Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
DA RADI na respect-iz licnog iskustva

Paketi iz UK i DE se mnogo krace zadrzavaju na carini

Aj zdravo,i ne sekiraj se ti sta se gde pise-NIJE to tvoj problem

Pa kad znaš zašto pitaš?
Ne sekiram se uopšte. Po milioniti put niko neće ponavljati onima koji ni prvi post sa naslovom FAQ neće da pročitaju.
Velika slova se tretiraju kao vikanje, ali otkud bi znao kad ni za prvi post ne znaš.

Znam za UK Royal a sad lik poslao nemackom dhl postom koju koristio nisam

Primer za uk royal postu

Poslate Clarks cipele i nema ih 3-4 dana od roka delivery
Pitam selera i isti pisao neki zahtev posti za posiljku
Posle 3 dana stizu cipele

Itekako ima carina recpecta prema uk,de,EU postama u odnosu na zjnkfgsaujfdjm cheng chui trtmrt postama

Mnogo kupujem i skoro sam siguran da ne idu u isti kos China i EU,USA posiljke

Kineske su puno duze na lageru i cekanju za otpremu

Sta pricas ti? Carina nema nikakve veze sa tim. To sto se iz kine salje mnogo vise posiljki dnevno nego iz uk ili eu, ne znaci da carina vise njih "respektuje" kako kazes. [emoji23] Vec jednostavno kad kinez nesto odnese u postu treba duze vremena da dodje na red.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ta priča bas i ne pije vodu, Holandskom Belgijskom, Švedskom, Svajcarskom, Nemačkom, Turskom itd poštom može stići roba i iz Kine jer te pošte rade tamo.

Sta pricas ti? Carina nema nikakve veze sa tim. To sto se iz kine salje mnogo vise posiljki dnevno nego iz uk ili eu, ne znaci da carina vise njih "respektuje" kako kazes. [emoji23] Vec jednostavno kad kinez nesto odnese u postu treba duze vremena da dodje na red.

Carinik odlicno vidi i zna odakle je posiljka

Oces da kazes da se isto tretira kineska u onoj crnoj djubretarskoj kesi i posiljka iz Londona ????????????????
Mnogo lupas ali ajde,ovde su svi selektori

Ja sam Top rated eBay seller sa xxxxx transakcija i mnogo godina eBay iskustva,pisem iz iskustva a ne rekla kazala baba vanga i prva strana kvazi strucnjaka

Capture.jpg

PS: nadam se da znas sta je eBay Top Rated Seller i ti ces isto to samo sutra https://www.youtube.com/watch?v=qeNDIpzv3Fc

Poslednja izmena:
Covece koliko gluposti u jednom postu. Sve se isto tretira i to znam i 100% sam siguran jer svaka 2-3 dana narucujem nesto. Sitnice, naocare, garderobu, tehniku. U zavisnosti iz kog kraja sveta se salje, zavisi koliko dugo putuje do srbije. A sto se tice carine, sve ide isto sem US (posiljke se bez razloga zadrzavaju). Posiljka iz londona i posiljka iz kine ako stigne na isti dan na carinu, kad dodje na red da se carini, isti taj dan ce biti ocarinjena i jedna i druga +- 1 dan. Nebitno da li je posiljka stigla u djubretarskoj kesi ili u kutiji od cistog zlata, isto je.

A to da se sve isto tretira na carini dokazuju tracking brojevi. Koji postoje i za uk royal i za china post.

Jos mi kacis ss ebay dashboarda, stvarno imas problem.

Poslednja izmena:
Oces da kazes da se isto tretira kineska u onoj crnoj djubretarskoj kesi i posiljka iz Londona ????????????????
Mnogo lupas ali ajde,ovde su svi selektori

Ja sam Top rated eBay seller sa xxxxx transakcija i mnogo godina eBay iskustva,pisem iz iskustva
Zašto takve predrasude? Bar 90% stvari koje sam dobio iz UK su bile u kesama, dok od kineza znatno ređe.
Sa tim iskustvom moraš imati i xxxx trackinga da dokazes te tvrdnje, zar ne?

Auuu koliko samo lupetanja od strane jednog clana.
Sve se posiljke tretiraju isto, samo sto se tice cene koja je napisana na paketu vise(ili cak samo) veruju ako je paket stigao iz porezko uredjenih zemalja iz USA i EEA, ti si mozda na to mislio, a to nema veze sa onim sto si napisao.
A to ti ljudi lepo kazu, nemaju oni nikako veci respekt prema recimo americkoj posti u odnosu na cn post, vec se veruje CN23 koju 99% prati i uredna faktura na isti taj pravi iznos, mada i tu proveravaj, ne veruju bas uvek(licno imao nekoliko primera) dok kad se izvozi iz Kine u 99% nema fakture(ja sam samo jednom dobio za ovoliko godina narucivanja od Kineza i tako su mi carinili, iako nisam fakturu ni trazio pa sam se zbunio kada sam istu video u kutiji) mada se nekad i desi da stave.
Puno predrasuda imas.
Pozdrav.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Ma troluje nas lik.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"Samo nemoj ti da me respektujes" :D

Ali moguce da je "u pravu", jer vec neko vreme paketi ne izlaze FIFO metodom. Tj. da slucajno stvarno brze prolaze ti paketi.

Da li se "to neko vreme" poklapa sa prelaskom u nove objekte u Zemunu?
Imaju "liniju", posiljka dolazi, carinik je obradi, obradi brze EU ili USA posiljku jer na njoj prise vrednost i/ili ima u kutiji racun, veruje mu (mnogo vise nego onim iz ostatka sveta), brze odradi posao i sledeci paket dolazi...

Moj prioblem je sto mentalno uskracena lica tamo rade na otvaranju paketa ili se "samo" tako ponasaju.

Da ne slikam, zamislite paket oko 45x45x10cm, u paketu nesto recimo osetljivo, oni umesto po otvoru kutije koji se jasno vidi i koji je na nekoliko mesta zalepljen trakom, seku kartonsku kutiju odozdo, prokidaju unutra zastitu najlonsku od robe skalpelom (da bo**a se sledeci put isekli do kosti da im krv lipti, kad tako budu bilo kome otvorili paket)... srecom ne ostetise robu.
Ja ne mogu da shvatim toliku mentalnu retradaciju da mogu tako da se ponasaju (ko god da otvara paket, bilo carinik ili postar).
Sta je njima, mrze celi svet videci da ljudi kupuju nesto a oni ne mogu, sta je njihov "problem"?
U stvari znam da nije njihov "problem" vec je probelm sto ne postoji njihova odgovornost za ostecenu robu (nema kontrole, niti ljudske odgovornosti niti poslovne i materijalne) i zato njih boli ona stvar sto unistavaju ljudima skupo placene stvari.

A sad u vezi carine, da potvrdim i ja po 101. put, verdnost 100€, obracunali 10% carine, dakle 10€, pridodali to (carinu) vrednosti robe pa obracunali pdv na sve to zajedno (100+10)x20%= 22€ sto je ukupno 32€ dazbina i postari uzeli jos 344rsd. Nije dodavana postarina u obracun dazbina, a bila je poprilicna.

Poslednja izmena:
Zdravo ljudi, da li je nekome bio slican status posiljke kao ovaj:

posta.png

Obicno budu dva statusa Izmenicna posta, pa onda 61200-11200 kada prodje carinu. Ovo prvi put vidim.

Hvala

Situacija..

Kupljen predmet na Aliju koji je uredno ocarinjen i prosleđen na isporuku..Nisam bio tih dana kod kuće i predmet se vratio prodavcu..
Ja sam pokrenuo dispuite i izvinuo se prodavcu zbog nastalih okolnosti i mog osustva.. Trazio sam Full Refund
Prodavac ne želi da prihvati Ful refund i ponudio mi da mi vrati svega 25% od cene predmeta, što je za mene neprihvativo.
Usput luti se što nisam platio carinske dažbine...

Moje pitanje glasi: Kako mogu da platim carinske dažbine ako predmet nisam ni preuzeo (vraćen prodavcu)?
Da li u ovom slučaju neko mora da plati carinske dažbine, odnosno da li je sada na prodavcu teret plaćanja carinskih dažbina?
Da li smo uopšte dužni u ovom slučaju da plaćamo carinske dažbine?
Šta činiti dalje?

Hvala

Poslednja izmena:
kakve carinske dazbine kad paket nije isporučen? mozda su mu naplatili otvaranje i preglef paketa [emoji39]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

У најмању руку би требало да ти узме обе поштарине, до тебе и назад до њега. То је њега коштало, а он није крив што ти ниси био ту да преузмеш. Тако да full refund и није у реду да добијеш. Што се тиче царине на знам, то ти требало неко искуснији да зна.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Cenim da je video i pročitao zalepljenu carinsku deklaraciju na pošiljci kada je stigla u Kinu.
Sada tvrdi pazar.
Šta da radim?

У најмању руку би требало да ти узме обе поштарине, до тебе и назад до њега. То је њега коштало, а он није крив што ти ниси био ту да преузмеш. Тако да full refund и није у реду да добијеш. Што се тиче царине на знам, то ти требало неко искуснији да зна.

Hteo sam da platim shipping ali nisam imao opciju da umanjim Refund već samo Full Refund.

Evo situacije: http://prntscr.com/k9yezc

Nije u redu da mi vrati svega 26e :trust: Odbio sam njegov predlog, šta dalje?

Poslednja izmena:
Предложи му да ти одбије трошкове шипинга а остало да ти врати.

koji rang imas na aliju?

trazi da pošalje ponovo a ti ćeš doplatiti poštarinu. pogledaj koje su poštarine osim free nudjene ili pogledaj poštarine za isti predmet kod drugih prodavaca

a najlakse ostavi link za prodavca i artikal pa ćeš možda dobiti i konkretniji odgovor.

mada iskreno kad naručujete pošiljku sa TN i ne podignete je to he samo vaša krivica [emoji41]

koji rang imas na aliju?

trazi da pošalje ponovo a ti ćeš doplatiti poštarinu. pogledaj koje su poštarine osim free nudjene ili pogledaj poštarine za isti predmet kod drugih prodavaca

a najlakse ostavi link za prodavca i artikal pa ćeš možda dobiti i konkretniji odgovor.

mada iskreno kad naručujete pošiljku sa TN i ne podignete je to he samo vaša krivica [emoji41]

Diamond member.. ma ostavljam im pare uvek, nije u redu da me zezaju zbog toga sto nisam jedan predmet digao.

Za krivicu se apsolutno slazem.

http://prntscr.com/k9yw5b

Predlozio sam da platim 4,83e za Shipping a ostatak da vrati

Poslednja izmena:
pa sa tim statusom ali bi trebalo to da reši u prihvatljivom obliku [emoji51]

Ja sam se dogovorio sa prodavcem, kad proizvod nije stigao, da doplatim za shipping, pa je ponovo poslao sa track

Sent from my MI MAX using Tapatalk

@topdeel shvatam te potpuno i nije u redu to što ti nudi samo 25% refunda. Ali shvatam i njega, koliko sam puta samo čuo da neko kaže "naručiću pa ako prođe bez carine super, ako zakači carinu neću uzeti, nek se vrati pa ću tražiti refund". E sad nije tu samo Srbija u pitanju... i verovatno kad vidi da je paket bio na carini a nije preuzet teško da će ti verovati da nisi bio kod kuće... Recimo na amazonu je to verovatno toliko učestalo da sada odmah pri kupovini plaćaš carinu tj. amazon naplaćuje carinu (a ako se carina ne naplati vratiće pare - mada čisto sumnjam, nema tu nikakvih dokaza. U svakom slučaju zlo, ne daju ti ni da se nadaš:mad: - recimo meni ranije stigao kindle bez ikakvih troškova). Na žalost kinezi su slični nama, kaubojština na delu - mogao je odmah da naglasi da nema refunda ako paket stigne a ne preuzme se (mada to verovatno nije po pravilima alija). U svakom slučaju to sve rešava aliexpress tako da sam 99% siguran da će proći ok, pogotovo što si ponudio da nadoknadiš shipping. Što kaže ZAP pitaj da mu platiš poštarinu pa da ti pošalje ponovo, mada s obzirom da je ubedjen da namerno nisi preuzeo... ali možda i poveruje ko zna... Toliki ljudi namerno ne preuzmu pa im refundiraju, a ti ne budeš kući.... uglavnom pošten naj€b€

Izgleda da su u zadnje vreme izmenili statuse.
Pre je bilo ako ne ode na carinski pregled, Izmenična pošta prijem pa Izmenična pošta za carinu i onda 61200-11200.
Ako ode na carinski pregled onda je bilo Izmenična pošta prijem, Izmenična pošta za carinu, 61200 Podnošenje na carinski pregled, 11200 GPC.

Za nekoliko zadnjih pošiljaka mi je bilo ako ne ide na carinski pregled Izmenična pošta prispeće i sledeći status Izmenična pošta-11200 GPC.
Ako mi je pošiljka otišla na carinski pregled i bilo naplate status je bio Izmenična pošta prijem, Izmenična pošta za carinu, 61200 Podnošenje na carinski pregled, 11200 GPC.

Možda i nije za ovu temu, ali bilo je na carini. Samo me zanima da li moze neko iz iskustva da mi kaže kada mogu da očekujem ovo na svojoj adresi, iz Niša sam?
2uorolk.png

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Izgleda da su u zadnje vreme izmenili statuse.
Pre je bilo ako ne ode na carinski pregled, Izmenična pošta prijem pa Izmenična pošta za carinu i onda 61200-11200.
Ako ode na carinski pregled onda je bilo Izmenična pošta prijem, Izmenična pošta za carinu, 61200 Podnošenje na carinski pregled, 11200 GPC.

Za nekoliko zadnjih pošiljaka mi je bilo ako ne ide na carinski pregled Izmenična pošta prispeće i sledeći status Izmenična pošta-11200 GPC.
Ako mi je pošiljka otišla na carinski pregled i bilo naplate status je bio Izmenična pošta prijem, Izmenična pošta za carinu, 61200 Podnošenje na carinski pregled, 11200 GPC.
Kod mene i kada je bilo carinjeno (samo PDV naplacen) nije pisalo podnosenje na carinski pregled. Niska carina je u pitanju.
Možda i nije za ovu temu, ali bilo je na carini. Samo me zanima da li moze neko iz iskustva da mi kaže kada mogu da očekujem ovo na svojoj adresi, iz Niša sam?
2uorolk.png

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
I ja mislim da ce sutra, ali za svaki slucaj, budi ti spreman i danas, da te ne iznenadi postar [emoji2]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da li se "to neko vreme" poklapa sa prelaskom u nove objekte u Zemunu?
Imaju "liniju", posiljka dolazi, carinik je obradi, obradi brze EU ili USA posiljku jer na njoj prise vrednost i/ili ima u kutiji racun, veruje mu (mnogo vise nego onim iz ostatka sveta), brze odradi posao i sledeci paket dolazi...

Moj prioblem je sto mentalno uskracena lica tamo rade na otvaranju paketa ili se "samo" tako ponasaju.

Da ne slikam, zamislite paket oko 45x45x10cm, u paketu nesto recimo osetljivo, oni umesto po otvoru kutije koji se jasno vidi i koji je na nekoliko mesta zalepljen trakom, seku kartonsku kutiju odozdo, prokidaju unutra zastitu najlonsku od robe skalpelom (da bo**a se sledeci put isekli do kosti da im krv lipti, kad tako budu bilo kome otvorili paket)... srecom ne ostetise robu.
Ja ne mogu da shvatim toliku mentalnu retradaciju da mogu tako da se ponasaju (ko god da otvara paket, bilo carinik ili postar).
Sta je njima, mrze celi svet videci da ljudi kupuju nesto a oni ne mogu, sta je njihov "problem"?
U stvari znam da nije njihov "problem" vec je probelm sto ne postoji njihova odgovornost za ostecenu robu (nema kontrole, niti ljudske odgovornosti niti poslovne i materijalne) i zato njih boli ona stvar sto unistavaju ljudima skupo placene stvari.

A sad u vezi carine, da potvrdim i ja po 101. put, verdnost 100€, obracunali 10% carine, dakle 10€, pridodali to (carinu) vrednosti robe pa obracunali pdv na sve to zajedno (100+10)x20%= 22€ sto je ukupno 32€ dazbina i postari uzeli jos 344rsd. Nije dodavana postarina u obracun dazbina, a bila je poprilicna.

Ja sam o ovome pisao jedno 6 meseci unazad. Ajde sto te kutije u koje se pakuje roba osakate, nego sto osakete one ukrasne kutije ili ti originalne od proizvoda, raskopusaju ih ne lice ninasta, a ono fazon kutijica mi bude znate ono kada se samo gurne sa strane i izadje, ee umesto da samo gurne ono iskida tu taj deo skroz.. Pa da si lud video bi kako se otvara + otvaras ceo zivot moras znati a i da ne znas nema 254566456 nacina za otvaranje kutija nego svega 4-5, ali jok to nece da otvori kako treba nego kao da mu je merak da iscepa i unakazi... Obicna plasticna kesica malo kvalitetnija znaci zatvorena sa jedne strane a sa druge skroz otvorena, nece da ubaci ruku unutra i izvuce to sto treba da izvuce kako i radi sav normalan svet, nego na onom zatvorenom delu napravi rupu i izvadi. To isto kao kada se vracate iz prodavnice i nosite nesto u kesi, necete da izvadite odozgo nego odozdo kidate i pravite rupu da izvadite to sto ste kupili, da bog sacuvaj i sakloni.

Inace koliko se trenutno ceka na BG carini nasao sam neku stranu unazad 6 dana ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno