H55A6100 slabija izrada,mnogo jeftina plastika a i slika je klasu ispod vidi se golim okom...H55N5700 je imao problema sa nasim titlovima tj nisam nikako uspeo da ih poteram.
Mozda to rese nekim apdejtom... :type:
H55A6100 slabija izrada,mnogo jeftina plastika a i slika je klasu ispod vidi se golim okom...H55N5700 je imao problema sa nasim titlovima tj nisam nikako uspeo da ih poteram.
Pozdrav svima, u potrazi sam za novim 4K HDR TV-om od 55 inča i čitajući ovaj deo foruma i razne recenzije na netu zapali su mi za oko (od televizora koji mogu da se pronađu u domaćim radnjama) Sony 55XE7005BAEP i Samsung UE55MU6122KXXH koji kod nas u radnjama mogu da se nađu za između 80 i 85k din. Da li postoji nešto bolje što sam propustio?
Budžet za TV mi je do 100k din i TV će se koristiti prvenstveno za gledanje filmova sa kompa i malo za igre, TV program retko gledam. Smart funkcije, Android i sve to mi nije preterano bitno, fokus mi je prvenstveno na kvalitetu slike.
Znam da za taj novac ne treba očekivati neki spektakularan kvalitet, ali moje pitanje je da li u tom cenovnom rangu uopšte može da se nađe dobar 4K HDR 55'' TV, i ako ovi gore navedeni modeli nisu najbolji izbor šta bi trebalo da gledam?
Imao si prilike da gledaš oba TV-a?
isto i meni treba. generalno zelim dobar VA panel od 55", sve ostalo nebitno. znaci mi dobar media player u TV-u koji pusta bez problema sa USB-a i eventualno 5god garancija. HDR, smart, 3D mi ne trebaju generalno. svercovano me ne zanima. sta dolazi u obzir? ranije je Sony vazio za najbolju kupovinu u srednjoj klasi, kakav je ovaj Samsung?
unapred hvala na odgovorima![]()
Rade skroz normalno naši titlovi na N5700, bar na 49" modelu. Ono što je problem što neke mkv neće da pusti (file not supported) a većinu pušta komforno, ekstenzija na svima ista - .mkvH55A6100 slabija izrada,mnogo jeftina plastika a i slika je klasu ispod vidi se golim okom...H55N5700 je imao problema sa nasim titlovima tj nisam nikako uspeo da ih poteram.
Ako je prodavnica u pitanju javi koja je, voleo bih da ih vidim oba, cesto sam u NS-u. Ako je tako onda cu verovatno na N5700.Da,imam ih na poslu...
...neke mkv neće da pusti (file not supported) a većinu pušta komforno, ekstenzija na svima ista - .mkv
Da ne zna ko u čemu je problem?
Nisam bas u toku pa da pitam. TV bi imao problem sa pustanjem 4k/1080p fajlova ciji bitrejt je nekih 50-60mb?Ja tipujem da profil pravi problem, mada ni ukupan bitrejt od skoro 13 Mb nije za bacanje. Nema potrebe da se koristi 5.1 nivo na FHD materijalu sa 24 FPS, to je za >4K rezolucije sa tolikim frejmrejtom.
Vrlo izvesno. Nije važno da li je TV ili drugi uredjaj, poenta je u čipsetu i njegovom hardverskom dekoderu. Oni uglavnom imaju problem sa fajlovima kojima su napucani parametri (bez preke potrebe), jer ih ne projektuju za te specifikacije.Nisam bas u toku pa da pitam. TV bi imao problem sa pustanjem 4k/1080p fajlova ciji bitrejt je nekih 50-60mb?
PS: ne mislim samo na pomenuti Hisense model, nego uopste i drugi modeli, Samsung, LG, Sony,...
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari