Šta je novo?

PlayStation 4 Jailbreak

Pitanje za vas sa 5.05, posto se uzima jos jedan PS, nadjen bez jailbreak-a, kad ste odradili jb preko dns i user guide i posle (valjda jeste) i blocker za update-ove, da li vam browser radi kako treba ili je potrebno i njega enable-ovati kao na 4.05-4.55. Dakle sa klot ne jailbreakova og sony-a, ne update sa 4.55 jb na 5.05 jb.

@Imotep95 Crash i God of War rade :)
toliko sam uspeo da skinem juce :)
hvala

Djoko, meni radi browser, kad kazem radi, mislim kliknem i on se otvori , imam frequently used pages, doduse prazne, jer ja to ne kotistim :)
Klot OFW 5.05 , nocas JB , startovan blocker i tako to....

Onda super, to je do 5.05 jb-a, ako nisi radio browser enabler. Ranije nije moglo bez enablera, izbaci samo "you need to be connected to psn network".

I meni licno browser neupotrebljiv na sony-u, ali drugar voli da se muci, neka mu:d

Pitanje za vas sa 5.05, posto se uzima jos jedan PS, nadjen bez jailbreak-a, kad ste odradili jb preko dns i user guide i posle (valjda jeste) i blocker za update-ove, da li vam browser radi kako treba ili je potrebno i njega enable-ovati kao na 4.05-4.55. Dakle sa klot ne jailbreakova og sony-a, ne update sa 4.55 jb na 5.05 jb.

Ako ti je nov Sony tek odpakovan nikad prijavljivan na psn moras da enable-ujes browser.

Ja sam imao malo srece, instalirao sam Netflix prosle godine i nisam nikad update radio, nit sistema nit aplikacija(osim igara koje imam na disku). Netflix normalno radi kad se nakacim na net bez DNS-a, kao i Browser(on radi cak i kada se flesuje payload).
92372688c30afc17f5fca024345b8be5.jpg

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Nemojte da idete na Mira+Hen, ugasi se konzola ili ode u stand by rezim..
629f59f26a29aa5d4f93fdbda6011573.jpg

Kako-kad. Radi sa obe metode, ali dogodilo mi se jednom da se ugasi sa Mira+HEN. Dok sa HEN još uvek nije. Treba još malo da se ispegla exploit.

Meni prvi put, mada je rekao Specter da moze da se desi, samo se drzi 10 sec power dugme.

Gasi se preko web browsera ako se aktivira, preko helpa se ne gasi, i meni prvi put ugasila preko web browsera, auuu reko izgore [emoji23] al generalno je bolje preko HEN-a da se aktivira, mira jos uvek zeza.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni bas obrnutno, preko " help "-a mi se ugasi Mira-Hen, nisam probao preko Browser-a jos uvek. Hen najstabilniji za sad po meni.

Igrom slucaja mi upala neka konzola sa fw ispod 5.00 ali nisam ni trazio takvu, sasvim slucajno se desilo. Uradio sam sve i digao sa 4.55 na 5.05 a posle je sve lako i mogu reci odusevljen sam GOW-om, zaista vrh igra. Nisam je kupio pre niti je probao, evo prvi put u piratskoj varijanti.

Bilo bi lepo da samo dizu mogucnost probijanja na visi firmware jer sada je stvarno tesko naci konzole sa ovim fw. Ali kao sto sam rekao jos 2013. neka samo postoji sto vise varijanti da se svako nadje u nekoj. Predugo se ovo cekalo, neka se bace na PS5 cim izadje.

Vi stvarno mislite da Sony nema veze sa jailbreakom :)

Sent from My Galaxy S9+ using Tapatalk

Ne mogu da tvrdim da imaju, a i ni da nemaju, hvala im ako imaju u svakom slučaju. [emoji23]
@Rhisonicus
Hoće, za 4-5 godina od dana kada bude najavljen kao što je bio slučaj sa ps3-ps4.

Poslednja izmena:
Pa da ali nije bilo isto sa PS3 i PS4, skroz je bilo razlicito u ta dva slucaja

Vi stvarno mislite da Sony nema veze sa jailbreakom :)

Sent from My Galaxy S9+ using Tapatalk

Pa to je ista prica kao i za ps3 pred kraj njegovog zivota. Toliko godina je odolevao pirateriji i onda je preko noci hakovan. Tako da nema tu rasprave sam sony daje informacije na kasikicu ali do kraja ce moci sigurno i veci firmware od 5.05.

Sony ne živi od prodaje konzola, marža im je tu uvek bila na granici isplativosti ili minimalna, osim za dodatke poput gamepada, slušalica, kamerica i slično, gde već imaju pristojnu maržu. Sony pre svega živi od PSN-a i softvera, i to pre svega od 30% koliko uzimaju ostalim izdavačima od prodaje na platformi, što je čista zarada jer nema ulaganja, osim naravno onoga u hw, njegov razvoj i infrastrukturu (koju opet igrači delimično finansiraju kroz PS+) :)

Da li neko možda zna koja je verzija firmvera u PS4 slimovima koji se prodaju u Rodi?
U pitanju su oni "veštački bundleovi" - klot Jet Black konzola sa jednim džojpadom i naknadno ubačena Blu-ray verzija FIFE 18 u pakovanje.
Oznaka na kutiji je CUH-2116a, a godina uvoza je 2018.
Pretpostavljam da je no go za jailbreak, ali opet...

Sony ne živi od prodaje konzola, marža im je tu uvek bila na granici isplativosti ili minimalna, osim za dodatke poput gamepada, slušalica, kamerica i slično, gde već imaju pristojnu maržu. Sony pre svega živi od PSN-a i softvera, i to pre svega od 30% koliko uzimaju ostalim izdavačima od prodaje na platformi, što je čista zarada jer nema ulaganja, osim naravno onoga u hw, njegov razvoj i infrastrukturu (koju opet igrači delimično finansiraju kroz PS+) :)

U pravu si od čega Sony živi.....
Ali kada se napravi dovoljno velika baza korisnika da taj model isplativosti bude samoodrživ, zašto onda pred kraj životnog ciklusa ne bi možda privukli neke nove korisnike koji će odmah kupiti nextgen?
Pa samo pogledaj ovde ko sad kupuje PS4 posle jailbreak-a.... Samo oni kojima nikada nije napamet padalo da je kupe.... Ako i 1% se konvertuje i kupi novu, za Sony je to uspeh.....
Pri čemu proizvodna cena konzola na EOL je kudikamo manja nego na početku, tako i tu debelo trljaju ruke......
A, kao što ti reče, jedna konzola ište i malo dodatnih proizvoda ( pad, kamere.... ) i svi srećni....

Posto su i mene prozivali da sam u pogresnoj temi. Evo malo i ja:d :Kolege drage, vas koje ne zanima JB, postoji Playstation 4 tema.

Da li neko možda zna koja je verzija firmvera u PS4 slimovima koji se prodaju u Rodi?
U pitanju su oni "veštački bundleovi" - klot Jet Black konzola sa jednim džojpadom i naknadno ubačena Blu-ray verzija FIFE 18 u pakovanje.
Oznaka na kutiji je CUH-2116a, a godina uvoza je 2018.
Pretpostavljam da je no go za jailbreak, ali opet...
Prema ovim podacima, moze jailbreak, samo ubacis 5.05 OFW preko safe mode-a.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/PlayStation_4_models
.
@pilac
Ja uzeo prosle godine jer sam tad ocekivao jb, al' eto, omasih par meseci [emoji23]

Poslednja izmena:
Uskoro mogucnost "varanja" konzole da poseduje poslednji fw a ustvari je neki ispod 5.07 tako da moci ce mesavina pirata i originala da se kombinuje sto se tice novijih igara koje nece raditi na 5.05/5.07

Vrlo verovatno da ce time biti omoguceno i igranje online na jailbrake-ovanim (odnosno webkit-ovanim) konzolama samo pitanje je koliko dugo.
Takodje emulator PS2 igara itd itd. Very soon

Poslednja izmena:
Uskoro mogucnost "varanja" konzole da poseduje poslednji fw a ustvari je neki ispod 5.07 tako da moci ce mesavina pirata i originala da se kombinuje sto se tice novijih igara koje nece raditi na 5.05/5.07

Vrlo verovatno da ce time biti omoguceno i igranje online na jailbrake-ovanim (odnosno webkit-ovanim) konzolama samo pitanje je koliko dugo.
Takodje emulator PS2 igara itd itd. Very soon
To bi u teoriji moglo znaciti da mozemo dump-ovati novije igre koje rade samo sa 5.5x firmware-om? Moze source?
Rade vec neke PS2 igre.

Nisam siguran da ces moci dumpovati, vise je ovo varijanta da mozes disk da ubacis pa da radi. Jer sada trenutno disk npr Detroita nece raditi.

Nemam source, rekla kazala je varijanta ali te su mi najsigurnije :d

Još uvjek ništa pouzdano da se sa kutije može provaliti date of manufacture? :)

U ponudi imam CUH-7116B konzolu.

Poslednja izmena:
Još uvjek ništa pouzdano da se sa kutije može provaliti date of manufacture? :)

U ponudi imam CUH-7116B konzolu.
To je PS4 Pro Jet Black 1TB, dolazi sa 4.73 fw, moze jailbreak. Okacio sam link sa wikipedia-e par postova iznad.

nije rekla kazala,ps2 iso spakovan kao pkg radi,kombatibinost igre naravno treba proveriti pre.

To je PS4 Pro Jet Black 1TB, dolazi sa 4.73 fw, moze jailbreak. Okacio sam link sa wikipedia-e par postova iznad.

Moguće da dolazi sa 4.73fw ali ne i garantovano. :) Svakako vidim da je izgleda za izbjegavanje jer je neka novija revizija Pro-a gdje je Sony škartario na izradi pa je konzola izuzetno bučna.

Nazad
Vrh Dno