Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je neko naručivao one led komplete sijalica iz PRC-a? I da li su nekome carinili? Nije veliki iznos našao sam ispod 10e ali onako kad se vidi kutija i ako otvore ako se ne razumeju možda pomisle da je ko zna šta [emoji23]

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Ja sam ranije dosta narucivao, nikad nista nisu naplatili

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Po mom iskustvu u poslednjih 30 dana bg carina otvara i najmanje posiljke i to u velikom procentu.

Po nesto mozda prodje, ali se carini skoro sve i to prilicno realno. Brz previse prebacivanja ili podbacivanja.

iskustva su nam dijametralno suprotna [emoji16]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

^+1

Послато са Lenovo A7600-F уз помоћ Тапатока

Meni skoro paket prosao i nista nije naplaceno. Niska carina. Ni pdv nit nista. Ekran za telefon. Isti takav paket pre nekih mesec-dva naplacen pdv.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

I mene je niška carina iznenadila pre neki da. USB hub sa ispravljačem. Otvorili, doneli zaključak da ne podleže carinjenju. Platio sam 100 dinara.

Da li je neko naručivao one led komplete sijalica iz PRC-a? I da li su nekome carinili? Nije veliki iznos našao sam ispod 10e ali onako kad se vidi kutija i ako otvore ako se ne razumeju možda pomisle da je ko zna šta [emoji23]
Sijalica je ralativno širok pojam, ako si mislio na one sa E27 grlom za osvetljenje imaj samo na umu da koliko para toliko muzike, te najjeftinije se mogu okarakterisati kao prodaja i izvoz smeća iz kine. Kvalitet svetla i pvm im je na nivou 1, od 100...

A ove sto vrede su postale mnogo skuplje od Phillipsa kod nas.

Pogledajte Ikeine jer daju garanciju od 2 godine. Eglo daje i 5 godina. Problem je jer na Eglo sajtu kod nas nema cena sijalica, ali ih imaju... Dakle, mora se nazvati...

Da li je neko naručivao one led komplete sijalica iz PRC-a? I da li su nekome carinili? Nije veliki iznos našao sam ispod 10e ali onako kad se vidi kutija i ako otvore ako se ne razumeju možda pomisle da je ko zna šta

Ja sam narucivao po par komada za probu.

One male E27 od 1 i 3W su 0,3-0,5€ komad sa uracunatom isporukom i sasvim su OK za tu cenu.

Za najjeftinije modele od 5 , 7 i 9W ( E27 ) mozes samo da nagadjas sta ces da dobijes.Trgovci najcesce nemaju pojma sta dobavljac ima na stanju i sta ce da posalje.
Identicnu sijalicu prodaju pod par razlicitih oznaka i cena.

Jednom su mi poslali 4 komada od 5 i 7 W zapakovane u velike kocke od stiropora kao registrovanu posiljku i na pakovanju napisali SMART LED.
Za taj paket su na carini sigurno pomislili da su stvarno unutra Smart sijalice pa kada su ga vec otvorili,onda su i naplatili PDV.
Ostali paketici sa sijalicama su prolazili bez carinjenja.

Uh sad vidim da sam napisao sam sijalice.... uzeo sam komplet led sijalica za farove za auto.... na nekoj akciji h4 za 8e kod nas idu oko 2k dinara.... onako s pakovanjem možda pomisle da je ko zna šta [emoji23]

Mjok. Uglavnom.
Samo ne ocekuj da nozevi sa Ali-a budu nesto ostri.

Poslednja izmena:
Ma meni za star auto treba 2001. god.... a i te jeftine varijante kod nas idu po 2 i više hiljade..... probaću ako ne valja uvek može u oglase za iste pare.

Jesu ovo vazeci podatci za carinu, odnosno postanski (i cariski) centar u Zemunu na kraju Ugriniovacke?

Ako se pise zalba ili ako se dostavljaju neka dokumenta onda se pita ili salje na :

BG GPC
Telefon: 0113643140
e-mail: [email protected]
Adresa: Ugrinovačka 210b

Sitnice koje su prosle bez ikakvih dazbina. Naruceno 20. Juna, sve stiglo isti dan. Novi Sad
fd17f47cde47540d820f8c90923d2f52.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Za sad stvari stigle bez carine, videćemo za kasnije. Jedna plišana igračka se izgleda zagubila, moguće da je ocarinjena.

Fino su ubrzali novosadjani. Ocarinjeno i uruceno danas.
ec4486c1529872874fc0f0f48fa44d27.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Izgleda je zestoka pljuvacina na portalu 021.rs uradila plodom :d
Ali nece to dugo trajat, ubedjen sam....

Kako respektuju dhl deutsche postu,ide ko ostali ili je pustaju brze,Niska carina

on 15.07.2018 11:44
Tracking History
Date Status
10.07.2018 Data Submitted
11.07.2018 Shipment picked up
13.07.2018 Processed Sort Facility
13.07.2018 Processed Sort Facility
14.07.2018 Departed Terminal origin
15.07.2018 Arrived at destination country
15.07.2018 Held at Customs

Datum Mesto Faza Status Potpisnik
13.07.2018 00:00:00 DE-IPZ FRA Prijem
15.07.2018 07:33:11 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
15.07.2018 09:43:16 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

Carina radi na "respect"?
A "respektuju" je koliko i prvi post ove teme (gde je objašnjeno za tvoju poštu), kao i temu "praćenje pošiljke" koja je i namenjena za kačenje statusa.

DA RADI na respect-iz licnog iskustva

Paketi iz UK i DE se mnogo krace zadrzavaju na carini

Aj zdravo,i ne sekiraj se ti sta se gde pise-NIJE to tvoj problem

paketi iz uk i de imaju ili račun ili iskazanu vrednost kojoj carinici veruju a za pakete iz kine mora da traže cenu po kojoj da carine

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Mali update što se tiče brzine carinjenja u GPC Beograd:

10.07.2018 13:32:00 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
.
.
16.07.2018 11:09:11 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno