sam ga kupio. Po unosu od 4 dolara me izasao 150 dinara. Da li bi ga platio 600 dinara? Pa ne bas, za 150 je odlican :) Ipak to je Thanos i ovo je bio jedini nacin da ga nabavim za normalne pare. Novi Avengers film je ucinio svoje i digao cenu igracaka. Kvalitet plastike je dobar, tezak je, zglobovi su bezveze ali dobro kineska kopija je, barem su cvrsti, farban je bojom koja ce se verovatno skinuti usled lupanja (da li je toksicna ili nije e to vec ne znam, cenim da su sve iz Kine no name vise ili manje toksicne, to se izbeci ne moze) ali je ofarban relativno okej, bolje nego li mnoge Hasbro igracke iz deksika. Plisana igracka kao sto rekoh jeste mala (to sam znao na osnovu navedenih dimenzija) ali ne nalici onoj sa slike ni malo. Necu vise uzimati plisane iz Kine, ovde sam za 300 dinara u Zemunu na trgu uzeo tri puta bolju i vecu plisanu igracku. Mada su generalno skupe te plisane igracke, nema ih ispod crvene a da valjaju.

Thanos igracka zapakovana samo u celofan i u kovertu, kada sam to video bio sam u fazonu pa ovo je polupano 100% ali ne fali mu dlaka za glave na srecu. Prodavac je Anitoys sa alija ocekivao sam bolje pakovanje jer sam platio malko vise nego kod drugih bez poruzbina i zvezdica. Mogao je biti polomljen u sto delova da je bio u rukama nekog od hiljada fudbalera/kosarkasa koji su zalutali medju belosvetske postare. Plisana igracka nije ni bitno, zapakovana isto u celofan i onu odvratnu sjajnu kesu/kovertu sto koriste Kinezi za koju sam uvek u tripu da ima cestice Antraxa na sebi...

Carinu proslo bez pdva ili carine (to je ocekivano), cena navedena na plisanoj 1.5 USD a na Thanosu 4 USD. Prave cene su 2.6 USD i 5.6 USD a iskoriscena su dva kupona od 4 USD od kojih je za plisanu podeljen izmedju dve plisane igracke gde 1.5 USD otpada na ovu sto je stigla. Tako da su Kinezi zapravo naznacili iznos kupona kao vrednost robe.

Paketi su putovali do mene nesto malo preko tri nedelje, oko 15 radnih dana sto i nije lose. Naruceno je oko 16-17 juna a stiglo danas.

Jel zna neko kako se menja kartica koja je do sad bila default, uzeo sam novu i vec neko vreme stalno moram da kucam a to mi je maltretiranje. Znaci hocu novu da stavim kao default a staru da obrisem.

u aplikaciji imas opciju my wallet...tu mozes da obrises staru karticu a kad budes placao nesto sa novom na kraju dole ces imati opciju save this card...i ona ce ti onda biti sacuvana kao default...

A kako se bese zavrsava onaj Ali pay, na telefonu mi radi normalno ali sam tablet restartovao i sad mi trazi neku sifru pri placanju a nemam pojma gde da je nadjem

Sent from my MI 6

Meni je znalo da trazi da upisem ceo broj kartice, taj trocifreni kod ili datum isteka kartice. Ne znam kakvih sifri vise moze da trazi...

Komercijalna banka nekad trazi dodatnu verifikaciju i taj kod si dobio u ugovoru i mozes da ga menjas kasnije. Da nije to mozda? Kod trazi samo kad nesto placas kao poslednji korak potvrde.

Kada idem na placanje to mi izbaci. Taman sam hteo bilo sta da platim da bih slikao sta mi trazi i ono proslo bez problema i ako nisam planirao sada da kupujem, valjda ce i u buduce da radi [emoji3]
16fb555ea2c94c1d0c105e23191d334d.jpg

Edit kod Inteze sam i to mi je sada prvi put trazio pa sam morao na tabletu da nadjem a preko tel da placam
Sent from my MI 6

Poslednja izmena:
Kada kupujete da li stavljate da vam po difoltu bude valuta euro ili dolar?

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

USD, sažvakano već sto puta, Visa a i MC ima bolju konverziju nego Ali. Za male iznose nije toliko bitno, ali ze telefon od 100+ USD može biti razlika i po 5$ ili više.

USD, sažvakano već sto puta, Visa a i MC ima bolju konverziju nego Ali. Za male iznose nije toliko bitno, ali ze telefon od 100+ USD može biti razlika i po 5$ ili više.

O kakvoj je konverziji reč? Meni su sve cene izražene u eur i kada plaćam Visom koja je vezana za eur račun skine mi tačan iznos bez ikakvih konverzija.. Ako možeš da pojasniš malo..
Hvala

A kako se bese zavrsava onaj Ali pay, na telefonu mi radi normalno ali sam tablet restartovao i sad mi trazi neku sifru pri placanju a nemam pojma gde da je nadjem

Sent from my MI 6

Toga se i ja plašim.
Definisao sam AliPay ,ali sam zaboravio šifru.
Za sada sve prolazi.
Prošle godine sam radio unistall sistema, tražio je verifikaciju , pogodio sam ,ali sam opet zaboravio.
Verovatno sam mislio da ću je zapamtiti :D

Da li je neko naručivao naočare sa dioptrijom sa Alija I kako je zadovoljan? Ako jeste nek ostavi link.....

Htedoh danas da pokrenem dispute,jer juče je prošao rok za prijem pošiljke,ali jutros prodavac je produžio zaštitu pošiljke do sredine Avgusta,jel imao neko takav slučaj?????Da pokrećem dispute ili ne????
e03249a59943f01eefa994df650ebef0.jpg

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Imao sam ja produzio je par puta taj rok cekao sam ga 6 meseci i na kraju je stiglo. Sad zavisi da li si ti dobre volje.

Ova akcija sto sad ima do 15. 4$ kupon na narudzbine preko 20$ za nove naloge da li neko zna da li ce me sistem prepoznati kao starog ili novog korisnika ako napravim novi nalog ali za placanje unesem karticu koja se vec koristi na drugom nalogu. Lepo bi mi leglo po 4$ taman da narucim ssd i ram. Mislio sam ovde na kp jer nije bila neka razlika, ali sa tih 2x4$ vec bi se isplatilo.

Sve dok zaštita traje si miran, njima ne puštaju pare dok ti ne potvrdiš da je porudžbina stigla koliko sam ja primetio. Što će reći da je Aliexpress sigurniji od ebay po kupca.

Ova akcija sto sad ima do 15. 4$ kupon na narudzbine preko 20$ za nove naloge da li neko zna da li ce me sistem prepoznati kao starog ili novog korisnika ako napravim novi nalog ali za placanje unesem karticu koja se vec koristi na drugom nalogu. Lepo bi mi leglo po 4$ taman da narucim ssd i ram. Mislio sam ovde na kp jer nije bila neka razlika, ali sa tih 2x4$ vec bi se isplatilo.

Mozda ce biti problem placanje

Nazad
Vrh Dno