Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni danas stigao paket, narucen novcanik pre 10 dana. BG carina

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Nije mi jasno kako mogu da obezbede broj za NS carinu i da se ne jave ( zvao sam 10 dana za redom ). Paket mi stoji na carini od 8.5. i nikakve informacije o njemu nemam. Hoce li me obavestiti ako ga zaplene ili vrate nazad ? ( putem packet trackera )

Narucim drugaru kineski sat necuvene kineske marke placen je $19.90, carinske dadzbine u prvom mahu stizu na 1552rsd zatim carina stornira taj iznos i preinacuje ga na 2387rsd

Naravno nece dobiti nista makar kinez ne vratio ni cent

8.5 porucen deo za motor iz bugarske, 16.5 stigao u srbiju, I od tada na carini u novom sadu. Koji god broj da zovem da se informišem o statusu pošiljke niko se ne javlja. Da li postoji mogućnost odlaska direktno na carinu? Kako da dobijem informaciju. Nema smisla 12.radnih dana stoji tamo. Iz kine brže dodje, da sam peške išao u bugarsku pre bi stigo

Trenutno je na NS carini zadržavanje 20 dana +-koji dan.

Sent from my ONEPLUS 5T using Tapatalk

Evo ja samo ukratko da se ubacim, uzasno sam razocaran u sistem generalno kako ovo funkcionise. Od skoro kinezi su poceli da nam salju robu u poklon, samo dobijem mail kao pravimo nesto novo, mi da ti to probas pa ako ti se svidja samo da nam pustis mail ej svidja mi se
pa da mi na osnovu toga znamo da li su korisnici zadovoljni. Verovatno oni tu hoce da mi to okacimo na neke drustvene mreze ali dobro. No bilo kako bilo, poceli oni slati torbe, diskove, slusalice, tastature svasta nesto, i sada pocelo to meni da pristize. Znaci torba na aliju tipa 11-15e
oni macani meni tuku carinu po 700-800dinara, i sad realno skoro da mi se i ne isplati pokupiti to jer to je sve reciklirana plastika i td. I sad zvao ja slao mailove zalio se, razvukli oni to na 60-80 dana nista da se resi, krenuo ja da kopam dublje i zastita potrosaca, ma nista ne pali.
Na kraju nasao tipa koji radi na carini da bi mi i on rekao da odustanem, a da 90% njih radi carinu na foru pogleda kod nas najskuplju cenu te robe - duboko udahne naduva stomak, lupi se po stomaku i koji zvuk mu izadje pa najivese lici na neki broj tu cifru stavi..

Ukratno, verovatno vam nista novo nisam rekao, ali u slucaju da neko nesto istera sa carinom NOVI SAD ili BEOGRAD da mi javi!!

Stigla danas jos 1 maska, isto bez troskova. Neka uzme ta neplaćeno :)

Sent from my MI MAX using Tapatalk

8.5 porucen deo za motor iz bugarske, 16.5 stigao u srbiju, I od tada na carini u novom sadu. Koji god broj da zovem da se informišem o statusu pošiljke niko se ne javlja. Da li postoji mogućnost odlaska direktno na carinu? Kako da dobijem informaciju. Nema smisla 12.radnih dana stoji tamo. Iz kine brže dodje, da sam peške išao u bugarsku pre bi stigo

Moj paket je stojao 45 dana na carini, i sad je na putu povratka. Sve vreme od datuma pristanka ni posta ni carina "ne znaju o cemu se radi, nemaju taj paket kod sebe" tj to je odgovor od poste, na carini se niko ne javlja. Teski bezobrazluk. Navodno je pokusana dostava, ali niko me nije kontaktirao na telefon... Niti je odlozeno u postu, isao sam 10 puta. Evo ovde sve pise https://www.royalmail.com/track-your-item#/tracking-results/LB906847845GB

Ja narucio iz UK nesto za telefon sa popularnog sajta koji ima lepo jeftinu postarinu za nase krajeve...
Naruceno i krenulo od prodavnice 16.5.'18. a rok za isporuku (prispece) je 5-10 dana, evo vec 16. dan putuje pa me zanima da nije neka guzva u beogradskoj carini/posti?
Ne znam da li da pokrecem potragu ili da se strpim jos nedelju dana...

Moj paket je stojao 45 dana na carini, i sad je na putu povratka. Sve vreme od datuma pristanka ni posta ni carina "ne znaju o cemu se radi, nemaju taj paket kod sebe" tj to je odgovor od poste, na carini se niko ne javlja. Teski bezobrazluk. Navodno je pokusana dostava, ali niko me nije kontaktirao na telefon... Niti je odlozeno u postu, isao sam 10 puta. Evo ovde sve pise https://www.royalmail.com/track-your-item#/tracking-results/LB906847845GB
pa po pošti to nikad nije ni ušlo u Srbiju. da li i jedan sajt sem RM daje neke podatke?

biće da to stvarno nije ni stiglo do srbije

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

@ZAP pise na trakingu sa linka da je sletelo na bg aerodrom 12 aprila. Nema ko drugi da da podatke kad je royal mailom slato

@ZAP pise na trakingu sa linka da je sletelo na bg aerodrom 12 aprila. Nema ko drugi da da podatke kad je royal mailom slato
Ne, tvoj paket nije ni usao u nasu zemlju po trackingu, on je krenuo iz UK tada 12.04 ali nikad nije dosao.
Sad cu da pogledam na nekom drugom sajtu mozda ima vise informacija od maticnog.

pa to i jeste problem. na istoj strani imaš link za proveru kod partnera tj pošte i tamo nema ništa. nijedan drugi sajt za praćenje 17track, trackitonline, ect ne vidi ništa tj daju podatak da nije moguće praćenje.

kako RM zna da je sleteo u bgd ako pošta to nije potvrdila???

nešto smrdi kod RM

Greska pise da je krenuo 12 apr ali isto tako jasno pise "Sunday 15 April
12:15pm
ARRIVED IN COUNTRY BEOGRAD SERBIA
BEOGRAD SERBIA"

piše ali samo na RM

Evo status od juce tj sino na putu ka Srbiji je i jos nije stigao.
6a49fafd9c76e9a35e52679cab3bdfa2.jpg

ovo je ono što njega buni
4b1593d1a91bfbdddfa895c7fdca928f.jpg

A jel guzva na carini u BG pa da je neki zastoj?

Juče mi stigla igra za PS4, naručena 14.5 sa base.com (iz UK skladišta). Plaćeno 34.51 evro, dažbine 960 dinara. Prvi put mi naplatili na nešto PDV. Interesantno da je veoma brzo stigla do mene, s obzirom da je bila na carinskom pregledu.

Zar se za PS4 ne kupuju online direktno na konzoli?

Zar se za PS4 ne kupuju online direktno na konzoli?

Kao što kaže @TheCyA ovo je disk verzija, konkretno Injustice 2 Legendary Day One Edition. Kupio za druga, a ja kad kupujem sebi za Xbox gledam uvek da nabavim digitalnu verziju igre.

Jedno pitanje, nisam nasao odgovor ovde, amozda sam ga i preskocio.
Poznanik mi je iz Nemacke poslao preko DHL standardne posiljke paket, u pitanju je nesto od kompjuterske opreme, maticna ploca konkretno i jos par stvari, nisam siguran sta, u pitanju su polovne stvari, naravno oznacen je gift na paketu, vrednost nesto malo ispod 50 eura ( realna cena jeste za neki evro preko verovatno).
Verovatno da ocekujem carinjenje po njihovom sopstvenom nahodjenju, tj kad otvore paket, i procene vrednost ili kako vec to ide?

Od fizičkog lica do 70e se ne plaćaju dažbine. Bar bi tako trebalo.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Pozdrav da li je neko upucen pustaju li tompuse na carini?
Radi se o pakovanju od 10 komada ako to nesto znaci.

^mislim da vise ne vazi ili barem ne forsiraju "Cankin zakon" (kako se zvase ona zena iz doba tita, koja je valjda napravila te setove zakona koji zabranjuju da se uveze vise od 250gr kafe, 2 cigare i slicne "poglusti"), tako da bi trebalo da moze bez problea.

Ali imaj na umu da ti tompusi nece biti prava stvar onda :( Jer sve sto toliko dugo se transportuje, drzi u ko zna kakvim uslovima na carini, verovatno otvara i vetri dovoljno dugo da izmeni miris, nije stvarno za uzitak :(
Ako ti je za probu, cool, ali ako vec imas iskustva sa tim tompusima, gledaj barem da bude proverena firma, koja zna kako/sta pakuje, ili sam donesi kada ides negde.

Poslednja izmena:
Ne naplacuje se carina do 70e od fizickih lica ali se naplacuje pdv na sve posiljke (ako otvore i kontrolisu pa zakljuce da je vredno truda) bez obzira da li su 10, 20, 55 ili 69,99e vrednosti...

S obzirom koliko su ucestali sa naplatom svih mogucih dazbina pa i pdv-a na manje iznose uz lupanje troskova otvaranja i slanja novca na racun drzave, sve mi se cini da je ona zenska osoba "cije se ime ne pominje" presla iz Novog Sada da radi u Beograd. :d

Poslednja izmena:
^mislim da vise ne vazi ili barem ne forsiraju "Cankin zakon" (kako se zvase ona zena iz doba tita, koja je valjda napravila te setove zakona koji zabranjuju da se uveze vise od 250gr kafe, 2 cigare i slicne "poglusti"), tako da bi trebalo da moze bez problea.

Ali imaj na umu da ti tompusi nece biti prava stvar onda :( Jer sve sto toliko dugo se transportuje, drzi u ko zna kakvim uslovima na carini, verovatno otvara i vetri dovoljno dugo da izmeni miris, nije stvarno za uzitak :(
Ako ti je za probu, cool, ali ako vec imas iskustva sa tim tompusima, gledaj barem da bude proverena firma, koja zna kako/sta pakuje, ili sam donesi kada ides negde.
Za probu od proverene firme i doplaceno da bi stigli u sto boljem stanju, sad nasi kako ce i koliko zadrzati zavisi do njih, bitno mi je da prodje. :D
Hvala na odgovoru, javljam kako sam prosao.

Javi, mozda i druge zanima.
Mada ja sem licno na Kubi Cohiba Lineu ne razmatram :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno