Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda nece, a mozda ti je lg podvalio tv koji ce za dva meseca imati pecene piksele :) Sami su priznali da ako ti je zapao los panel vrlo lako dolazi do burn-in. Kakav pink, eno gomila pecenih demo materijalom.

Mozda nece, a mozda ti je lg podvalio tv koji ce za dva meseca imati pecene piksele :) Sami su priznali da ako ti je zapao los panel vrlo lako dolazi do burn-in. Kakav pink, eno gomila pecenih demo materijalom.

Mozes tako da razmisljas, ali meni se vise svidja da razmisljam kako sada uzivam u najboljoj tehnologiji na svetu, a za dve-tri godine - ko zna sta ce biti, o tom - potom.
Isto tako sam uzivao godinama sa plazmom.

Mozda Samsung pocepa MicroLED tehnologijom - zivi bili, pa videli :)

Slazem se, narocito ko menja tv na 2-3 godine. Ko malo duze prati, seca se da i je Samsung Display imao slicne muke sa OLED-om na S3/S4. Poznajuci mane upotrebe takve organske konstrukcije, odustali su od te varijante u televizorima. MicroLED ce navodno da pokupi najbolje od obe tehnologije. Videcemo. Svakako i ovogodisnji C8 i Q9 su televizori izuzetnog prikaza.

Nego sta, prebacis 3 puta na isti kanal i burn-in na pola ekrana.
Da sam verovao komentarima ljudi koji nemaju tv, jos bih blenuo u matori Samsung.

to je sustina :) ali bitno je da pise samsung :)

@method

ja se iskreno nadam da ce microled biti najbolje od obe tehnologije, a da nece kostati kao te dve tehnologije zajedno, ali posto je to samsung... samsung je iz drugog razloga odustao od oleda na tvima, a iz treceg razloga prestao da pravi toled sto je vec po meni steta, secam se da sam zamisljao tv koji se stvara niotkuda od neke recimo staklene vitrine ali to je druga prica... uglavnom jednom je ispravno qled < oled i nema tu bas mnogo da se prica. Hvala bogu demo materijal ne vrtim po 24h, a evo vec 4 ili 5 meseci, moram da nadjem negde racun, uzivam u slici bez ikakvog burn in-a. sa druge strane verujem da ima i onih koji uzivaju u znaku samsung i u ispranoj slici kad se pomeris od centra i uzivaju znajuci da njima burn in ne moze da se desi. mozda ce samsung opravdati ime i cenu sa microledom, mozda ce do tada i oled tehnologija jos vise sazrati i ukloniti nedostatke jer je i ona relativno mlada i tako moci da biramo najbolje po manjim cenama ali dok se to ne pojavi svakako ima daleko boljih alternativa...

Poslednja izmena:
Bilo u emz, ne znam samo da li ih još uvek imaju na stanju. Juče bio ovde u Nišu i nema ih više, iako akcija još uvek traje. Treba otići i videti.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Hisense H55N5700 - na akciji je 500 evra, 4k, HDR, smart bla bla bla... 55 inča

Samo sto uopste nije HDR. istu zabunu su namerno pravili sa HD Ready, i Full HD. Sve je to HD, ali je ogromna razlika.

@MarkoZ Tacno je da Samsung koristi lidersku poziciju nesavesno (zamisli cuda), ali budimo realni ni LG nije cvecka, pa planski podizu yield u proizvodnji iako znaju da dolazi do ogromne varaijacije u panelima a zatim se od toga vesto ogradjuju u garanciji. Zabluda je da neka sesija koriscenja moze da napravi stetu, to je rezultat kumulativnog "starenja" te grupe piksela. Barem tako LG tvrdi. Zaboravljamo da Samsung proizvodi Diamond Pentile OLEDE koji se nalaze u manje vise svakom mid-high end telefonu danas sto je daleeeko vece trziste od TV OLED-a.

ozdrav,
molim za pomoć oko izbora TV-a.
Budžet je oko 70 000 din. Plaćanje solarno naravno u firmama gde se dobija fiskalni račun i validna garancija 2-5god. Moguća kupovina i 2 kom mada drugi može i 43 inča. Tv će gledati porodica sa malim klincem dakle i youtube na smartu.

Ali sad je bitan izbor ovog
veličina 49 inča-
3d glupost NE.
zakrivljeni ekran NE.
Kineski brendovi NE.
Šverc iz Madjarske NE ! ! !

Moj neki uži izbor je LG http://www.eponuda.com/4k-ultra-hd-t...or-cena-409859
ili mali skuplji i da li vredu što je skuplji : http://www.eponuda.com/4k-ultra-hd-t...or-cena-408924

ili sad Sony koji se može naći na akciji za manje parice je : https://www.winwin.rs/tv-audio-video...r-6829536.html ali je samo full HD al što se kaže Sony je sony haha šalim se.

MOžda neki Samsung?

Podpitanje. Znam da uhd se primeti razlika baš kad se pridje bliže i na 4k sadržajima. Al teško da će neko da skida 100gb film da bi pogledao isti dobro možda 3 naslova godišnje. Za normalno gledanje 90% sadržaja sa kopernikus kablovske mislim da nije ni bitno. Da li se mora ići na uhd?

Hvala

p.s. prebaciše me ovde da pitam... pa izvolte palite

Samo sto uopste nije HDR. istu zabunu su namerno pravili sa HD Ready, i Full HD. Sve je to HD, ali je ogromna razlika.
Mozes da pojasnis malo kako nije HDR?
Benchmarkov test je rekao da jeste HDR

Mogli bi malo manje da lupetate u prazno a malo vise reci da potkrepite cinjenicama kako bi ova tema imala neki smisao..

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Druze, budi malo pristojniji.
Pozivas se na benchmark review koji je (meni bar) pre delovao kao reklama, nego objektivan review:
"U pitanju su paneli sa 8bit+FRC prikazom boja, što bi trebalo značiti da prikazuju nešto uži gamut boja nego da je u pitanju puna 10bit implementacija, a deklarisana je pokrivenost od 56% REC 2020 spektra."

Televizor nudi dosta za cenu, ali kao sto covek rece, to nije "pravi" HDR.
Da li neko primeti razliku ili ne, je vec druga stvar.

Pozdrav svima, u potrazi sam za novim 4K HDR TV-om od 55 inča i čitajući ovaj deo foruma i razne recenzije na netu zapali su mi za oko (od televizora koji mogu da se pronađu u domaćim radnjama) Sony 55XE7005BAEP i Samsung UE55MU6122KXXH koji kod nas u radnjama mogu da se nađu za između 80 i 85k din. Da li postoji nešto bolje što sam propustio?

Budžet za TV mi je do 100k din i TV će se koristiti prvenstveno za gledanje filmova sa kompa i malo za igre, TV program retko gledam. Smart funkcije, Android i sve to mi nije preterano bitno, fokus mi je prvenstveno na kvalitetu slike.

Znam da za taj novac ne treba očekivati neki spektakularan kvalitet, ali moje pitanje je da li u tom cenovnom rangu uopšte može da se nađe dobar 4K HDR 55'' TV, i ako ovi gore navedeni modeli nisu najbolji izbor šta bi trebalo da gledam?

Druze, budi malo pristojniji.
Pozivas se na benchmark review koji je (meni bar) pre delovao kao reklama, nego objektivan review:
"U pitanju su paneli sa 8bit+FRC prikazom boja, što bi trebalo značiti da prikazuju nešto uži gamut boja nego da je u pitanju puna 10bit implementacija, a deklarisana je pokrivenost od 56% REC 2020 spektra."

Televizor nudi dosta za cenu, ali kao sto covek rece, to nije "pravi" HDR.
Da li neko primeti razliku ili ne, je vec druga stvar.
Ovo je vec pravo objasnjenje i odgovor. Gde si nasao te podatke samo?

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

U teknomaniji se navodno pojavili samsung NU modeli.

Ovo je vec pravo objasnjenje i odgovor. Gde si nasao te podatke samo?

To je iz benchmark recenzije. Zaboravio sam da kopiram i ovaj deo:

55” 4K Hisense televizori N5700 i N6600 serije nude ne baš potpunu implementaciju HDR standarda, uz nešto uži gamut boja i osvetljenje koje na zakrivljenom modelu taman dodiruje HDR400 zahteve, ali u okviru tih ograničenja nude zaista odličnu sliku, kao i izuzetno kvalitetne panele koji prevazilaze fabričke specifikacije po praktično svim parametrima.

Lepo je padawan rekao, to nije "pravi" HDR (nekakav jeste). Naravno, za to koliko tv kosta vise ni ne mozes ocekivati.

Evo finog poredjenja poslednje serije LG OLED-a i Samsung QLED-a od strane HDTV-a.
Bas kao sto i on rece, nemojte gledati izgled slike na tv-ima, jer ne mozete doziveti razliku, vec slusajte sta covek prica.
Opet, sve to ako vas zaista zanima, da nije poenta rasprave "moj je veci od tvog" :)

https://www.youtube.com/watch?v=c9w6A66QJzw

Poslednja izmena:
realno je da je oled odneo pobedu pa cak i u hdr pokazao da taj lazni samsung peak brightness nista nije svetliji od oleda, sto se mracnih scena tice covek rece da je qled blizu ali samo "as long as you sit directly in front of the tv" ali da je opet oled bolji. ono sto nije realno je da je q9f skuplji od oleda, da je jeftiniji ili isto cenovno pozicioniran bio bi realna konkurencija, mada mozda cim je skuplji mora da je bolji ko zna...

Pošto već par godina nisam pratio TV tržište, jedno blic pitanje za iskusnije AV poznavaoce - koja je trenutno najbolja kupovina TV-a od 43" u cjenovnom rangu do 400 (max 450€)?

TV bi primarno bio korišćen za gledanje filmova i serija, tako da je dobar kvalitet slike na prvom mjestu (dobra slika i kontrast su mi bitniji od 4k rezolucije), a tek onda za gledanje kablovske i pomalo za igre (PS). Takođe bilo bi poželjno da TV ima i dobru youtube aplikaciju i da podržava wireless display sa računara / telefona (miracast/widi).

Svi predlozi (brendovi, Mađari, itd.) su dobrodošli.

Zahvaljujem :)

U vezi oled vs qled: firma koja ne može da garantuje uniformnost izrade tj neka serija ekrana je podložnija burn-inu od neke druge ne zaslužuje da ima skuplji proizvod. Ista ta firma valja rgbw. meni dovoljno.

O cemu ovde pisu ljudi koji nisu culi za kolorimetar...:smash:

tebi onda tv sluzi za merenje kolorimetrom :)

inace niko Vam ne osporava što imate bolji proizvod od oled-a, uzivajte u svim prednostima i boljoj slici i tvu koje donosi lcd tehnologija, dobra je za cnn 24h pod pravim uglom ;) mi neka se patimo sa jeftinijim oledom...

Poslednja izmena:
Kakva je ovo ponuda sad, s obzirom na 5 god garancije i da je trenutno jeftiniji nego kod švercera:
Samsung LED TV UE65MU6172
139.100,00 din

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno