Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па и није баш. 3500 динара је производ са бесплатним превозом. 18% ПДВ је 630 динара плус отварање и услуга уплате поште у износу од 165 динара, па то и није укупно 1300 динара. Мада није за мене, већ за другара. Ја поручио, он се купа у Грчкој, а пакет ће га чекати у пошти.
Иначе да знате, 23 динара кошта захтев да стоји пакет у пошти преко броја дозвољених дана. Мора се поднети пред крај истекла чекања, да не би пакет отишао назад у Кину.

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

ko podnosi zahtev? onaj na čije ime glasi (kad ga podnosi ako nije stgao paket pre nego što je otišao na more?) ili ... (ti si ovlašćen u njegovo ime?)

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

PDV je 20% :)
350 su racunali otvaranje paketa plus provizija za uplatu verovatno (veci paket), a racunali su 50$ (5000) vrednost i eto.

ko podnosi zahtev? onaj na čije ime glasi (kad ga podnosi ako nije stgao paket pre nego što je otišao na more?) ili ... (ti si ovlašćen u njegovo ime?)

Може било ко. Овај пакет ће бити у пошти до 3 јула, она ми је рекла да дођем у понедељак да поднесем захтев. Преносим вам што ми је рекла службеница поште.

Е да, ПДВ је 20%. Мада како каже Алфа, вероватно су проценили на 50 долара. Видећу царинску декларацију када другар подигне пакет.

Уф што мрзим кад ме тако неко прозива!
ПДВ са услугама 1305 динара обрачунато. Дијагностика за ауто у вредности од 35 долара.

Puno. Meni jutros stigao soundcore, plaćen 28e, procenjen na 20. Troškovi 400+150dinara. BG carina.

Ok koje su sanse da mi ortak posalje CPU+RAM iz Danske a da prodjem kolko tolko jeftino? Noviji je hardver tako da je daleko iznad 50e limita

Da li mozda neko zna do kog datuma su dosli ovi iz carine, posto sam preko alija narucio anker soundcore 2 bio na popustu kao 30e + 2e dostava i zavrsio 25.06 na carini i jos uvek nije stiogao, a i koliko bi otprilike trebalo da mi stigne da platim carinu i PDV

DA LI NEKO ZNA?

Zdravo ,
naručila sam preko nekog turskog sajta(koji sam slučajno našla) cipele koje koštaju oko 1200 din- kad se pretvori u dinare (kod nas su oko 3,4 hiljade),ali nisam platila unapred nego je bilo ponuđeno "plati na vratima" . Stiglao mi je na mejl kao račun na kom piše da ukupno treba da platim oko 1500 din sa pdv-om i poštarinom . Šta mislite da li je to poslato ,da li će stići ?Ako je poslato ,kako mogu proći sa carinom?

Ako ti naplate dažbine po punoj ceni, uloži žalbu i priloži dokaze sa eBaya i iz banke. Žalba se plaća, ali se isplati za taj iznos.

Na šta da se žali? Na to što pokušava da uveze kopiju nekog brenda? To je protivzakonito.

Ja sam shvatio da je kupio nešto polovno ili na popustu. Za kopiju je jasno.

Pozdrav dobri ljudi!

Zelim da kupim repliku AAA Omega sata kod kineza preko DH gate sajta( kosta 25 dolara) pa me interesuje da li smem slobodno da porucujem,s obziorm da nije ni blizu 50-70e procene?? Bojim se da mi neko ne proceni da to kosta nesto jace pa da me klepe po usima ko budalu :D ( bukvalno je preslikan originalu)

Ima li mozda neko savet kako da izbgnem to opasno carinjenje ,tipa da saljem kinezu da stavi na paketu,,Replika AAA watch, payed 25$ '' i ti fazoni ili kako vec to ide?

Oprostite sto sam noob za ove stvari, citao sam ja dosta i u nazad ovaj forum ali ne mogu bas sve da procitam da nadjem odg na bas ovo pitanje :D

Prva mi je kupovina preko interenta iz inostranstva ikada, pa ne bih da se opecem bas odmah... pa ako neko zeli da mi pomogne bio bih jako zahvalan ! :D

Hvala puno!!! :wave:

Koji broj mogu da nazovem za BG carinu?Na paket vrednosti 9,5$ naplaćeno mi je 850 dinara carina i na računu piše vrednost paketa 25$(koju ne znam kako su dobili).Paket je bio i pregledan i skinuli su jednu nalepnicu od racuna gde je isto pisala vrednost 9,5$.Pretpostavljam d aje neka greska,kome da se obratim?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Pozdrav dobri ljudi!

Zelim da kupim repliku AAA Omega sata kod kineza preko DH gate sajta( kosta 25 dolara) pa me interesuje da li smem slobodno da porucujem,s obziorm da nije ni blizu 50-70e procene?? Bojim se da mi neko ne proceni da to kosta nesto jace pa da me klepe po usima ko budalu :D ( bukvalno je preslikan originalu)

Ima li mozda neko savet kako da izbgnem to opasno carinjenje ,tipa da saljem kinezu da stavi na paketu,,Replika AAA watch, payed 25$ '' i ti fazoni ili kako vec to ide?

Oprostite sto sam noob za ove stvari, citao sam ja dosta i u nazad ovaj forum ali ne mogu bas sve da procitam da nadjem odg na bas ovo pitanje :D

Prva mi je kupovina preko interenta iz inostranstva ikada, pa ne bih da se opecem bas odmah... pa ako neko zeli da mi pomogne bio bih jako zahvalan ! :D

Hvala puno!!! :wave:
Ako na replici piše Omega, onda mogu da ti naplate carinu kao da je stvarno Omega. Ako kažeš da je kopija, onda možeš i kaznu da platiš. Kupovina i prodaja falsifikata je zabranjena. Ako sat izgleda kao Omega, a na njemu piše nešto drugo, onda nema razloga za strah.

Koji broj mogu da nazovem za BG carinu?Na paket vrednosti 9,5$ naplaćeno mi je 850 dinara carina i na računu piše vrednost paketa 25$(koju ne znam kako su dobili).Paket je bio i pregledan i skinuli su jednu nalepnicu od racuna gde je isto pisala vrednost 9,5$.Pretpostavljam d aje neka greska,kome da se obratim?

Paket je plaćen po ceni na popustu,dok su mi carinici računali punu cenu sa sajta.Proizvod je još uvek na popustu na sajtu..Pomozite

Ako na replici piše Omega, onda mogu da ti naplate carinu kao da je stvarno Omega. Ako kažeš da je kopija, onda možeš i kaznu da platiš. Kupovina i prodaja falsifikata je zabranjena. Ako sat izgleda kao Omega, a na njemu piše nešto drugo, onda nema razloga za strah.

Ee do k... :D pa msm ne pise da jeste, na slikama seller's nema nikakvog znaka(to je da bi izbegli zakon-blurovan je znak na slici) i onda kad dobijes paket, otvoris pise omega i potpuno je isti originalu... Kupci su slali svoje slike na seller review :) tako sam i zakljucio da jeste omega, tako da steta :(

Nije mi bitna marka, vise bi voleo da ne pise nista ... Nego mi se sat jako svidja, tesko nalazim njegovu kopiju sa drugim imenom al *mjau**mjau**mjau*... Hvala puno na odg i svako dobro!

@Djordje

Ne interesuje njih koliko si ti platio niti da li je na popustu. Imas opciju da platis taj pdv ili da se zalis carini, što ti se ne isplati. Ili da se paket vrati, pa da vidiš sa prodavcem da ti vrati deo ili sav novac nazad.

Što se tiče sata, ako si iz Bg-a, teško da će ti i otvarati paket jer je manjih dimenzija,tako da ne verujem da ces imati problema,bar su meni satovi uvek stizali bez troškova.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

+1

za bgd i satove. nisu otvarali ni gledali iste ako dolaze iz kine

Valjda mene nece novosadjani olesiti za pebble [emoji2] Inace prosla mi je danas majica (poslata 24. Juna), napisana vrednost $5, dazbine 250din. Cini mi se iz londona, znaci royal mail.

Znaci kako sam skapirao ja mogu bez nekog straha da porucujem?? :D Msm zato i pitam jer moj drugar je narucivao satove ranije i nikad mu nista nije bilo naplaceno :)

Da da, iz Beograda sam pa eto ako neko jos ima iskustva bas za satove neka podeli :) hvala svima na odovorima!

Da, ali se ipak nemoj oslanjati na to. Zakon je zakon i oni mogu poceti da ga primenjuju kad hoce.

Znaci kako sam skapirao ja mogu bez nekog straha da porucujem?? :D Msm zato i pitam jer moj drugar je narucivao satove ranije i nikad mu nista nije bilo naplaceno :)

Da da, iz Beograda sam pa eto ako neko jos ima iskustva bas za satove neka podeli :) hvala svima na odovorima!
Ja satove narucujem vec 4 godine i nikada nije bilo problema. BG carina

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Ako sam dobro izbrojao, cetvorica nas koji smo narucivali satove, nije nam nista naplaceno, verovatno ne bi ni tebi 99%, ako pricamo o BG carini, vec NS i NI to je druga prica i tamo bi ti 99% naplatili, dakle dijametralno od BG carine, sa razlogom.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Ako se javi i peti počeće da obraćaju pažnju na te satove :) možda da ih neko nazove pa ih pita jel stvarno puštaju satove bez frke...

@Djordje

Ne interesuje njih koliko si ti platio niti da li je na popustu. Imas opciju da platis taj pdv ili da se zalis carini, što ti se ne isplati. Ili da se paket vrati, pa da vidiš sa prodavcem da ti vrati deo ili sav novac nazad.

Što se tiče sata, ako si iz Bg-a, teško da će ti i otvarati paket jer je manjih dimenzija,tako da ne verujem da ces imati problema,bar su meni satovi uvek stizali bez troškova.

Mislis da se ne isplati zaliti se carini?Na mejl ili gde?

Mislis da se ne isplati zaliti se carini?Na mejl ili gde?

ala si ti optimista

sve pise ali treba procitati ima puno strana. carina je drzavna institucija i ako se zalis mozes samo pismenim putem uz prethodno placenu taksu za zalbu ( mada neki tvrde da su taksu platili tek kad su dobili resenje)

ala si ti optimista

sve pise ali treba procitati ima puno strana. carina je drzavna institucija i ako se zalis mozes samo pismenim putem uz prethodno placenu taksu za zalbu ( mada neki tvrde da su taksu platili tek kad su dobili resenje)

Au.Znaci treba da platim jer su oni pogresili da bi probao to ispraviti?Hvala svakako..

Прво, да ли си послао мејл са позивом на број за праћење где си им у прилогу послао копију рачуна колико си платио производ? Ако ниси, како су они могли тачно проценити колико си платио производ?

Друго, жалба ти је преко 400 динара, што ти је скоро половина вредности пошиљке. Значи никако жалба!

Треће, колико сам схватио ти тај производ имаш већ код себе? Мислим да ти је свакако касно за жалбу. То си требао уложити пре него што платиш поштару.

Четврто, имате на њиховом сајту, иако ми изгледа смешно али, имате право да присуствујете отварању вашег пакета пред службеницима поште и царине и да будете ту приликом процене. Само је питање како је то изводљиво у пракси.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno