Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije meni problem da mi naplate i carinu i PDV, toliko im i dugujem za uvoz/pregled, bla bla bla, ali neka onda uzmu i to odrade u nekom normalnom roku.
Sa ovoliko paketa jedino da se zaposli jos carinika. A to niti hoce puno ljudi uopste, niti hoce vlada, jer onda njima manje u dzepove :D

BTW, stigao naaajzad paketic salova u postu, porucen prvobitno oko nove, zagudbljen u Indiji jos, vracen prodavcu novac (tj. refundirao DHL), poslat opet paket aprila tek... mesec dana se vrteo po Indiji, za 4 dana kroz Singapur, Nemacku i BG carinu :D

@alfaunits

Da postoji dobra volja sve bi se to vrlo brzo resilo.
Takodje da su pojedini uvoznici i prodavci manje alavi , ne bi bilo potrebe da se
gomila stvari svercuje iz Madjarske ili pojedinacno porucuje iz Kine.

@Dejan.

Da li govoris o BG ili NS carinarnici ?

@alfaunits: Kako li je to zavrsilo u indiji. :D Ali eto, lep epilog.

E sad definitivno znam da se nesto cudno desava na NS carini. Zvao sam danas informacioni centar poste, oni su me usmerili na BG carinu, kod njih se javila neka veoma pristojna gospodja i pronasla mi paket, stoji u NS u Primorskoj 5 na carini i jos nista nije uradjeno sa njim. A zasto znam da se nesto cudno desava? Jer su se ovi na BG carini svi iscudjavali i sokirali kada su skontali od kad paket stoji. Eh da mi je znati, ali sta mogu, cekacu pa sta bude, kad krene isticati vreme zastite ja cu dispute da mi produzi.

Mozes samo da trazis produzenje zastite , pa ako ne reaguje onda i dispute

izgleda da je proradila pošta iz Singapura [emoji3][emoji23]

c867e4042222115358a05ae1325fbd6d.jpg

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

A to nije kroz dispute? Pitam jer nisam nikada radio.

My AliExpress > Order List > Order Detail

pa 2. To extend the Buyer Protection for this order, please click here .

I onda upises koliko dana trazis produzenje ,to mora da odobri prodavac , ako ne odobri ili ne odgovori otvori dispute dan pre isteka .

Takodje,stigao paket iz Kine preko SG poste za 54 dana.U pitanju je registrovana posiljka

Ne svidja se to gradjanima, ali zemlja propada ako otvori slavinu za takve stvari.

S obzirom koliko drugi faktori i osobe utiču na propadanje ove zemlje to što carinu prolazi sve i svašta je samo kapljica u okeanu. Neke države dozvoljavaju uvoz do 150€ -200€, neke do 500€ pa nisu propale još, štaviše daleko su ispred nas. Ima naša država sasvim dovoljno prihoda, problem su "nenamenske" rupe kroz koje se veliki deo kolača odliva u džepove...

Enivej, ja poručio prvi paket bez praćenja posle gotovo godinu dana, oko 25€, držite palčeve paketu da me pronađe bez problema :)

To sto druge stvari ne rade je prilicno usko gledanje stvari, ako se uopste moze reci da ima sirinu. Ucini ono sto mozes, nemoj da se vadis da nece to biti dovoljno jer drugo ne valja.
Te drzave u kojima moze toliko da se uveze, uvoz ne cini % BDPa kao kod nas. Ne uvozi se ni blizu.
U Koreji NE MOZES uvesti preko 80 ili 105$ godisnje bez registracije za uvoz! (nemoj me drzati za rec oko cifre i konkretnih potreba po uvozu, ili ukupnom, jer iskreno previse je bilo komplikovano da se radi od 2013.). A ta drzava ima jednu od najboljih industrija i dalje. Za razliku od UK, Ceske i slicnih, koje su se skroz otvorile.

E, sad u kojoj meri bi mogli povecati broj carinika je nesto drugo. Da se radi namerno usporavanje zbog uvoznika... ma dajte... kao da glavonje uvoze krpice, dodatke za telefone i raznorazne sitnice....
Oni se na velike stvari fokusiraju (sportka oprema, telefoni preko ugovora, kompjuteri, kucna elektronika).

Hocu reci: shvatite kakvo je stanje, ako ne mozete da ga izmenite. Nista necete postici na ovom forumu (a verovatno ni na kojem drugom javnom, ovaj je cak i dobar... kad videh ranije kakvi botovi pocnu na ESu da iskacu i u kojoj meri, cekam samo kako da doniram Benchu da ostane citav).
Ili uradite nesto preko politike, protesta... ili ne porucujte ono sto ocekujete brzo :)

Poslednja izmena:
Вечерас сам нашао доставницу у сандучету, коначно. С тим да се на праћењу сад види још два пута статус "Наредна достава" прије него је прешло у "Остављен извјештај".
http://prntscr.com/jlqnt6

S obzirom koliko drugi faktori i osobe utiču na propadanje ove zemlje to što carinu prolazi sve i svašta je samo kapljica u okeanu. Neke države dozvoljavaju uvoz do 150€ -200€, neke do 500€ pa nisu propale još, štaviše daleko su ispred nas. Ima naša država sasvim dovoljno prihoda, problem su "nenamenske" rupe kroz koje se veliki deo kolača odliva u džepove...

+1 lepo receno.

Sent from Xperia T

izgleda da je proradila pošta iz Singapura [emoji3][emoji23]

c867e4042222115358a05ae1325fbd6d.jpg

Jeste, i meni je sada prošao paket koji od 04.04 ima status departed country of origin. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Prošao paket koji je stigao na BG carinu 11.05.
2 LP ploče su držali na carini skoro 2 nedelje...:S:

^znaju sta vredi :D

Naravno.:D
Ne sporim carinu i pdv, ionako ima uredno unutra račun, kupljeno od najvećeg online seller-a iz DE...
Nego ucrvljah se iščekujući da turim na ringišpil.:d

Da li ima neko iskustva sa International economy od Royal maila(to je neka najjeftinija varijanta).Za koliko stize do nas

odakle ?

To je iz UK.
Meni stigla neka stvarčica bez carine iz pdv-a (koverta) za oko 10-ak dana.

Vrlo su brzi, koristio sam ih cesto, ali slali su poznanici.

@ AmilDinsio

Ako je iz UK , prvo pitaj da li hoce da salju u Srbiju....

pa taj paket će 99% na carinu pa će biti i duže od 2 nedelje dok fa dobiješ [emoji41]

Ја сам из Ирске научио апарт за мерење притиска, био је 58 евра. Нисам ништа додатно платио. Ни ПДВ! Био је у оригинал амбалажи. Имао сам бесплатну доставу преко те њихове Royal mail. Стигло је за осам дана код мене.

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Da li ima neko iskustva sa International economy od Royal maila(to je neka najjeftinija varijanta).Za koliko stize do nas

Moze da stigne za 3-4 dana ali moze i za 3 nedelje. Posto nemaju broj za pracenje verovatno ce da prodje bez carine osim ako posiljka ne izgleda sumnjivo.

Jel moguće, ravno mesec dana od narucivanja.
72823d995307e11e3b7619d33fcbea9d.jpg

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

To nije mesec dana od narucivanja nego mesec dana od stizanja kod nas, ima bogme vise od mesec dana od narucivanja. Imas jos nekih dan-dva cekanja dok dodje do tebe, ali eto, bar znas da je proslo. Sledeca stanica tvom paketu je klisa pa onda ide u postu. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno