Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koja carina, sta si kupio?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
BG carina paket je velicine 21cmX16cm, 50€ vrednosti, tezine 600g, LED sijalice za maglenke za moj Audi.
Evo i fotke koliki je paket.
I opet ono sto kazem sta god sam kupio od Kineza nikad dinar naplaceno a nije bas mali ni jeftin paket, ko se seca imao sam i veci od skoro 50cmX35cm bese ni tu nista nisu naplatili.
A kad sam prvi put kupio u Americi nesto i platio 45$ odmah su mi naplatili pdv i otvaranje, jes da je u cent tacno jer naravno veruju fakturi koja je bila unutra, em sam i cekao dosta paket, a ovde od dana kupovine do danasnjeg dana 9 dana, a preko 30 dana za paket iz USA.
8861d2d81c3213595f65644c48aaf8e8.jpg

Mini pojacalo koje sam platio 45 dolara je procenjeno na 60 dolara i naravno naplacena je carina i PDV 2050 din.

Stajalo na carini 25 dana. Novi Sad.

Ko se bese ono zalio a nije platio taksu i dobio resenje da se umanjuje carina? Nismo ubacili u FAQ, niti sam zapamtio u bookmarks :(

Prošao danas paket koji je stajao na BG carini od 03 maja iz muse

And now for something completely different...
Paketic iz Singapura (futrola za mobilni), poslat 6. maja, stigao 15. maja. Bez carinjenja.

Konačno posle dužeg vremena stigla mije pošiljka sa NS carine a nije udaren harač.
ali ne lezi vraže, Kikindska pošta je odradila svoj posao maximalno jer njihovi poštari bacaju pakete peko kapije.
Moji džukci su baš bili srećni što im je konačno stigao HDMI adapter.

https://ibb.co/nh8KVd
https://ibb.co/eEqBbJ

neka neko postuje ove slike na forum normalno pošto ja nemogu da postavim sliku veću od 20KB

Nije bas vezano za Online kupovinu, ali se svakako tiče carine.
Vracala se sestra iz USA i carinik joj ladno naplatio carinu (valjda i PDV) na licni telefon ukupno 160$ (zaista licni, nikakve kutije itd). Ukratko kome bi se trebalo žaliti u takvim situacijama, pošto to valjda spada u lični prtljag?
Da li je još neko imao ovakvu situaciju?

Jel imala i kutiju? Da nije nosila dva fona sa sobom? Ja sam preneo brdo svega kad sam sleteo iz NYC (npr. region A sony bluray player lol), pitali su za svasta iz kofera ali fon nisu ni spominjali, imao sam ga uz sebe

Ja narucio sa Alija neke punjive dolce gusto kapsule pre ravno 8 dana i one vec stigle. Kad se nisam slogirao :)

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Tnx, jel ima nesto novo ili iz ranijeg posta je to to?
Da ubacim u bookmarks baren

Jesi bio da ti lupe neki pecat, sto si pominjao, jesi uzeo nazad novac?

Zna li neko da li mogu da zovem i da se raspitam za jedan paket?
Stoji mi kod nas na carini vec 7. dan. Svaki dan se azurira i pise podnosenje na carinski pregled.
Ne znam koliko jos misle da ga zadrze.

10-15 dana trenutno.

Da obradujem alfu, ocarinjena majica iz USA, 630 dinara dodatnih trosova, na majicu od 24 dolara i shipping od 12.50.

Zabavno je sto je lik poslao pogresnu majicu, nije ni ova losa ali ni blizu ove koju sam hteo. Ne znam da li da se bakcem sa vracanjem ili sta vec, jel radio to neko i koliko je cimanje?

Da obradujem alfu, ocarinjena majica iz USA, 630 dinara dodatnih trosova, na majicu od 24 dolara i shipping od 12.50.

Zabavno je sto je lik poslao pogresnu majicu, nije ni ova losa ali ni blizu ove koju sam hteo. Ne znam da li da se bakcem sa vracanjem ili sta vec, jel radio to neko i koliko je cimanje?

To nije carinjeno već je PDV u pitanju i to manji nego očekivano. PDV ide na cenu proizvoda + shipping... Carina bi bila još + 10% na zbir cene proizvoda i shippinga... Mislim da si dobro prošao jer je PDV 20% od 36.5 $ to jest ~3654 rsd. 20% od 3654 rsd je ~730 rsd. Da je plaćena i carina to bi bilo 20% PDV + 10% carina (~1100 rsd )

Au mnogo 10-15 dana, da li su normalni :mad:
Ima li neki broj na koji mogu da ih pozovem, da se ispraznim malo?
Inace ja sam slao za Kinu stvari, ne znam koliko se razlikuje od slanja za USA.

To nije carinjeno već je PDV u pitanju i to manji nego očekivano. PDV ide na cenu proizvoda + shipping... Carina bi bila još + 10% na zbir cene proizvoda i shippinga... Mislim da si dobro prošao jer je PDV 20% od 36.5 $ to jest ~3654 rsd. 20% od 3654 rsd je ~730 rsd. Da je plaćena i carina to bi bilo 20% PDV + 10% carina (~1100 rsd )
Jeste carinjeno, samo sto nisu naplatili carinu, nego samo pdv. ;)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da, a i ne placa se PDV na shipping. Tako da su mu naplatili otprilike koliko i treba, uz onih 150 dinara pozdrava od poste, a sudeci prema trenutnom kursu dolara. Borise, ne savetujem to o cemu razmisljas. Mozda neki parcijalni refund ako je moguc, najpre. Ja sam jednom dobio slusalice bez mikrofona, pa smo se Kinez i ja nasli na pola. To mi deluje kao najbezbolnije resenje. Ako moze i vise od toga da se dobije, utoliko bolje.

Ma da, ne bih se ni ja lomatao sa tim. Nije bas neka profi firma sa 100 ljudi u podrsci, skejter koji ima svoj brend odece i kapiram da se desavaju takve stvari.. Email za potvrdu ordera je 'no-reply' i prakticno nema nikakav kontakt za ovakve stvari :) Poslao mu privatni email i na Instagram od firme pa cu da vidim.. Inace posle 27 dana je stiglo od kako je poslao ako nekog zanima.

Da nije fortune taj skejterski brend [emoji41] ako je on simpatičan tip...nije me navukao na skejt ali jeste na bubble tea...

Hah, nije, Progress Daily od John Hill-a, drugar njegov ;)
Mislim da Fortune ne salje u srbiju, sto je slucaj sa vecinom tih iz US.

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Do sada sam dobijao pakete preko carine Beograd pa carina Nis. Sada mi je paket stigao preko carine Strpce.

Da li moze neko da mi kaze o cemu se radi i da li ce paket za koji sam dobio traking da stigne do Nisa.
posta1.jpg

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno