Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobio mail od jednog od tracking sajtova da mi se paket pomerio, otisao na sajt poste da proverim, kad ono nista, samo bag na onom sajtu. Znaci 21 dan stoji paket na carini, jos je u pitanju mobilni telefon, dok dodje do mene mogu se pozdraviti sa baterijom koja je ugradjena i ne moze se menjati, a oni se naravno ne znaju javiti na telefon danima.

Dobio mail od jednog od tracking sajtova da mi se paket pomerio, otisao na sajt poste da proverim, kad ono nista, samo bag na onom sajtu. Znaci 21 dan stoji paket na carini, jos je u pitanju mobilni telefon, dok dodje do mene mogu se pozdraviti sa baterijom koja je ugradjena i ne moze se menjati, a oni se naravno ne znaju javiti na telefon danima.
Izvini, iako nije to tema, a sto bi se pozdravio sa baterijom?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Izvini, iako nije to tema, a sto bi se pozdravio sa baterijom?

Pa bojim se da ce kapacitet opasti iskreno da ti kazem, ko zna koliko je i bila puna kada su telefon poslali, jos 18.04.

EDIT: To inace kazem iz iskustva sa starijim mobilnima, imam ih ovde par koji su stajali sa praznim baterijama neko vreme i sada im je kapacitet nikakav, sad kakvi su noviji, blage nemam, davno nisam telefon uzimao.

Poslednja izmena:
Pa bojim se da ce kapacitet opasti iskreno da ti kazem, ko zna koliko je i bila puna kada su telefon poslali, jos 18.04.

EDIT: To inace kazem iz iskustva sa starijim mobilnima, imam ih ovde par koji su stajali sa praznim baterijama neko vreme i sada im je kapacitet nikakav, sad kakvi su noviji, blage nemam, davno nisam telefon uzimao.
Ne brini se, nista joj nece biti.

06.04. Napustio Hongkong, 16.04. Stigao u N.Sad, uručen 11.05., baterija bila na 70%, Cool1 je u pitanju.
Ne boj se za bateriju!

Шта се дешава са овом пошиљком? До сад ми је након статуса какав је овај посљедњи пакет стизао, или бар доставница, на адресу за дан или највише два. Сад већ 5 дана и ништа. Не знам да ли да идем до поште да провјерим.
http://prntscr.com/jkm8e4

Idi, ovo vec sutra/prekosutra ce vratiti ako ne isporuce.

Aj da se i ja nadovezem posto vidim da se posteno razumes. Ja imam slicno, ali sa joj jednim unosom, pa ako nije problem samo misljenje posto se ja bas i ne razumem preterano.
Screenshot (144).png

IZMENA: Kako sam postavio tako je postar doneo paket.

Poslednja izmena:
Сад био у главној пошти у НС, гдје ми иначе стижу пакети и тетка на шалтеру ми каже да је пакет по статусу у пошти на Клиси и да не зна зашто им још нису послали. Ако се не варам на Клиси има царина. Е сад не знам да ли сутра ујутру да одем Клисе и провјерим или да пробам телефоном да видим шта се дешава...

edit:Покушао да назовем пошту на Клиси, но на оба броја која стоје на сајту се, наравно, нико не јавља.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kao da je neki zastoj kod vas na NS carini, nakon carine.
I bullet je eto imao slicne statuse, ali mu je doslo.. moze biti i da update bas kasni. Kod njega jos nije bilo hitno, ali kod tebe je proslo 5 dana, pa rekoh postoji sansa da vrate.

Ali obe ove posiljke su atipicne, tako da sam vise nagadjao, nego sto mogu da znam nesto konkretno :(
Javite kroz koji dan kada se vidi urucenje, kako stoje statusi. Ocigledno su malo izmenjeni naspram onoga sto se provlaci kroz temu.

Kao da je neki zastoj kod vas na NS carini, nakon carine.
I bullet je eto imao slicne statuse, ali mu je doslo.. moze biti i da update bas kasni. Kod njega jos nije bilo hitno, ali kod tebe je proslo 5 dana, pa rekoh postoji sansa da vrate.

Ali obe ove posiljke su atipicne, tako da sam vise nagadjao, nego sto mogu da znam nesto konkretno :(
Javite kroz koji dan kada se vidi urucenje, kako stoje statusi. Ocigledno su malo izmenjeni naspram onoga sto se provlaci kroz temu.

Meni jos nije telefon stigao, ovo sto je sada stiglo je eksterna baterija (13e), tako da je ovo jos nekako i tipicna stvar. Telefon se nije maknuo od kako je dosao u Srbiju jos 30.04.

Jel ovo loš broj za praćenje, promašena adresa ili nešto treće?

Po ovome izgleda da je adresiran na Štrpce, a ne Zemun.
ad6b6a1ae1984483caf68daa377155ce.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Stigao paket. Singapurska pošta, ravno mesec dana.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Код мене дошло до промјене, само што овај статус видим први пут и немам појма шта би требао да значи.
http://prntscr.com/jkyyi3

Ostavili za danas da ti uruce.

Значи да смо ми у НС тренутно на мјесец дана чекања на царини. Милина.

Дођем вечерас до стана а доставнице нема. Ајд да видимо хоће ли је бити сутра...

Cini mi se da pise "Ostavljen izvestaj" ili tako nesto kad pokusaju isporuku.

Moze li biti da su i pokusali dostavu a da statusi na posti kasne.

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

У сандучету нема доставнице. Провјерио и јутрос кад сам кренуо на посао.

Proveri ti u posti da li ti je paket tamo.

Покушавам да их добијем на фон али нема вајде...

Покушавам да их добијем на фон али нема вајде...

Ma niko zivi se na to ne javlja, ni na carini ni u posti, ja ove sa carine pokusavam dobiti vec neko vreme, zovem po par puta na dan ali im uvek odzvoni do kraja. Iskreno mi je vec postalo komicno, stizu svi paketi, samo je najbitniji ostao na carini bez pomaka od kako je usao u drzavu. Moj savet odustati, sacekati da dodje i vise nista ne narucivati, jer je to ocigledno i poenta, da nas drndaju i cimaju do ne pocnemo lokalno kupovati stvari u koje se prodavac ugradio 300%.

To rade ili uskoro uvode i Nemci i ostali u EU, bas zbog tona piglusti iz Kine.

Nijedna normalna drzava ne bi dozvolila normalan uvoz, bez da naplacuje barem PDV i carinu na SVE (i sitnice od 1$), kada toliko stvari se uvozi preko neta iz Kine. A na tu robu nema nikakva garancija (ali BAS nikakva, osim da nije DoA), ili je cimanje se skupim slanjem nazad, sto na kraju izadje gore nego ovde da se kupi (i sa naduvanim cenama).

Ima stvari koje se kupuju jer ih ovde nema, ili su skart kvaliteta samo, ili nesto extremno retko gde se stvarno ugrade po 300%, NAKON carine+PDV (ja takve stvari porucujem za caleta).
Ali ovde neki kupuju da ni dinar ne bi dali "lokalcima".... ne moze bre to... nijedna zemlja to ne bi dozvolila. Ne svidja se to gradjanima, ali zemlja propada ako otvori slavinu za takve stvari.

Zato Juzna Koreja i dalje funkcionise.

To rade ili uskoro uvode i Nemci i ostali u EU, bas zbog tona piglusti iz Kine.

Nijedna normalna drzava ne bi dozvolila normalan uvoz, bez da naplacuje barem PDV i carinu na SVE (i sitnice od 1$), kada toliko stvari se uvozi preko neta iz Kine. A na tu robu nema nikakva garancija (ali BAS nikakva, osim da nije DoA), ili je cimanje se skupim slanjem nazad, sto na kraju izadje gore nego ovde da se kupi (i sa naduvanim cenama).

Ima stvari koje se kupuju jer ih ovde nema, ili su skart kvaliteta samo, ili nesto extremno retko gde se stvarno ugrade po 300%, NAKON carine+PDV (ja takve stvari porucujem za caleta).
Ali ovde neki kupuju da ni dinar ne bi dali "lokalcima".... ne moze bre to... nijedna zemlja to ne bi dozvolila. Ne svidja se to gradjanima, ali zemlja propada ako otvori slavinu za takve stvari.

Zato Juzna Koreja i dalje funkcionise.

Nije meni problem da mi naplate i carinu i PDV, toliko im i dugujem za uvoz/pregled, bla bla bla, ali neka onda uzmu i to odrade u nekom normalnom roku. A to sto narucujemo gluposti iz Kine je nasa stvar, oni nemaju nikakve veze sa tim sem da nam dostave, sto normalno i naplate, pa pobogu neka mi naplati i carinu i PDV za 1$, nije problem, ali ako ce funkcionisati kao ranije, da te posiljke ne sakupljaju prasinu na carini po mesec dana, pobogu to je mali paketic, ne uvozim sleper opreme nego samo mali paketic. Isto kao i garancija i povrat robe, oni nemaju nikakve veze sa tim, to sve mi placamo, njihovo je samo da odrade svoj posao. Uostalom ako nemaju dovoljno radnika neka obuce jos par ljudi (evo prvi se javljam) pa neka se to ubrza.
Jer mi je realno jako cudno kako samo NS carina u celoj drzavi toliko zapucava, da se tako izrazim.

A sto se tice nasih prodavnica i njihovog ugradjivanja u cenu mi je sve jasno kad vidim na aliexpress ili ebay masku za telefon za 1-2$ a takva maska kod nas kosta po 1000 dinara. Pa svako normalan ce onda naruciti tu jeftiniju (uzeo sam ovo kao primer jer uglavnom takve stvari narucujem jer se sve 3 sestre stalo zalepe za neku novu lepu masku).

Evo i jedne lepe price i pozitivnog primera...
Stigao paketic iz Kine ( neregistrovana posiljka bez pracenja ).
Kinezi su na adresnici izostavili broj poste i naziv mesta.
Napisali su moje ime , ulicu i PAK ( postanski adresni kod ) i broj telefona.
Sistem u GPC Beograd ocigledno jos uvek ne prepoznaje PAK , pa je
( najverovatnije ) pronasao Zeleznik kao najblize mesto u kom postoji
ulica sa istim nazivom kao u mom mestu.
I tako "jadni paketic pocne da luta" dok nije stigao u ruke jednog savesnog postara.
Juce ujutru tacno u 8h mi "zvrnda" telefon , neko pokusava da me probudi...
Dok sam dohvatio telefon prestao je da zvoni - vidim nepoznat broj.
Ignorisem u tom trenutu i nastavim da spavam ,Kad sam se probudio , ipak pozovem
da proverim ko je - kaze covek postar iz Zeleznika :) , ima paketic iz Kine ,
nije napisan broj poste i mesto , a zna da u Zelezniku na navedenoj adresi ne
postoji osoba koja se zove i preziva kao ja.Pozvace me kada se vrati u postu
da zapise tacnu adresu i da prosledi paket.
I stvarno - zove covek oko 13h - diktiram mu broj paketa - slaze se.Upisuje adresu
i kaze da ocekujem paketic.
Paketic je danas stigao.
Pretpostavljam da bi paketic danima lutao i da bi bio negde zaturen ili vracen u Kinu , da nije
bilo postara koga nije mrzelo da pronadje primaoca....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno