Da li se "to neko vreme" poklapa sa prelaskom u nove objekte u Zemunu?
Imaju "liniju", posiljka dolazi, carinik je obradi, obradi brze EU ili USA posiljku jer na njoj prise vrednost i/ili ima u kutiji racun, veruje mu (mnogo vise nego onim iz ostatka sveta), brze odradi posao i sledeci paket dolazi...
Moj prioblem je sto mentalno uskracena lica tamo rade na otvaranju paketa ili se "samo" tako ponasaju.
Da ne slikam, zamislite paket oko 45x45x10cm, u paketu nesto recimo osetljivo, oni umesto po otvoru kutije koji se jasno vidi i koji je na nekoliko mesta zalepljen trakom, seku kartonsku kutiju odozdo, prokidaju unutra zastitu najlonsku od robe skalpelom (da bo**a se sledeci put isekli do kosti da im krv lipti, kad tako budu bilo kome otvorili paket)... srecom ne ostetise robu.
Ja ne mogu da shvatim toliku mentalnu retradaciju da mogu tako da se ponasaju (ko god da otvara paket, bilo carinik ili postar).
Sta je njima, mrze celi svet videci da ljudi kupuju nesto a oni ne mogu, sta je njihov "problem"?
U stvari znam da nije njihov "problem" vec je probelm sto ne postoji njihova odgovornost za ostecenu robu (nema kontrole, niti ljudske odgovornosti niti poslovne i materijalne) i zato njih boli ona stvar sto unistavaju ljudima skupo placene stvari.
A sad u vezi carine, da potvrdim i ja po 101. put, verdnost 100€, obracunali 10% carine, dakle 10€, pridodali to (carinu) vrednosti robe pa obracunali pdv na sve to zajedno (100+10)x20%= 22€ sto je ukupno 32€ dazbina i postari uzeli jos 344rsd. Nije dodavana postarina u obracun dazbina, a bila je poprilicna.