Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
H55A6100 slabija izrada,mnogo jeftina plastika a i slika je klasu ispod vidi se golim okom...H55N5700 je imao problema sa nasim titlovima tj nisam nikako uspeo da ih poteram.
Mozda to rese nekim apdejtom... :type:

Imao si prilike da gledaš oba TV-a?

Pozdrav svima, u potrazi sam za novim 4K HDR TV-om od 55 inča i čitajući ovaj deo foruma i razne recenzije na netu zapali su mi za oko (od televizora koji mogu da se pronađu u domaćim radnjama) Sony 55XE7005BAEP i Samsung UE55MU6122KXXH koji kod nas u radnjama mogu da se nađu za između 80 i 85k din. Da li postoji nešto bolje što sam propustio?

Budžet za TV mi je do 100k din i TV će se koristiti prvenstveno za gledanje filmova sa kompa i malo za igre, TV program retko gledam. Smart funkcije, Android i sve to mi nije preterano bitno, fokus mi je prvenstveno na kvalitetu slike.

Znam da za taj novac ne treba očekivati neki spektakularan kvalitet, ali moje pitanje je da li u tom cenovnom rangu uopšte može da se nađe dobar 4K HDR 55'' TV, i ako ovi gore navedeni modeli nisu najbolji izbor šta bi trebalo da gledam?

isto i meni treba. generalno zelim dobar VA panel od 55", sve ostalo nebitno. znaci mi dobar media player u TV-u koji pusta bez problema sa USB-a i eventualno 5god garancija. HDR, smart, 3D mi ne trebaju generalno. svercovano me ne zanima. sta dolazi u obzir? ranije je Sony vazio za najbolju kupovinu u srednjoj klasi, kakav je ovaj Samsung?

unapred hvala na odgovorima :)

isto i meni treba. generalno zelim dobar VA panel od 55", sve ostalo nebitno. znaci mi dobar media player u TV-u koji pusta bez problema sa USB-a i eventualno 5god garancija. HDR, smart, 3D mi ne trebaju generalno. svercovano me ne zanima. sta dolazi u obzir? ranije je Sony vazio za najbolju kupovinu u srednjoj klasi, kakav je ovaj Samsung?

unapred hvala na odgovorima :)

Samsung bez dileme,gledaj da to resis do kraja meseca da bi imao 5god garancije.

I ja nekako naginjem ka Soniju, ali što više čitam na ovu temu čini mi se da sve manje znam...

Za istu cenu kao ovaj koji sam već pomenuo ima i KD55XE7077SAEP, a prvi sledeći Sonijev model koji uspevam da nađem kod nas je KD-55XE8096BAE koji je značajno skuplji.

H55A6100 slabija izrada,mnogo jeftina plastika a i slika je klasu ispod vidi se golim okom...H55N5700 je imao problema sa nasim titlovima tj nisam nikako uspeo da ih poteram.
Mozda to rese nekim apdejtom... :type:
Rade skroz normalno naši titlovi na N5700, bar na 49" modelu. Ono što je problem što neke mkv neće da pusti (file not supported) a većinu pušta komforno, ekstenzija na svima ista - .mkv

Da ne zna ko u čemu je problem?

Sent from My Galaxy S9+ using Tapatalk

Da,imam ih na poslu...
Ako je prodavnica u pitanju javi koja je, voleo bih da ih vidim oba, cesto sam u NS-u. Ako je tako onda cu verovatno na N5700.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

...neke mkv neće da pusti (file not supported) a većinu pušta komforno, ekstenzija na svima ista - .mkv
Da ne zna ko u čemu je problem?

Pa mkv je samo kontejner. Moguće je da je u pitanju neki "teži" kodek.

Konkretno, Band.of.Brothers.S01.1080p.HDDVD.DTS5.1.x264-hV, drugi TV pušta ovo bez problema...

General
Unique ID : 199931785849321501767956582190697472842 (0x9669761914AE82A1998774FEE7B8E34A)
Complete name : Band Of Brothers/Band.Of.Brothers.2001.1080p.HDDVD.x264-hV/Band.Of.Brothers.2001.E01.Currahee.1080p.HDDVD.x264-hV.mkv
Format : Matroska
Format version : Version 1
File size : 6.56 GiB
Duration : 1h 13mn
Overall bit rate : 12.8 Mbps
Encoded date : UTC 2007-08-19 17:12:24
Writing application : mkvmerge v2.0.2 ('You're My Flame') built on Feb 21 2007 23:40:55
Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1

Video
ID : 2
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 8 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 1h 13mn
Bit rate : 11.3 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 072 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Original display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.229
Stream size : 5.66 GiB (86%)
Writing library : x264 core 56 svn-667C
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-4:-4 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=6 / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=2 / deadzone=4,6 / chroma_qp_offset=0 / threads=3 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=2pass / bitrate=11316 / ratetol=1.0 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / zones=100814,105322,b=0.15 / aq=1:0.3:15.0
Language : English
Default : Yes
Forced : No

Mozda je zbog DTS zvuka? Ja koliko sam ispratio pusta samo DD, tj. AC3. Mada bi i ako ne podrzava DTS trebalo da pusti samo video, ali bez zvuka.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja tipujem da profil pravi problem, mada ni ukupan bitrejt od skoro 13 Mb nije za bacanje. Nema potrebe da se koristi 5.1 nivo na FHD materijalu sa 24 FPS, to je za >4K rezolucije sa tolikim frejmrejtom.

Ja tipujem da profil pravi problem, mada ni ukupan bitrejt od skoro 13 Mb nije za bacanje. Nema potrebe da se koristi 5.1 nivo na FHD materijalu sa 24 FPS, to je za >4K rezolucije sa tolikim frejmrejtom.
Nisam bas u toku pa da pitam. TV bi imao problem sa pustanjem 4k/1080p fajlova ciji bitrejt je nekih 50-60mb?
PS: ne mislim samo na pomenuti Hisense model, nego uopste i drugi modeli, Samsung, LG, Sony,...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Moram da priznam da je sada veoma dobro vreme za kupovinu ttv a.Brat je uzeo 55uj635v,u radnji sa 5 g garancije za 630 evra ,dok je na oglasima od 650 do 700,tako ko planira da uzme novi tv ,trebalo bi da se dobro informise o cenama.

Sta izabrati Hisense H55N5700, Samsung UE50MU6172UXXH, Panasonic TX-49EX600E, Panasonic TX-49EX610E?
Koristiće se za filmove i konzolu za igranje.

Kolika je granica prihvatljivog input laga?
Svaka informacija je dobrodošla?

Da li se neko registrovao na sajtu Samsunga za 5 godina garancije ?
Ja sam pre 15-ak dana prošao proceduru registrovanja na posebnom sajtu koji je Samsung napravio za tu namenu i odmah mi je stigao automatski odgovor na mail adresu da se zahvaljuju i da će mi u roku od 30 radnih dana stići garantni list sa 5 godina garancije na kućnu adresu ili mail ali mi još ništa ne stiže.
Znam da su napisali 30 radnih dana ali sam ranije sa sličnim akcijama imao iskustva i to mi je stizalo za dan-dva na mail....

Nisam bas u toku pa da pitam. TV bi imao problem sa pustanjem 4k/1080p fajlova ciji bitrejt je nekih 50-60mb?
PS: ne mislim samo na pomenuti Hisense model, nego uopste i drugi modeli, Samsung, LG, Sony,...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Vrlo izvesno. Nije važno da li je TV ili drugi uredjaj, poenta je u čipsetu i njegovom hardverskom dekoderu. Oni uglavnom imaju problem sa fajlovima kojima su napucani parametri (bez preke potrebe), jer ih ne projektuju za te specifikacije.

Pozdrav svima! Dvoumim se oko dva Sonija XE850 i XE900. Prvi je oko 1000e u radnji sa 5 god garancije a drugi na KP 100e preko sa 2 god garancije. Razum mi kaže XE850 a srce XE900. Nisam nešto siguran u ove naše garancije a na KP garanciju i ne računam već je sve verovatno stvar sreće. Svi prodavci me ubedjuju da nisu imali nikakve probleme sa reklamacijama za ove modele tako da sam baš u dilemi šta izabrati? Da li da poslušam razum ili srce?

На неким форумима га пореде са претходним серијама и пише да је RGB а стари су RGBW. Одакле инфо да је и овај такав?

Jel budu akcije sa 5g garancije i krajem godine?

Jel probao možda ovih par modela blaupunkt-a kod nas sto ima? Ima povoljno neka 40-ca ali neznam kakve su. Jel zna mozda neko koje oni ugrađuju panele?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno