Šta je novo?

PlayStation 4 Jailbreak

Ala si se osvezio, svaka cast[emoji23][emoji1303]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da pitam ukratko ove koji su studiraju jailbreak, jurite konzole sa starijim firmware da bi sta ? Skidali pirat i igrali offline za dz ? MP ne radi ? Ili postoji fora za MP ?

Pitam jer me smaraju likovi kada prodajem konzolu za 260-280e i to PRO sa poslednjim firmware gde dajem 100-inak igara na nalogu kao fantoma (bez konekcije), pa ne kapiram zasto ste zaludjeni ovime ? Ako postoji fora za MP igranje sa pirat igrama onda kapiram skroz.

Ima mnogo ljudi koje zabolje uvo za online MP (i ja sve manje igram MP, tj. jedino što igram u MP je Fifa) tako da kapiram potpuno euforiju jer ima mnogo kvalitetnih SP naslova a i offline MP.
Ozbiljno se razmišljam da svoj "up to date" PS4 Pro sa nekih 30 naslova mijenjam za neki PRO sa 5.05, da li uopšte znate nekog ko se bavi prodajom jailbreakovanih PS4 konzola?

Poslednja izmena:
Imas na kp za oko 450e pro sa 5.05 jb.

Da li se može po kutiji, serijskom broju ili nečem, uglavnom bez otvaranja znati koji je firmware na konzoli? 5.05 je valjda od januara, dakle kako da znamo da je konzola iz 2017 godine? :)

450 evra???
Pa sto toliko kad se jailbrejkuje u kucnoj radinosti, moze svako da odradi kolko sam shvatio?? Uz tutorial.
Strasna cena.

Nije problem jailbreak nego je problem ih naći sa tim firmware-om, zato tolika i cijena ;) Ali ako se može po kutiji vidjeti datum proizvodnje, onda trk u veleprodaje i na biranje... :)

Upravo tako. Zato i stavljaju te cene, slim je oko 300-330e, a moze se nov naci za ispod 250e sa 24 meseca garancije. Ali avaj kad je to cuh 2116a model sa 5.50+ fw out of box.
Sta znam ja planiram slim. Prosto jeftiniji/isplativiji, sve ekskluzive manje vise rade super, plus od tri tv-a u kuci i monitora, nijedan preko 1080p ;)

Sto se tice toga kako znati, imas tutoriale na i teme na tu temu po netu. Siguran si ako uzimas bundle-ove, sto nije lose resenje jer bez obzira na visu cenu, lagano posle tu igru koja dolazi uz konzolu mozes da prodas. Ili prosto samo nadjes obica PRO model koji ima odgovarajuc softver. Danas je, kad imamo 5.05 jb, bas lako naci odgovarajucu pro konzolu. Sa slim ide malo teze, manje ih je na trzistu.

Npr. na KP ima PS4 Pro SW BF2 bundle za 380e. To je CUH 7100 model koji dolazi sa 4.76 fw-om. To nije lose resenje, udomis igru i za recimo 350e imas nov pro loji mozes da hackujes+garanciju. Garancija se ne gubi iz prostog razloga sto je to manje-vise garancija na hardver, a jb ide u ram memoriju konzole, drugim recima na svakom rebootu stavljas opet jb. Tako da si tu miran. Ovo je info iz prve ruke od "madjara". Priznaju garanciju.

Poslednja izmena:
Imam mogućnost da biram između 20 PS4 PRO konzoli, b chassis, samo još da utvrdim kako da po kutiji provalim date of manufacture :)

Da pitam ukratko ove koji su studiraju jailbreak, jurite konzole sa starijim firmware da bi sta ? Skidali pirat i igrali offline za dz ? MP ne radi ? Ili postoji fora za MP ?

Pitam jer me smaraju likovi kada prodajem konzolu za 260-280e i to PRO sa poslednjim firmware gde dajem 100-inak igara na nalogu kao fantoma (bez konekcije), pa ne kapiram zasto ste zaludjeni ovime ? Ako postoji fora za MP igranje sa pirat igrama onda kapiram skroz.

Tako je, traziti konzolu sa sto nizim firmware-om, 4.xx.
Ne postoji opcija za MP igranje kad se jailbreak-uje( u ovom slucaju kad se posalje payload). Posle svakog restarta/gasenja, konzola se moze normalno koristiti bez ikakvih ogranicenja(osim najnovijih igara tj nadolazecih koje su radjene za 'visi' firmware i pokrenuce najnovije azuriranje sistema). Nikad mi taj fantom nije bio primamljiv, MP ne igram na konzoli. Ja sam iskreno bas zbog ovoga uzeo konzolu prosle godine, koristim za SP ekskluzive, browser za stream-ovanje i Netflix. Jos nisam naisao za dump-ovan 2K18, dampovacu ga ja ovih dana i okaciti na psxhax.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Dobih info, pa da prenesem, ne mora da znavi da slim modeli sa oznakom cuh 2116 imaju 5.07 ili noviji firmware. Ima osnovih cuh 2116 (bez a ili b) iz prosle godine, npr. u mts-u ili nekim domacim radnjama, samo treba ispratiti na etiketi koja je godina uvoza, ako je 2017. sigurno su ispod 5.05.
Eto, ako se pogodi da odgovara cena (to malo teze:d), jos jedna opcija.

Hvala kolega @djokosrb , drug uzeo jutros ps4 pro, pa posle idemo na operaciju ako bude moglo, a treba da hoce, msm da je 4.76 fw.
*
Elem, nemojte ici da bockate na deo foruma gde je zabranjeno pisanje o pirateriji i gde je to tabu tema(neki tamo pisali da je ghosting i deljenja igara piraterija.., ne zezam se LOL)..
Ko kaze da je piraterija losa? Eto ja jutros otisao u lokalnu IT prodavnicu, platio uredno externi hard, porez i sve to sto oni vole. Sve pod konac [emoji16]
9ce1feba86e32da1689de77f976672c8.jpg

Poslednja izmena:
Drago mi je što sam sačekao 5.05 iskreno presrećan sam. Po tutorijalima i ostalo ovo lakše od JB HAN ps3 SS. Mada sam to izučio full i odradio dosta konzola do sada naravno za DŽ. Ne kapiram kako neko može da naplati HAN-ovanje ps3 a pogotovo 50e ps4. Sramota. Će me nateraju da uradim neki yt za narodne mase.
E sad ja bi da kupim nov ps4 dajte na pm gde može da se uzme može i pro može i legalni ako negde ostao isplati se sad kad se može puniti hdd. hahah dobra stara vremena skidaš brišeš probaš 10 min iznerviraš se brišeš nije ti krivo što si dao xxx eura za nešto.
Znači pazimo samo uvoz da je iz 2017? ili ima još neka caka?

Počinjem da mislim da je ovo namerno sad kad krene masovno da se kupuje ps4 taman kad je u zalasku karijere. kikiiki+ još kad krenu externi kikikkkiikki

Lakse pet puta, jedino eto sto JB ide u RAM memoriju, pa kad odradis reboot pada, pa "moras" opet. Ovo moras pod navodnicima jer traje 10 sekundi, a sve ostalo sto si podesio radi lepo, tipa emulator ili web browser. Sto se mene tice bolje sto je tako, jer kasnije lagano mozes da biras kako ces da prodas konzolu kao legalnu ili uz JB, kako ti odgovara, ako uopste bude isla na dobos.

Sto se tice kupovine, u osnovi da sve sto je uvezeno 2017te je ok, ali uvek mozes da proveris, u stvari i treba da proveris oznaku konzole, odnosno verziju dakle CUH pa onda sufiks cetiri cifre i po njoj da proveris koji je firmware, da budes 100% siguran. Kazem PRO se zbog bundle-ova lakse nalazi, nema kod nas na trzistu mnogo bundle-ova iz 2017-te za Slim, ali mogu i oni da se nadju. Konkretno, kao upozerenje, nemoj neko da se zezne pa da kupi God of War Bundle za Slim, on je 5.07 iako v1.0 GOW-a zahteva 5.05. Sa druge strane bilo je prijava da GOW bundleovi za PRO dolaze sa 4.76 iz nekog razloga, to vidim pshax-u i drugim forumima tog tipa. Licno nisam proverio, odnosno nisam uspeo, prodavci nece da kazu, znaju sigurno, ovaj sto ga poznajem nema GOW bundle za PRO. Tu mislim na prodavce sa KP.

I jos na kraju, nije bas PS4 na samom zalasku, lagano jos 2 ili 2 i po godine, sigurno u poslednjoj trecini svog zivota, ali itekako ima sta da se odigra, prvo nadoknadis sta nisi, pa onda sta sve treba da izadje u 2018-toj....:d

Moze, moze. Taj update nije dotakao system/kernel nego valjda nesto vezano za bluraj drajvere.
*
Izasao WW2 dump, moze li neko od kolega da testira, ja skinuo vec pola HZD?
Jos jedno pitanje, moja verzija konzole je CUH2016A, koje su fore sa ovim CUSAXXXX I EU. Kapiram da je za usa/eu trziste, al ako moze detaljnije malo da ne trosim dzabe 50-60gb.
Edit:
Izguglao sam, moja verzija je za eu, za sad cu dakle skidati za EU...

Poslednja izmena:
Nisam eto to ispratio, ali ako moze i za 5.07 vrh. Dosta slim konzola kod nas dolazi sa 5.07 i 5.50 out of box. Samo nijedan prodavac na kp nece reci koja je verzija softvera na konzoli.

Moze, moze. Taj update nije dotakao system/kernel nego valjda nesto vezano za bluraj drajvere.
*
Izasao WW2 dump, moze li neko od kolega da testira, ja skinuo vec pola HZD?
Jos jedno pitanje, moja verzija konzole je CUH2016A, koje su fore sa ovim CUSAXXXX I EU. Kapiram da je za usa/eu trziste, al ako moze detaljnije malo da ne trosim dzabe 50-60gb.
Edit:
Izguglao sam, moja verzija je za eu, za sad cu dakle skidati za EU...

Nebitno je koju verziju igre skidas dal je EU ili USA radice.

Drustvo , ako sam dobro razumeo ( ili nisam ? ) mogu da JB PS4 PRO sa 5.05?
Kao prvo pitanje.....
Ako je odgovor pozitivan, da pitam dalje :) ako nije, da ne smaram...

Mozes procedura je laka. Imas tutoriale u ovoj temi i YT. Sve sto te zanima oko JB-a, igara i slicno imas i na psxhax.com forumu. Najbolje mesto sa najvise informacija, linkova.

Pregledao sam sve to, i napravio flesku sve po uputstvu ( znaci VEC imam 5,05 OFW)
, ubodem u desni USB, ( ugasen internet i Disable System Software update Files)
Vidi mi uredno flesku ( exFat i/ili FAT32) ps4/update/PS4UPDATE.PUP).... i uvek prijavi kako ja Connect to internet is turned off :)
Tu je problem :(
gde gresim ako se da naslutiti iz ovih par redova?
Pogledao sam ( nekoliko puta ) linkovane YT linkove, i 100x radio to na PS3, ali ovo nece da makne dalje ....
Hvala

Vec imas instaliran 5.05 fw ako sam razumeo? Ovako izgleda u settings?
0e3da2cd182827b7cf5b12054c3fd25b.jpg

Aha, evo odmah, to mi je promaklo, ja se patim sa USB :)
Hvala

Edit. Ma taj sam link i gledao, ali on se macuje sa USB negde na sredini kao i ja, samo kod njega radi :D
pogledacu od nule opet :)

Edit 2:
Restartovao sam PS4 ali mi je fleska ostala, i prilikom boota kaze da mi je "USB Update file unsuported"....
Probao sam 3 razlicite fleske, i 3 razlicita fajla .pup ( mada su generalno svi isti, samo skidani sa 3 razlicita mesta)

Poslednja izmena:
Ne, ne. Nemoj gledati sve, ovo je za one koji su na 4.xx fw, ti gledas od onog dela kad gasi sve za update i kaci se na wifi preko DNS [emoji38]

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Video sam i to, ali nisam probao jer ne mogu da dodjem do tog dela :)
hvala , skacem na DNS :D

Edit: Hvalaaaaa :)
instaliram prvi PKG :)
Hvala na opravljanju :)

Poslednja izmena:
Trebalo bi da sljaka.. [emoji16]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno